Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj byłam na miescie i pełno babeczek z wózkami, i jakoś tak mnie naszło, że u mnie w brzuszku też takie małe rośnie, i sobie pomyślałam o porodzie, jaki to musi być wysiłek i wyobrażalam sobie że leżę taka umordowana a tu dają mi do cyta tą kruszynke jeszcze taka nie do końca gotową co bym mogła się przywitać.. Jak sobie to wyobrazilam to na środku drogi zaczęłam beczec, chyba ze wzruszenia na myśl o tym A już do tego doczekam, to dopiero będę ryczeć, taka beksa ze mnie...
Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość
-
JuicyB wrote:U mnie najpierw odeszły wody (04:00), po dwóch godzinach (06:00) zaczęły się lekkie, ale regularne spinania, ale dopiero po 7:00 po raz pierwszy lekko zabolało i potem już coraz mocniej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 20:00
-
Ibishka, myślisz, że to już? O rajuśku! Może się jeszcze jakieś dziewczyny wypowiedzą, które rodziły, bo ja to już cała w emocjach, ale się merytorycznie nie wypowiem. W szkole rodzenia jedna doktor nam powiedziała, że jeśli mamy wątpliwości, czy skurcze są porodowe, czy nie sa porodowe, to na pewno nie są, bo tego nie można z niczym pomylić. Ale jakoś nie przemawia do mnie ta teoria.
-
No właśnie nie wiem co myśleć. Bo każdy mówi że tego nie da się pomylić.. Tylko zastanawia mnie ze to jest tak że pstryk i nagle już wiesz czy że zaczyna się nie pozornie a potem jak się zaczynaja boleści to już nie ma wątpliwości. Czemu nie mamy gdzieś jakiegoś wyświetlacza w sobie który by pokazywał stan organiznu. Jak rozpakowanie pliku RAR. ' czy chcesz rozpakować plik Gabi.rar? I wtedy wiesz ze to juz. No nic. Leżę i czekam. Jeśli to już to się w końcu skapne pewnie heh a jeśli nie to powinno minąć
JustynaG, Lusesita lubią tę wiadomość
-
ibishka moje w 36tc były przepowiadające- pojechałam na IP poleżałam pod KTG i wysłali mnie po badaniu ginekologicznym do domu. Mówili że tak organizm ćwiczy przed porodem. Jeśli masz wątpliwości to na IP porodowej mają obowiązek Cię zbadać.
-
agulineczka wrote:Ja rodzilam bez zzo, mialam gaz pod koniec, ale tak jak ktoras z Was pisala bolu to on nie zmniejsza, moze troche otumania, choc nie wiem czy to gaz czy wyczerpanie..
Takie same wspomnienia mam po dolarganie - odlot był, ale ból chyba taki sam... Może po prostu na mnie nie działa ?
Jadranka - śliczna córeczka
Juicy - gratuluję synka
Emilka - gratuluję!
Kaczorka - dziękuję za dopisanie mnei do listy Jeśli chcesz możesz dopisać, że Łucja miała 51 cm i to był 35t5dWiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 20:27
Jadranka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:ibishka moje w 36tc były przepowiadające- pojechałam na IP poleżałam pod KTG i wysłali mnie po badaniu ginekologicznym do domu. Mówili że tak organizm ćwiczy przed porodem. Jeśli masz wątpliwości to na IP porodowej mają obowiązek Cię zbadać.
JuicyB lubi tę wiadomość
-
ibishka wrote:No właśnie nie wiem co myśleć. Bo każdy mówi że tego nie da się pomylić.. Tylko zastanawia mnie ze to jest tak że pstryk i nagle już wiesz czy że zaczyna się nie pozornie a potem jak się zaczynaja boleści to już nie ma wątpliwości. Czemu nie mamy gdzieś jakiegoś wyświetlacza w sobie który by pokazywał stan organiznu. Jak rozpakowanie pliku RAR. ' czy chcesz rozpakować plik Gabi.rar? I wtedy wiesz ze to juz. No nic. Leżę i czekam. Jeśli to już to się w końcu skapne pewnie heh a jeśli nie to powinno minąć
Wiem co czujesz, mnie tak męczyło 6 tygodni przed porodem. Jak już wzięłaś nospę, to teraz kąpiel 40 minut. Ciepła woda będzie ok, byleby nie wrzątek. Bóle porodowe się nasilą, a te przepowiadające osłabną. Cokolwiek by się działo, spróbuj się w wannie zrelaksowaćibishka lubi tę wiadomość
-
Ibishka - u mnie było identycznie jak u JuicyB. 16:15 odeszły wody a po 18 zaczęły pojawiać się skurcze. Na szczęście nie zdążyły się rozkręcić, bo o 20 miałam CC
Ogólnie słyszałam, że jak po nospie i prysznicu ból nie mija to znak, że zaczyna się poród.
Emilka - do Polic mam bliżej niż do centrum Szczecina do gimnazjum tam chodziłam.Emiilka lubi tę wiadomość
-
U mnie się zaczęło bólem miesiaczkowe, skurcze pojawiły się gdzieś po 2-3h. Pierwsze nie były bolesne. Na IP leżąc na płasko nawet nie byłam pewna kiedy jest skurcz, a chciała polozna sprawdzić rozwarcie na skurczu.
-
Kaczorka dzięki za listę :* jest super i przejrzyście
uświadomiłam sobie też jak czas leci.... kurcze Summer Ty się niebawem prujesz! a dopiero co w ciążę zaszłaś! -
Ibishka, trzymam kciuki!
Lunaris, na liście jestem dość wysoko, ale to jednak 2,5 m-ca jeszcze Oby Mała posiedziała w brzuszku chociaż do końca maja, nie wiem czy bardziej mam negocjować z Nią czy z moją skracającą się szyjką