Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Najgorzej, że z wyborem imienia dla dziecka trzeba się liczyć ze zdaniem męża.. :p bo jak tu go przekonać, że nie każdy Antoś to Macierewicz i nie każdy Adaś jest dziwny?!
I Baśka też mu się nie podoba..
Za to wyskakuje z jakimś Arkadiuszem!!
A co do placków ziemniaczanych - nigdy nie zjadłam inaczej, jak tylko sote (jakkolwiek się to pisze).
Za to pozostali domownicy zawsze dodają śmietanę i ewentualnie cukier.
Do mnie taka mieszanka nie przemawia
A już największy szok przeżyłam, jak koleżanka z pracy jadła kanapkę z żółtym serem i dżemem..Luna1993, JustynaG, Iduna lubią tę wiadomość
-
U nas dziś na kolacjo obiad ziemniaki mlode podsmazane z boczkiem jajo sadzone i kefir omomomo wiem ze niezcyt zdrowe ale taka mialam ochotę
A placki tez jem zawsze ze śmietanąWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 17:49
Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Zosia śliczne imię! Kiedy jeszcze nie wiedzielismy, że czekamy na chłopca to Zofia była u nas na liście imion dla dziewczynki. Ale Weronika też mi się bardzo podoba.
Olik, druhu! :-* Poza tym Twój obiad również brzmi smacznie, lubię połączenie ziemniaka i jajka sadzonego - w zeszły piątek właśnie to jedliśmy, inaugurując tym samym sezon na szparagi (bo szparagi z jajkiem to rozkosz niewysłowiona).olik321 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:Luna tak wyglądają na mnie. Kupione dokładnie 12.04. Są z miekkiego i elastycznego jeansy ale mi się nie trzymają. Normalnie noszę 36. Te są 38
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a3c902b9e15.jpgsą świetne, jak będą dobre to wezmę od Ciebie
-
Ja właśnie muszę kupić chociaż kilka młodych ziemniaków by je zjeść z koperkiem i jajko sadzone i mizeria
moje ulubione letnie drugie danie
Kaczorka trafiłaś z imionamimojemu się same takie twarde imiona podobają a ja wolę miękkie
Co do jedzenia to u mnie w domu to z mężem zawsze sprzeczamy się co lepsze owsianka na mleku z miodem czy z solą?
Ja uwielbiam na słono wszystkie zupy mleczne np mleko z ryżem, makaronem, ziemniakamipyszności hehe
-
Luna1993 wrote:Cholercia boję się, że też będą za duże. Kochana jutro skoczę do hm i przymierze. Jak nie uda Ci się sprzedać do jutra to dam znać, ok?
są świetne, jak będą dobre to wezmę od Ciebie
-
Muszę trochę posmucic. Jestem tak zmęczona dzisiaj, aż wyć mi się chce. Bezsenne noce dają o sobie znac, ale też pogoda.
Godzinę temu przeszła burza z takim mega gradem że obtracila część kwiatów w ogrodzie.
Straszne to było.
W ogóle nie wiem, czy że zmęczenia tak mnie pobolewa wszystko czy może coś mnie łamie.
I mała taka maruda, bo brzuszek ja boli. Pręży się. Ech... -
Anna Stesia wrote:Bajka, z miodem i solą
Zawsze solę trochę owsiankę, ale potem dodaję do niej bakalie, owoce czy syrop klonowy, więc robi się taka wersja fusion
hehe
Chwaliłam się już wam że młoda coraz mocniej kopie i częściej?cudowne uczucie
Anna Stesia, KateHawke, summer86, Jeżowa, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Ojej, Lusesita, skąd jesteś, że u Was taka burza? Może biomet też niekorzystnie na Ciebie wpływa. No ale pewnie najgorzej to z tym brakiem snu. Bardzo współczuję, bo człowiek niewyspany jest nie do życia. Czy podawałaś malutkiej biogaję? Sporo mam zachwala, nie wiem, czy sama jeszcze tego nie kupię przed porodem.
-
Lusesita - skądś to znam.
Mogę Cię jedynie pocieszyć, że problemy z brzuszkiem powinny zaraz minąć. To wszystko kwestia niedojrzałego układu pokarmowego. My dawaliśmy probiotyk jak się mocno prężyła.
Co do bólu całego ciała to też przechodziłam. Minęło już na szczęście. Ale z rana wstawałam połamana..
Teraz dokucza niewyspanie. Z tym, że Aluśka śpi z nami, więc nie muszę do niej wstawać. Budzę się tylko na cyca. I może dlatego miesza mi się sen z jawą
Jak owsianka to tylko na słodkoukochałam sobie z orzechami laskowymi!
-
nick nieaktualnyJeszcze mały update ode mnie:
- ginka stwierdziła że można u niej zrobić posiew i wypisze mi skierowanie z listą leków które przyjmuję.
Nie wiedziałam o co chodzi...
- mam brać Macmirror.
- LOMA odpisało mi, że pobierają tylko krew a trzeba przyjechać do nich już z pobranym posiewem do 24h od wymazu.
Wydedukowałam:
Ginka zrobi mi w sobotę wymaz (mimo globulek które mam brać) i dostanę wymaz ze skierowaniem i opisem żeby zawieźć do LOMA. Wypisane leki pewnie bedą informacją przy badaniu, że mi to w środku znajdą.
Także sytuacja chwilowo uspokaja psychikę.
Jutro czeka mnie krzywa. Postaram się wysiedzieć z tą szyjką w labo...
I muszę zrobić ponownie wyniki toxo itd. dlatego labo mnie nie ominie.
A coś czuję że zobaczę glukozę powyżej 92, także już się psychicznie nastawiam.
Tyle. Wracam do noryChyba że jutro po wynikach będę znowu jojczyć
-
Aniu jojcz ile wlezie, super że tak to wyjdzie z tym posiewem zobaczysz do tygodnia będziesz miała wynik, dostaniesz odpowiednie leki i znowu będzie dobrze
Dziewczyny czy to możliwe w tym etapie ciąży że młoda kopie tak kółka cm nad pępkiem? Pytam bo ja mam swój duży brzuch o nie wiem ile z niego to ciążowy hehe -
Bajkaaa wrote:Ja kupiłam trochę dosłownie trochę ciuchów bo kilka siatek dostałam
A mój też krzywi się na Zosie bo on chce Weronike i tylko WeronikeBajkaaa lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny przepraszam, ze sie nie odniose do dyskusji.
Pojechalismy do szpitala na ip bo po poludniu mialam krwawienie ze skrzepami.przepraszam za opis.
W szpitalu usg, zarodek siedzi wysoko w macicyRucola lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia