Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAle mnie zmogło... Godzinę temu zaslablam, myślałam że z głodu, zjadłam śniadanie, ale od tej pory cały czas siedzę i mi się kręci w głowie, co próbuję wstać to aż mam ciemno przed oczami
głową zaczęła z tyłu boleć... Nie wiem co mi jest
Karma trzymam kciuki za piękny przyrost :* -
Hej. Ja po ktg i wizycie. Zapis ok. Dziś nie rodze
szyjka się już lekko skrócila i mam pozwolenie na spacerowanie już
następne ktg za tydzień a ogólnie to czekamy
mała ma już 3250-3300:)
lamka, Lunaris, summer86, Luna1993, Maja84, Lena21, Flowwer, Barbarka1984, Karma88, JuicyB, staraczka1111, pilik, Bajkaaa, olik321, Lusesita, Rucola, KateHawke, Jeżowa, Jadranka, JustynaG, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Lunka koniecznie leżenie
pij wodę. Myślę że większość z nas zmaga się na tym etapie ze zmianą metabolizmu cukrów i anemią -jednak organizm najpierw odżywia dziecko a potem dopiero matkę. Jak by Ci się nie poprawiało to skontaktuj się z lekarzem albo jedź na IP.
-
Flowwer wrote:Mnie to czeka 2x po weekendzie majowym
Flowwer, jak to dwa razy? Będziesz miała 2 razy robiony test obciążenia glukozą?
Karma, czyli wizyta poszła po Twojej myśli, cieszę się bardzoJesteś obstawiona lekami. Trzymam mocno kciuki za powtórkę bety!
Karma88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunaris wrote:Lunka koniecznie leżenie
pij wodę. Myślę że większość z nas zmaga się na tym etapie ze zmianą metabolizmu cukrów i anemią -jednak organizm najpierw odżywia dziecko a potem dopiero matkę. Jak by Ci się nie poprawiało to skontaktuj się z lekarzem albo jedź na IP.
narazie w ogóle nie przechodzi a łeb boli coraz bardziej
-
Luna1993 wrote:Dziękuję:* emek wróci szybciej z pracy, a nikt mi nie wierzył, że to dziecko wysysa ze mnie całe życie
Lunka spróbuj zjeść cukierka, napić się wody i położyć z nogami lekko do góry, czasem mi to pomaga. Może macica Ci uciska gdzieś żyłę, spróbuj chwile na jednym boku, chwile na drugim - jak nie przejdzie to skonsultuj ze swoim lekarzem, zawsze warto sprawdzićLuna1993 lubi tę wiadomość
-
No ja mam nadzieję, że już więcej glukozy nie będę musiała oglądać a tym bardziej pić. Gdyby nie to że musiałam ją robić na początku kiedy miałam etap rzyganka to teraz byłoby dobrze.
Lunka niepokoi mnie ten twój stan
Ibishka to juz maleńka jedną nogą z nami:-)
Karma trzymam kciuki mocno za piękną betęibishka lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Karma czekamy na ogólną relacje z wizyty a encorton pamiętaj bierzemy rano do godz 10 i czekam na piękny wynik bety !
Sammer tak 2x a dlatego ze gin na NFZ chce wynik dwupunktowy a gin prywatny 3 punktowy i szkoda mi tego skierowania nie wykorzystać.
Ibishka chyba czekasz na weekend majowyKarma88, ibishka lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Luna1993 wrote:Dziękuję:* emek wróci szybciej z pracy, a nikt mi nie wierzył, że to dziecko wysysa ze mnie całe życie
Czasem kawa z cukrem pomaga
Maja już zazdroszczę że masz to za sobą
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyA mi przyszły spodnie dresowe z allegro zamawiane w poniedziałek.
Humor poprawiony, wyjście uratowane
Pasują chociaż może gumka lekko ciśnie, ale może to moje urojenie.
Miały być po domu. Jednak idę w nich do endoI korci mnie kupić jeszcze takie same, może rozmiar większe i inny kolor. Są super.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6fc48b2993d.jpgsummer86, Luna1993, Phnappy, Maja84, Karma88, lamka, staraczka1111, pilik, blue00, admiralka, Lunaris, Achia, Lena21, KateHawke, Jeżowa, Yoselyn82, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Flowwer, zastanów się jeszcze nad robieniem tego badania 2 razy - może lepiej ściemnić, że przez pomyłkę zrobili krzywą 3-punktową?
A jeśli jednak będziesz robić dwa razy, spróbuj zrobić kilkudniowy odstęp między tymi badaniami. -
Aniu sny nie zawsze na odwrot
mi sie od pierwszych tygodni jak juz cos ciazowego snilo poki plci nie znalam to zawsze dziewczynka i tez mowilam no to pewnie chlopak bedzie a ma byc wedlug dwoch roznych lekarzy w tym jedna to specjalistka od usv z centrum diagnostyki prenatalnej i ludzkiej genetyki ze bedzie jednoznacznie dziewczynka... wiec jesli sie nie myla to sny czasem sie sprawdzaja
Olik tez takie cos mam z kazdej wizyty moj gin wpina to do ksiazeczki ciazy bo inaczej musialby mi recznie w tabelkach wypełniać bo jest miejsce na te pomiary
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Flo glukoza jest dużym obciążeniem i nie polecam robić 2x. Wykorzystaj skierowanie z NFZ i dopłacić tylko za jeden pomiar glukozy. Polskie towarzystwo diabetologiczne zaleca krzywa 3 punktowa. Zastanawiam się po co lekarze zlecają dwa pomiary? Te nowe wytyczne obowiązują już od paru lat. Jeszcze nie doczytali?
ale na pewno nie ma sensu pić dwa razy glukozy zwłaszcza, że to nie jest obojętne dla organizmu i maluszka.
-
Hej :*
Gratuluję kropeczek pięknych i potwierdzonych córeczek
Kiedyś chciałam synka jak pierwsze dziecko, później zaczęłam marzyć o córeczce - Matyldzie
A teraz już jestem tak skołowana, że w ogóle na nic się nie nastawiam
Tylko jak parki nie będzie to problem z imionami będziemy mieli
Dziewczyny macie takie śliczne brzuszki ciążowe
To mój startowy - chociaź wczoraj mnie meeega wzdęło, więc jest trochę wzdęty - a może już trochę wystaje?A może grubas po prostu - uwaga startuję z wagą 78/79kg !!! O zgrozo.... CLO + Dupek = tycie, tycie, tycie!! w ciągu 2 miesiący z clo - 6k przytyłam...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3afc5189a2de.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2018, 11:42
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Olik o matko gdzie ty masz brzuszek? Ale fit mama
Summer super ze z mala dobrze! Ja sie tez zawsze zastanawialam gdzie sie taki maluch 2-3kg miesci...
Luna piekny mini brzusio!
Ja w tym tyg co ty wygladalam juz na bardzo zaawansowana ciaze haha...
Z was to zgrabne mamuski!
Ania swietne spodnie! Tez wlasnie z h&m zamowilam dresy ciekawa jestem czy beda ok... chce tez na jakies luzniejsze wyhscia np z psiakiem...
Ja mam poczatkiem maja glukoze ale tutaj to w ogole inaczej bo wszystko sie w labo u gina odbywa jak zreszta kazde badanie krwi czy moczu i najpierw robia maly test... tzn nie trzeba byc na czczo przychodzi sie na wizyte daja glukoze ktora tutaj jest jak zimny soczek winogronowy tylko jeszcze slodszy a po wypiciu godzinka posiedzenia i pobieraja krew... i jesli wynik podejrzany to robia termin na pelna 3 punktowa za kilka dni a jesli ok to ok... a po pobraniu wizyta u gina i usg sprawdzic jak sie ma maluszek po glukozie...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualny
-
Staraczka czekamy tu na Was
Flo ja bym zrobila tylko ta 3punktowa i skserowala wynik. Po co sie meczyc
Summer kochana pytalas ostatnio jak na wizyty nas wpisuja przy koncu. Otoz do tej pory na NFZ chodzilam co 3-4tyg. Po wczorajszej wizycie mam przyjsc za 2tyg. i bedzie to wizyta z USG,KTG i wymazem na HBS. A potem juz do konca ciazy wizyty co tydzien z KTG
Karma trzymam kciukasy za bete
Lunka to pewnie zelazo, ale idz lepiej do lekarza. Nie ma co gdybac.
Ibishka jeszcze troche i Malutka bedzie z Wami
Jadranka co tam u Was?
staraczka1111 lubi tę wiadomość
-
Ania1003 wrote:Ccierpliwa- to nie hm tylko allegro. Bałam się jakości ale są super.
O hm to chyba możemy sobie śnić dalej...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Mamo, przepiekne macie te brzuchy.
Gin wczoraj powiedzial, cytuje: no nieprawdopodobne naprawde. Z takim usmiechem. Tydzien wczesniej wizyta zapoznawcza i teraz mielismy sie na badania hormonow w cyklu umawiac, a tu przychodze na wozyte w ciazy.
Na fotelu zerknal tylko na to plamienie. Nie ma tragedii, ale wiadomo, ze moze byc roznie.
Na pewno Wlaczyl Clexane, do tego Acard. I sam zaproponowal Encorton. Powiedzial, ze woli dac ciut wiecej niz czego nie dac albo dac za malo. Zwlaszcza, ze te niepowodzenia u nas trwaja tyle. Wie o intralipidzie.
4 maja mam kolejna wizyte i mam przyniesc wynik morfologii, tsh, badania ogolnego moczu.
Do tego czasu mam lezec plackiem, nic nie robic, nie dzwigac, na maxa odpoczywac.
Na trzezwo patrzac jestem obstawiona wszystkim czym sie da i jesli cos pojdzie nie tak to mysle, ze juz na to wplywu nie mamy.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia