X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej, że z wyborem imienia dla dziecka trzeba się liczyć ze zdaniem męża.. :p bo jak tu go przekonać, że nie każdy Antoś to Macierewicz i nie każdy Adaś jest dziwny?!
    I Baśka też mu się nie podoba.. :/
    Za to wyskakuje z jakimś Arkadiuszem!!

A co do placków ziemniaczanych - nigdy nie zjadłam inaczej, jak tylko sote (jakkolwiek się to pisze).
    Za to pozostali domownicy zawsze dodają śmietanę i ewentualnie cukier.
    Do mnie taka mieszanka nie przemawia ;)

A już największy szok przeżyłam, jak koleżanka z pracy jadła kanapkę z żółtym serem i dżemem..

Luna1993, JustynaG, Iduna lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna tak wyglądają na mnie. Kupione dokładnie 12.04. Są z miekkiego i elastycznego jeansy ale mi się nie trzymają. Normalnie noszę 36. Te są 38

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a3c902b9e15.jpg

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś na kolacjo obiad ziemniaki mlode podsmazane z boczkiem jajo sadzone i kefir omomomo wiem ze niezcyt zdrowe ale taka mialam ochotę

A placki tez jem zawsze ze śmietaną:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 17:49

Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia śliczne imię! Kiedy jeszcze nie wiedzielismy, że czekamy na chłopca to Zofia była u nas na liście imion dla dziewczynki. Ale Weronika też mi się bardzo podoba.

Olik, druhu! :-* Poza tym Twój obiad również brzmi smacznie, lubię połączenie ziemniaka i jajka sadzonego - w zeszły piątek właśnie to jedliśmy, inaugurując tym samym sezon na szparagi (bo szparagi z jajkiem to rozkosz niewysłowiona).

olik321 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Luna tak wyglądają na mnie. Kupione dokładnie 12.04. Są z miekkiego i elastycznego jeansy ale mi się nie trzymają. Normalnie noszę 36. Te są 38

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0a3c902b9e15.jpg
    Cholercia boję się, że też będą za duże. Kochana jutro skoczę do hm i przymierze. Jak nie uda Ci się sprzedać do jutra to dam znać, ok? :) są świetne, jak będą dobre to wezmę od Ciebie

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie muszę kupić chociaż kilka młodych ziemniaków by je zjeść z koperkiem i jajko sadzone i mizeria :) moje ulubione letnie drugie danie :)

Kaczorka trafiłaś z imionami :) mojemu się same takie twarde imiona podobają a ja wolę miękkie :)

Co do jedzenia to u mnie w domu to z mężem zawsze sprzeczamy się co lepsze owsianka na mleku z miodem czy z solą? :)
    Ja uwielbiam na słono wszystkie zupy mleczne np mleko z ryżem, makaronem, ziemniakami :) pyszności hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Cholercia boję się, że też będą za duże. Kochana jutro skoczę do hm i przymierze. Jak nie uda Ci się sprzedać do jutra to dam znać, ok? :) są świetne, jak będą dobre to wezmę od Ciebie
    Spokojnie. Przymierz sobie w sklepie i daj znać. Az tak mi sie nie śpieszy :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, z miodem i solą :-) Zawsze solę trochę owsiankę, ale potem dodaję do niej bakalie, owoce czy syrop klonowy, więc robi się taka wersja fusion :-D

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę trochę posmucic. Jestem tak zmęczona dzisiaj, aż wyć mi się chce. Bezsenne noce dają o sobie znac, ale też pogoda.
    Godzinę temu przeszła burza z takim mega gradem że obtracila część kwiatów w ogrodzie.
    Straszne to było.
    W ogóle nie wiem, czy że zmęczenia tak mnie pobolewa wszystko czy może coś mnie łamie.
    I mała taka maruda, bo brzuszek ja boli. Pręży się. Ech...

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Bajka, z miodem i solą :-) Zawsze solę trochę owsiankę, ale potem dodaję do niej bakalie, owoce czy syrop klonowy, więc robi się taka wersja fusion :-D
    No to mój by tak zjadł :) hehe

Chwaliłam się już wam że młoda coraz mocniej kopie i częściej? :) cudowne uczucie :)

Anna Stesia, KateHawke, summer86, Jeżowa, Lunaris, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Lusesita, skąd jesteś, że u Was taka burza? Może biomet też niekorzystnie na Ciebie wpływa. No ale pewnie najgorzej to z tym brakiem snu. Bardzo współczuję, bo człowiek niewyspany jest nie do życia. Czy podawałaś malutkiej biogaję? Sporo mam zachwala, nie wiem, czy sama jeszcze tego nie kupię przed porodem.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita - skądś to znam.
    Mogę Cię jedynie pocieszyć, że problemy z brzuszkiem powinny zaraz minąć. To wszystko kwestia niedojrzałego układu pokarmowego. My dawaliśmy probiotyk jak się mocno prężyła.
    Co do bólu całego ciała to też przechodziłam. Minęło już na szczęście. Ale z rana wstawałam połamana..
    Teraz dokucza niewyspanie. Z tym, że Aluśka śpi z nami, więc nie muszę do niej wstawać. Budzę się tylko na cyca. I może dlatego miesza mi się sen z jawą ;)

Jak owsianka to tylko na słodko :) ukochałam sobie z orzechami laskowymi! :D

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mały update ode mnie:

- ginka stwierdziła że można u niej zrobić posiew i wypisze mi skierowanie z listą leków które przyjmuję.
    Nie wiedziałam o co chodzi...

- mam brać Macmirror.

- LOMA odpisało mi, że pobierają tylko krew a trzeba przyjechać do nich już z pobranym posiewem do 24h od wymazu.

Wydedukowałam:
    Ginka zrobi mi w sobotę wymaz (mimo globulek które mam brać) i dostanę wymaz ze skierowaniem i opisem żeby zawieźć do LOMA. Wypisane leki pewnie bedą informacją przy badaniu, że mi to w środku znajdą.

Także sytuacja chwilowo uspokaja psychikę.

Jutro czeka mnie krzywa. Postaram się wysiedzieć z tą szyjką w labo...
    I muszę zrobić ponownie wyniki toxo itd. dlatego labo mnie nie ominie.
    A coś czuję że zobaczę glukozę powyżej 92, także już się psychicznie nastawiam.

Tyle. Wracam do nory ;) Chyba że jutro po wynikach będę znowu jojczyć ;D

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna właśnie dziś myślałam o tych kropelkach. Chyba jutro kupię.

Kaczorka mała też śpię mna w łóżku. Mąż przeniósł się do salonu :-)
    Jeszcze starsza córka się do mnie kładzie czasami :-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu jojcz ile wlezie, super że tak to wyjdzie z tym posiewem zobaczysz do tygodnia będziesz miała wynik, dostaniesz odpowiednie leki i znowu będzie dobrze :)

Dziewczyny czy to możliwe w tym etapie ciąży że młoda kopie tak kółka cm nad pępkiem? Pytam bo ja mam swój duży brzuch o nie wiem ile z niego to ciążowy hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, to w sumie dobre wieści! Dobrze, że będziesz miała szerszą diagnostykę. Za krzywą trzymam kciuki, będziesz miała to za sobą. A jak chcesz jojczyć to jojcz ile wlezie, od tego tu jestesmy. I też jojczymy :-D

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ja kupiłam trochę dosłownie trochę ciuchów bo kilka siatek dostałam :)
    A mój też krzywi się na Zosie bo on chce Weronike i tylko Weronike :)
    ja zdecydowanie jestem za Weroniką :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna ja z Trójmiasta :-)
    Bo pytałaś gdzie taka burza była.
    Burza jak burza ale ten grad i wiatr... straszny.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przepraszam, ze sie nie odniose do dyskusji.

Pojechalismy do szpitala na ip bo po poludniu mialam krwawienie ze skrzepami. :-( przepraszam za opis.

W szpitalu usg, zarodek siedzi wysoko w macicy

Rucola lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma a powiedzieli Ci skąd to krwawienie?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ