Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Karma88 wrote:Maja mój M wczoraj stwierdził, że będę mogła chodzić w sklepach do kas z pierwszeństwem dla ciężarnych.
Dziwnie to zabrzmiało i jakoś to nie dociera, że tak może się stać w końcu. 
A hormony pamiętam w drugiej ciąży jak dawały mi popalić. Po prostu przychodziła jakaś emocja, jakaś reklama mnie rozbrajał i ryczałam jak głupia. A kłótnie zawsze będą i trzeba sobie jakoś po nich zawsze poradzic.
Mi się raz już zdarzyło skorzystać w pierwszeństwa w Ikei, bo były masakryczne kolejki. Normalnie bym stanęła bo jeszcze się nie czuję jakoś specjalnie ociężała, ale kolejka była tak wielka, że słabo mi się na sam widok zrobiło i wykorzystałam swój przywilej, ominęłam dziki tłum i podeszłam z uśmiechem do kasjerki
Nie powiem, było to mega fajne
Karma88, Anna Stesia lubią tę wiadomość

16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:Mi się raz już zdarzyło skorzystać w pierwszeństwa w Ikei, bo były masakryczne kolejki. Normalnie bym stanęła bo jeszcze się nie czuję jakoś specjalnie ociężała, ale kolejka była tak wielka, że słabo mi się na sam widok zrobiło i wykorzystałam swój przywilej, ominęłam dziki tłum i podeszłam z uśmiechem do kasjerki
Nie powiem, było to mega fajne 
Często umawiam się z mamą na zakupy, bo to fajny pretekst na pogaduchy
ale eMek się śmieje, że mama wie co robi, wyciąga mnie do sklepu żeby w kolejkach nie stać 
edit. ojejej chciałam edytować a zacytowałam swój post
no mądra ja! to jest ciąża właśnie hihihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 14:15
summer86, Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość

16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Dzidziuś ma niecałe 10mm, szyjka ok, serduszko bije (widziałam na własne oczy, było przepiękne). Dostałam kartę ciąży i pierwsze badania do wykonania (idę w poniedziałek). Dostałam też Neoparin na ryczałt i zwolnienie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76c52360e36b.jpg
A oto mały lamkotarzan
słaba jakość wydruku, na ekranie było dużo ładniej widać.
Jestem najszczęśliwsza
Ale piękny dzidziulek!
Rośnijcie zdrowo
lamka lubi tę wiadomość

16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Lamka przepiękny widok, prawda?

Dziewczyny jak to jest z Clexanem, bo teraz miałam na 100%. Czy mój gin do którego chodzę prywatnie może mi wypisać z ryczałtem? Czy jak? Bo wizja 350zł miesięcznie na same zastrzyki to ło panie masakra.
Jak trzeba to będzie trzeba, ale może jakoś da się zawalczyć?
lamka lubi tę wiadomość
Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny

Karma prywatnie może Ci wypisać na ryczałt, bodajże jeśli masz Leidena, Pai albo nieprawidłowości w którejś ze składowych zespołu antyfosfolipidowego. Zależy jeszcze jak trafisz, mi jedna gin wypisała bez problemu na ryczałt, a drugi nie, bo mam niby wszystko ok w zespole antyfosfo.
Karma88 lubi tę wiadomość
-
Oooo to ja mam Pai i do tego dwie straty na koncie, może to też będzie tu dawało jakąś szansę na ryczałt.
Powiem Wam, że to jakaś masakra jest z tą kasą. Za leki na 2 tygodnie zapłaciłam w sumie 400zł...Emilka

Od 09.2013:02.2014-5t6dc
07.2015-12tc 
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
U mnie obnizone bialko s przewazylo i dostalam na ryczalt. Mam tez MTHFR o PAI, ale nie wiem czy hematolog tylko na tej podstawie dalaby mi z refundacja. Gin juz predzej.
Lamka piekny kropus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 14:28
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karma, ja również chodzę prywatnie i mam na ryczałt. Pogadaj z lekarzem, jeśli potrzebuje podkładkę pod to to mogłabyś iść do hematologa i jeśli on wyposze zalecenie, wówczas ginekolog powinien bez obaw już wypisywać na ryczałt.
Karma88, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lameczka
wiedziałam, że będzie dobrze
1cm kochanego szczęście
)) Kiedy planujesz kolejny podgląd?
Karma ja mam refundację, przepisane przez lekarza w Medicover. Ostatnio głośno się robiło o mutacjach po jakimś zjeździe czy kongresie, i on na początku miał wątpliwości - że same mutacje nie są wskazaniem, ale jak mu powiedziałam, że moja mama miała zakrzepicę to powiedział, że to w takim razie dajemy clexa i dał z refundacją.
edit: za 30 zastrzyków płaciłam 105złWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 14:59
lamka, Karma88 lubią tę wiadomość

staramy się już ponad 2 lata
- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Agulineczka to mamy dokładnie to samo
i Karma u mnie też dwie straty, najlepiej jest poprosić o ryczałt i uargumentować, może wtedy będzie łatwiej.
I bierz Neoparin - na ryczałt jest za 3zł, a Clexane 35.
ej dobrze rozumiem, że Neoparin to to samo i taka różnica w cenie? Może podpytam gina czy mogę brać Neoparin? jednak 9zł a 100zł to różnica - na pieluchy odłożę

staramy się już ponad 2 lata
- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane
-
nick nieaktualny
-
Lamka super niusy:)))
A ja wlasnie doczytalam na opisie mojego ostatn.badania,ze szyjka ma ponad 5cm:) a ja sie juz martwilam,ze nie dopytalam gina:)
Rucola lubi tę wiadomość
-
Yos Kochana mnie tu ostatnio nie bylo,ale wiem ze macie juz kwalifikacje:))) oby tel.zadzwonil jak najszybciej! Zycze Ci takiej turbo ciązy jak u mnie. czekalismy tylko 2 tygodnie:)
reset lubi tę wiadomość