Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Dużo mądrych rzeczy napisałyście o lęku separacyjnym. Ja w temacie nic nie dodam bo nie znam problemu- jakoś o dziwo moje dzieci postanowiły mi oszczędzić tego problemu (może w nagrodę za inne rzeczy?). Wręcz czuję się trochę zapomniana i przykro mi jak widzę Stasia wyciągającego rączki do cioci w żłobku- mama już może wtedy nie istnieć. Nawet nie pomacha do mnie na do widzenia :(
    NArzekać nie będę- nastawiłam się na hardkor a poszło cudownie.

Anna Stesia życzę Ci abyście szybko przeszli w lżejszy etap.

Frez <3

Agulineczka chyba każda z nas pamięta jeszcze jak to było przy staraniach: "nie nastawiać się, nie bedę rozczarowana" a potem tydzień doła jak przyszła @. Może Twój dzidziuś czeka aż któraś z naszych mamus zwolni brzuszek :) to już niebawem ;)

Rucola bardzo mi się podoba to co napisałaś o zachowaniach- nie umiałam tego ubrać w słowa wcześniej ale to dokładnie moje podejście- pozwalam na tyle ile jestem w stanie ogarnąć, ile wydaje mi się dobre, bezpieczne, wartościowe, nieszkodliwe.
    Pamiętaj że jesteś bardzo dobrą i mądrą mamą, stojącą przed duzym wyzwaniem. Z którym WSPANIALE sobie poradzisz! Wierzę w to. Wiadomo łatwo nie będzie- to już wiesz. Za to będziesz miała w okół siebie morze miłości <3 Czasem jak się nastawiamy na trud to życie nas miło zaskakuje- tego Ci życzę. A nóż-widelec Lewcio zacznie drzemać z rodzeństwem? :) albo zrobi Ci w czasie ich usypiania kawkę ;) Nie ma się co nastawiać- to będzie nowa rzeczywistość i sami sobie ją od początku ułożycie.
    Tak jak piszesz- nie ma dobrego wieku, na każdym są inne wyzwania. Nawet mój 7 latek domaga się swojego czasu, miejsca, roli od kiedy pojawił się Stasio. Może nie jest bardzo absorbujący, można więcej od niego wymagać ale nawet jak on sam się nie upomina i zajmuje sam sobą to ja zastanawiam się czy ma dość czasu, emocji ode mnie. To normalne w trybie pracy: MAMA :) a czasem sobie myślę że moze właśnie dzieki Stasiowi przytulam go więcej niż bym to robiła jak byłby sam? Wszystko będzie dobrze :) <3

Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem jeszcze tak w kwestii różnicy wieku, że moja siostra w marcu urodzi drugie dziecko a jej synek będzie miał wtedy już 6 lat. Ostatnio go pytali czy wolałby brata czy siostrę to powiedział że wolałby pieska :D a później jak siostra mu tłumaczyła że w domu będzie dzidziuś to powiedział jej "ale przecież Wy mnie kochacie" 😭

Lunaris lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo wam dziękuję za słowa wsparcia <3 Moim marzeniem jest to, żeby dzieci były zdrowe no i rodzice również, to wtedy ze wszystkim sobie poradzimy.
    Agulineczko przykro mi z powodu bieli :( Wiem, ze ciężko pocieszyć staraczkę w takiej sytuacji ale jeszcze, będzie pięknie, zobaczysz <3
    ja też wywołuję Anie!!!! Ania co u Ciebie?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny!
    Najgorsze jest to, że obiecałam sobie się nie nastawiac, a zachowuje się jakbym była przed pierwszą swoją ciążą. I oczywiście nie jeden test tylko 3, bo może któryś okaże się tym magicznym ;) 🙈 no wariatka.Ja to w ogóle lubię testować i od 9 dpo zaczynam cała akcję.

Rucola na pewno będzie Wam ciężko na początku, ale ja wierzę, że sobie poradzicie. Twarda babeczka z Ciebie. Moja znajoma, która też się bardzo obawiała pojawienia bliźniaczek na świecie, bo jej starszy synek był bardzo zazdrosny i mamusiowy powiedziała, że jest lepiej niż sobie wyobrazala, zwłaszcza, że dziewczynki okazały się łatwiejsze w obsłudze niż synek w ich wieku. W ogóle mnie zszokowala mówiąc, że budzą się tylko raz w nocy na jedzenie (mają pół roczku teraz). Może też się miło zaskoczysz. Tego Ci życzę.

Rucola, Verita mogę Was prosić o podanie dokładnie jakich suplementów uzywalyscie? Albo zrobić fotke, żeby wszystkiego nie pisać? Muszę poczynić zakupy, bo już mi się większość skończyła. Ja mam mutacje więc u mnie foliany i metylowane formy tylko wchodzą w grę. Zamawialyscie gdzieś w jednej aptece? Albo macie jakiś sprawdzonych producentow?( chodzi mi o wszystko co podawalyscie łącznie z koenzymem q10, NAC, buzdygankiem itp). Szukam przepisu na sukces ;)
    Bralyscie też dupka? Mi jeszcze zostały 2 opakowania i zastanawiam się czy od następnego cyklu nie zacząć brać po owu.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, tylko uważaj bo jak Ci Rucola podkoksuje owulację to Ty przejmiesz jej podwójny brzuszek ;)

Obiecujemy sobie starania na luzie a i tak o tym myślimy. To jest ponad nami. Ale wkrótce i Ty zobaczysz te piękne kreski na teście!

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ja za radą Rucolu stosowałam tylko NAC i inofem bo mialam jeszcze stary a od siebie dołożyłam q10. Udało się w pierwszym cyklu ale to chyba przypadek był. No i u nas po raz kolejny sprawdziło się że im mniej współżycia w cyklu tym bardziej owocnie. Teraz doslownie 2 razy w okresie płodnym. W dniu owu i chyba dzien po owu (tak mysle). Z Ania było podobnie.

Heparyne biore pd chyba 6 tyg skonczonego a Acard jakos od 8 tyg dopiero. Metyli wcześniej nie bralam, cała ciaze z Ania i okres kp stosowałam prenatal. Teraz biore omegamed optima forte. Dupka biore dopiero od 2 kresek. Bardziej dla spokoju.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2020, 13:34

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Starania" i "na luzie" chyba nigdy nie idzie w parze 🤔 Agulineczka tulas dla Ciebie! ❤️

AnnaStesia współczuję tych dramatów, bo wiem jak to wygląda.... Twoje serce się kraje, dziecka serce tak samo, a eMek czuję się i rozdarty i przybity... Z moim starszakiem nadal tak bywa, jak mąż np. jedzie na noc z towarem i go nie ma. Jest rzucanie się pod drzwiami, armagedon itd... tylko na tego typa nic nie działa... On jest jedną wielką chodząca emocją... Trzymam kciuki, żeby u Was poszło gładko ❤️

Zmykam na ktg i wizytę... Wybaczcie, że ja tak po łebkach i nie odp każdemu, ale mam sajgon fizyczny i przede wszystkim psychicznych... Okropna jest ta końcówka i boję się, że wpadnę w jakaś depresję 😱

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Agulineczka ja za radą Rucolu stosowałam tylko NAC i inofem bo mialam jeszcze stary a od siebie dołożyłam q10. Udało się w pierwszym cyklu ale to chyba przypadek był. No i u nas po raz kolejny sprawdziło się że im mniej współżycia w cyklu tym bardziej owocnie. Teraz doslownie 2 razy w okresie płodnym. W dniu owu i chyba dzien po owu (tak mysle). Z Ania było podobnie.

Heparyne biore pd chyba 6 tyg skonczonego a Acard jakos od 8 tyg dopiero. Metyli wcześniej nie bralam, cała ciaze z Ania i okres kp stosowałam prenatal. Teraz biore omegamed optima forte. Dupka biore dopiero od 2 kresek. Bardziej dla spokoju.

Dzięki! :)
    Ja już w ciązy byłam w sumie 4 razy i tez <3 było max 3-4 w okresie płodnym, a były miesiące z dużą ilością serduszek i nic z tego nie było. Dołożę chyba q10. Inofem pamiętam, ze brałam za 2 i 3 razem. Przy każdych staraniach foliany, olej z wiesiołka do owu, magnez i witamina D. W ostatniej ciąży dołożyłam cynk i acard w trakcie starań ze względu na wskazania. Heparyna dopiero od pozytywnego testu. A! i pamiętam, że stosowałam też zioła ojca sroki nr 3 do owu.

Pomyślę nad inofemem, może ziólka dokupię. Muszę czuć, że coś robię.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Agulineczka, tylko uważaj bo jak Ci Rucola podkoksuje owulację to Ty przejmiesz jej podwójny brzuszek ;)

Obiecujemy sobie starania na luzie a i tak o tym myślimy. To jest ponad nami. Ale wkrótce i Ty zobaczysz te piękne kreski na teście!

No tak! To będę brać po pół porcji ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez i jak po ktg?

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2020, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Frez i jak po ktg?
    Bajeczko dziękuję, że pytasz ❤️ ktg ok, na poród się nie zapowiada 🤷 przepływy też były ok. Ale nawet mnie na fotelu nie zbadali, bo "dużo pacjentek na dziś zapisanych i nie mam czasu"... Fajnie... Że w donoszonej dawno ciąży- dziś 39+2! Nawet nie wiem jak moja szyjka się ma na tym etapie, czy tam coś się dzieje, czy nie dzieje 🤦

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz siostra miała termin tak jak Ty :) i u niej dwa tygodnie temu w poniedziałek na ktg i badaniu też nic nie zapowiadało porodu, a w środę z rana Staś pojawił się na świecie:) najważniejsze że przepływy ok :) trzymam kciuki by było tak jak chcesz :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 5 października 2020, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka przykro mi, że na teście biel. Jestem zdecydowanie zdania, że nie da się nie przejmować. Obojętnie jak długo się starasz albo o które dziecko się starasz... Wierzę, że już niedługo wysikasz upragnione dwie kreski, zwłaszcza jak Ci Rucola poczaruje, to prawdziwa czarodziejka :D ma trochę ciąż na swoim koncie, jak widać o własną też się zatroszczyła i to w wersji 1+1 gratis :)

Frez dobrze, że KTG i przepływy w porządku. Powiem Ci, że też nie wiedziałam nic o mojej szyjce na końcówce poprzedniej ciąży. Ale wiesz jak to jest, czasem na ktg cisza a akcja się niedługo rozkręca. Zawsze sobie w takim chwilach przypominam Melevis, która urodziła 3 czy 4 godziny po ktg które kompletnie nic nie zwiastowało. A nawet jeśli urodzisz dopiero za tydzień to też będzie super. Na pewno synek przyjdzie na świat, to jest pewne na 100%. Wiem, że końcówka wyczerpuje fizycznie i psychicznie. Trzymaj się dzielnie, już naprawdę bardzo niedługo

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, jak znajdziesz chwilkę napisz jak sobie poradziliście.

Agulineczka, przykro mi z powodu bieli. Życzę aby trzeci maluszek jak najszybciej się u Was pojawił.

Frez, życzę aby synek szybko zdecydował się opuścić swoje tymczasowe mieszkanko ;) co do ktg, u mnie 5h przed porodem się skurcze nie pisały a były już dość mocno bolesne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 06:55

agulineczka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Kochane!!!!
    Frez no to faktycznie jestes już w terminie, choć akcja porodowa moze rozkręcić się bardzo niespodziewanie, coś o tym wiem ;)
    Agulineczko już Ci pisze mój przepis na "podwójny sukces" ;) z uwagi na kp i PCOS zdecydowałam się na samodzielna bardzo delikatną stymulację owulacji, choc u Ciebie, myślę, ze spokojnie można pominąć ten etap. 2-3dc wzięłam po pół tabletki clo i przez kolejne 3 dni po 1/4. Dawka homeopatyczna ale wszystko koksowałam NACem, do 2 gramów dziennie, Inozytolem (proszek Swansona) około 3-4g dziennie a może i więcej? Proszku sie je więcej niż tabletek, jest gorsza przyswajalność. Do owulacji codziennie 1 tabletka l-karnityny 1000mg i argininę 1000mg oraz 1 tabletkę buzdyganka bodajże 250mg. Oprócz tego omega3 z alg, b-complex i na noc acard 75mg. jeśli chodzi o marki to ja szukałam tych w wegańskich kapsułkach, one są dużo droższe więc jeśli Ci na tym nie zależy to znajdziesz dużo tańszych opcji, bo z tego robi się niezła sumka. W tym czasie emek codziennie dostawał 600mg NACa, 1000mg karnityny i 1000mg argininy i inne suple takie jak DAA, ashwagandha hmmmm i chyba to tyle :)
    AAA i zapomniałabym. Po owulacji brałam "ovi na lamę" czyli ovitrelle w dawkach podzielonych po 1/4 ampułki 1dpo, 4dpo, 7dpo i 10dpo. Jakoś tak mniej wiecej :) Duphaston zaczęłam brać dopiero jak wyniki proga w ciąży nie były satysfakcjonujące....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 08:08

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, najważniejsze, że KTG i przepływy masz dobre czyli synek jest bezpieczny :)
    W ciąży z Anią, ostatnia wizyta u gina była w 37tc. Potem lekarz miał urlop więc miałam powiedziane, że jakby coś się działo to mam jechać na IP. Miałam to szczęście, że urodziłam tydzień później :)
    Dobrze wiesz, że akcja może się zacząć niespodziewanie i dziś szyjka może wydawać się pancerna a jutro ... możesz urodzić synka.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 7dpt taka sytuacja

a816183c9ed2.jpg

Ale jeszcze sie nie ciesze, bo poki co plamie...

JustynaG, agulineczka, summer86, Suszarka, Rucola, Yoselyn82, pilik, KateHawke, Kaczorka, Cabrera lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa piękny widok, życzę, żeby z dnia na dzień ciemniala. Plamienie zawsze wzbudza niepokój, ale jest dosc częstym zjawiskiem na początku ciąży. Trzymam kciuki!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Justyna2800 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wyżalić :( tak liczyłam na ten cykl, testy nawet już kupiłam.. Chodziłam na monitoringi i w końcu po clo miałam piękna owulacje, potem dostałam duphaston i nic dostałam dziś okresu :( jestem załamana.. Naprawdę liczyłam na to że się w końcu uda. Nie wiem co teraz czy znów clo zleci mi gin czy mam sobie odpuścić. Mam ochotę dać sobie spokój bo ileż można :( sorki dziewczyny że tak wylewam swoje żale ale musiałam..

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 6 października 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Rucola ❤
    Zamówiłam poki co wczoraj koenzym q10 z puritans pride, B Complex z Jarrow, buzdyganek Swansona, do tego mioinozytol w szaszetkach, zamiast Inofemu wzięłam Proovulin, bo zamiast zwykłego kwasu ma foliany, do tego wzięłam Duphavit i NAC. Będę brać Wit D, magnez, cynk i omega 3, no i wieczorem acard. Zastanawiałam się nad tą arginina i w końcu nie wzięłam. Najwyżej domówię.

Szkoda, że już nie będę mieć maluszka z maja czy czerwca, bo to takie piękne miesiące. Tym bardziej,że w czerwcu przyszłego roku mamy 10 rocznicę ślubu. Piękny prezent bym nam sprawiła. No ale trudno. Zawsze chciałam urodzić w ciepłym miesiącu, a póki co mam dzieciaczki z lutego i listopada ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 3832 3833 3834 3835 3836 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ