X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka, cudowne wieści <3 bardzo się cieszę, że wszystko z maluszkiem ok. Trzymam kciuki aby krzywa i powtórka badań na różyczkę wyszły ok.

agulineczka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka pewnie niski ciężar przez to. Ale staraj się następnym razem pilnowac bo jeśli będą jakieś bakterie to nsjszybciej w nocnym moczu, który troche siedzi w organizmie.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka ogromnie się cieszę <3

Ja kiedyś kupiłam kure babci Dany do karmienia, a ze się nie przydała do tej pory to z nią śpię (z emkiem też :P) i jest super. Z córką kupowalismy tylko co niezbędne, dlatego teraz poznaje takie gadżety i kilka chciałabym spróbować bo to moja ostatnia ciąża :)

• reset Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Agulineczka ogromnie się cieszę <3

Ja kiedyś kupiłam kure babci Dany do karmienia, a ze się nie przydała do tej pory to z nią śpię (z emkiem też :P) i jest super. Z córką kupowalismy tylko co niezbędne, dlatego teraz poznaje takie gadżety i kilka chciałabym spróbować bo to moja ostatnia ciąża :)

Lunka, powiem Ci bez matczynego doświadczenia, bardziej w oparciu o doświadczenie życiowe- jak masz żałować, że czegoś nie miałaś, jak mają Ci te zakupy sprawić frajdę to bierz. Najwyżej sprzedasz na Olx czy innym Allegro.

Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Lunka, powiem Ci bez matczynego doświadczenia, bardziej w oparciu o doświadczenie życiowe- jak masz żałować, że czegoś nie miałaś, jak mają Ci te zakupy sprawić frajdę to bierz. Najwyżej sprzedasz na Olx czy innym Allegro.
    Ty mnie zawsze rozumiesz :* chyba kupię, bo często jeździmy do dziadków, u mojej babci jestem kilka razy w tygodniu i kokon by się przydał, żeby maluch mógł leżeć bezpiecznie. Teraz trochę nadrabiam swoje zachcianki, których kiedyś nie mogłam spełnić :) A że dziś mi smutno po kłótni z emkiem to mam ochotę coś kupić dla dzieci.

• reset Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Ty mnie zawsze rozumiesz :* chyba kupię, bo często jeździmy do dziadków, u mojej babci jestem kilka razy w tygodniu i kokon by się przydał, żeby maluch mógł leżeć bezpiecznie. Teraz trochę nadrabiam swoje zachcianki, których kiedyś nie mogłam spełnić :) A że dziś mi smutno po kłótni z emkiem to mam ochotę coś kupić dla dzieci.

Lunka, ja mam często tak, że nie kupuję czegoś, bo rozsądek każe oszczędzać na czarną godzinę, na zakup domu czy inne badania. Ale czasem trzeba zrobić sobie trochę przyjemności, a mam wrażenie (po doświadczeniach z Młodą), że nic tak nie cieszy jak zakupy dla dzieci. Więc zrób przyjemność sobie i się porozpieszczaj.

Luna1993 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdecydowałam się jednak sprzedać te jeansy z hm.
    Kupiłam je 2 tyg temu, nie mam już paragonu ani metek. Nosiłam dosłownie 2 -3 razy i lecą mi z tyłka, więc to bezsensu. Bo tylko się denerwuje i je ściągam od razu.
    Kupiłam za 149,90 sprzedaje za 110 jakby któraś była zainteresowana. Rozmiar 38
    http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0249136015.html

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, ale bomba! Tak się cieszę! Takie 3-5 centymetrowe maluchy są słodkie, bo wywijają salta aż miło :-) Dobrze, że z ta różyczką to nie problem!

Admiralka, w poniedziałek trzymam kciukasy!

Luna, ja kokonu nie kupuję, bo mam schizy związane z SIDS i wiem, że to będzie jeden z moich największych lęków wczesnego macierzyństwa.

Bajeczko, następnym razem gdy będziesz robiła placki daj znać, jestem pies na placki :-D U nas dzisiaj naleśniki ze szpinakiem i serem kozim oraz sosem pomidorowym, więc też całkiem smacznie, ale dobre placki nie mogą się równać z niczym!

agulineczka lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka najważniejsze że fasolka zdrowo rośnie :) a resztę się ogarnie :)

Luna ja bym brała jeśli masz kasę na gadżety to nie żałuj sobie :) ja niestety nie dam rady kupić wszystkiego co bym chciała ale trudno najwyższej przy drugim dokupie resztę rzeczy hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia ja to właśnie zjadłam druga porcje i już mam wyrzuty sumienia ale bardzo rzadko robię i dlatego najeść się nie mogę :)
    A naleśniki nie jadłam nigdy takich ja w sumie zawsze na słodko a pewnie są pyszne :) bo szpinak lubię :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik ja się zastanawiam nad 38 spodni ale nie byłam jeszcze mierzyć. Mogłabyś pokazać je na sobie? Jestem w jeansach3zawsze między 36 a 38, mam szerokie biodra.

Właśnie Bajeczko ja dla mojej Tosi nie miałam żadnych zbędnych pierdół więc ten raz chciałabym sobie pozwolić :) wtedy właśnie nie było kasy, wszystko szło na prywatnych lekarzy i mieszkanie. A że mam mnóstwo czasu do porodu to rozkładamy koszty na każdy miesiąc takich zakupów ;)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Anna Stesia ja to właśnie zjadłam druga porcje i już mam wyrzuty sumienia ale bardzo rzadko robię i dlatego najeść się nie mogę :)
    A naleśniki nie jadłam nigdy takich ja w sumie zawsze na słodko a pewnie są pyszne :) bo szpinak lubię :)

O tak, są smaczne :-) Ale nie tak jak cudownie chrupiący złocisty placek ziemniaczany! Też lubię z sosem pieczarkowym, ale najbardziej lubie z kwasną śmietaną. A moja śp. babcia jadała placki z cukrem! Zawsze wydawało mi się to połączeniem nieco egzotycznym.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    O tak, są smaczne :-) Ale nie tak jak cudownie chrupiący złocisty placek ziemniaczany! Też lubię z sosem pieczarkowym, ale najbardziej lubie z kwasną śmietaną. A moja śp. babcia jadała placki z cukrem! Zawsze wydawało mi się to połączeniem nieco egzotycznym.

Anna Stesia, moje ulubione to ze śmietaną i cukrem :P zawsze u nas w domu tak się jadło.. ale wieki już nie jadłam.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Anna Stesia, moje ulubione to ze śmietaną i cukrem :P zawsze u nas w domu tak się jadło.. ale wieki już nie jadłam.

O rany, na słodko? Może się kiedyś skuszę, ale na razie jestem plackową konserwatystką :-D

summer86 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    No to muszę przyznać że placki z cukrem są mega pyszne <3 szkoda że ani jednego tak nie zjadłam hehe

Edit:dziś żadnego tak nie zjadłam :)

Luna ja muszę się liczyć z każdym groszem niestety ale łóżeczko wzięłam nie najtańsze tylko to co mi się podoba i pokój zrobię z niewielką ilością rzeczy ale takie jak mi się podoba a nie najtańsze hehe :)
    Tam gdzie mogę oszczędzić to oszczędze np kupię wózek używany ale za to kupię np ramki na zdjęcia do pokoju małej :) hehe takie rzeczy mnie cieszą :)

A tak z innej beczki mam pytanie czy planujecie dać swoim córkom imię Zosia? :) bo ni się tak strasznie podoba a nie wie. Czy aż tak popularne to imię jest? (bo ja dalej nie zdecydowałam hehe)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 17:24

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka właśnie z tego samego powodu nie kupuje tony ciuszków. Żeby móc sobie zrobić przyjemność :) ja na szczęście łóżeczko, wózek mam.

Zosia piękne imię, chciałam tak nazwać okruszka, ale mąż się nie zgadza ;)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam trochę dosłownie trochę ciuchów bo kilka siatek dostałam :)
    A mój też krzywi się na Zosie bo on chce Weronike i tylko Weronike :)

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namów emka koniecznie na Zosie :) U nas jest koprosmis i Zuzia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia bardzo ładnie :)negocjuj :) nasz typ- który pewnie zmieni się jeszcze pierdylion razy-to Rozalia.

Luna1993, pilik, Rucola, gg88 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż znany jest z tego że jemu wszystko obojętne, ale to właśnie nie hehe :)

Zuzia równie popularne imię co Zosia a mi się Zośka Zosieńka tak podoba, nawet ukochana babcia mojego emka była Zosia, zobaczymy bo mi jeszcze Ewa siedzi w głowie tylko znowu siostrę mam Ewę i dlatego emek nie chce żeby się mylilo, ehh zobaczymy hehe

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ