X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane Cieżaroweczki :*
    Wpadłam zobaczyć czy macie jakieś wiesci od Agi, generalnie co jakiś czas do Was zaglądam ale tak z cichacza ;)
    Chciałam tylko podpowiedzieć co do włosów, jeśli macie długie to nie polecam ścinania do takiiej długości do ucha do porodu, przy maleństwie (przynajmniej w moim wypadku) najlepiej sprawdzają się upięte/związane włosy albo króciutkie (taki mam teraz i gorąco polecam, z długich przeszłam w króciutkie w czasie mcy, fryzjer nie chciał żebym doznała szoku po jednym drastycznym cięciu ). Jak rodziłam córę to miałam właśnie takie pol krótkie i strasznie mnie wkurzały bo przy np. Całowaniu Zuzy musiałam łapać te wlosiska bo jej do oczy wsadzałam. Jak mi marudziła i łaziłam z nią po pokoju (ona pionowo oparta o ramie bo przecież musiała wszystko widzieć) to tez co chwila musiałam zgarniać żeby do buzi jej nie właziły.
    Co do koszul do porodu to się zorientujcie jak jest w Waszych szpitalach bo ja od przyjęcia na oddział do samego porodu dostałam szpitalna a dopiero później zakładałam swoje ;)

Rodzi któraś na przełomie maja / czerwca ? Szukam brzuszka do przechwycenia ;)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lucia88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Ja jestem właśnie na działce u teściów, M mnie zostawił pojechał do nas bo ma na rano do pracy, wróci jutro. A mnie szlag trafi. Jak przez ciążę się nie wtracała tak teraz nadrabia.
    Na każdy dźwięk wydany przez małą jest reakcją "matko bosko co się stało". Jak się prezy bo szuka cyca - to brzuszek ja boli. 10 razy pytała czy nie będę dopajać wodą w upały. Wczoraj zapytała czy mówiłam położnej że tak często je - Młoda przybrała kilo w 2.5 tygodnia na kp, wiec raczej nie zamierzam się martwić. Dziś wyszło ze nie gotuję tetry i kąpieli dziecko co 3 dni. I że jej się ulewa. A jak Mała kichnęła przy kolacji to już nie wytrzymałam I powiedziałam co myślę o jej nadopiekunczosci.
    No szlag może trafić. Dziękuję ze mogłam się wyżalić :* juz mi lepiej :)

No ja właśnie tego najbardziej się obawiam, bo mam też nadopiekuńczą teściową i w dodatku ona jest zawodową położną i to taką, co jeździ na te patronaże! Zostały jej tylko 2 lata do emerytury i ja się modlę, aby urodzić najpóźniej za rok!
    Tak od święta to jeszcze jakoś wytrzymamy, ale na emeryturze to ona z nudów gotowa się do nas wprowadzić!

PRZERWA W STARANIACH

29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • pilik Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate to chyba taki czas w ciąży na zmiany! Też się zdecydowałam na mocne cięcie i oddałam włosy na fundacje w grudniu :)
    Obcięłam krótko z myślą żeby do porodu odrosły na tyle żeby kucyka zrobić i już na upartego bym spięła więc akurat się udało :)
    Mi włosy nie zmieniły koloru, jestem blondynką, ale jest ich dużo więcej (szczególnie na brzuchu!)
    Co do hasełek, macie racje ludzie się nie hamują. Ja kilka razy słyszałam coś w stylu „myślałam że się bardziej roztyjesz”, „wyglądasz całkiem niezle w ciąży (ze zdziwieniem w głosie” i od babci że brzuch mam za duży :p. Ale staram nie myśleć o tym ci mówią.
    Co do płci moi rodzice żartowali że woleli chłopca bo by mieli równowagę - cztery wnuczki i czterech wnuków. Chłopaki małe też rozczarowane bo będzie przewaga dziewczyn :p ale to raczej takie w formie żartów wszystko :)
    Teściowie bardzo się cieszą i czekają, ale to będzie pierwsze dziecko u nich więc się nie dziwie ;).
    Tesciowa z natury mocno się wtrąca, ale wie że ja mam taki charakter ze jak nagada to nie będę przyjeżdżać, więc nauczyła się gryźć w język i nie komentować ;).
    Zobaczymy jak będzie dalej...

KateHawke lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Jadranka, współczuję wtrącania się teściowej :/ obawiam się, że podobnie będzie z moją mamą..

Achia, co do lekkiego filmu, bardzo fajny jest Plan B polecany kiedyś tu przez Flowwer. Ostatnio oglądaliśmy z M. A więc wojna i też się trochę pośmialiśmy.
    Oglądamy " a więc wojna":)
    Ale mam pytanko czy takie klucie raz z lewej, raz z prawej strony brzucha to normalne? Częściej z lewej. Bo zakluwa mnie coś jakiś czas dzisiaj od popołudnia i nie wiem czy się martwic czy nie...

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucia - jakiś tam rok! Ty zajdziesz w ciążę szybciej :) już wystarczy tego czekania. Niedługo nam się będą kolejne brzuszki zwalniać :)

Siwulec - na pierwszej stronie (w połowie) jest lista naszych ciężarówek i już urodzonych dzieciaczków. Można sprawdzić kto kiedy zwalnia :)
    I muszę jeszcze naszą Lunę dopisać! I chyba Achia się zgłaszała :) ale mąż ma obecnie urlop i nie odpalam kompa..

Aluśka dzisiaj zasnęła przytulona do mojej ręki :)
    W ogóle zaczyna się coraz więcej przytulać. Uwielbiam to! <3

Siwulec, Rucola, nenusia, pilik, summer86, Luna1993, KateHawke lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Oglądamy " a więc wojna":)
    Ale mam pytanko czy takie klucie raz z lewej, raz z prawej strony brzucha to normalne? Częściej z lewej. Bo zakluwa mnie coś jakiś czas dzisiaj od popołudnia i nie wiem czy się martwic czy nie...

Macica rośnie, więzadła się rozciągają i stąd takie kłucie :) normalny objaw. Brzuszek będzie się powiększał :)

Achia, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka Racja ! Zapomniałam o tej liście a przecież nawet ją polubiłam i wiedziałam ze taka macie ;).
    No to muszę się szeroko uśmiechnąć do Barbarki i Maksymiliana <3

Barbarka1984, Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to i ja napiszę kilka słów hehe o mamusiach :)

Moja mama wtrąca się strasznie ale nigdy by dziecku krzywdy nie zrobiła i ogólnie to nie wiem czy nie okaże się że za jakiś niedługi czas będzie z nami mieszkać bo tak wychodzi czasem w życiu, mi to obojętne i mojemu też tylko wtedy stracimy sypialnie no ale trudno, matki w potrzebie się nie zostawia, bo wolę się gniesc z nią w mieszkaniu niż patrzeć jak sama siedzi w domu.
    Kocham mamę najmocniej na świecie poprostu i wybaczenie jej wszystko :)

A co do teściów... No cóż teściowa powiedziała mi kilka razy takie przykre rzeczy że nie mam skrupułów co do nich jeśli chodzi o ich pomoc wiem że wychodzę na złą synowa ale oni lubią być na pokaz dla ludzi a nie dla dzieci zresztą mój emek jeździ do nich tylko dlatego że ja go ciagne także to o czymś świadczy.

Dla teściowej już mam hasło jak się wtrącać będzie że " mama już swoje dzieci wychowała i nie wyszło jej to najlepiej więc ma się mi nie wtrącać w wychowanie mojego dziecka"
    Tylko na to czekam :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciocie, chcialam sie pochwalic moim wielkim brzucholkiem :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce338537a19a.jpg

A teraz bede nadrabiac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2018, 21:38

Yoselyn82, nenusia, Bajkaaa, Siwulec, summer86, Lunaris, Jadranka, KateHawke, Kaczorka, Flowwer, Daniela, Karma88, blue00, pilik, Jeżowa, Angelika83, KateKum, lamka, Lusesita, Emiilka, Czrna 81, E_w_c_i_a, Amy333 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:

cudnie wygladasz :)

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka piękne zdjęcie :) piękna pamiątka będzie :)

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:

Kurde Barbarka teraz to jeszcze bardziej chce przejąć to cudo <3

Barbarka1984, summer86 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Kurde Barbarka teraz to jeszcze bardziej chce przejąć to cudo <3
    Polecamy sie hihihi ;)

Siwulec, summer86 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:

Mioodzioo <3 <3 <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja słyszałam tekst jako odpowiedź do tesciowej: ja żyje z mamy/teściowej dzieckiem i też mam parę uwag :)
    Moja jest wszechwiedzaca i jeszcze przed ciąża bałam się tysiąca złotych rad, ale na moje szczęście mlodszy brat emka został tatusiem wcześniej i jeszcze się z dziewczyną sprowadził do mamusi więc liczę na to że wszystkie uwagi i rady wyczerpie u nich :D.

Ja nam natomiast pytanie z kategorii głupich. Do tej pory brałam wszystko oddzielnie, teraz ginka kazala mi się przerzucić na Pregna plus i nie wiem czy brać rano czy wieczorem, bo Jodid endokrynolog kazał brać rano, a Wit d wieczorem. I jak to pogodzić, kiedy wy bierzecie?

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ale Lusia chce rodzić maksymalnie za rok a nie zachodzić w ciążę za rok :P

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    To ja słyszałam tekst jako odpowiedź do tesciowej: ja żyje z mamy/teściowej dzieckiem i też mam parę uwag :)
    Moja jest wszechwiedzaca i jeszcze przed ciąża bałam się tysiąca złotych rad, ale na moje szczęście mlodszy brat emka został tatusiem wcześniej i jeszcze się z dziewczyną sprowadził do mamusi więc liczę na to że wszystkie uwagi i rady wyczerpie u nich :D.

Ja nam natomiast pytanie z kategorii głupich. Do tej pory brałam wszystko oddzielnie, teraz ginka kazala mi się przerzucić na Pregna plus i nie wiem czy brać rano czy wieczorem, bo Jodid endokrynolog kazał brać rano, a Wit d wieczorem. I jak to pogodzić, kiedy wy bierzecie?
    Ja rano biorę prenatal classic (radze porównac składy;), ododatkowo 2000j witD z k2, roślinne omega3, kilka orzechów włoskich i do tego aspargin. To wszystko rano. Na noc biorę probiotyki :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 1 maja 2018, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola 35+ to miałam na myśli temperaturę ( lipiec-sierpień) i wolę koszule niż dresy zwłaszcza że do końca nie wiadomo jak się poród zakończy czy SN czy CC.

Ostatnio byłyśmy z Barbarka na pokazie pieluch wielorazowych i fotka którą wstawiła oddaje wdzięk jej i brzuszka ♡

Rucola, pilik, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja rano biorę prenatal classic (radze porównac składy;), ododatkowo 2000j witD z k2, roślinne omega3, kilka orzechów włoskich i do tego aspargin. To wszystko rano. Na noc biorę probiotyki :)
    Tzn bierzesz łącznie 4 tys. j. m. Wit. D? Mi endokrynolog kazał odstawić jesli w składzie witamin ciążowych będzie to co biorę pojedynczo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Tzn bierzesz łącznie 4 tys. j. m. Wit. D? Mi endokrynolog kazał odstawić jesli w składzie witamin ciążowych będzie to co biorę pojedynczo.

Ja biorę 8000IU.
    Zwykle jest niedobór, więc takie dawki to nic strasznego.

Rucola lubi tę wiadomość

‹‹ 554 555 556 557 558 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ