Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Maja a ja kocham tą nudę bo po tym co przeszłam przed ( zabiegi, kroplówki, zastrzyki ) chcę odpocząć psychicznie.
Ja na sutkach mam tylko skorupki więc na mleczko czas.Maja84 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ja Wam wszystkim życzę takiej nudy
Ibishka cisza... Staraczka cisza... Cisza przed burząrozpakowują się dziewczyny
Bajkaaa, Flowwer lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Bajkaaa wrote:Boże dziewczyny co mnie podkusilo żeby sprawdzić wyniki na te przeciwciała przeciwko tsh... Miały być do 10dbi roboczych a są w 2 dniu...
Wynik mam dodatni ale delikatnie i na necie piszą okropne rzeczy jprdl... Nie wiem czy nie umawiać się już do lekarza chociaż kazala za 3 tyg przyjść z wynikami
Bajeczko, czy robiłaś badanie TRAb? -
Dziewczyny, pamiętajcie, że mamy bardzo ważne zadanie - naspamować wiruskami pod wykresem Bociusia
Ma ambitny plan zajść w tym cyklu w ciążę, więc wszystkie ręce na pokład
pilik, malka, Luna1993, Rucola, Karma88, Maja84, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lamka, a masz możliwość napisać maila/smsa do swojego lekarza? Tak byłoby najlepiej.
A z jakiego poziomu spadł?
Jeśli nie masz opcji kontaktu z lekarzem, ja chyba bym zwiększyła dawkowanie dla spokoju. -
Pilik, będę nudna - ale szyjesz cuda!
Ewela, śliczny masz ten brzuszek. Też pamiętam gdy szczęśliwie testowała.
Karma, nie rób już bety. Niedługo usłyszysz serduszko i to będzie najważniejsze.
Lena21, świetna ta sukienka. Podzielisz się linkiem? Jak dobierałaś rozmiarówkę? brałaś o rozmiar większy niż normalnie?
Malka, nie wiem jak wyglądałaś wcześniej ale brzuszek masz bardzo zgrabny. Świetnie wyglądasz!Lena21 lubi tę wiadomość
-
Malka jak nauka na końcówce?
Lamka ja miałam glukozę 92 na pierwszym badaniu, kazała mi powtórzyć jeszcze raz, wyszło 80 i jeszcze potem raz badałam i coś 76. Nie robiłabym od razu krzywej, łatwiej sprawdzić samą glukozę bo może taki dzień, a wynik nie powyżej normy.
A wiadomo co z Niką...? -
nick nieaktualnyPilik Nika dzisiaj miała usg i wszystko wygląda ok, pęcherzyk zoltkowy 4mm, zarodek i serduszko.
Summer spadł z 31. Napisałam SMSa właśnie, ale wzięłam numer ze strony internetowej więc nie wiem nawet czy odpisuje na wiadomości. Oczywiście wpadłam w panikę.pilik lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypilik wrote:Malka jak nauka na końcówce?
Lamka ja miałam glukozę 92 na pierwszym badaniu, kazała mi powtórzyć jeszcze raz, wyszło 80 i jeszcze potem raz badałam i coś 76. Nie robiłabym od razu krzywej, łatwiej sprawdzić samą glukozę bo może taki dzień, a wynik nie powyżej normy.
A wiadomo co z Niką...?
"Jest zarodek 7mm z tętnem, pęcherzyk żółtkowy 4 mm, a ciążowy prawie 4 cm. Torbiel minimalnie urosła, ale nią mam się martwić dopiero jeśli nie wchłonie sie w 12 tyg. Niby teraz w normie na 6tydzień 3 dzień. Kolana mi się trzęsły i doktor też się przejął. I słabo mi"Rucola, Lusesita, Flowwer, pilik, Maja84, Jadranka lubią tę wiadomość
-
Lamka, mi też spadał prog na początku, już nie pamiętam wartości ale z ok. 44 chyba do 36 albo i mniej. U kilku dziewczyn było podobnie, ale z tego co kojarzę wtedy zwiększały dawkę proga.
-
Rucola wrote:Gratulacje dla Niki!! Trzeba ją tu przywołać
Nika jakiś czas temu pisała, że niezbyt chce się przenosić na fioletową lub na ex-testerkiMam nadzieję, że zmieni zdanie.
-
Bajkaaa wrote:Tak i tam wcześniej wrzucalam wynik i właśnie może ty się znasz
ogólnie to i tak muszę tydzień czekać ale jakbyś mogła coś powiedzieć na ten temat będę wdzięczna:)
Mam nadzieję, że nie bierzesz już euthyroksu? Rozumiem, że TSH Ci bardzo spadło? A badałaś ft4 ostatnio? Wygląda, że masz nadczynność polekową, ale tu lekarz musi zadecydować, czy wprowadzić Ci leki, czy wystarczy odstawienie lewotyroksyny. -
summer86 wrote:Lamka, mi też spadał prog na początku, już nie pamiętam wartości ale z ok. 44 chyba do 36 albo i mniej. U kilku dziewczyn było podobnie, ale z tego co kojarzę wtedy zwiększały dawkę proga.
Lamuś, na temat zwiększania dawki się nie wypowiem, ale może pocieszy Cię informacja, że moja pierwsza beta była z progiem o wysokości 24, a kontrolowany później spadł do 20. Lekarka nie wyprowadziła mi żadnych dawek progesteronu, powiedziała, że wahnięcia są ok i że prog musi spaść. Ja mam nieco inną historię starań niż Ty, więc piszę o tym tylko po to, by Cie uspokoić, że to nie musi oznaczać nic złego.
Rucola lubi tę wiadomość