Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilik miod na moje serce to czytac. Strach byl ogromny i panika, ale powiem Wam, ze mam najlepszego meza na swiecie i rodzicos tak samo. Maz z mama mnie i rzeczy zapakowali w auto, ogarneli mnie, bo zaczelam panikowac potwornie. Do tego moj tata. Oh to nie do opisania jaki bol w jego oczach widzialam.
Ale wszyscy odrobine odetchnelismy. Jutro,maz w Polske jedzie, ale rodzice mi pomoga. Ja tylko na kanape i bede do tego Twardziela w brzuchu gadac zeby sie wgryzal na pptege. Damy rade!
Dziekuje Wam wszystkim za te cieple slowa jeszcze raz! :-*
summer86, Bajkaaa, pilik, Lena21 lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma dobrze, że to tylko strachy na lachy! I cudownie, że rodzina się sprawdza w takiej sytuacji! Trzymamy kciuki Kochana
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Karma polubiłam posta za to, ze Maluch siedzi na miejscu i na pewno tam zostanie. Wierze, ze przezyłas ogromny stres, ja na swoje szczęście nie miałam dotychczas żadnych plamień, więc mogę sobie tylko wyobrażać jaki stres przeżyłaś.
Aicha piękności :* te pierwsze wizyty są mega wzruszające. Do końca zycia nie zapomnę swoich.
Olik zajefajne dzinsy, jak w sobotę znajdę chwilę to podjadę do hm i pomierzę, w razie czego jestem druga w kolejce:)olik321 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Summer nie mam pojęcia. Byłam za bardzo przerażona do tej pory żeby pytać o jakieś rzeczy bliżej-porodowe. Za dwa tygodnie mam wizytę i będę chciała o wszystko wypytać wtedy.
Karma cieszę się że masz takie wsparcieto bardzo dużo. Ogólnie zasada przy plamieniach jest taka - jak się pojawiają bierzesz magnez i się kładziesz. Jeśli nie ma bólu brzucha (miesiączkowego) a krwawienie się nie nasila to wszystko jest ok. Mi właśnie gin tak kazała - dopóki nie ma krwotoku czy mocnych bóli to odpoczywać i pic melise
Malka trzymamy jutro kciuki bardzo mocno!!!
Reset, tutaj napisze - w streszczeniu dnia jeszcze możesz dodać o Ibishce i GabrysiWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 21:33
Karma88 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Najgorzej, że z wyborem imienia dla dziecka trzeba się liczyć ze zdaniem męża.. :p bo jak tu go przekonać, że nie każdy Antoś to Macierewicz i nie każdy Adaś jest dziwny?!
I Baśka też mu się nie podoba..
Za to wyskakuje z jakimś Arkadiuszem!!
hahaha. Dobre! A ja słyszałam, że nieważne co chce żona, ważne kto rejestruje w urzędzie
Kaczorka, możesz dopisać, że u mnie córeczka.
No i u nas temat imion się zaczął. Ale troszkę mamy odmienne wizje... i potrzeba chyba trochę czasu na to by wybrać jedno to jedyne
Bajkaaa wrote:Dziewczyny czy to możliwe w tym etapie ciąży że młoda kopie tak kółka cm nad pępkiem? Pytam bo ja mam swój duży brzuch o nie wiem ile z niego to ciążowy hehe
Myślę,że możliwe. Bo ja ostatnio czułam w okolicach pępka i Pani dr na połówkowych zapytała gdzie czuję ruchy i mówiła, że się zgadza.Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Malka trzymamy jutro kciuki !!
Karma dobrze, że pojechałaś na IP, zawsze trochę się uspokoiłaś. Oby już nie było takich akcji.
Dziewczyny kocham miłością wielką Esotiq, dokupiłam dziś mega wygodny stanik, dogadałam się z panią w kolejce żeby nam wyszło 400 zł, więc obie płaciłyśmy połowę ceny
Co prawda miseczki wyglądają jak czapki, a ramiączka jak pasek od spodni ale "uprząż"
trzyma wszystko w rydzach
Założyłam oczywiście też kartę ;pWiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 22:12
Luna1993, Rucola, Lusesita, JustynaG, lamka lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Malka trzymamy jutro kciuki !!
Karma dobrze, że pojechałaś na IP, zawsze trochę się uspokoiłaś. Oby już nie było takich akcji.
Dziewczyny kocham miłością wielką Esotiq, dokupiłam dziś mega wygodny stanik, dogadałam się z panią w kolejce żeby nam wyszło 400 zł, więc obie płaciłyśmy połowę ceny
Co prawda miseczki wyglądają jak czapki, a ramiączka jak pasek od spodni ale "uprząż"
trzyma wszystko w rydzach
Założyłam oczywiście też kartę ;pkupiłam 2 staniki już do karmienia, z fiszbinami, super leżą i 3 pary wiekszych majtek. Chcę się czuć sexy w ciąży
lamka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
pilik wrote:Reset, tutaj napisze - w streszczeniu dnia jeszcze możesz dodać o Ibishce i Gabrysi
Racja, zaraz uzupełnię! Ja to czytałam pół śpiąc z rana i kompletnie zapomniałam!
Dziękuję, że czuwasz :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2018, 22:18
summer86 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny i jeszcze szybkie pytanie, w którym tygodniu najlepiej zrobić krzywą cukrową? mam wizytę 8go maja, to będą 23 tyg i 2 dni i rano idę na badania, zeby były świeże na wizytę i zastanawiam się czy od razu krzywej nie machnąć. Nie będzie za wczesnie?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola, podobno powinno się po 24, ale nie wiem na ile tych kilka dni robią różnice.
A lekarz dał Ci już skierowanie?
-
Rucola wrote:Dziewczyny i jeszcze szybkie pytanie, w którym tygodniu najlepiej zrobić krzywą cukrową? mam wizytę 8go maja, to będą 23 tyg i 2 dni i rano idę na badania, zeby były świeże na wizytę i zastanawiam się czy od razu krzywej nie machnąć. Nie będzie za wczesnie?
Rucola brałaś te staniki miseczkę większe np? bo w sumie nie wiadomo czy jeszcze piersi urosną czy nie -
agulineczka wrote:Olik a ten biustonosz kupowałas na teraz czy do karmienia?
ale wziełam takie miseczki nie na styk, tylko jakby trochę za duże
F mi było teraz idealne, ale wzięłam G bo boję się, że zaraz znowu będzie powtórka z rozrywki. Zresztą chce je też nosić jak urodzę i będę karmićRucola lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:ja chyba robiłam własnie w 23tc, nie wiem czy to ma duże znaczenie, ale gin kazała już mi przyjść z wynikami na wizytę.
Rucola brałaś te staniki miseczkę większe np? bo w sumie nie wiadomo czy jeszcze piersi urosną czy niena razie piersi mocno mi nie urosły tylko się wypełniły. Jak będę karmić to też chce dość opiety stanik zeby mi nie obwisly cycki od ciężaru :p ajtualnie nawet spie w staniku, ale miekkiem sportowym.
Krzywą cukrową zrobię jyż na wizyte, postawię gina przed faktem :d#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Ja nie wiem jak z tą krzywa jest ja spokój ie mogłabym robić za dwa tygodnie a mi lekarz kazał już mam tylko nadzieję że nie na darmo ja robiłam
Boże dziewczyny wiecie że mi rozmiar biustu nie zmienił się ani trochę? Masakra jaki mały był taki jest staniki cały czas te same -
Agulineczka cieszę się, że lekarz Cię uspokoił
Karma ale się strachu najadlas! Dobrze, że z maluchem ok, trzymam za Was kciuki!
Dzięki dziewczyny za kciuki, na pewno się przydadzą. Egzamin o 11.
Jeśli chodzi o acard to ja odstawiłam w zeszłym tygodniu. Mama ginekolog ma artykuł o ASA w ciąży i o ile dobrze pamiętam to jest tam napisane, że powinno się odstawić około 32 tygodnia. Ale jeszcze to sprawdźcie, bo mogę się mylić.