X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue mam dokładnie to samo, co Ty. Współczuję. <3

Staraczka, nie wiem czy mi umknęło, zdecydowaliście się już na imię dla Synusia? :-)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie te objawy w ogóle do niczego nie pasują.... nie wymiotuję a schudłam już 1,5kg... jem jak głupia -ledwo zjem za 30 min znowu czuję głód :/ po długim weeku idę na krzywą może faktycznie cos nie tak jest z wyrzutem insuliny?
    Cycki nie bolą w ogóle, jedyny objaw to brak @ już bym chciała kolejne USG żeby wiedzieć że wszystko jest OK.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka cieszę się że wszystko jest u was dobrze :)

Staraczka śliczny synuś a jaki duzy <3 piekny .. rosniejcie zdrowo

Malka kciuki mocne za egzanin, z czego masz? moze pisalas ale nie pamietam :)

bLunaris a kiedy zobaczylas serduszko? nic chyba nie pisalas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:30

agulineczka, malka lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - gratulacje synka. Hubert przybija piątkę :)
    Laktacja w końcu ruszy. Mi się rozkręciła po 3ch dniach i dziś pięknie hula. Tylko ja karmię jedynie z butelki odciąganym pokarmem, ale to rezultat długiej i zawiłej historii, która za mną :)
    Mam nadzieję, że trafisz na dobre położne w szpitalu, które Ci pomogą. A jeśli zostaniesz przy wkładkach na dłużej, to taka mała rada: raz na jakiś czas niech mały poślini Ci sutka (lub palcem przenieś tę silę sama). Dzięki temu przekażesz cyckom informację o zapotrzebowaniu na "menu" w mleku :)

A właśnie, nam dziś mija 28 dzień. Dokładnie o 19:20 mój chłopak przestanie być noworodkiem i zacznie być niemowlakiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:33

KateHawke, lamka, Jadranka lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sama nie wiem już co jeść,pochłaniam wszystko co mam pod ręką i tak jak ty Lunaris,chodzę głodna non stop.I to pragnienie,susza w buzi,nie opuszcza mnie,nawet w nocy,a jak już coś zjem słodkiego to już wogóle po tym Sahara.Najlepsze nocki,bo wtedy tylko latam na siku i nic mnie nie mdli,a sucho w buzi nadal.

• JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do rany po CC, to pytanko do dziewczyn, które ciachnęli: czy w szpitalu pokazali Wam jak dbać o bliznę? Chodzi o tzw. mobilizację blizny po porodzie.

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma Jak się dziś czujesz? Mam nadzieję, że wszystko ok.

Inna, jeśli tu zaglądasz daj znać co u Ciebie i Twoich chłopaków :)

Staraczka śliczny jest Twój synek <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę się biję z myślami, czy to pisać, ale wiem że wiele z Was zna Agniechę i całym sercem jej kibicuje od bardzo dawna, wiem też ile dobra i ciepła potraficie wysłać w słowach i myślach wsparcia wiec proszę Was, żebyście dziś pomyślały i trzymamy kciuki za Age i chłopaków, są w szpitalu pod kontrola lekarzy. Czekają na decyzję lekarzy czy będą zmuszeni do cc, czy jeszcze uda się zatrzymać wszystko i zaczekać jaknajdluzej się da.
    Mam nadzieję, że Aga wie, że pisze to tylko dlatego, że z tego forum znamy się od dawna i po prostu o niczym innym już dziś nie myślę, tylko o niej i chłopcach <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 09:01

• summer86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie dyskusji o biustonoszach, ja po szalonym wzroście w I trymestrze, teraz noszę te same staniki co przed ciążą, jedynie nie zapinam na ostatnie haftki tylko na pierwsze, bo obwód się zwiększył.
    Dopiero od 2-3 dni widzę, że chyba znów piersi zaczynają rosnąć.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspieramy Agę jak tylko się da.Jeśli nie ma skurczy i infekcji to może jeszcze przetrzymać chłopaków długo.Ważne jest leżenie i picie dużej ilości płynów.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś trzymam kciuki najmocniej jak się da! <3 będzie wszystko dobrze! Myślami jesteśmy z Tobą!

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dziękuję, że napisałaś, często myślę o Adze i trzymam kciuki za Nią i jej Zające! Mam nadzieję, że nie będzie jeszcze konieczności CC. Na naszym czerwcowym wątku dziewczyna miała taką sama sytuację i prawie 2-3 tygodnie jeszcze się udało ciążę utrzymać w szpitalu i maluch urodził się ponad 2600 :)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena aż mi lzy poleciały. Ciągle mam w myślach Aksamitna :-(
    Myślę że wszystkie dziś będziemy z Agniecha sercem i myślami. Oby chłopcy posiedzieli jak najdluzej.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - dobrze, że napisałaś. Wszystkie forumowe ciotki będą trzymać kciuki, aby Aga i chłopaki jeszcze kilka tygodni poleżeli w trójpaku. Przekaż jej proszę uściski.

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy nic mi o tej bliznie nie mówili.
    U mnie w ogóle skóra między pepkiem A blizna jest tkliwa i bolesna. Jak poparzona. W kawałku nie mam w ogóle czucia :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2018, 09:49

gg88 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka zapomniałam Ci napisać że masz przesłodkiego słodziaka <3 życzę Ci wygrania batalii o cyckowanie.

Aga Kciuki mocno zaciśnięte!

Blue pocieszyłaś mnie trochę -już myślałam że jestem jakimś ciążowym wybrykiem natury :P Yosku ostatnią wizytę miałam 2 tygodnie temu. Wtedy było USG pod koniec 5 tyg (wg USG) i Dr stwierdził echo serduszka :) pokazywał mi nawet na monitorze ale u nas w szpitalu taki kiepski ten sprzęt że pęcherzyk żółtkowy widziałam wyraźnie, zarys maluszka też a tego serduszka to ni hu hu :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ojej :( Wyślij jej od nas ogromne uściski, trzymam kciuki i myslami jestem przy niej i jej chłopaczkach.

Summer dziś jest ok jak na razie. W nocy nic nie było, rano pojechałam do labu zrobić badania, a teraz cały czas leże na kanapie, ale nic się nie dzieje na szczęście. Czekam do wizyty. :)

blue to sikanie w nocy to jakaś masakra jest, 3 dni temu z 10 razy leciałam do toalety. :D

summer86 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Juicy nic mi o tej bliznie nie mówili.
    U mnie w ogóle skóra między pepkiem A blizna jest tkliwa i bolesna. Jak poparzona. W kawałku nie mam w ogóle czucia :-/

O szkoda, bo chciałam sprawdzić czy można robić coś więcej niż to co ja dostałam w zaleceniach. Tutaj wrzucam instrukcje, które mi dali. Ja właśnie zaczynam takie masaże, bo mija mi 4 tydzień po CC. Podobno to piekielnie ważne, by mobilizować bliznę, aby potem mieć jedynie kreseczkę i aby w ogóle nie czuć bólu, ciągnięcia czy innych dolegliwości.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/49eb15461e59.png

Lusesita, KateHawke lubią tę wiadomość

age.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juicy super że to wystawiłas. Nie miałam k tym pojęcia.
    Czym będziesz masować? Olejkiem czy czymś na blizny?

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2018, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga kciuki za Ciebie i chłopaków!!

‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ