Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie znów nocna warta.. ech.
Odnośnie wiesiołka, jak na szkole rodzenia powiedzieli o aplikacji dopochwowej to od razu zapytałam czy na pewno o kapsułki chodzi i czy one sie rozpuszcząpołożna zapewniła że tak. Wiesiołek podobno zmiękcza szyjkę oraz działa uelastyczniająco na pochwe i kroczę, więc główka dziecka podobno łatwiej przechodzi i jest mniej nacięć.
Barbarka1984, Malwas lubią tę wiadomość
-
summer86 wrote:U mnie znów nocna warta.. ech.
Odnośnie wiesiołka, jak na szkole rodzenia powiedzieli o aplikacji dopochwowej to od razu zapytałam czy na pewno o kapsułki chodzi i czy one sie rozpuszcząpołożna zapewniła że tak. Wiesiołek podobno zmiękcza szyjkę oraz działa uelastyczniająco na pochwe i kroczę, więc główka dziecka podobno łatwiej przechodzi i jest mniej nacięć.
Miłego dnia!
summer86, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja się witam po porannej awanturze z Luśką. Skończyło się na tym, że zjadłam tylko 1/3 śniadania i mam na rękach uśpione dziecię..
Aluśka to typowa Kaczorka - mała krzykaczka awanturnica.
Luna - Zuzia super!! A komplecik dla niej mega!!
Rucola - Leoś rośnie jak na drożdżach
Bajka - powodzenia w walce o ulgę w bólu! Mam nadzieję, że uda się z tymi masażami.
Lunaris - kciuki za krzywą
Ja mam dziś misję. Muszę znaleźć lokal na chrzciny. Będzie nas malutko, bo 9 osób "dorosłych" i Aluśka
Mam nadzieję, że coś znajdę. -
nick nieaktualnyKaczorka powodzenia w poszukowaniach
napewno coś znajdziesz. A ciuszki kupił emek, bo tak się wczoraj ucieszył, że po prostu musiał
Daniela u mnie nie chodzi nawet o długość tylko o dramatyczne i szybkie skracanie na tak wczesnym etapie. W tydzień z 36 na 15 plus 2 CM rozwarcia.obserwujemy dalej
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, jakie jest Wasze nastawienie do chustonoszenia?
Czy będziecie próbować? Jak podglądałam filmiki instruktażowe to troszkę się trzeba z tym wiązaniem i naciąganiem materiału namęczyć i mnie trochę to przeraża.
AnnaStasia, a Ty planujesz nosić dziecko w chuście?
Zamierzam o to podpytać fizjoterapeutę bo teoretycznie powinnam unikać dźwigania ale przecież z niemowlakiem się tak nie da. A temat mnie zastanawia.
-
nick nieaktualnyJustyna- ja bym bardzo chciała nosić dziecko w chuście. Zwłaszcza że mam psa więc będzie mi łatwiej zamotać dziecko i iść z psem. Mam koleżankę która jest instruktorką ale mieszka 300km ode mnie ale może jakimś online wyśle mi porady. Będę próbować i zobaczymy czy dziecię będzie chciało
-
Bajka powodzenia, mam nadzieję, że szybko uda się ogarnąć te masaże. I myslę, że pomogą, ja przez rok chodziłam na rehabilitację, bo i z odcinkiem szyjnym i lędźwiowym walczyłam. Teraz zostawiłam wszystko przez ciążę, ale pewnie jak już się uspokoi u mnie to wróce, bo czuję to ogromne napięcie w szyjnym.
I takie masaże/rehabilitacja działają cuda, więc dobry fizjoterapeuta na pewno Ci pomoże.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma tylko dobry fizjoterapeuta i NFZ chyba nie idą w parze narazie czekam w kolejce do lekarza i jest 15 osób przede mną zobaczę jak to szybko idzie jak wolno to może mnie ktoś wpusci bo w sumie za max 2 godz muszę być w domu oddać auto mężowi bo jedzie do pracy a przy okazji chciałabym ta rehabilitacje załatwić więc myślę że zacznę się wciskać na chama
-
Wciskaj się!
Ja wczoraj siedziałam pod gabinetem u laryngologa i takie mnie mdłości nachodziły i myslałam, że w końcu mi się uleje do kosza w poczekalni. A ludzi pełno.Czekam aż brzuchol urośnie mi taki mega ciązowy to będę się wciskać w końcu!
Nie no śmieję się teraz, bo nie lubię takiego wciskania, ale jak widzę zawsze dziewczynę w ciąży to staram się wpuszczać.
Kurde, nażarłam się na śniadanie, pół godziny minęło, a mnie już ssie.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Ja coś czuję że za jakiś czas się będę wciskać bo jest tu tak gorąco a ja żadnej wody nie mam a do auta za daleko, no nic mam jeszcze czas a brzuch mam już mega widoczny bo każdy widział i to moje kustykanie to nikt nic nie powiedział, aha jeszcze mam przy sobie segregator jestem w ciąży
-
Jadranka wrote:Ma któraś z Was ten termometr dla dziecka z lidla? Kaczorka?
Warto to kupić czy badziewie? Od jutra mają być
My mamy zwykły termometr z miękką końcówką do mierzenia temperatury w pupce. Są najlepsze i najbardziej miarodajne
Czytałam mnóstwo opinii o tych bezdotykowych (bo to chyba o te Ci chodzi?) i dużo osób narzeka, że mocno przekłamują. Ponoć zbierają temperaturę z otoczenia.
I z własnego doświadczenia powiem Ci, że to mierzenie temperatury w dupce nie jest takie strasznepilik, Jadranka lubią tę wiadomość
-
JustynaG wrote:Dziewczyny, jakie jest Wasze nastawienie do chustonoszenia?
Czy będziecie próbować? Jak podglądałam filmiki instruktażowe to troszkę się trzeba z tym wiązaniem i naciąganiem materiału namęczyć i mnie trochę to przeraża.
Zamierzam o to podpytać fizjoterapeutę bo teoretycznie powinnam unikać dźwigania ale przecież z niemowlakiem się tak nie da. A temat mnie zastanawia.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
JustynaG wrote:
Tak, planuję spróbować, kupiłam na razie jedną i zobaczymy, jak nam pójdzie. Biore pod uwagę, że latem dziecku może być po prostu za ciepło na chustę, ale z drugiej strony czasem potrzeba dwóch rąk do czegoś więcej niż tylko husiania. Rozmawiałam o tym z moją fizjo i wbrew pozorom jeśli dziecko jest dobrze zamotane to tak bardzo to kręgosłupa nie obciąża. A starsze dziecko wygodnie jest wyrzucić na plecy i wtedy już w ogóle luz.
-
Malwas wrote:Dużo na ulicy widzę kobiet z różnego rodzaju nosidełkami na szelkach i innych zapięciach, może warto się tym też zainteresować.
Nosidełka są super, ale dla nieco starszego dziecka - taki maluszek do powiedzmy 4 miesiąca (a niektórzy mówią, że do czasu, gdy nauczy się siedzieć) lepiej, żeby był w chuście (odpowiednio zawiązanej rzecz jasna). -
Anna Stesia wrote:Nosidełka są super, ale dla nieco starszego dziecka - taki maluszek do powiedzmy 4 miesiąca (a niektórzy mówią, że do czasu, gdy nauczy się siedzieć) lepiej, żeby był w chuście (odpowiednio zawiązanej rzecz jasna).
Anna Stesia lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;