Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Verita pasuje. Ale podpowiem jeszcze ze w lidlu są aktualnie bardzo podobne za stówę 🤭
Suszarka ochh, najważniejsze że dobrze się skończyło i masz malutką bezpiecznie obok! Mam nadzieję, że każdy kolejny dzień będzie lepszy dla Twojego samopoczucia.
Rucola a jak Ty się czujesz, jak maluszki?veritaa lubi tę wiadomość
-
Jeżowa cudny synek ❤️
Rucola jak dziś samopoczucie? Jak si e odnajdujesz z dwójeczka maluchów?
Agulineczka czy Ty dziś masz wizytę?
Ja po 17 dziś wizytuje i poproszę o kciuki jak ktoś ma wolne😉. Mam mega stres, a na dodatek dziś paskudne sny przez całą nocWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 11:27
JustynaG, sliweczka92, Kaczorka, Yoselyn82, agulineczka, Cabrera lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Suszarka, Rozumiem Twoje rozgoryczenie. Najważniejsze, że Iga jest już bezpieczna. A nawet jeśli CRP będzie wymagało leczenia, to dostanie antybiotyk i po prostu zostaniecie dłużej w szpitalu.
My byliśmy 6 dni i najtrudniejsza była rozłąka z Anią. Sam pobyt był ok, ważyli, doglądali małego.
A z tym ginekologiem... nie jestem specjalistką ale być może to nie była jego wina. Patrząc chociażby na Rucolę, jednego tygodnia jest wszystko ok, dobre przepływy, spokojnie wypisuje się na własne żądanie. Kilka dni później - sytuacja się zmienia i lekarz podejmuje decyzje, że nie ma co zwlekać z cc.
Chodziłaś z ładnym rozwarciem a mimo tego Iga nie chciała opuścić pokładu. Gdyby lekarz z ip widział, że jest źle to od razu zrobiły cc, nie czekałby tyle czasu.
Verita, my skorzystaliśmy z gondoli raz. Codziennie chodzimy w chuście. Rano najpierw ubieram Anię a potem wiążę małego i idziemy do przedszkola
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2021, 11:49
veritaa lubi tę wiadomość
-
Verita my mamy te dostawkę z Lidla i jest ok aczkolwiek mamy też inny wózek niż wy i mi ogólnie z tą dostawka jest mega niewygodnie za krótkie mam ręce albo rączkę w wózku czy coś. Więc jak będę musiała iść po Agatę to chyba po prostu będzie szła obok wózka (dostawkę zostawiliśmy bo Paweł bardzo chciał więc niech ma 😂)
Suszarka najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło i na tym się skup i tego się trzymamy... Nie wiem czy Twój lekarz prowadzący mógł to przewidzieć, nie wiem jak szybko zagrożenie może się rozwinąć etc, nie chce się mądrować. Zresztą nie ma to znaczenia bo jeśli po prostu straciłaś zaufanie do swojego lekarza to nie ma się co go trzymać, tak uważam.
Bunia ogromne kciuki za wizytę, wierze całym sercem, że wszystko będzie w porządku.
Agulineczka przypomnisz swoją kolejną wizytę kiedy masz? -
Ale tu emocji !
Suszarko ale miałaś rollercoster ! Dzielna Mama ! Nie myśl już o tym co było złe. Najważniejsze że z Maleństwem i z Tobą wszystko dobrze
Rucola piękne dzieciątka
Mnie czeka w przyszlym miesiącu cesarka. Nie w szpitalu który wybrałam, bo moja Pani Doktor się przeniosła i dalej i do gorszej placówki pod względem infrastruktury i dokarmiania no ale jakby nie to jest najważniejsze. Ważne że ona sprowadzi Rysia na świat i obiecała zrobić wszystko żeby mi usunąć torbiel podczas CC.
Dziewczyny jak dojdziecie do siebie to bardzo Was proszę o wrażenia z CC, bo nie ukrywam- boję się jak jasna cholera👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi.
Juz zamowilam te lascal (pozniej dopiero przeczytalam wiadomość Pilik....)
Jeżowa Ania nie pójdzie w życiu spokojnie obok wozka. Teraz zdarza mi się czasami nie wziąć wozka jak po nia ide I zaluje za każdym razem bo droga do domu to jakiś horror a ta nasza trasa jak wiesz to żadna przyjemność, ruchliwa ulica itp.
Z chusta martwie sie ze nie ogarnę od początku ( Anie chyba zaczelam motać w chuscie ok 1 miesiąca życia) a będę w zasadzie musiała od początku to ogarnąć bo mój mąż bedzie z nami w domu z tydzien mniej więcej a później to odbieranie na pewno spadnie na mnie.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Verita jasne, rozumiem, zresztą my też mamy mega ruchliwe ulice po drodze, więc nie dziwie się, że wolisz dostawkę. Chustę motałam pierwszy raz wczoraj , więc z prawie miesięcznym Tymkiem, który mały nie jest a i tak mi się wydawało, że jest taki tyci tyci 😂
Frelcia przede wszystkim piękny pokoik przygotowaliście dla Rysia, widziałam zdjęcie, całkowicie w moim guście co do cesarskiego cięcia - według mnie sama operacja jest wręcz przyjemna, najgorszy moment wg mnie to wbijanie wenflonu szczerze mówiąc. A po cesarce - nie ma co ukrywać, brzuch boli, najgorzej według mnie jest 12h-48h po cesarce, ale średnio co 3h dostajesz coś przeciwbólowego więc jakoś leci. Dla mnie też mało komfortowe były skurcze macicy w trakcie karmienia, może jakbym była po naturalnym porodzie to by mnie nie ruszały, a tak to jednak trochę cierpiałam. Myślę, że po około 7-10 dniach po operacji już czułam się całkowicie normalnie. Teraz w domu po wypisie w 3 dobie przez dwa dni brałam też jeszcze ibupromveritaa, Frelciaa lubią tę wiadomość
-
Jeżowa z tego co wiem skurcze po porodzie wzmaga właśnie laktacja a nie rodzaj porodu Dziękuję za porównanie cesarki do "przyjemnej" Żona mojego taty też mi mówiła, że miała po prostu odlot i tyle. Ważne że potem leki podają.. a jak długo jest się w szpitalu PO? jeśli jest wszystko dobrze.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Verita, spojrzałam na ta dostawke z Lidla i ona faktycznie jest tańsza, ale też "dłuższa. Może stąd się bierze dyskomfort w prowadzeniu, Jezowa? Ta dostawka, która mamy, jest bardzo kompaktowa, dzięki czemu jest trochę miejsca na prowadzenie. Myślę, ze to był dobry wybór.
veritaa lubi tę wiadomość
-
sliweczka92 wrote:Frelcia,chyba Jwzowei chodziło o to, ze rodzące SN jakby są trochę już przyzwyczajone do skurczy (tego rodzaju bolu) i chtba trochę inaczej się to odczuwa.
Aaaa rozumiem. Ja żyjąc z endometriozą przeżyłam swoje jeśli chodzi o skurczowy ból więc chyba dam radę...aczkolwiek te 9 miesięcy to jest dla mnie takie błogosławieństwo też ze względu na brak bólu, że mogłabym w tej ciąży i rok być👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Dziewczyny jestem przed gabinetem. Proszę o kciuki. Oczywiście wszystkie objawy mi zniknęły od wczoraj.. Stres mega
Ciśnienie wyższe, puls rowne 100 😛sliweczka92, Starająca, Bunia86, Kaczorka, summer86, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka o to Ty dzisiaj masz wizytę! Ale ze mnie nieogar, ogromne kciuki i daj znać od razu po!!!
Frelcia tak tak, dokładnie o to mi chodziło co napisała ŚliweczkaFrelciaa lubi tę wiadomość
-
U mnie w szpitalu po cc wychodzi się w 3 dobie, a po sn w 2