X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do rozpakowanych.. Kiedy się u was 'zaczynalo' to te skurcze pierwsze były bolesne? Czy najpierw same napięcia a dopiero z czasem bardziej bolesne?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie najpierw odeszły wody (04:00), po dwóch godzinach (06:00) zaczęły się lekkie, ale regularne spinania, ale dopiero po 7:00 po raz pierwszy lekko zabolało i potem już coraz mocniej.

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, będzie super, zobaczysz! Trzymam kciuki!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Amal Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam na miescie i pełno babeczek z wózkami, i jakoś tak mnie naszło, że u mnie w brzuszku też takie małe rośnie, i sobie pomyślałam o porodzie, jaki to musi być wysiłek i wyobrażalam sobie że leżę taka umordowana a tu dają mi do cyta tą kruszynke jeszcze taka nie do końca gotową co bym mogła się przywitać.. Jak sobie to wyobrazilam to na środku drogi zaczęłam beczec, chyba ze wzruszenia na myśl o tym :) A już do tego doczekam, to dopiero będę ryczeć, taka beksa ze mnie... :)

Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość

km5smg7yt99xz96j.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    U mnie najpierw odeszły wody (04:00), po dwóch godzinach (06:00) zaczęły się lekkie, ale regularne spinania, ale dopiero po 7:00 po raz pierwszy lekko zabolało i potem już coraz mocniej.
    Kurcze mam pietra czy coś się nie kroi.. Przedtem koło 2 miałam przez jakąś godzinę spinania co kilka minut ale po 15 przeszło. A teraz już koło półtorej godziny mam spinania nieregularne.. Co 7-8-6 min i cmi brzuch jak na okres. Jak się spina to tak jakby cmienie minimalnie mocniejsze ale nie bolesne są te napięcia. I mam mega uczucie jakbym do WC musiała ale dziś mnie juz dwa razy przegonilo już.. Ale ani czop nie odszedł ani nic.. Trochę się denerwuje. 19.20 wzięłam dwie nospy ale póki co nie widzę efektu..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 20:00

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, myślisz, że to już? O rajuśku! Może się jeszcze jakieś dziewczyny wypowiedzą, które rodziły, bo ja to już cała w emocjach, ale się merytorycznie nie wypowiem. W szkole rodzenia jedna doktor nam powiedziała, że jeśli mamy wątpliwości, czy skurcze są porodowe, czy nie sa porodowe, to na pewno nie są, bo tego nie można z niczym pomylić. Ale jakoś nie przemawia do mnie ta teoria.

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie wiem co myśleć. Bo każdy mówi że tego nie da się pomylić.. Tylko zastanawia mnie ze to jest tak że pstryk i nagle już wiesz czy że zaczyna się nie pozornie a potem jak się zaczynaja boleści to już nie ma wątpliwości. Czemu nie mamy gdzieś jakiegoś wyświetlacza w sobie który by pokazywał stan organiznu. Jak rozpakowanie pliku RAR. ' czy chcesz rozpakować plik Gabi.rar? I wtedy wiesz ze to juz. No nic. Leżę i czekam. Jeśli to już to się w końcu skapne pewnie heh a jeśli nie to powinno minąć

JustynaG, Lusesita lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka moje w 36tc były przepowiadające- pojechałam na IP poleżałam pod KTG i wysłali mnie po badaniu ginekologicznym do domu. Mówili że tak organizm ćwiczy przed porodem. Jeśli masz wątpliwości to na IP porodowej mają obowiązek Cię zbadać.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ja rodzilam bez zzo, mialam gaz pod koniec, ale tak jak ktoras z Was pisala bolu to on nie zmniejsza, moze troche otumania, choc nie wiem czy to gaz czy wyczerpanie..

Takie same wspomnienia mam po dolarganie - odlot był, ale ból chyba taki sam... Może po prostu na mnie nie działa ?

Jadranka - śliczna córeczka :)

Juicy - gratuluję synka :)

Emilka - gratuluję! :)

Kaczorka - dziękuję za dopisanie mnei do listy :) Jeśli chcesz możesz dopisać, że Łucja miała 51 cm i to był 35t5d :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 20:27

Jadranka, Emiilka lubią tę wiadomość

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    ibishka moje w 36tc były przepowiadające- pojechałam na IP poleżałam pod KTG i wysłali mnie po badaniu ginekologicznym do domu. Mówili że tak organizm ćwiczy przed porodem. Jeśli masz wątpliwości to na IP porodowej mają obowiązek Cię zbadać.
    Mam dość blisko do szpitala w razie czego więc jeśli akcja się nie rozkręci to nie będę jechać/iść tylko uznam to za zwykły trening :)

JuicyB lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    No właśnie nie wiem co myśleć. Bo każdy mówi że tego nie da się pomylić.. Tylko zastanawia mnie ze to jest tak że pstryk i nagle już wiesz czy że zaczyna się nie pozornie a potem jak się zaczynaja boleści to już nie ma wątpliwości. Czemu nie mamy gdzieś jakiegoś wyświetlacza w sobie który by pokazywał stan organiznu. Jak rozpakowanie pliku RAR. ' czy chcesz rozpakować plik Gabi.rar? I wtedy wiesz ze to juz. No nic. Leżę i czekam. Jeśli to już to się w końcu skapne pewnie heh a jeśli nie to powinno minąć

Wiem co czujesz, mnie tak męczyło 6 tygodni przed porodem. Jak już wzięłaś nospę, to teraz kąpiel 40 minut. Ciepła woda będzie ok, byleby nie wrzątek. Bóle porodowe się nasilą, a te przepowiadające osłabną. Cokolwiek by się działo, spróbuj się w wannie zrelaksować :)

ibishka lubi tę wiadomość

age.png
  • Amal Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też proszę o wpisanie na listę, teoretycznie termin 9.11,płeć i imię jeszcze nieznane :)

km5smg7yt99xz96j.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że super wygląda ta lista <3

Kaczorka mega dziękuję :)
    Teraz jakoś tak czytelniej :) i ten mój termin nie aż tak daleki jakby się wydawał :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka - u mnie było identycznie jak u JuicyB. 16:15 odeszły wody a po 18 zaczęły pojawiać się skurcze. Na szczęście nie zdążyły się rozkręcić, bo o 20 miałam CC :)

Ogólnie słyszałam, że jak po nospie i prysznicu ból nie mija to znak, że zaczyna się poród.

Emilka - do Polic mam bliżej niż do centrum Szczecina ;) do gimnazjum tam chodziłam.

Emiilka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się zaczęło bólem miesiaczkowe, skurcze pojawiły się gdzieś po 2-3h. Pierwsze nie były bolesne. Na IP leżąc na płasko nawet nie byłam pewna kiedy jest skurcz, a chciała polozna sprawdzić rozwarcie na skurczu.

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dzięki za listę :* jest super i przejrzyście :)

uświadomiłam sobie też jak czas leci.... kurcze Summer Ty się niebawem prujesz! a dopiero co w ciążę zaszłaś! :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka jak tam?

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, trzymam kciuki!

Lunaris, na liście jestem dość wysoko, ale to jednak 2,5 m-ca jeszcze ;) Oby Mała posiedziała w brzuszku chociaż do końca maja, nie wiem czy bardziej mam negocjować z Nią czy z moją skracającą się szyjką :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dopiszesz mnie?:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka czyżby jednak już? :)
    Trzymam kciuki :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 425 426 427 428 429 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ