Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:Dziękuję Wam w imieniu Oli 🙂
Reset - a Julia wstaje na nogi i przemieszcza się przy meblach?
Z Olą też się bez problemów nie obędzie, bo jak zaczęła chodzić to znów jej asymetria wyszła i trzeba będzie pójść na konsultację do fizjo. Ale dam jej jeszcze chwilę na rozkręcenie.
Śliweczka - Twój Piotruś to struś pędziwiatr! Silny chłopczyk ❤️ my buty mamy, ale póki co miała je na sobie raz 😝 póki co na spacery jeszcze w wózku jeździmy. Niech siedzi, bo bieganie za dwiema póki co mi się nie uśmiecha 😉
Verita - nie mówię, że nigdy więcej dzieci 😉 ale na chwilę obecną wykluczam trzecią ciążę.. z tymi dwiema dziewuszkami ledwo dajemy radę 🙈 a poza tym okazało się, że po ciążach wyszedł mi przewlekły stan zapalny tarczycy z tendencją do niedoczynności i póki co muszę ogarnąć ten temat 🙂
Brawo dla Oleńko, kolejny kroczek do przodu, piękny widok jak dziecko stawia kroki, jak się uczy chodzić i potem jak już samo chodzi i biega.Kaczorka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
veritaa wrote:Dziewczyny dzisiaj wychodzimy!! dziękujemy za kciuki!
Super wisodmosc, w domku najlepiej ♥️Halszka112 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Verita, zaglądałam, lajkowałam, ale nie było kiedy napisać, więc nadrabiam i serdecznie gratuluję narodzin synka byłaś bardzo dzielna i cieszę się, że już jesteście w domu
Rucola tak się cieszę Waszym szczęściem! -
Hej dziewczyny 🙂
Wpadam, żeby powiedzieć, że dzisiaj miałam prenatalne I wszystko w porządku 😍🥰 dzidziuś ma już 5,8cm, wszystkie parametry prawidłowe, PAPPA też wyszła ok i skorygowane ryzka niskie ❤
Kamień z serca!🙂
A to mój skarb:
https://naforum.zapodaj.net/c781e3260b30.jpg.htmlMinnie89, summer86, moniśka..., Suszarka, Yoselyn82, Cabrera, Kaczorka, Jedna_z_Wielu, Bunia86, Cheresta, sliweczka92, malka, Rucola, Aga9090., Lunaris lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Hej dziewczyny 🙂
Wpadam, żeby powiedzieć, że dzisiaj miałam prenatalne I wszystko w porządku 😍🥰 dzidziuś ma już 5,8cm, wszystkie parametry prawidłowe, PAPPA też wyszła ok i skorygowane ryzka niskie ❤
Kamień z serca!🙂
A to mój skarb:
https://naforum.zapodaj.net/c781e3260b30.jpg.html
Już prenatalne? Ale mi zleciało tych 12 tygodni niesamowite. Bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku! Piękny mały czlowiek a tak z ciekawości - obstawiasz chłopca czy dziewczynkę? -
Agulineczka super wieści!
U mnie też już po prenatalnych, też wyniki supersliweczka92, summer86, agulineczka, Yoselyn82, Rucola, Suszarka, Jeżowa, Aga9090., Lunaris lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
U nas dobrze, weekendzik, chałka się piecze 😋 pozneij idziemy na parapetowke do znajomych Piotruś wczoraj skończył 11 miesięcy. A Bobo już 19 tydzień 😃 no i jeszcze ważna kwestia odnośnie Piotra. On od urodzenia słabo spał w nocy. Zwykle chodzi spać koło 20, zanim się dołożymy to się budzi średnio 1-3 razy, ale później jak już jesteśmy w sypialni, mimo, ze to odłożyłam do łóżka, to się bardzo często budzi. Jakiś przełom nastąpił ubiegłej nocy, bo spał od 20:15 do 4:48!!! Szok i niedowierzanie. Najdłużej zdążyło mu się spać jakieś 3h ciągiem i to nie jakos często. Zwykle ma milion pobudek... chciałabym, żeby coś u niego pyknelo i się poprawiło, bo chce to zaraz całkiem odstawić (np tylko w nocy, czyli dziś. To było 4:48, 6, 7, ale już 7:15 było po spaniu...)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 10:29
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Hej dziewczyny 🙂
Kamień z serca!🙂
A to mój skarb:
https://naforum.zapodaj.net/c781e3260b30.jpg.html
Cieszę się że wszystko z maluszkiem dobrze i ładnie rośnie 🥰 rośnijcie zdrowoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Bunia86 wrote:Agulineczka super wieści!
U mnie też już po prenatalnych, też wyniki super
Cieszę się że wszystko dobrze. To rośnijcie zdrowo 👍💕Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Verita nie wiem czy gratulowała, jeśli nie to przepraszam że dopiero, ściskam mocno! Mam nadzieję że w domu macie się dobrze, a córeczka zakochana w bracie 💗
Agulineczka i Bunia cudownie, że wszystko dobrze, lecą te Wasze ciąże! Sliweczka Twoja chyba jeszcze szybciej! Gratulacje dla chodzącego Piotrusia i Oleńki
Summer dziękuję, że pytasz. U nas marnie, więc wolę się nie odzywać nieprzespane noce i wiecznie wrzeszczący maluch plus starszak w rozkwicie buntu sprawią, że psychicznie czuję się jak rozjechana przez walec. Czekam na wiosnę z nadzieją że będzie wtedy jakoś łatwiej przetrwać...Kaczorka, agulineczka lubią tę wiadomość
-
Pilik, trzymam kciuki, żeby maluchy w końcu dały Wam trochę oddechu. A Tobie życzę dużo dużo sił i jeszcze więcej cierpliwości.
U Ninki też taki trudny etap? U nas z dnia na dzień coraz więcej marudzenia, afer bez powodu i dyskusji o wszystko. -
Summer było super, a od jakiegoś czasu jest dramat, jęczy o wszystko, nie ma dobrej strategii 🤦🏼♀️ Jak coś chce i już odpuszcze to się okazuje że chce coś innego.
Chce po prostu tego co ja nie pozwalam bo wtedy może aferę zrobić i pokazać jak stawia na swoim .
Nooo ciężko, próbujemy to przetrwać. Najgorsze że ze złości robi głupoty przez które sobie krzywdę robi (rzuca się, uderza głową itp. Przez co ciągle ma siniaki czy jakieś rozcięcia 🤦🏼♀️). Pocieszam się, że to minie za jakiś czas, szkoda że na chwilę, ale zawsze chwila oddechu przed buntem czterolatka 🤣 -
Pilik - też czekam na wiosnę! Olka ogarnie na dobre chodzenie i będzie można zabrać te małe paskudy na plac zabaw, by tam się wyszalały 🙈 w domu z nimi oszaleć można.
Alka przez cały dzień lata i gada jak nakręcona. A teraz jeszcze Olka próbuje jej dorównać..
No i Aluśka weszła w etap, że wszystko robi sama. O ile w ogóle ma ochotę coś zrobić. Ale zawsze podkreśla, że jak skończy 4 lata, to wtedy.. noooo, to wtedy to już prawie dorosła będzie i wszystkiego się nauczy i w ogóle i w ogóle.. 😝 czekam na to 😉JustynaG lubi tę wiadomość
-
Pilik to faktycznie masz teraz niełatwy okres... dużo siły Ci życzę! Mnie synek naprawdę rozpiescil i zadnych takich akcji nie robił. Córce minal czas mamozy (największy w wieku około 1,5 roku), wiem, że jeszcze może nadejść bunt dwulatka, ale póki co nie jest źle. Tyle, że moja senność jakoś się nie zmniejsza z końcem I trym i czasem jest ciężko tym bardziej, ze Ula nie chodzi do żłobka. Ostatnio celowo kilka dni nie puszczalam syna do przedszkola, bo gdy są razem w domu, jest mi o dziwo lżej, bo zajmą się sobą. Syn ma sto pomysłów na zabawę, nigdy nie usłyszałam od niego, że mu się nudzi, a młodsza siostra we wszystkim go naśladuje i za nim non stop chodzi, a ja dzięki temu mam chwilę oddechu 😁Jak jesteśmy zas same chce wszystko robić ze mną. Puzzle, kolorowanie, granie w planszowki - wszystko wspólnie. Sprzątać chce z mamą, gotować z mamą, a mama ma tyle energii ostatnio co.kot naplakal.
P.S. też czekam na wiosnę, kiedy otworzę taras i dzieci wybiegną sobie na ogród, zjeżdżalnie i do piaskownicy, a ja wypije sobie w spokoju kawkę 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 21:34
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, polowkowe mam 16.02, mam nadzieję poznać w końcu płeć. Przeczuc ani preferencji nie mamy (chociaż może troszkę bardziej ciągnie mnie w kierunku córeczki 😅, ale jak już wybraliśmy imiona, to jakoś nie ma to dla mnie aż takiego znaczenia). Będzie albo Gabrysia albo Jaś.