X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny- na Was zawsze można liczyć, czuję się rozgrzeszona, usprawiedliwiona, uniewinniona i zachęcona do dalszego wspierania polskiej gospodarki :D

Cheresta ja również dostałam @ zaledwie po 3 miesiącach KPI ale wiązałam to ze spadkiem ilości mleka.
    Co do spania to ja jestem najgorszym przykładem bo starszy zaczął przesypiać noce w wieku ponad 4 lat :] a i do tej pory potrafi się budzić (i nas wszystkich) przez jakies sny. Natomiast młodszy wrócił do fazy noworodka- wypija (jak już pisałam nie raz) morze mleka w nocy, budzi się co 45 min a przez ostatnie 3 dni pobudeczka jest między 3 a 4 i nie koniecznie idzie potem spać :P
    Tak jak mądrze pisze Justyna : i tak dalej, i tak dalej... metoda jest jedna -PRZETRWAĆ Jakoś :D mam wielką nadzieję że za rok nieprzespane w ten sposób noce będą tylko niemiłym wspomnieniem.

Pilik cudowny kokon <3 ja co prawda miałam 2w1 poduszkę C z Mothercare ale bardzo się przydała i żałuję że przy pierwszym dziecku nie miałam. W sumie dobrze że moja taka "brzydka" bo baaardzo było by mi szkoda sprzedać/oddać. Piękne cuda teraz dla dzieciaczków powstają <3

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta napisze Ci ze Twoja Ada jest teraz w takim "wieku" w którym to mojej Ani przyszedł wlasnie regres w śnie i zaczęła się jazda bez trzymanki juz. Wiem no nie pocieszyłam ale tak to właśnie było.

W kwestii miesiaczki mimo tylko kp dostalam równo 3 miesiace po porodzie. I miesiączkowałam regularnie Juz co miesiac

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w poniedziałek robiłam wymaz i jest pozytywny. Zaraziłam się od męża (wszędzie chodził w maseczce, w pracy jako jedyny nawet w socjalnym w maseczce z filtrem ffp3). Obecnie poszło to tak lawinowo, że zarazić się można dosłownie wszędzie. Napiszę swoje objawy i leczenie, może komuś to pomoże.
    Biorę zastrzyki z heparyny, duomox (bardziej wskazany sumamed), inhalacje ectodose 2 razy dziennie, steryd wziewnie (alvesco), swoje witaminy.
    U mnie na początku boł gardła i katar, dwa dni później osłabienie, powolna utrata wechu, mały ból głowy, w 6 dniu bóle mięśni, biegunka, dalsze osłabienie, kaszel, mała duszność, zapalenie spojówki, następnego dnia brak sił do czekokolwiek, duszność, kaszel, potem poprawa samopoczucia ogólnego, ale duszność pozostala, dziś 9 dzień choroby i powoli wraca węch, lepiej z oddychaniem.
    Moja córka miała dwa dni kaszlu sporadycznego i tyle, okaz zdrowia. Mąż objawy łagodnego przeziębienia plus utrata wechu. Wszyscy bez gorączki. Także na przykładzie naszej rodziny widać, że każdy inaczej to przechodzi. Pozdrawiam z domowej kwarantanny.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa ale cudowny komplet! 🤩

Dzisiaj odebrałam między innymi laktator, mąż sprawdzał jego działanie zasysające na swojej faldce na brzuchu 😂😂😂😂😂😂

Jeżowa lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas dużo zdrowia dla Was, trzymajcie się. Dobrze, że już czujesz się lepiej. Masz całkowitą rację, że teraz to już się można zarazić naprawdę wszędzie...

Malwas lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta u mnie @ przy kp po 9 miesiącach od porodu synka i rok po porodzie córki.

Jezowa jaki piękny zestaw! Cudo! Super kolory i słodkie niedźwiadki. No taki męski 😍 Ja przy Wojtusiu nie miałam kokonu, chyba nawet nie wiedziałam o czymś takim, przy córce kupiłam z myślą, że może skorzystam przez parę pierwszych miesięcy nawet jako ochrona przed sturlaniem no i starszym bratem ;). Ulcia spi w nim z nami do tej pory 🙈, oczywiście już bez sznurka sciagajacego 🙂😆 jeden z lepszych zakupów jak dla mnie. Doskonale się sprawdził do spania z nami, ja się nie bałam, że przygniote mała w nocy, ona miała swoją przestrzeń i była dotulona, teraz choć trochę ogranicza w nocy jej wędrowanie. Oczywiście jest na tyle mobilna, że kokon to żadna przeszkoda, ale jak go usunęłam z łóżka częściej znajdowałam Mała np w naszych nogach. Jak spi spokojnie, a na szczęście od mniej więcej pół roku Mała przesypia całe noce to czesto rano nadal jest w swoim kokonie. Także jak dla mnie super.

P.S. co ja będę kupować dla trzeciego maluszka, mając już w domu dziewczynkę i chłopca? 🤷‍♀️ o ile oczywiście będzie mi dane zostać kolejny raz mamą

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 października 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas ojej, dużo zdrówka! Ja też się bije najbardziej o swoich rodziców. Są już starsi, mieszkają sami daleko od nas.
    Lenka daj znać jak U Was, co u taty? Jest jakaś poprawa?

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas :( trzymajcie się.
    Ja już nie mam pomysłu co by trzeba było zrobić żeby coś poprawić. W Lublinie na dzień wczorajszy zostało 5 łóżek covidowych a w szpitalach powiatowych w całym województwie od 3 do 0 w każdym! Kolejne osoby które będą wymagały respiratora po prostu zostaną bez pomocy :( od wtorku wracam do pracy...
    Zamknąć wszystko? ludzie pójdą z torbami. Zdjąć maski, pójść na żywioł - to przetrwają najsilniejsi :( okropne mamy czasy. I pomyśleć że jeszcze rok temu żyliśmy normalnie w słodkiej nieświadomości co sie wydarzy i jak długo to potrwa.

Przepraszam że tak z rana przymuliłam ale bardzo mnie to martwi. To co się dzieje, to że nie możemy nic zrobić, że idąc do pracy czy choćby do sklepu narażamy się na zachorowanie a przecież jakoś trzeba żyć.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas, Pilik, Lena myśle o Was i tulę mocno, to straszne co się dzieje :( trzymajcie się dzielnie

Lunaris wybacz, ze dopiero teraz, ale w przyszła środę mam egzamin w okręgowej radzie i całe dnie (noce z reszta tez) pracuje i się uczę... u nas wszystko po staremu, ciąży jak nie było tak nie ma, z kontrola Zuzi będę dzwonić, czy czekać czy ją umawiać. Zrezygnowaliśmy z przedszkola, starsza i tak ciagle siedziała chora u babci z Zu, wiec bez sensu by chodziła na kilka dni w miesiącu a stwarza zagrożenie dla babci, która była chora onkologicznie. Nic więcej się nie dzieje, ostatnio wszystko kręci się wokół tego egzaminu, z dziewczynkami więcej czasu spędza tata :( jeszcze tydzień i wróci to do normy

Prezent się bardzo Zuzi spodobał, każdemu polecam ten bujak, całe dni się na nim bawią, na przeróżne sposoby :) wrzucę na chwile zdjęcia

Kaczorka sto lat dla Twojej Oleńki ! 🥰 niech rośnie zdrowo i niech każdy dzień przynosi wiele radości i uśmiechu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 19:53

veritaa, Lunaris, Yoselyn82, Aga9090., pilik, moniśka..., Cheresta, Jeżowa, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka trzymam kciuki zatem za zdany egzamin! Wierzę że trochę się teraz przemęczysz a potem będziesz czerpała z tego korzyści wszelakie :)
    Zuzia rośnie jak na drożdżach! <3

A dzisiaj faktycznie Oleńki urodziny :) Sto lat na pociechę Mamusi i Tatusia i Ali <3 Kaczorka dawaj słitfocie!

Jeżowa Ty też grzej już aparat bo jutro urodziny Agatki :D

Lunaaa, Jeżowa, Kaczorka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ale cudowna Oleńka. Wszystkiego najlepszego 🎂🎂🍧🍬💯💯 lat

Kaczorka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka sto lat dla Oli w dniu jej pierwszych urodzin! <3 ale u Was maraton świętowania łącznie z jutrem :D

Luna kciuki za egzamin <3 super, że prezent się podoba i spełnia swoją rolę tzn. dziewczyny się nim zajmują i masz chwilę spokoju! :)

Lunaris grzeję grzeję aparat :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 11:40

Lunaaa, Lunaris, Kaczorka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kciuki mocne za egzamin!! Na pewno będziesz najlepsza ! 💪💕

Lunaaa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wszystkie najlepszego dla Zuzi! Śliczna dziewczynka 🙂🌹 współczuję nauki i pracy po nocach. Nie wiem jak Ty dajesz radę.

Sto lat dla Oli! Niech rośnie zdrowo! 🍓🎈🎁

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas przykro mi, że Was też dopadło.... I to w dodatku jak mąż był tak ostrożny :( to ja już nie wiem jak można się przed tym uchronić...

Mnie najbardziej obecnie martwi to, co ze szczepieniami Zosi na pneumokoki, bo niestety, ale prevenar jest niedostępny :/ i nie wiadomo kiedy będzie :( Cheresta U was nie ma z tym problemu??

Lunka mocne kciuki za egzamin, podziwiam Cie, ze tak dajesz sobie radę jako mama i przyszły adwokat :) ja padam na twarz razem z Zosia...

Lunaris rób zakupy póki można! Niewiadomo jak to dalej się potoczy i znowu pozamykają wszystko... Smutno mi, że pierwsze święta Zosi będą pod znakiem koronawirusa i niewiadomo czy spotkamy się z rodziną... Co rusz słyszę, że ktoś jest na kwarantannie...

Kaczorka sto lat do Oleńki! Niech rosnie zdrowo i szczęśliwie 💕

U nas o dziwo jakoś tak lepiej! Zosia dość sporo śpi w dzień. Jedzenie idzie nam sprawnie, już nie chodzę po mieszkaniu żeby ją nakarmić. Je głównie na siedząco albo leżąco. Z nocami jest różnie, bo strasznie się Wierci.

Co do tego gdzie śpi dziecko, i co się przydaje, to u nas Zosia juz nie śpi w łóżeczku praktycznie wcale. Noce śpi z nami, w dzien drzemki ma w wózku/ naszym łóżku albo ostatecznie łóżeczku. Najlepiej śpi w wózku, w łóżeczku się szybko rozgrzebuje i przewraca się na brzuch a potem płacze, więc jak chce żeby pospała to wkładam do wózka. Kokonu nie używamy, ale jak czytam wypowiedź agulineczki to może spróbuje wsadzić do łóżeczka i w to małą. Może będzie jej przyjemniej tak spać. Chociaż ona juz jest taka dlugaaa.

Kupiliśmy ostatnio bujaczek huśtawke z lionelo i też widzę, że Zosia lubi się w nim bujać (na wakacjach u rodziców często bujalysmy się na chustawce na drzewie i mi pięknie zasypiała, stąd pomysł) miałam kupić mamaroo 4mums, ale ostatecznie nie zdecydowaliśmy się, bo jeden w okolicy w dobrej cenie przeszedł nam koło nosa, a sama nie wydam 1300 zł na bujak. Tak więc jest hustaweczka i dzisiaj Zosia robiła z mamą obiad na hustawce :) liczyłam po cichu, że może będzie chciała spać na hustawce, ale niestety nie haha :p pobujać się chętnie pobuja, ale do spania to albo cycek albo piłka i skacząca mama :)

Uważam, że takie zakupy najlepiej robić dopiero jak jest dziecko i mniej więcej wiemy co lubi, bo inaczej można wywalić pieniądze w błoto, ja wiem ze teraz jest olx itd, ale kto ma czas wystawiać sprzęty dziecięce po porodzie.

Kaczorka, Suszarka, pilik lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny w imieniu Oli ❤️
    Zdjęcia jakieś dam, jak dostaniemy z sesji, bo dzisiaj bylismy. Albo w sobotę, bo mamy wtedy imprezkę urodzinową 🙂

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka my dopiero 9.11 mamy drugą dawkę szczepień i nic nie wiem odnośnie problemu z dostępnością 🤨

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka musiałam kilka razy przeczytać że to już rok...! Nie wiem kiedy mi ten rok minął.
    Sto lat dla Oleńki!! 💗

Iza jak dobrze czytać dobre wieści od Was 💗 a jak z alergiami? Dalej szukacie i masz jakieś diety czy już zluzowane?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, wszystkiego najcudowniekszego i najpiękniejszego dla Oleńki <3 jest czarująca!

Pilik, Malwas, Lena, dużo zdrowia dla Was i Waszych najbliższych.

Lunaris, mam pytanie o procedury szpitalne. Czy aktualnie przy przyjęciu na SOR wymagają zrobienia wyniku na COVID? Chodzi mi o nagłe przypadki, np. zapalenie wyrostka. Przyznam, że zmroziła mnie ta informacja.. :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 15 października 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer aktualnie tesciu miał nagły atak i u nas to wygląda tak, że jeżeli coś jest pilnego że już muszą dla ratowania życia to traktują jak potencjalnego chorego i muszą przestrzegać procedur dodatkowych, jeśli coś może poczekać to robią test, pakują do izolatki i po wynikach robią badania i zabiegi.

summer86 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 3843 3844 3845 3846 3847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ