Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Karma88 wrote:Dzien dobry. Ogarniam sie i jade do kliniki na drugi wlew z intralipidu. A potem byle do piatku do wizyty. Spokojnego dnia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 06:59
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Buko wrote:Tzn bierzesz łącznie 4 tys. j. m. Wit. D? Mi endokrynolog kazał odstawić jesli w składzie witamin ciążowych będzie to co biorę pojedynczo.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyBarbarka cudowności
a sukienka baaardzo mi się podoba
.U mnie wszak nie teściowa a siostra nie przebiera w słowach co do mojego wyglądu.Ja wiem,że tyję w zastraszającym tempie,bo na chwilę obecną mam już 5 kg na plusie,ale mimo wszystko krytyka w ustach bliskiej osoby nie jest czymś zbyt miłym.
Barbarka1984 lubi tę wiadomość
-
Buko dokładnie tak jak dziewczyny piszą. Ja rano biorę witaminy (warto sprawdzić składy, pragna ma mało kwasów dha, chyba że bierzesz je w jeszcze jakiejś formie http://pantabletka.pl/jakie-witaminy-w-ciazy-opinia-analiza/ ), a wieczorem jeszcze dodatkowo wit d3 4000 (przed ciążą brałam taką dawkę więc teraz tylko dołożyłam w porannym koktajlu
)
Karma trzymam kciuki za okruszka!
Barbarka pięknie wyglądasz!
Flo jak wrażenia po targach? Jesteś zdecydowana na wielo? Ja niby zdecydowana, ale dość mocno przestraszona jakoś że nie ogarnę...
Jadranka a Wy tylko na wielo? W nocy też?
Ania Ty chyba wcześniej pytałaś apropo ciuszków do szpitala. Ja kupiłam w kumpeksie na czas pobytu w szpitalu, które potem mogę wywalić. Ale z drugiej strony, nie zamierzam też popadać w paranoje. Nie będziemy na oddziale zakaźnym, wiem że większe ryzyko, ale jednak i mąż będzie przychodził i ja będę miała jakieś rzeczy które wrócą do domu. Nie raz tygodniami dzieciaczki są na oddziałach i wracają zdrowe do domu, a nie jeszcze słabsze... będę prała normalnie na 40 i prasowała. No chyba że mała zapaskudzi strasznie bodziaka to żeby mężowi nie dokładać na początek to pewnie od razu wywalę coś. A i ja planuje też dawać ciuszki jakieś małej mężowi codziennie do domu, żeby dał psu do zapoznaniatych to w ogóle nie będę prać jakiś czas
-
nick nieaktualnyWczoraj zrobiłam małe rozeznanie na allegro.
Dla mnie 10zł za body to nie dużo. Ale podliczyłam wszystko i wyszło 150zł
A to tylko po 2szt. w rozmiarze 56 i jeden komplet 50...
A z drugiej strony nie jest powiedziane, że te ciuchy ubierzemy i w ostateczności mogę ich używać potem.
Mają 100% bawełny więc tak jak mówiłyście, przy 90° nic nie powinno się wydarzyć.
Jeszcze nie kupiłam, muszę pogadać z M jak znajdzie w końcu chwilę dla mnie.
Jestem z tych, co 'nie prasują ciuchów'. Ostatnio przy wyprowadzce ze Szczecina sprzedaliśmy deskę do prasowania. Była bezużyteczna... nawet pościel wyjmuję z prania 'na gotowo'. Więc na ten moment ciuszki+ prasowanie u mnie chyba nie pójdzie w parzeAle prawdopodobnie przez to, że mi nie wolno, to wszystko zrobi moja mama...
Ja też nie wiem do którego szpitala trafię i ile szyjka wytrzyma. Do Opola mam 40km. A u mnie na stronie miejscowego szpitala, nie ma żadnych info co potrzeba, także muszę być gotowa też na taką okoliczność. Może być niespodzianka...
W sobotę mam kontrolę u swojej a w kolejny czwartek zapisałam się na usg III trymestru u tej, która mierzyła ostatnio szyjkę na 19mm. Mam nadzieję, że 28+1 nie będzie za szybko. Potem mam u niej kolejną wizytę w 31+1 a to też późno.
Moja niestety nie ma certyfikatu i ma słaby sprzęt... -
Hej,
ja miałam wielkie plany stosowania pieluch wielorazowych, gdy byłam w ciąży z synem. Mąż był sceptyczny, ale go przekonałam. Nakupowalam pieluch - do dzisiaj je mam, są śliczneAle najpierw syn robił kupę co chwilę, więc bez sensu, mialam zacząć później. Nie zaczęłam. Z córką już nawet w myślach nie podejmowalam tematu. I tak leżą te pieluchy w szafie, a ja jestem w kolejnej ciąży i niestety wiem, że teraz też nie będzie mi się chciało... Żałuję, ale już tego nie zmienię. Mam koleżanki, które bardzo sobie chwalily wielorazowki, u mnie skończyło się na zamiarach.
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Aniu, a może sprawdź na tej stronie:
https://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj
Na podstawie danych na tej stronie porównywałam różne szpitale z okolicy.
Jestem z pokolenia dzieci, które nie były chowane na pampersach. No jedynie od czasu do czasu, na wielkie wyjście. Gdy było kolejne dziecko (a i pampersy były łatwiej dostępne ) to rodzice na nie się zdecydowali. Jednak z tymi pieluchami wielorazowymi kupa roboty.
Dlatego ja się na nie nastawiam.
A czy one są takie eko? Mam wątpliwości. Bo jednak zużywa się wodę, prąd do ciągłego prania i prasowania.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 08:20
-
Co do witaminy D, poczatkowo brałam 4000 jednostek łącznie, ale później poczytałam troche i skonsultowałam z lekarzem, że duże dawki też nie są takie dobre w ciąży. W kilki miejscach pisało, że mogą sprawic że kości dziecka zaczną za szybko twardnieć i później brałam 2000 w zestawie witamin i 2000 co drugi dzień. Z tym że ja nie miałam niedoborów przed ciążą, stąd taka decyzja.
-
nick nieaktualnyJustyna, ostatnio właśnie tam zbłądziłam.
Ale info odnośnie szpitalem u mnie i Opolem co do wyprawek itd. miało sprzeczne opisy z którymi się spotkałam w opiniach.
A do szpitala jechać żeby dostać listę nie uśmiecha mi się jechać.
Wiem że będę mieć wybór jak coś między dwoma szpitalami i muszę być gotowa na opcję 'z większym wyposażeniem torby' gdyby się nie udało dojechać do Opola.
A tak poza tym to najpierw niech M wróci w lipcu, bo wcześniej się rozpakować nie chcęChoćbym musiała sobie korek wsadzić to Klusek ma poczekać przynajmniej 8tyg. jeszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 08:26
-
No fakt, te dane mogą nie być aktualizowane.
Inną sprawą jest to, że czasami na stronach piszą jedno a rzeczywistość przedstawia drugie.
Wczoraj wyczytałam, że jeden ze szpitali dla kobiet oprócz gazu wziewnego oferuje muzykoterapię bo muzyka łagodzi stres i pozwala łatwiej przejść przez etap porodu. -
Karma Malibu jest dobre na zmarszczki
A koktajl Mołotowa to bomba kaloryczna i lepsza od botoksu.
Pilik pokazem jestem zachwycona i jeszcze do tego chustowaniem. Jak najbardziej jestem za takimi pieluchami zwłaszcza że dla synów jest to lepsze jestem przeciwiniczką pampersow ponieważ ( zwłaszcza w okresie letnim) plastik nie oddycha co sprzyja przegrzaniu moszny i za jakiś czas wyjdzie że przyczyniłam się do bezpłodność syna.Karma88 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Justyna jak pisałam z dziewczynami które są na wielo, mówią że to jest jedna pralka w tygodniu więcej tak naprawdę. Bo pieluchy piorą razem z ciuszkami.
Daniela też się boje że u mnie się tak skończy, dlatego na początek kilka pieluch wezmę od koleżanki, kilka uszyje i zobaczymy czy to to i czy warto do tego dokładać
Summer o dokładnie, warto sprawdzić poziom D3! Ja wiem że mam z nią problem bo sprawdzam poziom co ok. pół roku. Więc warto zbadać i wtedy dostosować dawkę, a po trzech miesiącach skontrolować czy dawka dobraFlowwer, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
U nas wczasowania ciąg dalszy. Wczoraj mieliśmy fajny dzień na koniach u znajomych a dziś powrót na działeczkę i kultywacja polskiego sportu czyli grilowanie
Barbarka ślicznie wyglądaszuwielbiam zdjęcia w rzepaku! Ja się załapię co najwyżej na zdjęcie w liściach lub jarzębinach
-
Karma, powodzenia! Dzielna jestes
a jeśli tak jak pisze Flo, Wasze malibu pomaga na zmarszczki to bedzie dodatkowa zaleta
Swoją drogą.. nie bylam nigdy fanką malibu a jak to przeczytałam to zamarzyl mi się drink z malibumuszę sobie w końcu jakies piwo lub wino bezalkoholowe kupić.
Flowwer, Karma88 lubią tę wiadomość