Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mega te robaczki! Dzięki <3 dorzucam do listy mamy tylko zwierzątka z trefla ale nawet jeszcze ich nie wyciągałam. Czuczu już 2 komplety z figurami rozwalił to na bank mu się spodoba :D

JustynaG lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka miałam testować jutro, ale nie wytrzymałam. I naprawdę podziwiam wszystkie dziewczyny czekające do terminu @. Ja to od 9dpo zaczynam zazwyczaj, a i 8 mnie już kusi ;)

Co do puzzli to moja corka kocha! Synek też bardzo lubił i lubi nadal puzzle, ale Ulcia bije go na głowę. Może układać non stop. Ja już czasami nie mogę na nie patrzeć ;) Robaczki i zwierzątka CzuCzu już poszły w kat, okazały się za łatwe. Teraz układa 24 elementowe z Kicią Kocią i farmę CzuCzu 20 elementowe- polecam! Wyciągnęłam też 30 elementowe po synku i tez daje radę z niewielką pomocą. Ostatnio nawet usiadła do puzzli brata - mapy Polski 100 elementow 🙈 i próbowała swoich sił. Poddała się po pewnym czasie, ale parę udało jej się dopasować :) Bardzo lubię puzzle Czuczu, mamy też Trefla, Clementoni, Ravensburger ( te już trochę mnie rozczarowaly jakoscia, A myślałam, że są jednymi z lepszych) no i Pucio 3w1.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 21:15

Rucola, Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja swojej Aluśce to kupię kilo mąki, kilo cukru, butelkę wody, miskę i mieszadło. Ona uwielbia się babrać. Im więcej ciapania i brudzenia, tym lepiej.
    Nic innego nie wzbudza jej ciekawości na dłużej niż 3 minuty 🙈

A tak serio, to myślę czy nie kupić jej zestawu do makijażu dla dzieci. Ostatnio nawet spoko się bawiła w niby malowanie, ale za kosmetyki służyły jej klocki. Tylko znając jej umiłowanie do ciapania, to po jednym dniu mogą się skończyć 😝😂

Nad Olą muszę jeszcze pomyśleć. Nie wiem czy jest sens kupować cokolwiek, bo i tak Alka jej to zabierze..

Ale za to szykuję dla nich kalendarz adwentowy z gadżetami. Książeczki, skarpetki świąteczne, jaja z niespodzianką (ale nie czekoladowe), puzzle itd. Do tego trochę słodkości, pieczenie ciasteczek, ubieranie choinki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 22:03

pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wierzycie, że będą to "w miarę" normalne święta?
    Czy może powtórka ze świąt wielkanocnych bądź wszystkich świętych?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyno, w jakim sensie normalne?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna mam nadzieję że sytuacja covidowa nie przeszkodzi nam w spędzeniu świąt z rodzicami, ale ogólnie myślę że będzie nieco inaczej. Mam wrażenie że już zawsze będzie w jakimś sensie inaczej...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, normalne czyli, że będzie można je spędzić z rodziną.
    My zawsze jeździliśmy do rodziców. Tam spotykaliśmy się z rodzeństwem i ich rodzinami...
    Dla przykładu, święta wielkanocne spędziliśmy u siebie w naszym trzyosobowym gronie, ale to jednak nie to samo

Jakby nie patrzeć, ten rok jest specyficzny. Mniej kontaktu z bliskimi. Dla przykładu - zaledwie 4 wizyty były w tym roku u dziadków. Na mojego tatę Ania wola "Pan" bo tak wyszło, że z nim widziała się najmniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 23:24

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem, myślę, ze pod tym wzgledem nie bedzie normalnie, tj.chyba do wiosny/szczepionki czeka nas taka sytuacja jak obecnie. Pewnie jesli nie bedzie tragicznie z zachorowalnoscia i umieralnoscią to jakies poluzowania bedą, bo ludzie sa mocno przywiazani do tradycji bozonarodzeniowo-noworocznej. Ja moge poswiecic tradycję na rzecz zdrowia najblizszych, choć tęsknię okropnie, bo moich rodzicow widzialam ponad rok temu i jest mi ciezko.

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pozalic. Wiecie co głupia agulineczka zrobiła wczoraj odpisujac Jezowej, którego dpo jestem? Poszła zatestowac raz jeszcze. Tak! po godzinie 20! Jezowa natchnela mnie swoim porannym i wieczornym testowaniem. I co zobaczyłam na teście? (Plytkowy z allegro, kupowany po 10 szt, niby o czułości 10) bladą drugą kreskę, taki w sumie cień i to w przepisowym czasie. Nie muszę oczywiście pisać jakie emocje towarzyszyły mi jak szłam spać. W nocy ciężko było ze snem, nie mogłam doczekać się rana. Dzisiaj rano powtórka testu - ten sam z allegro plus Nord test też o czułości 10 , bo przecież muszę potwierdzić dwoma. I co? Negatyw. Na obu.Jestem zła i mega smutna jednocześnie 😔 Wczorajszy test mnie oszukał. Zostałam ukarana za brak cierpliwości. Buuu

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczko tule, ale nie myśl że to kara za brak cierpliwości... Niejedna z nas testy zrobiły już w bambuko... Mnie wiele razy. Zaatestuj za dzień dwa!

Ja marzę, żeby chociaż spotkać się z rodziną na święta :( póki co nie odwiedzamy rodziców ani rodzeństwa. to będą pierwsze święta Zosi, zawsze w głowie miałam jakiś obraz tego co będziejak się urodzi, a teraz to wszystko się sypie. Wolę o tym nie myśleć, bo czuję wielki zawód.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape rozumiem, pierwsze wspólne święta chciałoby się spędzić rodzinnie, bo to wspaniale uczucie moc sie cieszyc ze wszystkimi. Ja moich rodziców rzadko widuję, a teraz to już w ogóle. I też mi przykro z tego powodu, bo mam z nimi dobre relacje, a moja mama, która tak długo czekała na swoją wnusię, bo miała samych wnuków do tej pory, widziała ja dosłownie parę razy, a przecież niedługo będziemy świętować 2 latka Ulci, oczywiście też bez moich rodziców 😔

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczko niektórym dziewczynom testy wychodzą mocniejsze wieczorem niż rano. Powtórz test dziś wieczorem, zobaczymy. Nie puszczam kciuków Kochana <3

agulineczka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Przyszłam tu do Was po pocieszenie.... mam już jedna córkę (2 l) , w styczniu poroniłam samoistnie na początku ciąży, a teraz już myślałam ze się może udało, chociaż to w sumie pierwszy cykl bez zabezpieczeń, a chyba nici z tego. Wczoraj 10 dpo zrobiłam test i wyszła jasna kreska prawie niewidoczna ( link później, bo może tylko ja tam coś widzę ). był to bobo test. Serce mi mocniej zabiło. Jednak zrobiłam dziś rano kolejny test innej firmy i niestety biel 😰

https://imageshack.com/i/pncGPD7tj

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ściskam, ale nadziei nie tracę. Choć wiadomo jak bywa, czasami testy płatają nam figla :(

Justyna właśnie wczoraj z emkiem o tym rozmawiałam... smutne to będą święta.
    U nas poza sytuacją covidową u teścia jest podejrzenie nowotworu, w tym tyg może się uda, że będzie wciśnięty do szpitala na diagnostykę. Z jednej strony jesteśmy świadomi, że może być ciężko i że sam to na siebie sprowadził (lata picia) no ale i tak nie zmienia to stresu i dowalenia do całości... jakoś nam się świąt „odechciało”. Może dobrze, że Nina taka duża już, bo nam nie odpuści.
    Codziennie mówi że już chce choinkę i kuleczki na niej wieszać (tak sobie wymyśliła i koniec ;)).
    I i nas plus, że większość mojej rodziny przechorowala, więc jeśli tylko nie zrobią zakazu przemieszczania się, to będziemy mogli się chociaż z nimi spotkać.

Jak się czujesz?

Kaczorka Twój pierwszy pomysł na prezent jest idealny! Ale serio, jestem pewna, że Aluśka byłaby zachwycona! Gdyby Nina dostała w prezencie 1kg mąki ze słowami, że może z nią zrobić co chce (i gdzie chce 😂) to daję głowę, że żaden inny prezent by jej nie zainteresował tego wieczora 😂
    Szkoda że matka nie ma w sobie tyle luzu i przestrzeni na taki prezent, więc będzie lalka z włosami (od dawna N. Mówi że taką chce) i duplo. Na Mikołaja postanowiliśmy nic nie kupować, z pracy emka dostanie paczkę, a w naszych domach na Mikołaja były jakieś drobiazgi tylko typu właśnie czekolada i skarpetki pod poduszką i chyba będę chciała zachować tą tradycje tylko dam np. Puzzle czy książeczkę i jakiegoś smakołyka i tak myślę że zrobimy takie amerykańskie skarpety jednak, łatwiej do nich schować niż się zakradać pod poduszkę 😂

Kaczorka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama się zastanawiam jak będą wyglądały święta, mam nadzieję że chociaż z najbliższą rodziną będzie można się spotkać. Wielkanoc pod tym względem była do bani, ale wszyscy grzecznie się stosowali do wytycznych. Teraz jest w ludziach wiele złości i buntu, także nie sądzę żeby jakiekolwiek zakazy odniosły skutek 🤷

agulineczka mi wyszedł pozytywny test 11dpo. Wcześniej nawet bym nie miała szans nic zobaczyć bo implantacja była na 100% 10dpo, widziałam spadek temperatury i lekko bolał mnie brzuch - byłam przekonana że to @ się zbliża. Także kciuków nie puszczam a Rucola dobrze mówi, może wychodzą Ci kreski wieczorem a rano nie - powtórz koniecznie test ♥️

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Rucola, mi akurat zawsze testy wychodziły najlepiej rano, ale z 2 sikania. Zarówno te ciążowe i owu. Zła jestem na siebie, a chyba najbardziej na ten durny test. Uświadomilo mi to, że jednak bardzo pragnę być w ciąży po raz kolejny. Pewnie sikne jeszcze wieczorem bądź jutro rano. Gdybym dzisiaj testowala tym o czułości 25 to pewnie miałabym większa nadzieje, a tak dwa różne o czułości 10 nie pozostawiają raczej złudzeń. Pozostanie mi czekać na @ I kolejną szansę.

Luna a jak u Ciebie? Testowalas jeszcze? Może u Ciebie lepsze newsy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie są bardzo przywiązani do tradycji bożonarodzeniowej ale to samo jest z wszystkimi świętymi. A cmentarze zostały zamknięte w ostatniej chwili. Jaki to przyniosło efekt? że w piątek ludzie ruszyli szturmem na cmentarze bo nie wyobrażali sobie nie zapalić lampki i postawić kwiatów.
    A przed świętami mogą zrobić zakaz przemieszczania się z wyjątkiem dojazdów do pracy i potem kontrole na drogach...

Agulineczka Poczekaj z 2 dni i jeśli @ nie przyjdzie to zatestuj :)

Frez Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! W tym całym dbaniu o wszystkich i wszystko - znajdź też czas dla siebie!

Pilik też jestem zwolenniczką mikołajkowych drobiazgów więc pewnie jakieś kredki i jakaś przekąska. U mnie w domu zawsze czyściło się buty przed Mikołajkami i rodzice do butów wkładali prezenty. Tę tradycję przeniosłam do naszego domu i od kiedy mieszkamy razem to co roku znajdujemy jakieś łakocie w butach.
    Ja co jakiś czas daję Ani trochę mąki do zabawy. Jakiś czas temu rozłożyłam jej na płytkach w kuchni stare duże kalendarze, do tego mąka, miska, łyżka oraz ludziki i zwierzątka lego. Dziecka nie było z godzinę. Choć potem musiałam emka poprosić o wsparcie, żeby jedno mogło sprzątać w czasie gdy drugie pilnuje Anię w wannie.

AnnaStesia Mam nadzieję, że uda Wam się spotkać w te święta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 11:11

frezyjciada lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Ania_1003 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u nas względnie ok. A Ty wyglądasz genialnie tak jak Frez na końcówce 😉

JustynaG lubi tę wiadomość

[age.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 😘 mam nadzieję że spędzasz ten dzień miło i masz chociaż pół godzinki tylko dla siebie dzielna mamo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2020, 19:15

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, najpiękniejsze życzenia urodzinowe! Bądź zdrowa. ;)

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
‹‹ 3855 3856 3857 3858 3859 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ