X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik u mnie przed ciążą 8-10 nie było problemem, a teraz 5 max :-D a po godzinie znowu głodna.

Rucola kciuki!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks 10 pierogów? Że na przystawkę rozumiem?

Co roku na wigilię bije rekord w jedzeniu uszek (w zasadzie to "uszorów"), w 2016 przekasilam jedyne 46 szt. Także ten, do pierogarni jak że mną pojedziecie żeby żadna na pomysł nie wpadła proponować, że ona stawia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 20:31

Lunaris, summer86, Karma88, Emiilka, lamka, Phnappy, Anna Stesia, olik321, Jeżowa lubią tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 pierogów to u mnie też przekąska :) a dla mojego męża to już w ogóle chyba na zasadzie polizania by było :-D jak robię pierogi na obiad to 200 to jest na dwa dni dla naszej dwójki tak w sam raz :)

Emiilka, KateHawke, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Daniela, przeczytałam tyyle opinii o lekarzach że chyba pójde do tej pani( z Gdyni) Małgorzata Tomczyk-Małyjasiak

Achia, byłam u tej Pani zarówno na prenatalnych jak i połówkowych.
    Cena- 180zł (bardzo niska patrząc na konkurencję).
    Z przebiegu badania byłam zadowolona, wszystko tłumaczyła.
    Nie trwało długo ale zawierało to co zawierać miało.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To powiem Wam że ja zjadam 6 pierogów w porywach do 8, a mój M. jak zje pięć to już się cieszę...! Jak robię 30 pierogów to mamy na dwa obiady :p...
    A któraś z dziewczyn pytała czy mamy na forum fizjoterapeutę - jeśli nic nie mieszam to Ibishka jest? :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, byłam u tej Pani zarówno na prenatalnych jak i połówkowych.
    Cena- 180zł (bardzo niska patrząc na konkurencję).
    Z przebiegu badania byłam zadowolona, wszystko tłumaczyła.
    Nie trwało długo ale zawierało to co zawierać miało.
    o dziękuję za inf. umówiłam się na 11.06. a wiesz może czy mąż może byc przy badaniu?

mam pyt do tych z Was co miały krwiaka- bo ja głupia oczywsicie zaczęłąm czytać w necie i w większości pisze żeby dużo leżec i odpoczywać.lekarz nazwał to krwiaczkiem, nic specjalnego nie powiedział,tylko że b.rzadko zdarza się by coś poszło nie tak
    i nie wiem- lezec? czy bez przesady? niby umówiłam sie jutro z dawno nie widzianą koleżanką i nie wiem czy odwołać czy może do siebie ją zaprosić..

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/83e94fdad3dc.jpg

Kaczorka, możesz dopisać, że u mnie będzie Zuzia <3

Piękna ta Zuzia <3 a jak szyjka?
    Edit : doczytalam na majowkach :) najważniejsze że nie jest krótsza trzymamy się tego że jest dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 21:27

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Ninka to sama słodycz!! <3 Łatwo Ci mówić, że nie musisz dużo kupować malutkiej, bo spod Twoich rąk wychodzą takie cuda, że aż zapiera dech :-D Takie lebiegi manualne jak ja muszą niestety wszystko kupować.

A co do spania – też mam takie drętwienia i niestety, ale nie udało mi się zrezygnować ze spania na dwóch bokach. Dla mnie to niemożliwe przespać noc na jednym boku, a w pozycji półsiedzącej w nocy i tak się człowiek zsuwa. Więc mam nadzieję, że też zmodyfikujesz zalecenia lekarza pod siebie.

Czterolistna Koniczyna – jeśli Cie to pocieszy to na tym etapie wiele z nas miało jakieś wahnięcia z szyjką, w tym ja, choć mnie nigdy nie zeszło poniżej 3 cm. Nie wiem, czy przy takich wartościach jak u Ciebie lepszy nie byłby pessar zamiast szwu, szew się chyba zakłada w ostateczności. No ale ja się nie znam, więc jeśli lekarz tak decyduje to może ma podstawy.

Bajeczko, dobrze, że nie wzięłaś tych zastrzyków. Masaże i ćwiczenia dadzą Ci więcej. Ale pewnie do bólu trzeba będzie przywyknąć.

Lunaris, a to nie zrozumiałam. Na takich wyszczuplających pasach się nie znam, myślałam, że mówimy o pasach pociągowych, tu mnie fizjoterapeutka ostrzegała. Mogę ją jeszcze dopytać, co sądzi o tych wyszczuplających. A co do masażu – robi się go na boku, w odpowiedniej pozycji (przynajmniej tak jest u mnie). Ale i tak moim największym przyjacielem jest piłka do ćwiczeń – wiem, że się powtarzam, ale jeśli nie macie, a doskwiera Wam ból kręgosłupa jest to absolutny must have.

Malka, Ty pracusiu!

Luna, jaka śliczna Zuzia córcia nieduża :-)

Szczerze mówiąc nie wiem, kiedy to zleciało – najszybciej czas zaczął mi pędzić po połówkowych. Ani się obejrzałam, a tu jest maj, w brzuchu ponad 3 kilogramy największej miłości na świecie, torba do szpitala spakowana, noc w noc sny o maluszku. Czuję się totalnie podniecona na myśl o porodzie – pewnie tak jest przed pierwszym, potem już wiadomo, z czym to się je i nikt nie ma złudzeń :-D Nie mogę w to uwierzyć, że niedługo się z synkiem poznamy. I że w ogóle mam dziecko – po tylu latach starań to dla mnie kosmos.

Emiilka, Lunaris, malka, Flowwer, CzterolistnaKoniczyna, Kaczorka, Lusesita, Sarna84, Jeżowa lubią tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    o dziękuję za inf. umówiłam się na 11.06. a wiesz może czy mąż może byc przy badaniu?

Może być przy badaniu. :)
    Od razu wszedł ze mną do gabinetu. Ja leżałam gdy robiła badanie i miałam ekran przed sobą a ona z mężem patrzyli na drugi ekran i mu pokazywała co i jak.
    Lunaris wrote:
    Bajka może nie będzie Cię męczyć do końca...swoją drogą zastanawiam się czy mają na masażu klasycznym stół z dziurą na brzuch :P bo jak tu się położyć?
    Podczas masażu w ciąży leży się na boku.

Dziewczyny, czy wykonywałyście masaż krocza olejkiem ze słodkich migdałów? Dawałyście radę same to zrobić? Jaki olejek kupowałyście? (Na rynku jest sporo różnych, ale jednak nie wiem czy się czymś one od siebie różnią)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 21:25

Anna Stesia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Bajeczko szyjka tak sobie, 2,75, czekamy dalej bo jest twarda i zamknięta. Ufam lekarzowi, bo naprawdę rzetelnie bada i sprawdza. Mamy leżeć dalej ;) z miłą chęcią!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja myślałam że 10 pierogów to dużo :-D może moje są jakieś większe czy co :-D

My też idziemy razem na prenatalne, mąż już się doczekać nie może :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 21:32

Rucola lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn ma piłkę do skakania:

https://www.smyk.com/catalog/product/view/id/241979/?gclid=CjwKCAjwlcXXBRBhEiwApfHGTXGR1J6LaDLv33ye3Ow0uQ5VHIODTPv7pEMG3gE2dEX_RoA96k0TGhoClKUQAvD_BwE

myślicie że jak sobie na niej będę posiadywać to strzeli? :D

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,ja bym nie ryzykowała heheheeh.Kup sobie większą :D

Lunaris lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Dziewczyny, czy wykonywałyście masaż krocza olejkiem ze słodkich migdałów? Dawałyście radę same to zrobić? Jaki olejek kupowałyście? (Na rynku jest sporo różnych, ale jednak nie wiem czy się czymś one od siebie różnią)

Ja mam firmy Etja (olej naturalny z wiesiołka) - tylko że przy infekcjach, które ciągle mi się pałętają lekarz mi odradził masaż - spróbowałam dosłownie 2-3 razy (i powiem Ci, że jest ciężko się dostać, przynajmniej u mnie, ale ja mam wielkie brzuszysko).

Edit: doczytałam, że pytasz o słodkie migdały. Mam z firmy L'Orient, ale tego używam tylko do masażu brzucha (który i tak jest poorany rozstępami, więc w sumie niewiele mi dał).

Lunaris, a ile masz wzrostu? Bo jeśli jesteś bardzo wysoka to potrzebowałabyś piłki o średnicy 65 cm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2018, 21:40

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG, ja chciałam robić ten masaż, ale boję się przez krótką szyjkę i skłonności do infekcji. Zostanę chyba przy aplikacji wiesiołka po 37 tygodniu.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna lez i odpoczywaj :)

Co do piłki to ja sobie muszę kupić można że mi coś pomoże :)

A na te masaże nie wiem czy będę chodzić bo szczerze wątpię by mi cokolwiek pomogły, może wybiorę się na basen ale też boję się infekcji... Także ból moim nowym przyjacielem hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my po badaniach!! Leo rośnie wzorowo, główka o góry i mały grubasek z niego 748g. Wszystkie pomiary w normie albo powyżej normy. szyjki dziś nie badalismy, za 3 tygodnie :) test obciążenia glukozy super, ale za względu na wcześniejsze wyniki, mam powtórzyć w 28tc. Eh, będę musiała jakoś to przeżyć ;)

Anna Stesia, Achia, lamka, Luna1993, Yoselyn82, Flowwer, pilik, summer86, KateHawke, olik321, ibishka, malka, JustynaG, Emiilka, blue00, Lusesita, Malwas, Jeżowa, E_w_c_i_a, Angelika83 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajko, pamiętam, że Innamorata po basenie przyniosła, jak to sie malowniczo wyraziła "sto twarzy grzybiarzy", więc ja się boje basenu w ciązy. Ale chyba inne dziewczyny z naszego wątku chodzą i nie mają takich złych doświadczeń. Masaż jest super, rozluźnia, rozgrzewa itp., więc może daj mu szansę :-D A co do piłki - pamiętaj, żeby na niej nie skakać, tylko kręcić pupką.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Dziewczyny my po badaniach!! Leo rośnie wzorowo, główka o góry i mały grubasek z niego 748g. Wszystkie pomiary w normie albo powyżej normy. szyjki dziś nie badalismy, za 3 tygodnie :) test obciążenia glukozy super, ale za względu na wcześniejsze wyniki, mam powtórzyć w 28tc. Eh, będę musiała jakoś to przeżyć ;)

Fantastyczne wieści! Może oprócz tego powtórzenia glukozy, bleeee!

Rucola lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 maja 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no ja niewysoka 162cm ale żartowałam- jak bym siadła i by strzeliło to by mnie chyba syn wzrokiem wysadził w powietrze :P

Uciekam spać Mamuśki, padam na gębę a jeszcze jutro ta krzywa cukrowa :/ od rana będzie wesoło...

blue00 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ