Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Stataczka aż mi się wierzyć nie chce że już ubranka kupujesz a co dopiero na "staraczkach" byłyśmy.
Na razie boje się myśleć o wyprawce. Dziś Emkowi śnił się syn hmmm ciekawie czy ma 6 zmysł jak moja rodzina.
Imię wybrane ? Czy jeszcze dyskusje trwają?
Sammer jak samopoczucie?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Nika wspaniała wiadomość, Maluch jest bardzo waleczny, wszystkie tu w niego bardzo wierzymy!
AnnaStesia, zgadza się, 3 trymestr- trzeba odpocząć, ale Ty nie czekaj z odpoczynkiem do maja, odpuść najpóźniej w marcu zgodnie z ostatnim planem
A mój gin, który w każdej ciąży proponował mi zwolnienie od pierwszych dni wyznaje zasadę, że zwolnienie dla ciężarnej jest po to żeby mogła wstawać bez budzika i niemusiała na codzien patrzeć w pracy na tych, których się nie lubistaraczka1111, olik321, Flowwer, Anna Stesia, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
Flowwer Lusesita ja się powstrzymuje jak mogę ale aż mi się coś dzieje jak widzę takie słodkości. Oprócz kopniaków, wizyt usg kupowanie tego wszystkiego jest ogromną radością. Przechodząc po mieście widzę tylko sklepy dla dzieci wszystko inne znika
. Też mam obawy wielkie bo to jednak 6 miesiąc, ale jestem dobrej myśli
Za niedługo wpadniecie w taki szał zakupowy jak ja. Za te ciuszki dałam 35 zł.
Chyba będzie IgnaśWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 18:52
Flowwer, malka, JuicyB lubią tę wiadomość
-
Lusesita wrote:Staraczka ja się najzwyczajniej boje, bo ciągle coś.
Mam opatrzone meble itd ale poczekają do drugiej polowy stycznia.
A u nas chyba będzie DominikaLusesita lubi tę wiadomość
-
Flowwer, czasem brzuch i plecy dokuczają, poza tym ok. Wczoraj i dziś dopadła mnie też migrena, czytałam ze to częste na tym etapie.
Niestety mam zamartwiający się charakter i ciągle rozkminiam, tak jak na przykład wczoraj z szyjką. Ciągle też waham się z badaniem Harmony, ale chyba je odpuszczę. W weekend mam plan zrobić listę pytań na wizytę u gin, żeby niczego nie pominąć.
A jak Ty się czujesz kochana?
A co do snów u płci, mój eMek chyba trafił, więc może i Twój trafi
Sarna, pracowałaś do III trymestru? Też miałam taki plan, ale teraz chciałabym choć do końca stycznia wytrzymać. Liczyłam, że nie będe musiała siedzieć ponad 8 h, ale jednak nadal jest dokańczanie pracy wieczorami i w weekendy. -
staraczka1111 wrote:Flowwer Lusesita ja się powstrzymuje jak mogę ale aż mi się coś dzieje jak widzę takie słodkości. Oprócz kopniaków, wizyt usg kupowanie tego wszystkiego jest ogromną radością. Przechodząc po mieście widzę tylko sklepy dla dzieci wszystko inne znika
. Też mam obawy wielkie bo to jednak 6 miesiąc, ale jestem dobrej myśli
Za niedługo wpadniecie w taki szał zakupowy jak ja. Za te ciuszki dałam 35 zł.
Chyba będzie Ignaśstaraczka1111 lubi tę wiadomość
-
Nika, tak się cieszę! Co za waleczny maluszek! I jak ślicznie urósł! Dobrze zrobiłaś, że poszłaś na wizytę.
Summer, drugi trymestr jest lepszy, mówię Ci Oczywiście mnie boli brzuch i plecy, migreny też są, ale mdłości prawie ustąpiły! Myślę, że u Ciebie też będzie to piękny czas!
Malka - super, że wyniki są świetne! Kamień z serca, zwłaszcza po tych wieściach na czerwcówkach.
Staraczka - pół kilo maluszka! To już jest coś! Ja niestety mam już 5 kg na plusie, więc nieco ponad normę. U Ciebie chyba z wagą jest ok?
Lusesita - też mam taką blokadę. Obiecuję sobie, że coś kupię małemu po połówkowych.StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
Ja mam cala wyprawkę jeszcze po synku, wiec mowilam ze nic kupowac nie musze a i tak oprzec sie nie moge i jak wchodzę do jakiegos dzieciowego sklepu to zawsze z czyms wyjde. Bede tez chciala zamówić rampersy z 5-10-15 bo maja fajne, a tego akurat nie mam, na lato beda akurat.
-
Anna Stesia gin nic nie mówiła że za dużo tyje czy coś na plusie mam 9 kg już. Zawsze byłam szczupła aktywny tryb życia prowadziłam teraz usiadłam na pupie i się zaokrągliłam hihi. Niech maluszek korzysta z mamusi niczego sobie nie żałuje. Po rozwiązaniu będziemy jeździć na długie spacery
-
staraczka1111 wrote:Anna Stesia gin nic nie mówiła że za dużo tyje czy coś na plusie mam 9 kg już. Zawsze byłam szczupła aktywny tryb życia prowadziłam teraz usiadłam na pupie i się zaokrągliłam hihi. Niech maluszek korzysta z mamusi niczego sobie nie żałuje. Po rozwiązaniu będziemy jeździć na długie spacery
U mnie i endo, i gin powiedzieli, że ciut za dużo przybrałam w stosunku do momentu ciąży, w ktorym się znajduję. A z drugiej strony prawie tego nie widać - owszem, wyskoczył mi brzuszek, ale nic poza tym. Ale 5 kg jak na 4 miesiąc to sporo, zwłaszcza że zawsze byłam filigranowa. A właśnie u Ciebie te 9 kg wydają mi się takie książkowe jak na szósty miesiąc ciąży. Bo drugi i trzeci trymestr jest na przybieranie, a ja już zaczęłam w pierwszym -
Ja w zeszłym tygodniu miałam 600g na plusie, a teraz już pewnie będzie około kilograma. Ciekawe kiedy zacznę bardziej rosnąć. Dzisiaj trochę pochodziłam po sklepach, byłam u fryzjera i trochę mnie brzuch pobolewa więc już leżę w łóżku i mam zamiar poczytac coś innego niż forum... Jak się oderwę
-
Nika, jak samopoczucie w ogóle? Flo, a u Ciebie?
Ale macie dziewczyny super, że już po prenatalnych Mój mąż chciałby powiedzieć o dziecku swoim rodzicom w święta, ale dla mnie to trochę za wcześnie... Będą pytania i rozmowy, a ja chcę jeszcze poczekać, aż minie ten najtrudniejszy okres i powiedzieć pod koniec stycznia. Nie wiem, jak to rozwiążemy.
A ja się czuję, jakbym już parę kilo przybrała Brzuch mam duży - sporo dziewczyn pisze, że tak ma na tym etapie. Aż mi w pracy głupio, że ktoś pomyśli, że połowa ciąży
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Nika - bardzo się cieszę i życzę spokoju do kolejnego USG. Mam też nadzieję, że zostaniesz z tym nowym lekarzem
Malka - super, że Pappa wyszła dobrze to kolejny milowy krok za Tobą
Staraczka, Lusesita - i mnie czeka glukoza. Robiłam taki test w zeszłym roku i już "nie mogę się doczekać". Ja idę dość późno, bo na początku stycznia, to będzie 28 tydzień, ale lekarz mówi, że OK. Do tej glukozy można dodać sok z cytryny i jakoś wchodzi.
Summer, Malka - II trymestr to ponoć najlepszy czas ciążowy
Co do wyprawki - ja to skupiłam się na zrobieniu listy i poszukałam wszystkiego w necie (nie tylko ciuszki, ale cała drogeria, rzeczy dla mnie, meble, sprzęt domowy itd) i powolutku kupuję. Liczę na wielkie promocje poświąteczne
I dla mnie połówkowe stanowiły granicę planowania jakichkolwiek zakupów.
Ja z wagą odstaję, bo na początku ciąży schudłam sporo, teraz dopiero nadrabiam.StaraczkaNika lubi tę wiadomość