Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKateHawke wrote:To ja jestem przerażona stanem drugiego pokoju
Normalnie graciarnia - wszyyystko tam jest. A jeszcze mama mi zamówiła już łóżeczko i komodę dla malucha i nie mam pojęcia gdzie to wcisnę
powynosisz zbędne rzeczy do piwnicy/na strych i wszystko wejdzie
Z resztą pewnie łóżeczko i tak będzie narazie z Wami a na szczęście dzieciaki nie rodzą się z listą życzeń co do wyglądu pokoiku
ja mojej robiłam z 3/4 miesiące po porodzie
-
nick nieaktualnyBarbarka pięknie wyglądasz
Kate super zakupy! Sama już sobie ustawiłam powiadomienie na olx, bo jestem łowcą okazjiswoją suknię ślubną kupiłam za 300zł w idealnym stanie (nawet dopasowania nie potrzebowała), a nowa w salonie 5100
i teraz mam zamiar to powtórzyć z wyprawką.
Kochane mam pytanie, czy dzieciątko może od początku spać w łóżeczku turystycznym z dokupionym normalnym materacem? My dość dużo podróżujemy i się zastanawiamy, czy jest sens kupować i drewniane i turystyczne.
Później byśmy kupili już większe drewniane.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 12:21
KateHawke, malka, Barbarka1984, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLamka mi się wydaje, że jak jest odpowiednio przewiewne, jest zachowana cyrkulacja powietrza w nim to może, czemu nie skoro będzie materac. Jedynie Wam będzie niewygodnie sięgać malucha, chyba że są jakieś z regulacja wysokości, ale nie mam pojecia
Rucola lubi tę wiadomość
-
malka wrote:Masz zestaw z bazą dlatego droższy. U mnie ani ja ani emek nie mamy isofixa więc będziemy się męczyć z pasami. Ewentualnie się zastanawiam, bo jest taka baza do przypięcia pasami, wtedy ona już jeździ na stałe a fotelik się tylko na nią wkłada jak na zwykłą bazę. Może się na coś takiego skuszę.
Fajny pomysł taka baza. Szczególnie jeśli jeden samochód macie. Jeśli nie kosztuje fortuny to dobra opcja
Luna1993 wrote:Czas na porzadkipowynosisz zbędne rzeczy do piwnicy/na strych i wszystko wejdzie
Z resztą pewnie łóżeczko i tak będzie narazie z Wami a na szczęście dzieciaki nie rodzą się z listą życzeń co do wyglądu pokoiku
ja mojej robiłam z 3/4 miesiące po porodzie
U mnie to w ogóle maniana z pokoikiem dla dziecka bo planujemy budować dom. Ale jeszcze nie wiem kiedy zaczniemy a trzeba się wtedy będzie do teścia przeprowadzić...Do porodu to myślę, że w wynajmowanym mieszkaniu jeszcze posiedzimy ale kiedy potem przeprowadzka to nie mam pojęcia. Więc na razie wszystko w tym jednym pokoju bo strychu brak a piwnica to porażka...każdy może się włamać. Dobrze, że łóżeczko potem w sypiani jednak jest -
nick nieaktualnyLamka, ja miałam i zwykłe i turystyczne i powiem Ci szczerze, że turystyczne było wygodniejsze i uważam, że bezpieczniejsze (miękkie obicia, bez szczebelek itd). Ja nie ufam tylko w tych turystycznych podnoszeniu dna, więc Stachu spał na opuszczonym -jak tylko się poskładałam po cc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 12:31
-
nick nieaktualnyKate doskonale Cie rozumiem, mamy mieszkanie 38 m2, piwnica jak piszesz, bez żadnych zabezpieczeń, więc trzymamy wszystko w mieszkaniu. Wózek zostawiam w piwnicy, bo na 4 piętro bym nie dała rady wnosić. Może część rzeczy dajcie na przechowanie rodzinie, czy właśnie do teścia
KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylamka wrote:Barbarka pięknie wyglądasz
Kate super zakupy! Sama już sobie ustawiłam powiadomienie na olx, bo jestem łowcą okazjiswoją suknię ślubną kupiłam za 300zł w idealnym stanie (nawet dopasowania nie potrzebowała), a nowa w salonie 5100
i teraz mam zamiar to powtórzyć z wyprawką.
Kochane mam pytanie, czy dzieciątko może od początku spać w łóżeczku turystycznym z dokupionym normalnym materacem? My dość dużo podróżujemy i się zastanawiamy, czy jest sens kupować i drewniane i turystyczne.
Później byśmy kupili już większe drewniane.lamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Kate doskonale Cie rozumiem, mamy mieszkanie 38 m2, piwnica jak piszesz, bez żadnych zabezpieczeń, więc trzymamy wszystko w mieszkaniu. Wózek zostawiam w piwnicy, bo na 4 piętro bym nie dała rady wnosić. Może część rzeczy dajcie na przechowanie rodzinie, czy właśnie do teścia
i w bagażniku bez składania trzymałam
KateHawke, Luna1993, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Lamka moja siostra miała tylko turystyczne i sobie chwaliła. Miała z regulacją normalnie więc na pewno takie są. Szczególnie że to było 10 lat temu, teraz na pewno jeszcze większy wybór
Ja tez właśnie puściłam pierwszą pralkę, jutro albo w piątek będę prasować i chce torbę spakować. Chyba wszystko kupione, ale chce właśnie zweryfikować jeszcze... -
Dziewczyny Empik ma super promocje na poduszki ciążowe. Te z Motherhood szczególne tanio:
http://www.empik.com/dziecko/poduszki/promocja?utm_source=newsletter&utm_medium=ecom-ogolny&utm_campaign=newsletter180430_RODZINA&utm_content=&utm_term=portal_user&utm_content=_dzi_poduszki
A do tego z Maxi Cosi promocje (po dodaniu do koszyka jeszcze dodatkowo 15% rabatu):
http://www.empik.com/dziecko/promocja?utm_source=newsletter&utm_medium=ecom-ogolny&utm_campaign=newsletter180430_RODZINA&utm_content=&utm_term=portal_user&utm_content=_dzi_maxi
Aaa i leżaczki Tiny Love:
http://www.empik.com/zabawki/tiny-love/promocja?utm_source=newsletter&utm_medium=ecom-ogolny&utm_campaign=newsletter180430_RODZINA&utm_content=&utm_term=portal_user&utm_content=_zab_tinyloveWiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 12:45
lamka, Bajkaaa, Rucola, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas juz wszystko prawie gotowe i chyba dobrze, bo zaczynam czuc coraz czesciej klucie w szyjce. Maks zapiera sie nozkami o zebra i cisnie mi glowe w kanal. Cos mi sie zdaje, ze chce skorzystac z tej pieknej pogody, ktora mamy.
Pieluszki wielorazowe musze jeszcze tylko odebrac w poniedzialek i jestem gotowaBajkaaa, KateHawke, Jadranka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylamka wrote:No właśnie mam zamiar kupić takie dwupoziomowe. Już sobie jakieś dwa upatrzyłam, dzięki za podpowiedzi.
Kate kusi mnie ta poduszka ciążowa, ale zastanawiam się, czy faktycznie znalazłaby zastosowanie.a ja sama lubiłam z nią spac po prostu czasami :p tylko nie miała takiej dluuugiej że cała się opleciesz ale wzdłuż brzucha,do karmienia była też super.chyba zapytam siostrę co jej zostalo i co możemy od niej odkupić :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 13:07
lamka lubi tę wiadomość
-
Lamka, a nie myślałaś o dostawnym? Starcza ono do 6-7 miesiąca i spokojnie można zabrać w podróż. My będziemy mieli Chicco Next2Me i po złożeniu jest naprawdę małe i pakuje się je do takiej torby.
Na dobrym promo można za 600 zł je dostać albo poszukać używanego w dobrym stanie.
My się zdecydowaliśmy na nie ze względu na brak miejsca w mieszkaniu.Melevis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMinie Black wrote:Luna, jak urodziłam Staśka to mieszkaliśmy na 2p. i żeby nie było problemu co z wózkiem (klatka za mała, piwnica złodziejska, do mieszkania wysoko) zmieniła auto na kombi
i w bagażniku bez składania trzymałam
a że samochód zmieniamy tak czy siak to będziemy szukać albo dużego bagażnika albo właśnie kombi
-
nick nieaktualnyMi za poduszkę ciążowa robi mąż
a jak idzie do pracy to siup między nogi wędruje kura babci dany- kupiłam w przypływie emocji jak się udało zajść w maju po 11 miesiącach starań. Nie użyłam jej wtedy, ale za to teraz to moja najlepsza przyjaciółka
KateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny