Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna kciuki zaciskamy nadal w takim razie!
Suszarko mam nadzieję, że wujek szybko poczuje się lepiej, wiem jaki to stres
Justyna już tak blisko...! Trzymaj się, końcówka ciąży to jakieś tortury...!
Jezowa ja słabo, goraczka wysoka nawraca, głowa mi pęka i oczy bolą. I słaba jestem strasznie...
Podrzucam porównanie - Tytus kilku dniowy i dwu miesięczny i obok dwumiesięczna Nina 🙈
Yoselyn82, Lunaris, JustynaG, Suszarka, frezyjciada, moniśka..., sliweczka92, agulineczka, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Ha! mojego Franciszka to chyba nikt tu nie przebije czy się mylę? 43+4 i na siłę wyciągany! Ciekawe kiedy by się sam zdecydował żeby wyjść
MAcie racje dziewczyny, chyba nie ma co odpuszczać tylko trzeba pocisnąć nowy termin -zapytam czy od razu z bilansem 2 latka zrobią po co 2 razy chodzić.
JA też chwalę sobie żłobek baaaardzo. Słabo mi się robi na perspektywę powtórki z wiosny i siedzenia z 2 kleszczy zamknięta w domu. I jakkolwiek to brzmi -matki mnie zrozumieją, to mimo całej do nich miłości, najbardziej w covidzie boję się izolacji z dziećmi bez wychodzenia z domu przez 2 lub więcej tygodni.
Trzymam kciuki za Was Luna i Agulineczka -żeby któraś a najlepiej obie przejęła brzuszek Justynki
Pilik no piękny duży syn rośnie MAmie na potęgę (ps podrzuć trochę tego mleka swojego -pewnie tam dużo żelaza ) Tobie zdrówka nieciekawe to objawy, mam nadzieję że szybko wrócisz do normy razem z całą rodziną.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2020, 20:21
-
Lunaris ja od września jestem jakby na izolacji (najpierw ja chora, potem Nina, potem cała moja rodzina, teraz znowu ja... Tytus to będzie dziki jakiś bo nie zna innych ludzi w ogóle...! Trzy razy od porodu ktoś u nas był...) i jestem na skraju nerwowym, więc zdecydowanie rozumiem obawy!
Zamiast mleka to chyba gęsta smietana tym razem 🤣
Choć przyznam że mocno liczę, że kp uratuje małego przed naszymi chorobami... -
Jeny Pilik pożycz trochę tego mleka... Moje to chyba najsłabsza słabizna, bo Zosia przez dwa tygodnie przybrała ledwo 100 g szczerze się cieszę na wizję rozszerzania diety, bo może coś ruszy z tą wagą... Wiem, że maluchy zwalniają, ale nie aż tak chyba... Wazy obecnie 6160 a jutro mamy skończone 5 miesięcy.
Dużo zdrówka dla Was....
Sliweczko gratulacje, dobrze czytam, że czekacie na 3 malucha?
Jezowa wszystkiego najlepszego! ♥️
Justyna wpadam na szybkości codziennie żeby poczytać, czy przypadkiem się nie rozpakowalas czekamy w dalszym ciągu!
Zosia zaczyna powoli ruszac tylek, pełza do tyłu i podnosi pupę jakby już chciała gdzies poraczkowac, także koniec z zostawianiem dziecka na łóżku. Przeraża mnie wizja zabezpieczanja wszystkiego przed Zosia w najbliższym czasie.... Nie wkem jak ja to ogarnę, zwłaszcza mój pokój do szycia... 🤯
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Frez, dzięki za rady. Wczoraj to ten ból w pachwinie byl ciągły niczym naciągnięcie ścięgna. Teraz jest pulsujący na obie pachwiny i rzeczywiście przy przysiadach puszcza by po kilku minutach znowu powrócić. Ewidentnie synek szuka drogi do domu Zobaczymy ile czasu mu to zajmie.
Rucola, frezyjciada, pilik, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
Z życia ciężarnej...
Zgodnie z sugestią Frez, gdy zaczyna mnie ciągnąć w pachwinach - robię przysiady. Co na to moja rodzina?
Córka patrzy zdezorientowana, po czym zaczyna udawać żabę "jak mama".
Natomiast mąż dopytuje, czy to na pewno nie skurcze i tak kilka razy dziennie...
Siostra, która ma przejąć opiekę nad Anką codziennie pyta jak sytuacja, najwyraźniej dziewczyna też się stresuje tą niepewnością.
Podsumowując, wierzę w to, że rekordu Lunaris nie pobiję Ale najwyraźniej J. nie planuje być październikowym dzieckiem. Pełnia nie zachęciła go do wyjścia na ten świat (może chłopak ma tam przecieki na temat tego co się w Polsce wyprawia i stwierdził, że nie ma co się spieszyć). Niech chłopak się dobrze zastanowi, kiedy zamierza się eksmitować bo jak wybierze - tak całe życie będzie świętowaćRucola, Suszarka, pilik, moniśka..., Lunaris, Jeżowa, Anna Stesia, veritaa, frezyjciada lubią tę wiadomość
-
Justyna, ludzie z listopada też są całkiem ok (chyba). Trzymam kciuki, żeby J. wkrótce do Was dołączył ;* Dawno tu nam nie pokazywałaś swojego Gałganka (chyba, że przegapiłam)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2020, 23:43
JustynaG lubi tę wiadomość
-
Summer, specjalnie na Twoje życzenie dodaję tu na chwilę Gałganka i aktualizuję przy okazji mój brzuch 39t1d.
Nic nie mam do listopadowych dzieci tylko ta ciąża była bardzo podobna do pierwszej, że założyłam że urodzę w październiku (Ania 10dni przed terminem). No ale wiecznie w ciąży nie będę, mamy jeszcze czasWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 19:58
summer86, Yoselyn82, Ania_1003, pilik, Kaczorka, frezyjciada, Rucola, moniśka..., Suszarka, Lunaris, Jeżowa, veritaa lubią tę wiadomość
-
Justyna, ale Aneczka już duża śliczna dziewczynka
A J. ma super domek, nie dziwne, że mu się nie spieszy do jego opuszczenia
Dziewczyny, życzę Wam miłej i spokojnej niedzieli.JustynaG, Rucola, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z Summer. Dodam od siebie, że Ania na zdjeciach wygląda na bardzo dorosłą, no w końcu lada chwila będzie starszą siostrą już tak namacalnie Brzuszek masz Justyna śliczny, bardzo zgrabny. Chłopaki to syneczki mamusiowe także nie dziwi mnie, że siedzi sobie chłopak do terminu
summer86, JustynaG lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Luna jak tam? powtarzalas test? Czy czekasz jeszcze cierpliwie?
U mnie póki co negatyw do @ jeszcze parę dni, powtórzę za 2 dni, ale nie spodziewam się cudow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 14:09
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka przykro mi, że negatyw. Ile dpo jesteś? Powiem Ci, że ja w obecnej ciąży testowalam chyba od 8 dpo (według moich obliczeń, bo nie miałam monitoringu) i to dwa razy dziennie rano i wieczorem i dopiero w 11 dpo rano był bladzioszek... W 10 dpo wychyliłam 3/4 wina a w 11 dpo testowałam tylko dla spokoju ducha, bo wieczorem miałam znowu pić i chciałam się upewnić,że mogę
Luna daj znać proszę czy przyszła @ czy powtarzałaś test.
Justyna Jerzykowi cieplutko i wygodnie u mamy najwyraźniej wyglądasz pięknie, piękny brzuszek!!! A Ania wygląda mega mega dorosło, naprawdę. Tak po zdjęciach to bym jej dała bardziej 3 niż 2 lata chyba -
Zwykle wszyscy rodzą jak znikam z forum to zapowiadam że jutro i w czwartek mam dyżur i mnie nie będzie
Mnie również wydaję się że Ania jest taka duuuuża
W ogóle te wszystkie nasze dzieci w okolicy 2 urodzin się zrobiły strasznie "dorosłe" prawda?
Ponieważ zbliża się ostatnia wypłata przed Mikołajkami, ur Stasia a potem Święta których nie będzie to ja już myślami w prezentach :] może pomyślicie że za wcześnie ale myślę że dobrze zaplanować budżet juz teraz i ograniczyć się przy tej ilości okazji do przemyślanych prezentów. Z przemyśleń wyszło mi kilka pomysłów-podrzucam moze komuś się przyda:
-kartonowy domek/auto do malowania i zabawy (allegro),
-zestaw małego majsterkowicza (prawdziwe narzędzia, wiek co prawda +3 ale wiadomo że i tak będzie trzeba siedzieć i pilnować),
-kolorowanki do malowania wodą, dla starszaka układ słoneczny DIY,
-książki bo nauka to potęgi klucz (rok w lesie mam na tapecie, jeszcze tego nie mamy)
-dla siebie znalazłam krosna ale stwierdziłam że dzieciakom mogła by się też spodobać ta zabawa (w Ikei są takie średniej wielkości, można kpić mniejsze większe- małe szczególnie dla dziewczynek fajne manualnie),
-LEGO DUPLO bo jeszcze za mało klocków wala się po domu ale chłopaki fajnie sie razem nimi bawią, zestaw budowa ostatnio mi się rzucił i jeszcze mamy zaległy domek wielofunkcyjny do kupienia.
Ciastek zapewne dostanie skarpety a jak ktoś ma jeszcze jakieś patenty dzieciowe to chętnie poczytam.
Agulineczka-dopóki nie ma @ jest nadzieja Luna podbijam zapytania. -
Jezowa jestem 9/10 dpo wg moich obliczeń. Wiem, że to wcześnie, ale w sumie poprzednio testy wychodziły tak: ciąża z synkiem 12dpo (wcześniej nie robiłam, więc nie wiem czy wcześniej by byly pozytywne, pamiętam kreseczka była bardzo blada), dwa razy w 9dpo i ostatni raz w 10 dpo. Także niby szansa jest, ale jakoś tego nie czuje.
U mnie też 2 lampki winka dzisiaj poszły.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziękuję za miłe słowa. To niesamowite jakie te nasze maluszki już duże!
Choć moja Ania przy innych dzieciach jest malutka. Bo jest drobna (coś koło 11,5kg) i niezbyt wysoka (ubranka na 86). Zresztą w przedszkolu wołają na nią "mała Ania"
Agulineczka, a Ty nie miałaś testować jutro? Mi jakoś test 10dpo nie wyszedł a 12dpo już była blada kreska.
Luna, przyszła @?
Ania1003, jak się macie?
Lunaris, ostatnio przygotowałam sporo skarbów do zabaw z Anią. A w nich kolorowanki zwykłe, kolorowanki wodne, książeczki z naklejkami, puzzle, kredki, pisaki spieralne, farby do malowania rączkami.
Obecnie u nas hitem jest układanie puzzli. Mamy Pucia i Czuczu. Wczoraj wyciągnęłam jej nowe CZUCZU Robaczki 4elementowe i dziś przynajmniej 2h przy nich spędziła, a wczoraj też się nimi bawiła. Myślę, że to świetny pomysł na Mikołajkowy drobiazgWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2020, 20:53
Lunaris lubi tę wiadomość