X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Może chodzi o to, że na obchodzie lekarze "sprawdzaja" Blizne, ale tak samo patrzą krocze po porodzie naturalnym. Niby trzeba mieć koszulę i bez majtek. Ale w praktyce to mi nikt od samego porodu między nogi nie zajrzał.
    Hmmm tylko jeszcze zastanawia mnie 35+ czy chodzi o wiek czy temperature. Bo jak o wiek to nie ogarniam zupełnie...
    A Ty się tesciową sprobuj nie przejmować, jak byla młoda to mogla sobie narobić dzieci w opór a nie teraz przelewać swoje frustracje na Was.
    Ja na poczatku nastawiłam się na córcie, potem okazalo sie, ze bedzie Leo i teraz sobie nie wyobrażam ze mógłby być ktoś inny. Jeśli daj Boże bede mogla mieć drugie dziecko,to płeć bedzie przedostatnią sprawą na jaką zwrócę uwagę a ostatnią, co na ten temat sądzą inni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 19:06

Luna1993 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Może chodzi o to, że na obchodzie lekarze "sprawdzaja" Blizne, ale tak samo patrzą krocze po porodzie naturalnym. Niby trzeba mieć koszulę i bez majtek. Ale w praktyce to mi nikt od samego porodu między nogi nie zajrzał.
    NA każdym obchodzie mi Blizne sprawdzali i trzeba było majty ściągać, bo naciskali na brzuch ile krwi wypływa i jak się macica obkurcza (sory za szczegóły ale tak to wygląda)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 19:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Luna nie przejmuj się teściową one już tak mają. Głowa do góry!

Luna1993 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo uświadomiłas mi właśnie, że za tydzień będę w 3 trymestrze...
    A my nic oprocz zamówionego wózka i kilku ciuszkow nie mamy..

Flowwer lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nie sprawdzali wcale po porodzie naturalnym a też muszą. A o ściągnięcie zopu musiał prosić się mój mąż, bo zapomnieli. Zależy od szpitala. Ja tam pakuje i koszule i dresy ;)

A jeśli z 35 chodzi o temp to w takiej urodziłam i jakoś mi dres nie przeszkadzał. Poza tym są krótkie portki dresowe

Rucola dokładnie w punkt, nic dodać nic ująć. Ja tylko czekam aż siostra męża zaciąży, teściowa wreszcie będzie miała idealne dziecko (bo nie z mojej wrednej krwi hyhy :D ) i da nam spokój

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 19:22

nenusia, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna to miałaś szczęście:)

I jeżeli któraś z Was chce cesarkę(bez wskazań lekarskich) to odradzam!!!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - chodziło chyba o 35℃ ;) bo na oddziałach położniczych jest naprawdę gorąco..
    A jeszcze jak mi po CC schodziło znieczulenie to było podwójnie gorąco i jeszcze wszystko swędziało. Na zmianę piłam wodę i wycierałam twarz chusteczką.

Majtek nie zakładałam w ogóle ;) szpitalne podkłady były tak duże, że same się trzymały między nogami. Koszule miałam 2. Ale ja tylko 48h byłam, więc więcej nie było potrzeby.
    Ogólnie mogę powiedzieć, że lepiej się czułam po CC niż po laparoskopii :p

Olik - spokojnie jeszcze wszystko zdążysz kupić :) teraz większość i tak przez Internet się zamawia. Najwyżej będziesz później tylko kurierów witać jeden za drugim :p

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, myślę, że Flo chodziło o to, że jeśli jest upał i poród naturalny to zużycie koszul będzie większe :) Jedna pobrudzi się zaraz przy porodzie, a później będzie trzeba częściej zmieniać, bo będzie ciepło.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka witaj w klubie ja też majtek nie zakładałam. Raz, że masz właśnie podkłady i te podpaski wielkie poporodowe. Jedynie zakładałam jak trzeba było wstawać do dziecka lub do ubikacji iść

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia - a to ja nawet po korytarzu ganiałam bez :p

Malka - taniej by mi wyszło test zrobić ;) ale myślę, że mój brzuch się tylko zachowuje jak ciążowy :p
    Już pół roku minęło od CC, więc muszę jakoś do ćwiczeń się zmobilizować, bo ja po prostu mięśni nie mam i pewnie dlatego mi tak wywala.

A jeszcze jak się teściowa czepia, że wnuczka a nie wnuczek to bym ją do syna odesłała. W końcu to chyba w plemnikach jest chromosom odpowiedzialny za płeć ;)

nenusia, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna nie przejmuj sie tesciowa, mysl o sobie, o was a nie o niej..miej to gdzies co ona glupio gada i olej ja! skoro takie rzeczy gada to dla mnie jakas nie normalna jest!!

Ja z kolei mam tesciowa matke terese, ona bardzo uczuciowa, kocha dzieci, wszystkie by zacalowala i kazdemu by pomogla w potrzebie. Sa dni ze mnie denerwuje i mam dosyc jej ale wiem ze jak bedzie jakas potrzeba zajecia sie dzieckiem, pomoc w chorobie to wiem ze moge na nia liczyc!

Luna1993, pilik lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Nenusia - a to ja nawet po korytarzu ganiałam bez :p

Malka - taniej by mi wyszło test zrobić ;) ale myślę, że mój brzuch się tylko zachowuje jak ciążowy :p
    Już pół roku minęło od CC, więc muszę jakoś do ćwiczeń się zmobilizować, bo ja po prostu mięśni nie mam i pewnie dlatego mi tak wywala.

A jeszcze jak się teściowa czepia, że wnuczka a nie wnuczek to bym ją do syna odesłała. W końcu to chyba w plemnikach jest chromosom odpowiedzialny za płeć ;)
    Ja musiałam z.. Bo dużo krwi było przez pierwsze 2 dni i tak ubierałam aby tą wielką podpaske przytrzymać co by mi po nogach nie leciało

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a polecicie jakiś lekki film na wieczór ?:)

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem właśnie na działce u teściów, M mnie zostawił pojechał do nas bo ma na rano do pracy, wróci jutro. A mnie szlag trafi. Jak przez ciążę się nie wtracała tak teraz nadrabia.
    Na każdy dźwięk wydany przez małą jest reakcją "matko bosko co się stało". Jak się prezy bo szuka cyca - to brzuszek ja boli. 10 razy pytała czy nie będę dopajać wodą w upały. Wczoraj zapytała czy mówiłam położnej że tak często je - Młoda przybrała kilo w 2.5 tygodnia na kp, wiec raczej nie zamierzam się martwić. Dziś wyszło ze nie gotuję tetry i kąpieli dziecko co 3 dni. I że jej się ulewa. A jak Mała kichnęła przy kolacji to już nie wytrzymałam I powiedziałam co myślę o jej nadopiekunczosci.
    No szlag może trafić. Dziękuję ze mogłam się wyżalić :* juz mi lepiej :)

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka - szczerze współczuję!! Chyba bym pogryzła taką teściową.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jordanka jesteś najwspanialsza mama dla swojego dziecka i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. Ona już miała czas żeby wychowywać swoje dzieci. To Twoje maleństwo i Twoje zasady :)

nenusia, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka, współczuję wtrącania się teściowej :/ obawiam się, że podobnie będzie z moją mamą..

Achia, co do lekkiego filmu, bardzo fajny jest Plan B polecany kiedyś tu przez Flowwer. Ostatnio oglądaliśmy z M. A więc wojna i też się trochę pośmialiśmy.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem,

Czytam o Waszych teściowych i sobie myślę, że powinnam moją docenić :) Moja po prostu jest - fizycznie. Istnieje. Widuje się z nią, ale jeśli nie skieruje do niej pytania bezpośrednio, to się nie odezwie. Jak mogę unikam pozostawania z nią sam na sam, strasznie się muszę wtedy naprodukowac i gadam za dwoje. Jeśli o coś poproszę, nie odmówi - mogę na nią liczyć, ale wszystko bez zaangażowania. Po prostu taka jest. Nie tylko do mnie. Gdy jesteśmy na jakimś rodzinnym spotkaniu nie odezwie się ani słowem. Chyba że ktoś ją o coś zapyta, to odpowiedź zawrze się w jednym krótkim zdaniu. Podejrzewam że tesciu daje jej nieźle w kosc swoim zrzedzeniem i się kobiecie odechciało robić cokolwiek więcej niż to, co musi. W sumie to po prostu jest bardzo smutne i przykro mi, że tak się wycofała.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, twarzy nie widać, ale i tak czuję, że ładna z Ciebie babka.

Dawno dawno temu moja mama, która jest przedobrym i pełnym empatii człowiekiem powiedziała mi któregoś dnia: "nos Ci urósł" . Nie przepadalam kiedyś za swoim nosem (teraz go zaakceptowalam) i zrobiło mi się przykro, a moja mama na to dodała: "ale naprawdę". Później było jej bardzo głupio i zupełnie nie wiedziała, dlaczego tak powiedziała, ale wtedy było mi źle.

KateHawke lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Ja jestem właśnie na działce u teściów, M mnie zostawił pojechał do nas bo ma na rano do pracy, wróci jutro. A mnie szlag trafi. Jak przez ciążę się nie wtracała tak teraz nadrabia.
    Na każdy dźwięk wydany przez małą jest reakcją "matko bosko co się stało". Jak się prezy bo szuka cyca - to brzuszek ja boli. 10 razy pytała czy nie będę dopajać wodą w upały. Wczoraj zapytała czy mówiłam położnej że tak często je - Młoda przybrała kilo w 2.5 tygodnia na kp, wiec raczej nie zamierzam się martwić. Dziś wyszło ze nie gotuję tetry i kąpieli dziecko co 3 dni. I że jej się ulewa. A jak Mała kichnęła przy kolacji to już nie wytrzymałam I powiedziałam co myślę o jej nadopiekunczosci.
    No szlag może trafić. Dziękuję ze mogłam się wyżalić :* juz mi lepiej :)
    Witaj, współczuję teściowej.
    Jak karmisz piersią, dziecku nie musisz dać się napić, jedynie ty dużo pij wody.
    Czy jak nakarmisz zanim położysz trzymasz mała w pionie ( na sobie, najlepiej w pozycji półlezacej żebyś była) czekasz aż jej się odbije tak że 2, 3 razy? (to może być problem z ulewaniem, że jej się dobrze nie odbiło po jedzeniu i przez to ulewa.
    Trzymaj sie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 20:50

‹‹ 553 554 555 556 557 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ