X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    To ja jestem przerażona stanem drugiego pokoju :D Normalnie graciarnia - wszyyystko tam jest. A jeszcze mama mi zamówiła już łóżeczko i komodę dla malucha i nie mam pojęcia gdzie to wcisnę :P
    Czas na porzadki ;) powynosisz zbędne rzeczy do piwnicy/na strych i wszystko wejdzie :) Z resztą pewnie łóżeczko i tak będzie narazie z Wami a na szczęście dzieciaki nie rodzą się z listą życzeń co do wyglądu pokoiku ;) ja mojej robiłam z 3/4 miesiące po porodzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka pięknie wyglądasz :-)

Kate super zakupy! Sama już sobie ustawiłam powiadomienie na olx, bo jestem łowcą okazji :-D swoją suknię ślubną kupiłam za 300zł w idealnym stanie (nawet dopasowania nie potrzebowała), a nowa w salonie 5100 ;-) i teraz mam zamiar to powtórzyć z wyprawką.

Kochane mam pytanie, czy dzieciątko może od początku spać w łóżeczku turystycznym z dokupionym normalnym materacem? My dość dużo podróżujemy i się zastanawiamy, czy jest sens kupować i drewniane i turystyczne.
    Później byśmy kupili już większe drewniane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 12:21

KateHawke, malka, Barbarka1984, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka mi się wydaje, że jak jest odpowiednio przewiewne, jest zachowana cyrkulacja powietrza w nim to może, czemu nie skoro będzie materac. Jedynie Wam będzie niewygodnie sięgać malucha, chyba że są jakieś z regulacja wysokości, ale nie mam pojecia ;)

Rucola lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Masz zestaw z bazą dlatego droższy. U mnie ani ja ani emek nie mamy isofixa więc będziemy się męczyć z pasami. Ewentualnie się zastanawiam, bo jest taka baza do przypięcia pasami, wtedy ona już jeździ na stałe a fotelik się tylko na nią wkłada jak na zwykłą bazę. Może się na coś takiego skuszę.

Fajny pomysł taka baza. Szczególnie jeśli jeden samochód macie. Jeśli nie kosztuje fortuny to dobra opcja :)
    Luna1993 wrote:
    Czas na porzadki ;) powynosisz zbędne rzeczy do piwnicy/na strych i wszystko wejdzie :) Z resztą pewnie łóżeczko i tak będzie narazie z Wami a na szczęście dzieciaki nie rodzą się z listą życzeń co do wyglądu pokoiku ;) ja mojej robiłam z 3/4 miesiące po porodzie

U mnie to w ogóle maniana z pokoikiem dla dziecka bo planujemy budować dom. Ale jeszcze nie wiem kiedy zaczniemy a trzeba się wtedy będzie do teścia przeprowadzić...Do porodu to myślę, że w wynajmowanym mieszkaniu jeszcze posiedzimy ale kiedy potem przeprowadzka to nie mam pojęcia. Więc na razie wszystko w tym jednym pokoju bo strychu brak a piwnica to porażka...każdy może się włamać. Dobrze, że łóżeczko potem w sypiani jednak jest :D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • malka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samochody mamy dwa, ale jak będziemy jeździć z małą to pewnie i tak na początek razem, jednym. A jak trzeba będzie to zawsze można w drugim normalnie pasami przypiąć fotelik.

KateHawke lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, ja miałam i zwykłe i turystyczne i powiem Ci szczerze, że turystyczne było wygodniejsze i uważam, że bezpieczniejsze (miękkie obicia, bez szczebelek itd). Ja nie ufam tylko w tych turystycznych podnoszeniu dna, więc Stachu spał na opuszczonym -jak tylko się poskładałam po cc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 12:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate doskonale Cie rozumiem, mamy mieszkanie 38 m2, piwnica jak piszesz, bez żadnych zabezpieczeń, więc trzymamy wszystko w mieszkaniu. Wózek zostawiam w piwnicy, bo na 4 piętro bym nie dała rady wnosić. Może część rzeczy dajcie na przechowanie rodzinie, czy właśnie do teścia :)

• malka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka przemyśl to z tym łóżeczkiem, bo schylanie się kilka/klikanascie razy dziennie do turystycznego łóżeczka może okazać się problemem. Trzeba dbać o kręgosłup. Chyba, że jest opcja regulacji wysokości w tym łóżeczku to nie ma problemu.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Barbarka pięknie wyglądasz :-)

Kate super zakupy! Sama już sobie ustawiłam powiadomienie na olx, bo jestem łowcą okazji :-D swoją suknię ślubną kupiłam za 300zł w idealnym stanie (nawet dopasowania nie potrzebowała), a nowa w salonie 5100 ;-) i teraz mam zamiar to powtórzyć z wyprawką.

Kochane mam pytanie, czy dzieciątko może od początku spać w łóżeczku turystycznym z dokupionym normalnym materacem? My dość dużo podróżujemy i się zastanawiamy, czy jest sens kupować i drewniane i turystyczne.
    Później byśmy kupili już większe drewniane.
    Moja siostra nie kupowała drewnianego ale właśnie turystyczne i sprawdziło się super. Można podwyższyć wysokość materaca(przynajmniej u niej można było)takze nikt nie musiał się schylać. Zastanawiam się czy nie zapytać jej czy nie chce nam go podarować bądź sprzedać bo naprawdę było fajne. A ja sama mega często zajmowałam się Młodym więc wiem co mówię :)

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kate doskonale Cie rozumiem, mamy mieszkanie 38 m2, piwnica jak piszesz, bez żadnych zabezpieczeń, więc trzymamy wszystko w mieszkaniu. Wózek zostawiam w piwnicy, bo na 4 piętro bym nie dała rady wnosić. Może część rzeczy dajcie na przechowanie rodzinie, czy właśnie do teścia :)
    Luna, jak urodziłam Staśka to mieszkaliśmy na 2p. i żeby nie było problemu co z wózkiem (klatka za mała, piwnica złodziejska, do mieszkania wysoko) zmieniła auto na kombi :D i w bagażniku bez składania trzymałam

KateHawke, Luna1993, Emiilka lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka moja siostra miała tylko turystyczne i sobie chwaliła. Miała z regulacją normalnie więc na pewno takie są. Szczególnie że to było 10 lat temu, teraz na pewno jeszcze większy wybór :)
    Ja tez właśnie puściłam pierwszą pralkę, jutro albo w piątek będę prasować i chce torbę spakować. Chyba wszystko kupione, ale chce właśnie zweryfikować jeszcze...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Empik ma super promocje na poduszki ciążowe. Te z Motherhood szczególne tanio:

http://www.empik.com/dziecko/poduszki/promocja?utm_source=newsletter&utm_medium=ecom-ogolny&utm_campaign=newsletter180430_RODZINA&utm_content=&utm_term=portal_user&utm_content=_dzi_poduszki

A do tego z Maxi Cosi promocje (po dodaniu do koszyka jeszcze dodatkowo 15% rabatu):

http://www.empik.com/dziecko/promocja?utm_source=newsletter&utm_medium=ecom-ogolny&utm_campaign=newsletter180430_RODZINA&utm_content=&utm_term=portal_user&utm_content=_dzi_maxi

Aaa i leżaczki Tiny Love:

http://www.empik.com/zabawki/tiny-love/promocja?utm_source=newsletter&utm_medium=ecom-ogolny&utm_campaign=newsletter180430_RODZINA&utm_content=&utm_term=portal_user&utm_content=_zab_tinylove

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 12:45

lamka, Bajkaaa, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam zamiar kupić takie dwupoziomowe. Już sobie jakieś dwa upatrzyłam, dzięki za podpowiedzi. :-)

Kate kusi mnie ta poduszka ciążowa, ale zastanawiam się, czy faktycznie znalazłaby zastosowanie.

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz wszystko prawie gotowe i chyba dobrze, bo zaczynam czuc coraz czesciej klucie w szyjce. Maks zapiera sie nozkami o zebra i cisnie mi glowe w kanal. Cos mi sie zdaje, ze chce skorzystac z tej pieknej pogody, ktora mamy.
    Pieluszki wielorazowe musze jeszcze tylko odebrac w poniedzialek i jestem gotowa :)

Bajkaaa, KateHawke, Jadranka, Lunaris lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    No właśnie mam zamiar kupić takie dwupoziomowe. Już sobie jakieś dwa upatrzyłam, dzięki za podpowiedzi. :-)

Kate kusi mnie ta poduszka ciążowa, ale zastanawiam się, czy faktycznie znalazłaby zastosowanie.
    I znów. Też mieliśmy przy siostrzeńcu i się przydała :) a ja sama lubiłam z nią spac po prostu czasami :p tylko nie miała takiej dluuugiej że cała się opleciesz ale wzdłuż brzucha,do karmienia była też super.chyba zapytam siostrę co jej zostalo i co możemy od niej odkupić :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 13:07

lamka lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, a nie myślałaś o dostawnym? Starcza ono do 6-7 miesiąca i spokojnie można zabrać w podróż. My będziemy mieli Chicco Next2Me i po złożeniu jest naprawdę małe i pakuje się je do takiej torby.
    Na dobrym promo można za 600 zł je dostać albo poszukać używanego w dobrym stanie.

My się zdecydowaliśmy na nie ze względu na brak miejsca w mieszkaniu.

Melevis lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dostawne niestety nie wchodzi w grę, bo pierwszych kilka miesięcy będziemy mieszkać jeszcze w wynajmowanym mieszkaniu, a tutaj mamy tak małą sypialnię, że gdybym dostawila łóżeczko, to nie miałabym jak zejść z łóżka. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Luna, jak urodziłam Staśka to mieszkaliśmy na 2p. i żeby nie było problemu co z wózkiem (klatka za mała, piwnica złodziejska, do mieszkania wysoko) zmieniła auto na kombi :D i w bagażniku bez składania trzymałam
    Kochana wpadliśmy na ten sam pomysł! :D a że samochód zmieniamy tak czy siak to będziemy szukać albo dużego bagażnika albo właśnie kombi :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za poduszkę ciążowa robi mąż :D a jak idzie do pracy to siup między nogi wędruje kura babci dany- kupiłam w przypływie emocji jak się udało zajść w maju po 11 miesiącach starań. Nie użyłam jej wtedy, ale za to teraz to moja najlepsza przyjaciółka

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Kochana wpadliśmy na ten sam pomysł! :D a że samochód zmieniamy tak czy siak to będziemy szukać albo dużego bagażnika albo właśnie kombi :)
    Ja kupiłam Lagune II w kombi, mega wygodne auto do przechowywania :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ