Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:Dziękuję Wam w imieniu Oli 🙂
Reset - a Julia wstaje na nogi i przemieszcza się przy meblach?
Z Olą też się bez problemów nie obędzie, bo jak zaczęła chodzić to znów jej asymetria wyszła i trzeba będzie pójść na konsultację do fizjo. Ale dam jej jeszcze chwilę na rozkręcenie.
Śliweczka - Twój Piotruś to struś pędziwiatr! Silny chłopczyk ❤️ my buty mamy, ale póki co miała je na sobie raz 😝 póki co na spacery jeszcze w wózku jeździmy. Niech siedzi, bo bieganie za dwiema póki co mi się nie uśmiecha 😉
Verita - nie mówię, że nigdy więcej dzieci 😉 ale na chwilę obecną wykluczam trzecią ciążę.. z tymi dwiema dziewuszkami ledwo dajemy radę 🙈 a poza tym okazało się, że po ciążach wyszedł mi przewlekły stan zapalny tarczycy z tendencją do niedoczynności i póki co muszę ogarnąć ten temat 🙂
Brawo dla Oleńko, kolejny kroczek do przodu, piękny widok jak dziecko stawia kroki, jak się uczy chodzić i potem jak już samo chodzi i biega.Kaczorka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
veritaa wrote:Dziewczyny dzisiaj wychodzimy!!
dziękujemy za kciuki!
Super wisodmosc, w domku najlepiej ♥️Halszka112 lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Verita, zaglądałam, lajkowałam, ale nie było kiedy napisać, więc nadrabiam i serdecznie gratuluję narodzin synka
byłaś bardzo dzielna i cieszę się, że już jesteście w domu
Rucolatak się cieszę Waszym szczęściem!
-
Hej dziewczyny 🙂
Wpadam, żeby powiedzieć, że dzisiaj miałam prenatalne I wszystko w porządku 😍🥰 dzidziuś ma już 5,8cm, wszystkie parametry prawidłowe, PAPPA też wyszła ok i skorygowane ryzka niskie ❤
Kamień z serca!🙂
A to mój skarb:
https://naforum.zapodaj.net/c781e3260b30.jpg.htmlMinnie89, summer86, moniśka..., Suszarka, Yoselyn82, Cabrera, Kaczorka, Jedna_z_Wielu, Bunia86, Cheresta, sliweczka92, malka, Rucola, Aga9090., Lunaris lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Hej dziewczyny 🙂
Wpadam, żeby powiedzieć, że dzisiaj miałam prenatalne I wszystko w porządku 😍🥰 dzidziuś ma już 5,8cm, wszystkie parametry prawidłowe, PAPPA też wyszła ok i skorygowane ryzka niskie ❤
Kamień z serca!🙂
A to mój skarb:
https://naforum.zapodaj.net/c781e3260b30.jpg.html
Już prenatalne? Ale mi zleciało tych 12 tygodniniesamowite. Bardzo się cieszę, że wszystko jest w porządku! Piękny mały czlowiek
a tak z ciekawości - obstawiasz chłopca czy dziewczynkę?
-
Agulineczka super wieści!
U mnie też już po prenatalnych, też wyniki supersliweczka92, summer86, agulineczka, Yoselyn82, Rucola, Suszarka, Jeżowa, Aga9090., Lunaris lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
U nas dobrze, weekendzik, chałka się piecze 😋 pozneij idziemy na parapetowke do znajomych
Piotruś wczoraj skończył 11 miesięcy.
A Bobo już 19 tydzień 😃 no i jeszcze ważna kwestia odnośnie Piotra. On od urodzenia słabo spał w nocy. Zwykle chodzi spać koło 20, zanim się dołożymy to się budzi średnio 1-3 razy, ale później jak już jesteśmy w sypialni, mimo, ze to odłożyłam do łóżka, to się bardzo często budzi. Jakiś przełom nastąpił ubiegłej nocy, bo spał od 20:15 do 4:48!!! Szok i niedowierzanie. Najdłużej zdążyło mu się spać jakieś 3h ciągiem i to nie jakos często. Zwykle ma milion pobudek... chciałabym, żeby coś u niego pyknelo i się poprawiło, bo chce to zaraz całkiem odstawić (np tylko w nocy, czyli dziś. To było 4:48, 6, 7, ale już 7:15 było po spaniu...)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2021, 10:29
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
agulineczka wrote:Hej dziewczyny 🙂
Kamień z serca!🙂
A to mój skarb:
https://naforum.zapodaj.net/c781e3260b30.jpg.html
Cieszę się że wszystko z maluszkiem dobrze i ładnie rośnie 🥰 rośnijcie zdrowoMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Bunia86 wrote:Agulineczka super wieści!
U mnie też już po prenatalnych, też wyniki super
Cieszę się że wszystko dobrze. To rośnijcie zdrowo 👍💕Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Verita nie wiem czy gratulowała, jeśli nie to przepraszam że dopiero, ściskam mocno! Mam nadzieję że w domu macie się dobrze, a córeczka zakochana w bracie 💗
Agulineczka i Bunia cudownie, że wszystko dobrze, lecą te Wasze ciąże! Sliweczka Twoja chyba jeszcze szybciej! Gratulacje dla chodzącego Piotrusia i Oleńki
Summer dziękuję, że pytasz. U nas marnie, więc wolę się nie odzywaćnieprzespane noce i wiecznie wrzeszczący maluch plus starszak w rozkwicie buntu sprawią, że psychicznie czuję się jak rozjechana przez walec. Czekam na wiosnę z nadzieją że będzie wtedy jakoś łatwiej przetrwać...
Kaczorka, agulineczka lubią tę wiadomość
-
Pilik, trzymam kciuki, żeby maluchy w końcu dały Wam trochę oddechu. A Tobie życzę dużo dużo sił i jeszcze więcej cierpliwości.
U Ninki też taki trudny etap? U nas z dnia na dzień coraz więcej marudzenia, afer bez powodu i dyskusji o wszystko. -
Summer było super, a od jakiegoś czasu jest dramat, jęczy o wszystko, nie ma dobrej strategii 🤦🏼♀️ Jak coś chce i już odpuszcze to się okazuje że chce coś innego.
Chce po prostu tego co ja nie pozwalam bo wtedy może aferę zrobić i pokazać jak stawia na swoim.
Nooo ciężko, próbujemy to przetrwać. Najgorsze że ze złości robi głupoty przez które sobie krzywdę robi (rzuca się, uderza głową itp. Przez co ciągle ma siniaki czy jakieś rozcięcia 🤦🏼♀️). Pocieszam się, że to minie za jakiś czas, szkoda że na chwilę, ale zawsze chwila oddechu przed buntem czterolatka 🤣 -
Pilik - też czekam na wiosnę! Olka ogarnie na dobre chodzenie i będzie można zabrać te małe paskudy na plac zabaw, by tam się wyszalały 🙈 w domu z nimi oszaleć można.
Alka przez cały dzień lata i gada jak nakręcona. A teraz jeszcze Olka próbuje jej dorównać..
No i Aluśka weszła w etap, że wszystko robi sama. O ile w ogóle ma ochotę coś zrobić. Ale zawsze podkreśla, że jak skończy 4 lata, to wtedy.. noooo, to wtedy to już prawie dorosła będzie i wszystkiego się nauczy i w ogóle i w ogóle.. 😝 czekam na to 😉JustynaG lubi tę wiadomość
-
Pilik to faktycznie masz teraz niełatwy okres... dużo siły Ci życzę! Mnie synek naprawdę rozpiescil i zadnych takich akcji nie robił. Córce minal czas mamozy (największy w wieku około 1,5 roku), wiem, że jeszcze może nadejść bunt dwulatka, ale póki co nie jest źle. Tyle, że moja senność jakoś się nie zmniejsza z końcem I trym
i czasem jest ciężko tym bardziej, ze Ula nie chodzi do żłobka. Ostatnio celowo kilka dni nie puszczalam syna do przedszkola, bo gdy są razem w domu, jest mi o dziwo lżej, bo zajmą się sobą. Syn ma sto pomysłów na zabawę, nigdy nie usłyszałam od niego, że mu się nudzi, a młodsza siostra we wszystkim go naśladuje i za nim non stop chodzi, a ja dzięki temu mam chwilę oddechu 😁Jak jesteśmy zas same chce wszystko robić ze mną. Puzzle, kolorowanie, granie w planszowki - wszystko wspólnie. Sprzątać chce z mamą, gotować z mamą, a mama ma tyle energii ostatnio co.kot naplakal.
P.S. też czekam na wiosnę, kiedy otworzę taras i dzieci wybiegną sobie na ogród, zjeżdżalnie i do piaskownicy, a ja wypije sobie w spokoju kawkę 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2021, 21:34
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, polowkowe mam 16.02, mam nadzieję poznać w końcu płeć. Przeczuc ani preferencji nie mamy (chociaż może troszkę bardziej ciągnie mnie w kierunku córeczki 😅, ale jak już wybraliśmy imiona, to jakoś nie ma to dla mnie aż takiego znaczenia). Będzie albo Gabrysia albo Jaś.