Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Agulineczka:*
W klinice tez mowia, ze mam odpoczywac i w razie nasilenia dzwonic, ale poki jest niewielkie plamienie to jest ok...
Oj tak, mi sie tez zawsze marzylo letnie dziecko❤ a w pierwszej ciazy mialam miec termin na luty... no ale ostatecznie mam sierpniowa córeczkę i moze jak dobrze pojdzie, to bedzie jeszcze czerwcowe, wiec idealnie🥰
Justyna, przykro mi
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Cccierpiliwa super kreseczki, aż miło popatrzeć ♥️♥️♥️ tak z obserwacji innych dziewczyn to myślę że około połowa kobiet plami na wczesnym etapie. Wszystko będzie dobrze, niech się Kropek pięknie rozgaszcza 😍 dla pokrzepienia, moja siostra zaczęła krwawić na tyle że była pewna że to okres, dopiero jak zaczęła plamić znowu po jakiś dwóch tygodniach to ją test ciążowy skusił. Tego samego dnia zobaczyła serduszko na USG i to był już 7 tydzień 👍
Cccierpliwa, Rucola, Rucola lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Cierpliwa ogromne gratulacje!!! Niech się Maluszek pięknie wgryza
Agulineczka teraz najcieplejsze miesiące to sierpień i wrzesień Takze mocno wierzę w Twoje najbliższe cykleWiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 12:49
Cccierpliwa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ccierpliwa, po cichu gratuluję i trzymam kciuki by kreska ciemniała a beta rosła
Agulineczka, porod wakacyjny też jest ok I ominie Cię rocznica na porodówce, może nawet uda się jakaś wyjątkowa randka we dwoje (jak podrzucicie starszaki dziadkom) a wiadomo, że z takim kilkuniowym brzdącem to byłoby to ciężkie.
Lunaris, Co brałaś na podkoksowanie żelaza?
Odebrałam dziś moje wyniki i chciałabym się wspomóc przed porodem a niewiadomo ile mam czasu (hemoglobina: 12,9; ferrytyna: 8,2; żelazo: 44). W piątek mam wizytę u gina więc skonsultuję ale wiem, że Ty dużo rożnych rzeczy łykalaś i wiesz co dobrze działa.Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
O widzisz Justyna nawet jakoś nie wzięłam pod uwagę randki z mężem 🙈 tak rzadko z tego korzystamy niestety. Moi rodzice bardzo daleko, a teściowie pomogą jak jest potrzeba (zaplanowana wizyta u lekarza, itp), ale sami raczej nie wychodzą z inicjatywą, a ja nie lubię się prosić.
Piękną masz hemoglobine jeszcze, ja taka mam bez ciąży 😉 Ale faktycznie magazyn żelaza praktycznie na wyczerpaniu. Mi w każdej ciazy spadała hg, hematokryt i MCV. Po porodzie synka miałam duża anemie. Najczęściej lekarze przypisują w ciąży Tardyferon. Różnie jest tolerowany, ja sam lek dobrze zniosłam, ale wyniki średnio się poprawialy. Później dostałam Feroplex do picia, lepiej się przyswajal, ale najszybciej jednak wyniki poprawiły mi się w ciąży z córką po Ferrum - tabletki do ssania w dawce 100mg. Jak dla mnie lepszy od Feroplexu, ale każdy organizm inny. Mi Feroplex też nie odpowiadał w smaku, ale w ciąży smaki się wyostrzaja, także zależy.
Dobrze też pić sok z pokrzywy i zakwas z buraków, ale tu trzeba systematyczności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 15:26
JustynaG lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Justyna mi też najlepiej w poprzedniej ciąży pomogło żelazo do ssania, bodajże firmy Naturell czy jakoś tak.
Cierpliwa zaciskam kciuki bardzo bardzo bardzo!!! Kreseczki piękne, niech bobo się mocno Ciebie trzymaCccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Cccierpliwa KCIUKI !!!
Justynka ja piję Feroplex (z doskoku ) głównie z uwagi na to że mam po nim najmniej objawów ubocznych. Do zniesienia jeszcze Sorbifer w tabletkach. Ładnie mi Tardyferon podnosił ale nie mogłam znieść boleści żołądka i bez przerwy w toalecie siedziałam. Moją wyrocznią jest przetrwanie dnia kolejnego przy łykaniu tego świństwa. No i sok z buraka polecam baaardzo (choć ja już patrzeć nie mogę i łykam buraka w tabletkach).
Frez trzymam za łapkę, bardzo rozumiem. Ostatnią wizytę z Frankiem miałam w 36 tc potem lekarz na urlop i powiedział że jak coś to do szpitala a jak się zwolnienie skończy to zaczną mi z macierzyńskiego zdejmować. Franek był indukowany w 43tc... czego oczywiście Ci nie życzę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 20:10
Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny help. Brałam prysznic i na jednym sutku biało jak zwykle od siary, a na drugim dodatkowo jakby kropka krwi, jakby z jednego kanaliku podrażnienie raczej wykluczam bo cały dzień chodzę w miękkim biustonoszu. Trochę się przestraszyłam, obserwować to na razie czy co robić?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2020, 20:24
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka na spokojnie, pewnie jakiś drobny uraz. Ja mam mega tkliwe sutki w ciąży, obserwuj
Kaczorka super obserwacja! Bardzo motywująca
Justyna ja od siebie tylko dodam że jak przyjmujesz żelazo to unikaj wapnia w okolicach przyjmowania i zawsze ze źródłem witaminy C. To jest ogromnie istotne.Suszarka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Witajcie dziewczyny, nigdy nigdzie nie piszę na forum, ale jest tutaj tak miło że zapytam Was co o tym myślicie. Miałam pierwszą owulacje po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych 28/29.09.2020. Testy owulacyjne Clearblue takie fioletowe. Przed owulacja pokazują dwa dni buzke mrugajaca. Tak było u mnie. Wszystko super. Przytulanki w dni owulacji. Dziś zrobiłam test ciążowy i wyszedł negatywny, ale tak z głupoty, nie wiem co mnie tknęło, zrobiłam też test owulacyjny i wyszła mrugająca buźka. Druga owulacja w tym samym cyklu nie jest przecież możliwa. Czy moje hormony płatają mi figla?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2020, 08:23
-
Monika raczej druga owulacja to to nie jest. Na ciążowym jeszcze ma prawo wychodzić negatyw. Owulaki często są dodatnie w przypadku ciąży- czego oczywiście Ci życzę ale nie nastawiałabym się za bardzo na tym etapie. Emocje na wodzy, sikamy na ciążowe do terminu @ i powodzenia!
Ps czy hormony mogły zwariować? tego nie wiem u mnie zawsze 2-3 dni i owulaki były jasne a Clearblue nie stosowałam nigdy.
CCCIERPLIWA dawaj testa na tapetę
FREZ melduj się z rana!
Miłego dnia wszystkim! startuję z malowaniem dzisiajCccierpliwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelduję, że jestem, żyje, nie rodzę 🤦
Po południu ktg.
Okna umyte, podłogi umyte, mężul zgwałcony, wczoraj kawałek czopu odszedł w dal, ale bezbarwny, także rychło rodzić nie będę, zresztą to już kolejny kawałek, nie robi więc na mnie wrażenia. Do tego chłopcy obaj przeziębieni 🤦obiad się gotuje, zaraz biorę się za sprzątanie samochodu...
Wybaczcie, że ja tak bez polotu ostatnio😔Lunaris, pilik, sliweczka92, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Frez Ty to jesteś torpeda- zamiast leżeć i pachnieć (lub jęczeć i narzekać), to latasz, sprzątasz, gotujesz. Ten Twój mąż to ma szczęście! Jak by zapomniał to wyślij go do mnie- przejdzie przez próg i zaraz zwieje żeby Cię na rękach nosić
Dobra żona w weekend rodzi? akurat chłopaki zdążą się podkurować trzymaj się dzielna Mamusiu -
Frez, trzymaj się! Może będzie niespodziewany rozwój akcji moja przyjaciółka miała ktg po południu i powiedzieli jej że prędko nie urodzi bo się nic nie pisze, a rano już tuliła córeczkę. Wszystko jest możliwe!
Poszłam wczoraj z głupa na fitness dla ciężarnych 😀 były głównie ćwiczenia mięśni dna miednicy i trochę takich wzmacniających na piłce. Tęskniłam bardzo za ruchem, a dzisiaj mam zakwasy 😂 chyba będę chodziła regularnie, prowadzi je bardzo ogarnięta babeczka która trenuje wyłącznie ciężarne i kobiety po połogu. Co mi się podobało, wczoraj była na zajęciach dziewczyna w 39 tygodniu i instruktorka pokazywała jej ćwiczenia indywidualnie - np. jak sobie radzić na skurczach przy pomocy piłki albo jak wykorzystać partnera do pomocy.agulineczka, Lunaris lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Frez, trzymaj się! Może będzie niespodziewany rozwój akcji moja przyjaciółka miała ktg po południu i powiedzieli jej że prędko nie urodzi bo się nic nie pisze, a rano już tuliła córeczkę. Wszystko jest możliwe!
Poszłam wczoraj z głupa na fitness dla ciężarnych 😀 były głównie ćwiczenia mięśni dna miednicy i trochę takich wzmacniających na piłce. Tęskniłam bardzo za ruchem, a dzisiaj mam zakwasy 😂 chyba będę chodziła regularnie, prowadzi je bardzo ogarnięta babeczka która trenuje wyłącznie ciężarne i kobiety po połogu. Co mi się podobało, wczoraj była na zajęciach dziewczyna w 39 tygodniu i instruktorka pokazywała jej ćwiczenia indywidualnie - np. jak sobie radzić na skurczach przy pomocy piłki albo jak wykorzystać partnera do pomocy.
Suszarka ale super zazdroszczę tych zajęć, mi już tak ruchu brakuje ale nie narzekam bo mogło być gorzej.
CCCierpliwa kciuki, żeby plamienie szybko się skończyło !Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Cierpliwa, test wygląda cudownie, ale nie przestaję trzymać kciuków! Dajesz, Wgryzaczku!
Frez, za Ciebie i malucha też ciągle trzymam kciuki, mam nadzieję, że juz wkrótce skończą się Twoje codzienne wizyty na ktg, ja nie wiem, jak Ty to ogarniasz, dziewczyno, mając jeszcze dwójkę bąbli w domu! Szacun!
U nas po moim powrocie do częściowo stacjonarnej pracy jest kiepsko, ale patrzę na rosnące liczby zakażonych i zastanawiam się, kiedy znów nas zamkną.Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Frez czekam na meldunek
Anna Stesia przykro mi, że jest kiepsko
Luna nie wiem czy tu zaglądasz, ale gorące buziaczki dla Twojej dwulatki
Ja wczoraj miałam wizytę, Tymek rośnie ponad miarę, a że głowa wygląda już na 2,5 tygodnia większą to raczej będzie druga cesarka, hurra niestety musiałam zmienić lekarza, mój obecny pracował w szpitalu, gdzie obecnie przyjmowane były tylko pacjentki z covidem i on zrezygnował z pracy tam, ja zresztą też planowałam znaleść kogoś innego. Wracam więc do prowadzącego pierwszą ciążę, do tego samego szpitala. Przynajmniej mam spokojną głowę.Rucola, Lunaaa, Lunaris, Suszarka lubią tę wiadomość