Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilik, dostałam clexane profilaktycznie, bo po poprzednim poronieniu wyszły mi przeciwciała antyfosfolipidowe. Ale powtarzałam badania i się nie potwierdziły, więc nie ma podstaw do stosowania clexane. Lekarz długo się wahał czy w ogóle mi przepisywać i zdecydował, że damy na pierwszy trymestr. Teraz zostaje na acardzie.
-
Aksamitna i Aga to dla Was
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2057456914543799&id=1920119358277556
Malka ja biorę Neoparin od 2 tyg a mój brzuch wygląda jak jeden wielki siniak. Trudno taka moja uroda...
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
No-spa obowiazkowo dla kazdej ciezarnej. Ja bralam kiedy brzuch bolal jak na okres.
Mięte piłam cala ciaze nawet nie wiedzialam, ze nie mozna. Generalnie te zioła to zawsze problem bo nie badane.
Chociaz ja po tych ilosciach lisci malin, to powinnam juz dziecko wypluc pochwa, a tymczasem moja macica ma w glebokim powazaniu jakies dzialania naskurczowe. -
mycha91 wrote:No-spa obowiazkowo dla kazdej ciezarnej. Ja bralam kiedy brzuch bolal jak na okres.
Mięte piłam cala ciaze nawet nie wiedzialam, ze nie mozna. Generalnie te zioła to zawsze problem bo nie badane.
Chociaz ja po tych ilosciach lisci malin, to powinnam juz dziecko wypluc pochwa, a tymczasem moja macica ma w glebokim powazaniu jakies dzialania naskurczowe.
Mycha a wiesiolek?
Podobno pomaga
Ja za każdym razem jak tu zaglądam, to myślę " a może to Już? Może Mycha urodziła " -
Olik - u mnie w 6t5d był już centymetrowy zarodek z serduszkiem ale to było 36 dpo.
Aksamitna - dzielna kobietko - podziwiam! I kciuki cały czas zaciśnięte, żeby maluchy siedziały w brzuszku jak najdłużej
My dziś na szczepienie idziemy. Ciekawe czy będzie płacz..olik321 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka, kciuki za Luśkę, żeby dzielnie zniosła szczepienie. Daj znać po.
Co do siniaków po zastrzykach, mój brzuch jest w różnych odcieniach fioletu i żółci, co się coś wygoi to nowy powstanie. Na początku jakoś lepiej mi to szło niż teraz. Ja już przywykłam, ale mój mąż jak to widzi to zawsze się użala nade mną i pyta ile jeszcze dni do końca zostało
Mycha, mam nadzieję, że Ulcia się dziś lub jutro zdecyduje Kiedy masz się w razie czego stawić w szpitalu? -
Kaczorka ja myślę, że Luśka będzie dzielna. Takie małe brzdące mają gdzieś szczepienia i pobieranie krwi. To starsze panikują i robią cyrk.
Ja nawet nie mam jakoś wielkich siniaków po tych zastrzykach. Tylko takie bordowe okrągłe plamki, dosłownie krwiaczki jakbym w naczynko trafiła.
-
Dziewczyny jak czytam o tych zastrzykach w brzuch, to mi słabo. Ja od dziecka mam wielki problem z tym, aby ktoś dotykał mojego brzucha, mam jakiś odruch, że od razu bym po rękach biła. A co dopiero igła...
Samych zastrzyków się nie boję, ale zastrzyk + brzuch to dla mnie jakieś kombo nie do przejścia. Ostatnio moja siostra przyjmowała tak zastrzyki po operacji, to ja chyba to bardziej przeżywałam.
Bardzo Was podziwiam - to niesamowite ile kobiety są w stanie przejść dla własnego zdrowia oraz po to, aby zostać mamą.
Co do leków i herbatek. Niewiele mamy tych dostępnych lektów, więc jak już coś można, to w ramach dozwolonej dawki trzeba korzystać Na mnie nospa nigdy nie działała. Moje bóle okresowe były tak mocne, że w zasadzie żaden lek nie działał dobrze (najlepiej pyralgina i dexak). Teraz biorę apap na ostre bóle głowy, ale bardzo rzadko. Natomiast łykam codziennie prenalen syrop, bo aura taka, że przy każdym wyjściu z domu mi szumi w głowie jak na przeziębienie.
A z herbatek - piłam dużo owocowych i to z hibiskusem, ale przy zgodzie lekarza. Był taki czas i to mniej wiecej do połowy 5 miesiąca, kiedy tylko herbata mi pomagała na mdłości. -
Malka rozumiem i odrobinkę zazdroszczę :p chociaż już mi te codzienne zastrzyki weszły w poranek chyba. Na początku ręce się trzęsły, stres był zawsze a teraz już bez cyrków na szczęście.
Dziewczyny jest poniedziałek a ja już fiksuje przed wizytą, która dopiero w środę i to popołudniu...! Muszę się zebrać i jakoś dotrwać...
Dzisiaj wymyśliłam że od M na święta chce zestaw do hybryd. A co, znalazłam już jeden, jak wróci z pracy to mi zaraz zamówi i będę tylko czekać na kuriera powiedziałam że będę musiała przetestować przed świetami, ale potem mu ładnie oddam żeby mógł dać pod choinkę, Haha -
U mnie w 5t3d był tylko pęcherzyk 7 mm, a serduszko w 8t3d biło już 164' No ale ja miałam owu w 17 dc....
Flo - chyba jeszcze tego nie pisałam, ale beta z soboty i ten przyrost jest przepiękny !!! Kiedy wybierasz się na wizytę ?
Zastrzyków współczuję - sama do niedawna robiłam tak insulinę, teraz niby mam pompę, ale mam wrażenie, że skóra lepiej reagowała się przy pojedynczych ukłuciach niż teraz gdzie zakładam wkłucie na 3-4 dni...
Kaczorka - trzymam kciuki za Luśkę na szczepieniu
Mycha - mam nadzieję, że Uleczka nareszcie zdecyduje się wyjść
Po za tym polecam mieć jednak no spę i magnez w domu, w torebce - zawsze i wszędzie
Malka - mi też jakoś tak brzuch wywaliło, a teraz mam wrażenie, że jakby przestał rosnąć ? Może tylko mi isę wydaje - najważniejsze, że Mała się rusza - eMek jest zachwycony podskakującym brzuchem -
Oo widzę że się znacie! Dla mnie to będzie pierwszy raz. Ale mam dość zwykłych lakierów albo w ogóle nie malowania (ostatnio odpuściłam właśnie przez to ze co trzy dni malować od nowa trzeba )
Rozważam dwa zestawy, ale właśnie nie wiem która lampa byłaby lepsza ...
http://allegro.pl/neonail-zestaw-smart-set-premium-lampa-24w-48w-i7050291479.html
http://allegro.pl/zestaw-hybrydowy-neonail-lampa-uv-led-48w-i6916630995.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 10:29
-
Pilik - oba spoko, ale chyba bym brała ten pierwszy. W drugim zaleta taka, że kolory lakierów możesz dobrać, ale w tym 1 zestawie akurat wszystkie mi się podobają
To co jeszcze polecam to dokupienie oddzielnie odtłuszczacza (ten w zestawie "cleaner" też jest potrzebny), ale takie coś: http://allegro.pl/primer-zwieksza-przyczepnosc-hybrydy-zel-akryl-i5100253519.html (to jest u tego 1 sprzedawcy też dostępne) się bardzo przydaje, aby dłużej się lakier trzymał.
Olik - ja się długo wahałam właśnie ze względu na brak cierpliwości. Teraz to taki dobry, babski czas tylko dla mnie - zawsze jakiś film w tle leci i nauczyłam się robić to dość dokładnie. -
pilik wrote:Oo widzę że się znacie! Dla mnie to będzie pierwszy raz. Ale mam dość zwykłych lakierów albo w ogóle nie malowania (ostatnio odpuściłam właśnie przez to ze co trzy dni malować od nowa trzeba )
Rozważam dwa zestawy, ale właśnie nie wiem która lampa byłaby lepsza ...
http://allegro.pl/neonail-zestaw-smart-set-premium-lampa-24w-48w-i7050291479.html
http://allegro.pl/zestaw-hybrydowy-neonail-lampa-uv-led-48w-i6916630995.html
Im lampa mocniejsza tym krótszy czas utwardzania. Ja bym wybrała tą pierwszą, jest od neonail więc w razie czego z reklamacją byłoby łatwiej. Ta druga lampa to jakaś no name, co prawda nie mówię że zła, ale ja nie lubię ryzykować w takich produktach
A nie brałaś pod uwagę tego zestawu? https://semilac.pl/pl/zestaw-semilac-individual-led-24-w
Ja mam lampę z tego zestawu i jestem bardzo zadowolona
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Pilik czuje to samo:/ za tydzień w poniedziałek mam wizytę i zaczynam szaleć, że coś jest nie tak..ah te hormony. Juz sie dziś poryczalam, od kilku dni mam głupie sny, że mąż mnie zdradza i oczywiście moje ego jest totalnie podkopane mimo tego, że mój emek za mną szaleje
Ja sobie pod choinkę zamówiłam krzesło na biegunach;-) będzie idealne do karmienia
Co do hybryd, ja zamawiam lakiery na allieexpres, za całe 5-7zl- a jakością nie umywają sie do indygoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2017, 11:07