Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
summer86 wrote:Laski, macie może legginsy ciążowe z H&M?
Orientujecie się jak z rozmiarami? Można brać standardowy czy lepiej wziąć większy?
Kilka dni temu była dyskusja o spodniach, ale nie wiem jak to z legginsami, więc waham się czy brać M czy L.
Ja mam jedne za 40 zł kupiłam i są cudowne w noszeniu, kolejne 2 pary chce jeszcze kupić.
Ja z 90-92 cm w biodrach przed staraniami teraz mam 110 cm i r.M jest idealny i w brzuszku na ryle elastyczny ze do konca ciąży wystarczy. Mareriał oddycha i nawet nie odczuwam ze mam na sobie.summer86, Maja84 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny ja już po polowkowych ogólnie jest dobrze tylko mam mega krótka szyję i na szybko muszę iść do mojego lekarza, ten mnie nastraszyl a skoro on już mówi że mam 20mm szyjki i że mam niezwłocznie jechać do lekarza to płakać mi się chce...
Zdjęcie później wam pokaże tylko się ogarnę -
Summer ja mam jedną parę ciążowych legginsów z h&m i mam M czyli tak jak nosiłam przed ciążą.
Bajka nie stresuj się za bardzo. Dobrze, że z małą wszytskiego ok. Jedź do swojego lekarza skonsultowac, mam nadzieję, że się uspokoisz. Trzymam kciuki!summer86 lubi tę wiadomość
-
Bajkaaa, trzymam kciuki żeby udało się szybko wizytę umówić. Poczekaj na pomiar u swojego lekarza, bo mogą być rozbieżności.
W razie czego na Twoim etapie jest dużo metod aby powstrzymać skracanie (luteina dopochwowa, szew szyjkowy, pessar).
Najważniejsze, że jest to wykryte i będziecie kontrolować!
-
Bajka rozumiem Twoj stres. Pocieszę Cię, że moja bliska koleżanka tez miała na podobnym etapie skróconą szyjkę, do tego dochodziły jakieś spinania brzucha. Fakt leżała na obserwacji w szpitalu prawie 3 tygodnie, ale co do czego urodziła po terminie. Postaraj się zachować spokój.
Czekamy na info od Twojego lekarza.Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Bajka - postaraj się uspokoić, bo nerwy za dobrze na szyjkę nie wpływają.
U nas na listopadowym była dziewczyna, której też się tak szyjka skróciła. Założyli pessar, nakazali kanapowy styl życia i dziewczyna chyba nawet przenosiła ciążę.
A mąż, no cóż, pewnie będzie musiał Cię wyręczać teraz we wszystkim. -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/315f9f1b95dd.jpg
Jadę na 16.30 do lekarza ale mam nerwy bo byłam tydzień temu i nie zrobił usg dopochwowo :(a mogłam już leżeć ten tydzień...
Mam nadzieję że teraz młoda tak straszy i że wytrzymam do sierpniaAnna Stesia, Lunaris, blue00, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Na ten moment jest wszystko dobrze, Maluch ma 1,14cm i bije serce, wiek ciąży się zgadza. Zobaczymy jak będzie dalej.
Bajka jestem z TobąJuicyB, Flowwer, ibishka, Lusesita, Jeżowa, Rucola, KateHawke, Kaczorka, Bajkaaa, Anna Stesia, Cccierpliwa, lamka, Emiilka, Sarna84, Lunaris, Lena21, Barbarka1984, JustynaG, blue00, E_w_c_i_a, pilik lubią tę wiadomość
-
Bajka nie denerwuj się na zapas! Zawsze jest też margines błędu pomiarowego. Na kwietniowkach jest dziewczyna której skrócila się szyjka chyba w 24 tyg i miała skurcze a teraz jest po terminie i próbuje co może robić żeby się w końcu poród zaczął. Trzymam kciuki!
Admiralka to super! Oby takie dobre wieści do samego porodu -
Bajkaaa trzymam kciuki żeby na wizycie lekarz cos zadecydowal! postaraj sie nie stresowac. Mysle ze bedziesz musiala lezec pare tygodni zeby poprawilo sie Ale na pewno bedzie wszystko dobrzeMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Bajeczko będzie dobrze! Nie stresuj się, dostaniesz może lutkę, poleżysz trochę i szyjka pójdzie do góry i jeszcze będziesz po terminie czekać aż w końcu łaskawie się obniży Trzymam kciuki & & &
-
admiralka wrote:Na ten moment jest wszystko dobrze, Maluch ma 1,14cm i bije serce, wiek ciąży się zgadza. Zobaczymy jak będzie dalej.
Bajka jestem z Tobą
I tak ma zostać do końca ciąży!!
Na peenatalne się wybierasz?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:A któraś tu mówiła o tych niemieckich kropelkach świetnych na kolki niemowlęce. Mam zapisany obrazek jak się to nazywało
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41d42e031ad0.jpg
Z tego co czytałam na forach to te krople robią furrorę
U nas na szczęście obyło się bez kolek.
Heh, miałam iść z młodą na spacer a tymczasem śpi w domu. No nic, pójdziemy po obiedzie.
Admirałka - super, że z dzidzutkiem wszystko dobrze myślę, że tak już zostanie
Bajeczko - daj znać później co doktorek powiedział.KateHawke lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:A któraś tu mówiła o tych niemieckich kropelkach świetnych na kolki niemowlęce. Mam zapisany obrazek jak się to nazywało
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41d42e031ad0.jpgKateHawke lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
ibishka wrote:Oficjalnie donosilysny (a wg usg mamy 37t3d)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0fce74d9c8b1.jpg
Mam nadzieję że za tydzień bedzie mi dane dorzucić kolejne foto:)
Rucola brzuch odpukać bez rozstępów.. Jest jedynie to co mi wyszło pare tyg (od spodu prawego cycka, na lewym 'boczku' i po jednym z przodu ud). Ale to pewnie nie koniec
Malutki, zgrabny brzuszek to i bez rozstępów - i niech tak zostanie ! Cieszę, się że przetrwałyście noc
Inna Michaś do schrupania !
Flo Masz jeszcze sporo czasu - wszystko nadrobisz
Yos tak się cieszę ! Oby zadzwonili jak najszybciej !Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2018, 13:02
Yoselyn82 lubi tę wiadomość