X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ja biorę 6000j d3 bo w prenatalnych d3 co kot napłakał

Rucola lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ogarniam sie i jade do kliniki na drugi wlew z intralipidu. A potem byle do piatku do wizyty. Spokojnego dnia!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dzien dobry. Ogarniam sie i jade do kliniki na drugi wlew z intralipidu. A potem byle do piatku do wizyty. Spokojnego dnia!
    Kciuki Karma!!!!! Będzie dobrze !!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 06:59

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Tzn bierzesz łącznie 4 tys. j. m. Wit. D? Mi endokrynolog kazał odstawić jesli w składzie witamin ciążowych będzie to co biorę pojedynczo.
    Najpierw sprawdź ile masz w tych prenatalnych wit D, bo tak jak pisze Flo często sa to marne dawki. ja mimo suplementacji ledwo mieściłam się w zakresie prawidłowych wartości, więc na czas ciąży podwoiłam dawkowanie. Na pewno nie zaszkodzi a wręcz może pomóc :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka cudowności <3 a sukienka baaardzo mi się podoba ;) .U mnie wszak nie teściowa a siostra nie przebiera w słowach co do mojego wyglądu.Ja wiem,że tyję w zastraszającym tempie,bo na chwilę obecną mam już 5 kg na plusie,ale mimo wszystko krytyka w ustach bliskiej osoby nie jest czymś zbyt miłym.

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malibu podpiete.

pilik, Flowwer, KateHawke, Luna1993, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• pilik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko dokładnie tak jak dziewczyny piszą. Ja rano biorę witaminy (warto sprawdzić składy, pragna ma mało kwasów dha, chyba że bierzesz je w jeszcze jakiejś formie http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/ ), a wieczorem jeszcze dodatkowo wit d3 4000 (przed ciążą brałam taką dawkę więc teraz tylko dołożyłam w porannym koktajlu ;))
    Karma trzymam kciuki za okruszka!
    Barbarka pięknie wyglądasz!
    Flo jak wrażenia po targach? Jesteś zdecydowana na wielo? Ja niby zdecydowana, ale dość mocno przestraszona jakoś że nie ogarnę...
    Jadranka a Wy tylko na wielo? W nocy też?
    Ania Ty chyba wcześniej pytałaś apropo ciuszków do szpitala. Ja kupiłam w kumpeksie na czas pobytu w szpitalu, które potem mogę wywalić. Ale z drugiej strony, nie zamierzam też popadać w paranoje. Nie będziemy na oddziale zakaźnym, wiem że większe ryzyko, ale jednak i mąż będzie przychodził i ja będę miała jakieś rzeczy które wrócą do domu. Nie raz tygodniami dzieciaczki są na oddziałach i wracają zdrowe do domu, a nie jeszcze słabsze... będę prała normalnie na 40 i prasowała. No chyba że mała zapaskudzi strasznie bodziaka to żeby mężowi nie dokładać na początek to pewnie od razu wywalę coś. A i ja planuje też dawać ciuszki jakieś małej mężowi codziennie do domu, żeby dał psu do zapoznania ;) tych to w ogóle nie będę prać jakiś czas

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zrobiłam małe rozeznanie na allegro.
    Dla mnie 10zł za body to nie dużo. Ale podliczyłam wszystko i wyszło 150zł :/
    A to tylko po 2szt. w rozmiarze 56 i jeden komplet 50...
    A z drugiej strony nie jest powiedziane, że te ciuchy ubierzemy i w ostateczności mogę ich używać potem.
    Mają 100% bawełny więc tak jak mówiłyście, przy 90° nic nie powinno się wydarzyć.

Jeszcze nie kupiłam, muszę pogadać z M jak znajdzie w końcu chwilę dla mnie.

Jestem z tych, co 'nie prasują ciuchów'. Ostatnio przy wyprowadzce ze Szczecina sprzedaliśmy deskę do prasowania. Była bezużyteczna... nawet pościel wyjmuję z prania 'na gotowo'. Więc na ten moment ciuszki+ prasowanie u mnie chyba nie pójdzie w parze :D Ale prawdopodobnie przez to, że mi nie wolno, to wszystko zrobi moja mama... :(

Ja też nie wiem do którego szpitala trafię i ile szyjka wytrzyma. Do Opola mam 40km. A u mnie na stronie miejscowego szpitala, nie ma żadnych info co potrzeba, także muszę być gotowa też na taką okoliczność. Może być niespodzianka...

W sobotę mam kontrolę u swojej a w kolejny czwartek zapisałam się na usg III trymestru u tej, która mierzyła ostatnio szyjkę na 19mm. Mam nadzieję, że 28+1 nie będzie za szybko. Potem mam u niej kolejną wizytę w 31+1 a to też późno.

Moja niestety nie ma certyfikatu i ma słaby sprzęt...

• Daniela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    ja miałam wielkie plany stosowania pieluch wielorazowych, gdy byłam w ciąży z synem. Mąż był sceptyczny, ale go przekonałam. Nakupowalam pieluch - do dzisiaj je mam, są śliczne :) Ale najpierw syn robił kupę co chwilę, więc bez sensu, mialam zacząć później. Nie zaczęłam. Z córką już nawet w myślach nie podejmowalam tematu. I tak leżą te pieluchy w szafie, a ja jestem w kolejnej ciąży i niestety wiem, że teraz też nie będzie mi się chciało... Żałuję, ale już tego nie zmienię. Mam koleżanki, które bardzo sobie chwalily wielorazowki, u mnie skończyło się na zamiarach.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, a może sprawdź na tej stronie:
    https://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj

Na podstawie danych na tej stronie porównywałam różne szpitale z okolicy.

Jestem z pokolenia dzieci, które nie były chowane na pampersach. No jedynie od czasu do czasu, na wielkie wyjście. Gdy było kolejne dziecko (a i pampersy były łatwiej dostępne ) to rodzice na nie się zdecydowali. Jednak z tymi pieluchami wielorazowymi kupa roboty.
    Dlatego ja się na nie nastawiam.
    A czy one są takie eko? Mam wątpliwości. Bo jednak zużywa się wodę, prąd do ciągłego prania i prasowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 08:20

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do witaminy D, poczatkowo brałam 4000 jednostek łącznie, ale później poczytałam troche i skonsultowałam z lekarzem, że duże dawki też nie są takie dobre w ciąży. W kilki miejscach pisało, że mogą sprawic że kości dziecka zaczną za szybko twardnieć i później brałam 2000 w zestawie witamin i 2000 co drugi dzień. Z tym że ja nie miałam niedoborów przed ciążą, stąd taka decyzja.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, ostatnio właśnie tam zbłądziłam.
    Ale info odnośnie szpitalem u mnie i Opolem co do wyprawek itd. miało sprzeczne opisy z którymi się spotkałam w opiniach.
    A do szpitala jechać żeby dostać listę nie uśmiecha mi się jechać.
    Wiem że będę mieć wybór jak coś między dwoma szpitalami i muszę być gotowa na opcję 'z większym wyposażeniem torby' gdyby się nie udało dojechać do Opola.

A tak poza tym to najpierw niech M wróci w lipcu, bo wcześniej się rozpakować nie chcę :D Choćbym musiała sobie korek wsadzić to Klusek ma poczekać przynajmniej 8tyg. jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 08:26

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt, te dane mogą nie być aktualizowane.
    Inną sprawą jest to, że czasami na stronach piszą jedno a rzeczywistość przedstawia drugie.

Wczoraj wyczytałam, że jeden ze szpitali dla kobiet oprócz gazu wziewnego oferuje muzykoterapię bo muzyka łagodzi stres i pozwala łatwiej przejść przez etap porodu.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma Malibu jest dobre na zmarszczki ;)
    A koktajl Mołotowa to bomba kaloryczna i lepsza od botoksu.

Pilik pokazem jestem zachwycona i jeszcze do tego chustowaniem. Jak najbardziej jestem za takimi pieluchami zwłaszcza że dla synów jest to lepsze jestem przeciwiniczką pampersow ponieważ ( zwłaszcza w okresie letnim) plastik nie oddycha co sprzyja przegrzaniu moszny i za jakiś czas wyjdzie że przyczyniłam się do bezpłodność syna.

Karma88 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • pilik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak pisałam z dziewczynami które są na wielo, mówią że to jest jedna pralka w tygodniu więcej tak naprawdę. Bo pieluchy piorą razem z ciuszkami.
    Daniela też się boje że u mnie się tak skończy, dlatego na początek kilka pieluch wezmę od koleżanki, kilka uszyje i zobaczymy czy to to i czy warto do tego dokładać ;)
    Summer o dokładnie, warto sprawdzić poziom D3! Ja wiem że mam z nią problem bo sprawdzam poziom co ok. pół roku. Więc warto zbadać i wtedy dostosować dawkę, a po trzech miesiącach skontrolować czy dawka dobra ;)

Flowwer, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U nas wczasowania ciąg dalszy. Wczoraj mieliśmy fajny dzień na koniach u znajomych a dziś powrót na działeczkę i kultywacja polskiego sportu czyli grilowanie :P

Barbarka ślicznie wyglądasz <3 uwielbiam zdjęcia w rzepaku! Ja się załapię co najwyżej na zdjęcie w liściach lub jarzębinach :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Kaczorka, ale Lusia chce rodzić maksymalnie za rok a nie zachodzić w ciążę za rok :P

Tak? A no to dobrze :D to popieram!

Barbarka - super zdjęcie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, Karma! Powodzenia na tych wlewach!

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladnie idzie. Tylko to sikanie co chwile w ciazy i do tego kilkugodzinna kroplowka to masakra.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

• summer86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, powodzenia! Dzielna jestes :) a jeśli tak jak pisze Flo, Wasze malibu pomaga na zmarszczki to bedzie dodatkowa zaleta ;)

Swoją drogą.. nie bylam nigdy fanką malibu a jak to przeczytałam to zamarzyl mi się drink z malibu ;) muszę sobie w końcu jakies piwo lub wino bezalkoholowe kupić.

Flowwer, Karma88 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 555 556 557 558 559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ