X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znów nocna warta.. ech.

Odnośnie wiesiołka, jak na szkole rodzenia powiedzieli o aplikacji dopochwowej to od razu zapytałam czy na pewno o kapsułki chodzi i czy one sie rozpuszczą ;) położna zapewniła że tak. Wiesiołek podobno zmiękcza szyjkę oraz działa uelastyczniająco na pochwe i kroczę, więc główka dziecka podobno łatwiej przechodzi i jest mniej nacięć.

Barbarka1984, Malwas lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    U mnie znów nocna warta.. ech.

Odnośnie wiesiołka, jak na szkole rodzenia powiedzieli o aplikacji dopochwowej to od razu zapytałam czy na pewno o kapsułki chodzi i czy one sie rozpuszczą ;) położna zapewniła że tak. Wiesiołek podobno zmiękcza szyjkę oraz działa uelastyczniająco na pochwe i kroczę, więc główka dziecka podobno łatwiej przechodzi i jest mniej nacięć.
    Wiesiołek w kapsułkach dobrze się rozpuszcza - jak mam przesuszone śluzówki w gardełku (a to u mnie częste ze względu na pracę) to mam właśnie sobie ssać oeparol. Ta otoczka zostaje dłużej ale nie jest zła - pochwa pewnie nie będzie miała nic przeciwko.

Miłego dnia!

summer86, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,ty mnie momentami rozbawiasz do łez :D Powodzenia w delektowaniu się słodkościami.Chętnie wypiłabym za ciebie,dla mnie to nie problem ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam po porannej awanturze z Luśką. Skończyło się na tym, że zjadłam tylko 1/3 śniadania i mam na rękach uśpione dziecię..
    Aluśka to typowa Kaczorka - mała krzykaczka awanturnica.

Luna - Zuzia super!! A komplecik dla niej mega!! :D

Rucola - Leoś rośnie jak na drożdżach :)

Bajka - powodzenia w walce o ulgę w bólu! Mam nadzieję, że uda się z tymi masażami.

Lunaris - kciuki za krzywą :)

Ja mam dziś misję. Muszę znaleźć lokal na chrzciny. Będzie nas malutko, bo 9 osób "dorosłych" i Aluśka :)
    Mam nadzieję, że coś znajdę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka powodzenia w poszukowaniach :) napewno coś znajdziesz. A ciuszki kupił emek, bo tak się wczoraj ucieszył, że po prostu musiał ;)

Daniela u mnie nie chodzi nawet o długość tylko o dramatyczne i szybkie skracanie na tak wczesnym etapie. W tydzień z 36 na 15 plus 2 CM rozwarcia. :( obserwujemy dalej

Kaczorka lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to muszę pamiętać o tym wiesiołku.

Rucola Twój maluch naprawdę przoduje w wadze :) suoer ze tak ładnie rośnie.

Bajka ja bylam ns kilku masażach i mi robili na boku. Pomagają bardzo nawet nie wiedziałam że ciało się tak spina w ciąży

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten masaż mogą robić jak chcą byle bym je dostała hehe:)
    Narazie powtarzam badania na tarczyce i lecę do rodzinnego
    Dziękuję dziewczyny :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie jest Wasze nastawienie do chustonoszenia?
    Czy będziecie próbować? Jak podglądałam filmiki instruktażowe to troszkę się trzeba z tym wiązaniem i naciąganiem materiału namęczyć i mnie trochę to przeraża.

AnnaStasia, a Ty planujesz nosić dziecko w chuście?
    Zamierzam o to podpytać fizjoterapeutę bo teoretycznie powinnam unikać dźwigania ale przecież z niemowlakiem się tak nie da. A temat mnie zastanawia.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- ja bym bardzo chciała nosić dziecko w chuście. Zwłaszcza że mam psa więc będzie mi łatwiej zamotać dziecko i iść z psem. Mam koleżankę która jest instruktorką ale mieszka 300km ode mnie ale może jakimś online wyśle mi porady. Będę próbować i zobaczymy czy dziecię będzie chciało ;)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka powodzenia, mam nadzieję, że szybko uda się ogarnąć te masaże. I myslę, że pomogą, ja przez rok chodziłam na rehabilitację, bo i z odcinkiem szyjnym i lędźwiowym walczyłam. Teraz zostawiłam wszystko przez ciążę, ale pewnie jak już się uspokoi u mnie to wróce, bo czuję to ogromne napięcie w szyjnym.
    I takie masaże/rehabilitacja działają cuda, więc dobry fizjoterapeuta na pewno Ci pomoże. :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma tylko dobry fizjoterapeuta i NFZ chyba nie idą w parze narazie czekam w kolejce do lekarza i jest 15 osób przede mną zobaczę jak to szybko idzie jak wolno to może mnie ktoś wpusci bo w sumie za max 2 godz muszę być w domu oddać auto mężowi bo jedzie do pracy a przy okazji chciałabym ta rehabilitacje załatwić więc myślę że zacznę się wciskać na chama

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z Was ten termometr dla dziecka z lidla? Kaczorka?
    Warto to kupić czy badziewie? Od jutra mają być :)

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciskaj się!
    Ja wczoraj siedziałam pod gabinetem u laryngologa i takie mnie mdłości nachodziły i myslałam, że w końcu mi się uleje do kosza w poczekalni. A ludzi pełno. :D Czekam aż brzuchol urośnie mi taki mega ciązowy to będę się wciskać w końcu!

Nie no śmieję się teraz, bo nie lubię takiego wciskania, ale jak widzę zawsze dziewczynę w ciąży to staram się wpuszczać.

Kurde, nażarłam się na śniadanie, pół godziny minęło, a mnie już ssie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja myślę o chustowaniu, ale jak wyjdzie w praniu nie wiem.

Narazie załatwiam wizytę u okulisty, bo mam astygmatyzm i krótkowzroczność. Niech mi sprawdzą przed porodem jak mogę rodzić.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję że za jakiś czas się będę wciskać bo jest tu tak gorąco a ja żadnej wody nie mam a do auta za daleko, no nic mam jeszcze czas a brzuch mam już mega widoczny bo każdy widział i to moje kustykanie to nikt nic nie powiedział, aha jeszcze mam przy sobie segregator jestem w ciąży

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Ma któraś z Was ten termometr dla dziecka z lidla? Kaczorka?
    Warto to kupić czy badziewie? Od jutra mają być :)

My mamy zwykły termometr z miękką końcówką do mierzenia temperatury w pupce. Są najlepsze i najbardziej miarodajne :)
    Czytałam mnóstwo opinii o tych bezdotykowych (bo to chyba o te Ci chodzi?) i dużo osób narzeka, że mocno przekłamują. Ponoć zbierają temperaturę z otoczenia.

I z własnego doświadczenia powiem Ci, że to mierzenie temperatury w dupce nie jest takie straszne :)

pilik, Jadranka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, jakie jest Wasze nastawienie do chustonoszenia?
    Czy będziecie próbować? Jak podglądałam filmiki instruktażowe to troszkę się trzeba z tym wiązaniem i naciąganiem materiału namęczyć i mnie trochę to przeraża.

Zamierzam o to podpytać fizjoterapeutę bo teoretycznie powinnam unikać dźwigania ale przecież z niemowlakiem się tak nie da. A temat mnie zastanawia.
    Dużo na ulicy widzę kobiet z różnego rodzaju nosidełkami na szelkach i innych zapięciach, może warto się tym też zainteresować.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Tak, planuję spróbować, kupiłam na razie jedną i zobaczymy, jak nam pójdzie. Biore pod uwagę, że latem dziecku może być po prostu za ciepło na chustę, ale z drugiej strony czasem potrzeba dwóch rąk do czegoś więcej niż tylko husiania. Rozmawiałam o tym z moją fizjo i wbrew pozorom jeśli dziecko jest dobrze zamotane to tak bardzo to kręgosłupa nie obciąża. A starsze dziecko wygodnie jest wyrzucić na plecy i wtedy już w ogóle luz.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Dużo na ulicy widzę kobiet z różnego rodzaju nosidełkami na szelkach i innych zapięciach, może warto się tym też zainteresować.

Nosidełka są super, ale dla nieco starszego dziecka - taki maluszek do powiedzmy 4 miesiąca (a niektórzy mówią, że do czasu, gdy nauczy się siedzieć) lepiej, żeby był w chuście (odpowiednio zawiązanej rzecz jasna).

• Malwas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Nosidełka są super, ale dla nieco starszego dziecka - taki maluszek do powiedzmy 4 miesiąca (a niektórzy mówią, że do czasu, gdy nauczy się siedzieć) lepiej, żeby był w chuście (odpowiednio zawiązanej rzecz jasna).
    To tego nie wiedziałam, dzięki :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ