X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odcinacie te wszystkie metki z ubranek?
    Hm ma ich masakrycznie dużo i długie są. Boję się, że jak to obetnę przy szwie to będzie drapało- mnie to zawsze denerwuje dlatego chodzę w metkach.

Zastanawiam się czy jest sens wydłubywać to do ostatniego kawałka czy dać spokój żeby szwy nie puściły?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Dziewczyny odcinacie te wszystkie metki z ubranek?
    Hm ma ich masakrycznie dużo i długie są. Boję się, że jak to obetnę przy szwie to będzie drapało- mnie to zawsze denerwuje dlatego chodzę w metkach.

Zastanawiam się czy jest sens wydłubywać to do ostatniego kawałka czy dać spokój żeby szwy nie puściły?
    Ja nigdy nie odcinalam :)
    Za to moja mama chyba zrobiła to za mnie w 50% ubrań - BO JAK TO TAK!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 19:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola znalazłam na fb stronkę- Meli Melo, w ciągu tygodnia mają uszyć i wysłać, jak będzie wszystko ok to polecę :) podoba mi się opcja wyboru kolorów

Minie śliczna <3

Yosel kochana wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, bawcie się dobrze :)

Kate kochana na szczęście mam dużo do powiedzenia w kwestii wyboru auta (hehe) więc Zafira odpada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 19:30

Rucola, KateHawke, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mini <3 ślicznie wyglądasz :)

Ania ja te przy karku często usuwałam a te po boku zostawiałam (w bodziakach) najczęściej były w okolicy pieluchy więc nie dotykały ciała a potem było mi łatwiej segregować jak sprzedawałam ubranka. Po jakimś czasie człowiek nie pamięta co kiedy dziecko miało na sobie :P

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany,szalejecie z tymi zakupami! Auta, wózeczki, pieluszki, podusiaki... A ja dziś sobie jabłka, śliwki i ser kupiłam... ale jak byłam w tesku to dziecięce ciuszki też oglądałam. Nic nie kupiłam, pewnie dlatego że dziś mnie dołuje wspaniałe samopoczucie ( od jakichś 24 h w ogóle nie czuję się w ciąży).
    Summer, ja też bym chciała Chicco na kilka pierwszych miesięcy, a używki w świetnym stanie idą już po 400 zł. Podoba mi się, że może robić za kołyskę i jest mobilne i jeszcze ta możliwość przechylenia. Bujanie jest korzystne dla rozwoju dziecka :)

summer86 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Właśnie męczę się z kladzeniem córki spać. Tak potrzebuję spokoju wieczorem, ale niestety podejrzewam, że kolejny raz mogę o wieczorze zapomnieć. Żal mi jej, męczy się z zasypianiem bardzo...

Ja miałam dziś stres, po południu w pewnym momencie poczułam, że coś jakby że mnie wypada. Przerazilam się i migiem do toalety. A to globulka się wysunela, która włożyłam wczoraj wieczorem. Zupełnie zapomniałam, a ona w ogóle nie rozpuscila się.

I jeszcze przewróciłam się w pokoju dzieci, taki dzień :(

Spróbuję Was nadrobić trochę teraz.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, ja miałam w planach, by córka spała w turystycznym łóżeczku, nie do końca to wyszło,bo spała więcej z nami. Przeszkadzało mi wyciąganie jej, że była id razu tak głęboko, ale widzę że planujesz takie z poziomami, więc ok. Jak dziecko będzie starsze, to polecam podlozyc pod materac płytę, żeby dać materacowi stabilizację - to istotne dla kręgosłupa dziecka (zalecenie od zaufanej rehabilitantki).

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Rany,szalejecie z tymi zakupami! Auta, wózeczki, pieluszki, podusiaki... A ja dziś sobie jabłka, śliwki i ser kupiłam... ale jak byłam w tesku to dziecięce ciuszki też oglądałam. Nic nie kupiłam, pewnie dlatego że dziś mnie dołuje wspaniałe samopoczucie ( od jakichś 24 h w ogóle nie czuję się w ciąży).
    Summer, ja też bym chciała Chicco na kilka pierwszych miesięcy, a używki w świetnym stanie idą już po 400 zł. Podoba mi się, że może robić za kołyskę i jest mobilne i jeszcze ta możliwość przechylenia. Bujanie jest korzystne dla rozwoju dziecka :)
    Kojec jest super, jutro zamawiam a co do dostawki to cały czas planowałam dostawkę drewnianą ale ta chicco tez mi się podoba i chyba bedzie praktyczniejsza

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie super wyglądasz, brzuszek już widoczny :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wątek motoryzacyjny rozwinął. To powiem Wam, że ja jeszcze rok temu bałam się dużych aut, a teraz jeżdżę Smaxem i uwielbiam. W Mondeo męża już mi ciasno teraz i gorsza widoczność :) Miałam spore obawy, ale cieszę się, że się dałam przekonać - mamy foteliki RWF i w końcu się nie cisniemy w aucie.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Dziewczyny ale ze mnie gapa i to wielka.. :)

Maz mowi do mnie godzine temu ze mam sie szykowac i wychodzimy.. Ja takie oczy na niego i pytam czemu, a on do mnie

"KOCHANIE MAMY DZISIAJ ROCZNICZE SLUBU"

Wszystkiego najlepszego! Udanego wieczoru :)

Jak ja marzę o tym, by tak zostać zaskoczoną przez męża...

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie sobie obejrzałam to łóżeczko dostawne Chicco. Wygląda na fajne i praktyczne :) chyba zacznę robić jakąś listę bo wy tu jesteście parę m-cy do przodu a potem wszystko zapomnę :p tylko tak się zastanawiam na ile ono może wystarczyc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 20:15

• Daniela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie, ślicznie wyglądasz, a brzuszek wygląda na ciążowy już :)

Ja też metek nie obcinam, moim zdaniem obcięte są bardziej drażniące.

Nika, wydaje mi się, że objawy to nie jest coś stałego, ja też mam lepsze i gorsze dni. W ciąży, którą straciłam, miałam mega objawy, choć już wiedziałam, że od tygodnia co najmniej ciąża nie rozwija się :( Także dla mnie to żaden wyznacznik. To takie moje osobiste zdanie... Kiedy masz wizytę?

Ojejku, zasnęła...

Spokojnego wieczoru, dziewczyny.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna material super, uwielbiam motyw w liski.

Luna1993 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Właśnie sobie obejrzałam to łóżeczko dostawne Chicco. Wygląda na fajne i praktyczne :) chyba zacznę robić jakąś listę bo wy tu jesteście parę m-cy do przodu a potem wszystko zapomnę :p tylko tak się zastanawiam na ile ono może wystarczyc?

Czytam, że do 9kg, podejrzewam, że w założeniu do pół roku. Wydaje się dość płytkie, na pewno nie nadaje się dla dziecka, które zaczyna wstawać.

Ja dla córki kupiłam kosz Mojżesza. Nie miała pół roku, a już się w nim nie mieściła, ale trafił mi się szybko rosnący dzieć, który 9kg osiągnął w wieku mniej więcej 5 mcy.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja odpadam... normalnie mam szok tlenowy przez to wolne :P całymi dniami siedzimy na dworze albo gdzieś jeździmy po znajomych. Nie mam kiedy poleżeć do góry brzuchem :D to wieczorem nadrabiam.
    Dobrej nocy!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:

My mamy takie łóżeczko i sprawdza się rewelacyjnie :) Wystarczy do momentu, kiedy dziecko zacznie siadać. My pewnie za jakieś 4 mce będziemy kupować zwykłe, a to sprzedamy dalej, bo ono się w ogóle nie zużywa.

Achia lubi tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie super brzusio. Też mi dzisiaj wyskoczył :-D Kochana przypomnij mi, Ty polecałaś jakiś salon outlet meblowy koło korony? Napisz mi co to było :-D

• summer86 Autorytet

Wysłany: 2 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! :)

Minie super wyglądasz!

Co do dostawki Chicco, znam 3 osoby które używały i wszystkie chwaliły :) starcza do 5-6 miesięcy. Dla mnie zaletą jest to, że jest mobilne i nie zajmuje dużo miejsca, a przy tym wygląda bardzo estetycznie. Jak się już przeprowadzimy to kupimy tradycyjne.

Moją jedyną obawą było czy monitor oddechu będzie w nim działał, ale podobno nie ma z tym żadnego problemu, bo znajomi przetestowali.

Flowwer, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Minie super brzusio. Też mi dzisiaj wyskoczył :-D Kochana przypomnij mi, Ty polecałaś jakiś salon outlet meblowy koło korony? Napisz mi co to było :-D
    Z tego co pamietam to KateKum ? Ja to mogę Ci Ikee polecić :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2018, 22:29

‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ