X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ibishka wrote:
    Juicy a oeparol i herbatka z liści maja tez wpływ na to czy poród rozpocznie się wcześniej niż termin? Czy to chodzi tylko o przebieg porodu? Bo spróbowałabym ale się boję żeby sobie nie przyspieszyć terminu przypadkiem

Nie nie, w żaden sposób nie wpływa to na termin porodu. Niektórzy nawet mówią, aby pić herbatkę całą ciążę. Ja wołałam pić na koniec, ale od razu tak 2-3 dziennie. U Ciebie za moment będzie ciąża donoszona, więc idealny moment aby dziś zacząć pić i brać oeparol. Jeśli Cię to mocniej stresuje, to spytaj się lekarza lub położnej czy na pewno możesz :)

ibishka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka moja bratowa miała krwiaka, przez to też zdarzały się jej krwawienia, dostała luteinę i z tej ciąży mam śliczną 1,5 roczną bratanicę :) wierzę, że u Ciebie też ten krwiak to taki straszak niemiły i wszystko będzie ok :) i tak, nam ciężarnym powinno się odłączyć internet.

agulineczka lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka, Mała jest przecudna, a Ty bardzo dzielna! Dziękuję, że znalazłaś siły, aby nam to wszystko opisać. Twój poród utwierdza mnie w przekonaniu, że jako babeczki jesteśmy supersilne i potrafimy wiele wytrzymać. Gratuluję z całego serca!

Agulineczko, super, że u maluszka w porządku! Oszczędzaj się teraz ile możesz :-) Krwiaki w ciąży są dość częste, więc nie martw się na zapas, będzie dobrze!

Co do znieczulenia to mój szpital chwali się, że 80% porodów jest na ZZO, ale na dzisiaj wolałabym uniknąć. Oczywiście pewnie podczas porodu zmienię zdanie i będę się darła, żeby znieczulali. Ale na zimno na razie wolałabym bez, choć to wyjdzie w praniu.

A jeśli chodzi o obecność męża to mój będzie do końca, chyba że trzeba będzie zrobić cc. Po pierwsze, on sam bardzo chce, a po drugie, tak jest bezpieczniej i wygodniej dla mnie. No i planuje przecinać pępowinę. Chodził ze mną na szkołę rodzenia i bardzo się ucieszył, gdy się dowiedział, w ilu elementach porodu może się przydać. Myślę, że dla nas może być to doświadczenie jeszcze bardziej nas umacniające i scalające. A co do fizycznego aspektu – cóż, nikt nie mówił, że będzie tam łąka utkana z fiołków i konwalii. Spodziewamy się różnych atrakcji, ale ja z kolei chcę, aby mąż wiedział, ile to kosztuje każdą kobietę. Poza tym on nie jest specjalnie wrażliwy na krew, więc raczej nie zemdleje.

Lameczko, w pierwszym trymestrze też miałam silne bóle głowy i niestety bez paracetamolu w wielu przypadkach się nie obeszło. Możesz wziąć do 8 tabletek apapu na dobę.

Juicy, Twój poród rzeczywiście był trudny, ale to, co najważniejsze z porodu SN mogłaś mu dać to dałaś (bo maluch zdążył się tez trochę napracować mięśniami itp.). Oeparol mam już kupiony, czekam na 36 tc, żeby zacząć brać, podobnie malinę, ale zastanawiam się jeszcze nad masażem krocza – chciałam robić i kupiłam sobie nawet olejek, ale ciągle mam niedoleczoną infekcję i położna mówiła, żeby nie masować krocza przy infekcji. Więc chyba to mi się nie uda.

Kaczorko, u nas jest synek, TP to 24.05. Super, że zechcesz prowadzić taką listę :-)

JuicyB, lamka, Jadranka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, pytałaś o ubranko z sówkami: http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0550471010.html

Chyba zaraz będę robić kolejne zamówienie z H&M..

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Super pomysł z lista, ja tez poproszę o wpisanie, tylko że nie wiem na ktory termin, bo wg OM 29.07, wg usg 08.08- córka Anastazja ❤
    Jeśli chodzi o poród to w ogóle o tym nie myślę, wolę "iść na żywioł" :)
    szkoda mojego zdrowia zeby tym się martwić,bo i tak na nic nie będę miała wpływu.
    U mnie piękna pogoda, od samego rana siedzę w ogródku i właśnie zasadzilam warzywa na Nastki na zupki :)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer super pizamka! Mam te same wlasnie przez sowki mimo ze staralam sie jednak kupowac w wiekszosci pajace ze stopkami ale tym nie moglam sie oprzec

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa, to też nasze jedyne bez stópek, ale jakoś tak wpadły mi w oko :)

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorko, lista jest super! Bardzo dziękuję za dopisanie :) Dziewczyny, my w październiku robimy nalot na porodówki :D Jest nas już 3 na ten sam dzień, a jeszcze Lunka :) Ciekawe, czy którejś uda się urodzić w terminie ;)

Staraczka, Kochana, trzymam kciuki, żebyś nie musiała sprawdzać, czy trampolina wytrzyma ;) Szybkiego porodu!

Agulineczko, cieszę się, że wszystko z dzidzią ok :) Dziewczyny mają rację - oszczędzaj się, na ile jesteś w stanie. Doskonale rozumiem Twój niepokój - ja też z tych, co od razu czytają internety i zakładają najgorsze. Nie martw się, krwiaki często się zdarzają, a potem rodzą się piękne, zdrowe dzieci.

Rucolka, siostro Ty moja. Ja już niby weszłam w II trymestr, a dzisiaj znowu całowałam porcelanę. Już się przyzwyczaiłam i spokojnie przyjmuję, co mi ciąża daje. Nie martw się tym brakiem ruchów - może Leo się jakoś inaczej ułożył i dlatego nie czujesz smyrania? Czytałam też gdzieś, że ruchy mogą pojawić się później, niż w 20 tygodniu ciąży. Trzymam już kciuki za czwartkową wizytę!

Rucola, staraczka1111 lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow trochę mnie dziś ominęło :)

Janranka jesteś mega dzielna ! A widok najpiękniejszy na świecie <3

Ja bym bardzo chciała znieczulenie :) praktycznie wszystkie w mojej rodzinie z nim rodziły i każda poleca, mam to wpisane na listę pytań do doktorka - rodzę w jego szpitalu wiec podpytam jak to wyglada w praniu.

Mąż mnie zaskoczył, zawsze mówiliśmy ze nie, żadnych wspólnych porodów itd. ale jakieś dwa tygodnie temu przyszedł wieczorem, powiedział, że wszystko przemyślał i chce być z nami. Wspólnie ustalaliśmy, że o tej ostatniej fazie zdecydujemy już w trakcie, ale wcześniej będzie na pewno.

Dentysta bez problemu leczył zęba w ciąży, następna wizytę sugerował niedługo po porodzie - twierdził, że w okresie laktacji pacjentki są najbardziej narażone na ubytki i mam przyjść na kontrole

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój termin om 10.07.2018, usg 3.07, synuś Franio

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB i Jadranka widzę że obie miałyście ciężkie porody, najważniejsze że zdrowe dzieciaczki już z Wami <3.
    Ja nie chce znieczulenia, ale przede wszystkim dlatego że mój ojciec jest na pewne uczulony, a na mnie też np. u dentysty znieczulenie działa inaczej, jakby z opóźnieniem, do tego delikatniej i dłużej trzyma więc mam obawy że takie znieczulenie jeszcze by mogło zaszkodzić...
    Męża przy porodzie nie chce, ale może dlatego że on nie chce być. Bardzo nie chce, od zawsze to mówi (jeszcze przed ciążą), więc nawet tego nie rozważałam.
    Za to właśnie mam takie obawy jak Summer, że nie wszystko będę ogarniała sama, poza tym nie chce sama być dlatego zdecydowałam się na doule i mam nadzieję, że będzie to dobra decyzja ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi:) odebralam wynik- gbs ujemny :) przynajmniej jedną rzecz bez 'komplikacji'. Oby reszta też taka była :-)

Kaczorka, Anna Stesia, JuicyB, admiralka, Emiilka, Jadranka, Bajkaaa, summer86, KateHawke, emi2016, Lusesita, pilik, Lena21, malka lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się niby nie bałam porodu, ale jak już było dość blisko terminu to strach zaczął się aktywować :p
    I w sumie z jednej strony cieszę się, że miałam CC, bo nie wiem do końca co to są bolesne skurcze. I moja dupka nie ucierpiała! Bo miałam w ciąży hemoroidy i obawiałam się, że po porodzie SN zrobi mi się masakra.

A po CC tabletki przeciwbólowe brałam tylko 3 dni :)

Z mężem natomiast byliśmy umówieni, że byłby przy mnie w pierwszej fazie porodu. Na ostateczną akcję by wyszedł. On z tych wrażliwych ;)
    Przy CC też mógł być, ale wolał czekać za drzwiami i jak Aluśkę wyciągnęli to wtedy w pokoju obok ją dostał na ręce :)

Emilka - a zrobiłaś sobie obowiązkowe zdjęcie przy krokusach?
    My wczoraj po swoich okolicach spacerowaliśmy a dziś był kierunek Police :)

Dziewczynki - resztę listy uzupełnię jutro rano :) teraz nie czas na kompa a na telefonie to bym szybciej nerwicy dostała :p
    Może w międzyczasie ktoś jeszcze zgłosi chęć zostania odnotowanym na liście :)

Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, ja już Ci pisałam. Nie czytaj tych głupich Internetów! Odpoczywaj, kiedy tylko możesz i wszystko, wszystko będzie dobrze :*

My jutro mamy pierwszą wizytę, proszę o kciuki, boję się bardzo.

Z wpisywaniem na listę na razie się wstrzymam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 18:22

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to bym chciała żeby mój w ogóle był na ten czas w domu... plany planami a życie i tak to zweryfikuje.
    Zapowiadają mi się wykańczające 2 tygodnie. Przeprowadzka, zwalić się mają z łóżkiem i materacem. Mam endo i wizytę u innej gin. I jeszcze się pewnie coś nadprogramowego zwali na głowę.

• admiralka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka, cudną masz córeczkę! <3

Jadranka lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Emilka - a zrobiłaś sobie obowiązkowe zdjęcie przy krokusach?
    My wczoraj po swoich okolicach spacerowaliśmy a dziś był kierunek Police :)

Kochana, byłam tak zajęta pałaszowaniem loda, że nie pomyślałam o fotce :D Ale mam nadzieję, że za rok, o tej porze, będzie fotka z Antosiem w wózku na tle krokusów ;) A Police, to z kolei mój kierunek :D Pogoda dzisiaj dopisuje, trzeba korzystać :)

Anna Stesia, Flowwer lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie porodu ja podeszłam do pierwszego z 2 myślami przewodnimi:
    -jest ciąża- jest poród, nie ma wyjścia nie unikniesz tego, jakoś dziecko musi wyjść ;)
    -powtarzać sobie, że to wszystko prowadzi do upragnionego celu i już za chwilę zobaczę swoje maleństwo (to nic że wyglądał po porodzie jak kosmita <3).

I z tym samym przesłaniem pójdę do kolejnego porodu. W głębi duszy liczę na to że kolejny będzie szybciej i łatwiej :P

Anna Stesia, Rucola, Emiilka, Lusesita, blue00 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka, cudowną masz córeczkę!

Kaczorka, proszę dopisz mnie do listy.
    Termin: 4.09.2018
    Imię: nieznane

Jadranka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wam powiem że mój emek nie chce być przy porodzie ale wydaje mi się że dlatego że się poprostu boi, a ja uważam że ma być (chyba że jakimś cudem nie da rady) dlatego że dlaczego tylko ja mam przez to przechodzić? A w razie potrzeby będzie wiedział jak zareagować jakby coś złego się działo. A czy będę dalej atrakcyjna dla niego? Jeśli nie to się pozegnamy bo poród jest czymś najpiękniejszym w takich bólach rodzi się nowe życie i to część mnie i męża i skoro ja już biorę na siebie wysiłek fizyczny to niech on chociaż będzie przy tym.

Dziewczyny jutro mam polowkowe i zaczynam się stresować... Chyba muszę zjeść trochę lodów na uspokojenie :)

Anna Stesia, mi88, pilik lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 424 425 426 427 428 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ