Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Karma88 wrote:Maja mój M wczoraj stwierdził, że będę mogła chodzić w sklepach do kas z pierwszeństwem dla ciężarnych.
Dziwnie to zabrzmiało i jakoś to nie dociera, że tak może się stać w końcu.
A hormony pamiętam w drugiej ciąży jak dawały mi popalić. Po prostu przychodziła jakaś emocja, jakaś reklama mnie rozbrajał i ryczałam jak głupia. A kłótnie zawsze będą i trzeba sobie jakoś po nich zawsze poradzic.
Mi się raz już zdarzyło skorzystać w pierwszeństwa w Ikei, bo były masakryczne kolejki. Normalnie bym stanęła bo jeszcze się nie czuję jakoś specjalnie ociężała, ale kolejka była tak wielka, że słabo mi się na sam widok zrobiło i wykorzystałam swój przywilej, ominęłam dziki tłum i podeszłam z uśmiechem do kasjerkiNie powiem, było to mega fajne
Karma88, Anna Stesia lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Maja84 wrote:Mi się raz już zdarzyło skorzystać w pierwszeństwa w Ikei, bo były masakryczne kolejki. Normalnie bym stanęła bo jeszcze się nie czuję jakoś specjalnie ociężała, ale kolejka była tak wielka, że słabo mi się na sam widok zrobiło i wykorzystałam swój przywilej, ominęłam dziki tłum i podeszłam z uśmiechem do kasjerki
Nie powiem, było to mega fajne
Często umawiam się z mamą na zakupy, bo to fajny pretekst na pogaduchyale eMek się śmieje, że mama wie co robi, wyciąga mnie do sklepu żeby w kolejkach nie stać
edit. ojejej chciałam edytować a zacytowałam swój postno mądra ja! to jest ciąża właśnie hihihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 14:15
summer86, Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Dzidziuś ma niecałe 10mm, szyjka ok, serduszko bije (widziałam na własne oczy, było przepiękne). Dostałam kartę ciąży i pierwsze badania do wykonania (idę w poniedziałek). Dostałam też Neoparin na ryczałt i zwolnienie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/76c52360e36b.jpg
A oto mały lamkotarzansłaba jakość wydruku, na ekranie było dużo ładniej widać.
Jestem najszczęśliwsza
Ale piękny dzidziulek!Rośnijcie zdrowo
lamka lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Lamka przepiękny widok, prawda?
Dziewczyny jak to jest z Clexanem, bo teraz miałam na 100%. Czy mój gin do którego chodzę prywatnie może mi wypisać z ryczałtem? Czy jak? Bo wizja 350zł miesięcznie na same zastrzyki to ło panie masakra.Jak trzeba to będzie trzeba, ale może jakoś da się zawalczyć?
lamka lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
Karma prywatnie może Ci wypisać na ryczałt, bodajże jeśli masz Leidena, Pai albo nieprawidłowości w którejś ze składowych zespołu antyfosfolipidowego. Zależy jeszcze jak trafisz, mi jedna gin wypisała bez problemu na ryczałt, a drugi nie, bo mam niby wszystko ok w zespole antyfosfo.Karma88 lubi tę wiadomość
-
Oooo to ja mam Pai i do tego dwie straty na koncie, może to też będzie tu dawało jakąś szansę na ryczałt.
Powiem Wam, że to jakaś masakra jest z tą kasą. Za leki na 2 tygodnie zapłaciłam w sumie 400zł...Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
U mnie obnizone bialko s przewazylo i dostalam na ryczalt. Mam tez MTHFR o PAI, ale nie wiem czy hematolog tylko na tej podstawie dalaby mi z refundacja. Gin juz predzej.
Lamka piekny kropusWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 14:28
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Karma, ja również chodzę prywatnie i mam na ryczałt. Pogadaj z lekarzem, jeśli potrzebuje podkładkę pod to to mogłabyś iść do hematologa i jeśli on wyposze zalecenie, wówczas ginekolog powinien bez obaw już wypisywać na ryczałt.
Karma88, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lameczka
wiedziałam, że będzie dobrze
1cm kochanego szczęście
)) Kiedy planujesz kolejny podgląd?
Karma ja mam refundację, przepisane przez lekarza w Medicover. Ostatnio głośno się robiło o mutacjach po jakimś zjeździe czy kongresie, i on na początku miał wątpliwości - że same mutacje nie są wskazaniem, ale jak mu powiedziałam, że moja mama miała zakrzepicę to powiedział, że to w takim razie dajemy clexa i dał z refundacją.
edit: za 30 zastrzyków płaciłam 105złWiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2018, 14:59
lamka, Karma88 lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Agulineczka to mamy dokładnie to samo
i Karma u mnie też dwie straty, najlepiej jest poprosić o ryczałt i uargumentować, może wtedy będzie łatwiej.
I bierz Neoparin - na ryczałt jest za 3zł, a Clexane 35.
ej dobrze rozumiem, że Neoparin to to samo i taka różnica w cenie? Może podpytam gina czy mogę brać Neoparin? jednak 9zł a 100zł to różnica - na pieluchy odłożę
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualny
-
Lamka super niusy:)))
A ja wlasnie doczytalam na opisie mojego ostatn.badania,ze szyjka ma ponad 5cm:) a ja sie juz martwilam,ze nie dopytalam gina:)Rucola lubi tę wiadomość
-
Yos Kochana mnie tu ostatnio nie bylo,ale wiem ze macie juz kwalifikacje:))) oby tel.zadzwonil jak najszybciej! Zycze Ci takiej turbo ciązy jak u mnie. czekalismy tylko 2 tygodnie:)
reset lubi tę wiadomość