Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 03:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znów nocna warta.. ech.

Odnośnie wiesiołka, jak na szkole rodzenia powiedzieli o aplikacji dopochwowej to od razu zapytałam czy na pewno o kapsułki chodzi i czy one sie rozpuszczą ;) położna zapewniła że tak. Wiesiołek podobno zmiękcza szyjkę oraz działa uelastyczniająco na pochwe i kroczę, więc główka dziecka podobno łatwiej przechodzi i jest mniej nacięć.

Barbarka1984, Malwas lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    U mnie znów nocna warta.. ech.

Odnośnie wiesiołka, jak na szkole rodzenia powiedzieli o aplikacji dopochwowej to od razu zapytałam czy na pewno o kapsułki chodzi i czy one sie rozpuszczą ;) położna zapewniła że tak. Wiesiołek podobno zmiękcza szyjkę oraz działa uelastyczniająco na pochwe i kroczę, więc główka dziecka podobno łatwiej przechodzi i jest mniej nacięć.
    Wiesiołek w kapsułkach dobrze się rozpuszcza - jak mam przesuszone śluzówki w gardełku (a to u mnie częste ze względu na pracę) to mam właśnie sobie ssać oeparol. Ta otoczka zostaje dłużej ale nie jest zła - pochwa pewnie nie będzie miała nic przeciwko.

Miłego dnia!

summer86, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,ty mnie momentami rozbawiasz do łez :D Powodzenia w delektowaniu się słodkościami.Chętnie wypiłabym za ciebie,dla mnie to nie problem ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam po porannej awanturze z Luśką. Skończyło się na tym, że zjadłam tylko 1/3 śniadania i mam na rękach uśpione dziecię..
    Aluśka to typowa Kaczorka - mała krzykaczka awanturnica.

Luna - Zuzia super!! A komplecik dla niej mega!! :D

Rucola - Leoś rośnie jak na drożdżach :)

Bajka - powodzenia w walce o ulgę w bólu! Mam nadzieję, że uda się z tymi masażami.

Lunaris - kciuki za krzywą :)

Ja mam dziś misję. Muszę znaleźć lokal na chrzciny. Będzie nas malutko, bo 9 osób "dorosłych" i Aluśka :)
    Mam nadzieję, że coś znajdę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka powodzenia w poszukowaniach :) napewno coś znajdziesz. A ciuszki kupił emek, bo tak się wczoraj ucieszył, że po prostu musiał ;)

Daniela u mnie nie chodzi nawet o długość tylko o dramatyczne i szybkie skracanie na tak wczesnym etapie. W tydzień z 36 na 15 plus 2 CM rozwarcia. :( obserwujemy dalej

Kaczorka lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to muszę pamiętać o tym wiesiołku.

Rucola Twój maluch naprawdę przoduje w wadze :) suoer ze tak ładnie rośnie.

Bajka ja bylam ns kilku masażach i mi robili na boku. Pomagają bardzo nawet nie wiedziałam że ciało się tak spina w ciąży

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ten masaż mogą robić jak chcą byle bym je dostała hehe:)
    Narazie powtarzam badania na tarczyce i lecę do rodzinnego
    Dziękuję dziewczyny :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakie jest Wasze nastawienie do chustonoszenia?
    Czy będziecie próbować? Jak podglądałam filmiki instruktażowe to troszkę się trzeba z tym wiązaniem i naciąganiem materiału namęczyć i mnie trochę to przeraża.

AnnaStasia, a Ty planujesz nosić dziecko w chuście?
    Zamierzam o to podpytać fizjoterapeutę bo teoretycznie powinnam unikać dźwigania ale przecież z niemowlakiem się tak nie da. A temat mnie zastanawia.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna- ja bym bardzo chciała nosić dziecko w chuście. Zwłaszcza że mam psa więc będzie mi łatwiej zamotać dziecko i iść z psem. Mam koleżankę która jest instruktorką ale mieszka 300km ode mnie ale może jakimś online wyśle mi porady. Będę próbować i zobaczymy czy dziecię będzie chciało ;)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka powodzenia, mam nadzieję, że szybko uda się ogarnąć te masaże. I myslę, że pomogą, ja przez rok chodziłam na rehabilitację, bo i z odcinkiem szyjnym i lędźwiowym walczyłam. Teraz zostawiłam wszystko przez ciążę, ale pewnie jak już się uspokoi u mnie to wróce, bo czuję to ogromne napięcie w szyjnym.
    I takie masaże/rehabilitacja działają cuda, więc dobry fizjoterapeuta na pewno Ci pomoże. :)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma tylko dobry fizjoterapeuta i NFZ chyba nie idą w parze narazie czekam w kolejce do lekarza i jest 15 osób przede mną zobaczę jak to szybko idzie jak wolno to może mnie ktoś wpusci bo w sumie za max 2 godz muszę być w domu oddać auto mężowi bo jedzie do pracy a przy okazji chciałabym ta rehabilitacje załatwić więc myślę że zacznę się wciskać na chama

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma któraś z Was ten termometr dla dziecka z lidla? Kaczorka?
    Warto to kupić czy badziewie? Od jutra mają być :)

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wciskaj się!
    Ja wczoraj siedziałam pod gabinetem u laryngologa i takie mnie mdłości nachodziły i myslałam, że w końcu mi się uleje do kosza w poczekalni. A ludzi pełno. :D Czekam aż brzuchol urośnie mi taki mega ciązowy to będę się wciskać w końcu!

Nie no śmieję się teraz, bo nie lubię takiego wciskania, ale jak widzę zawsze dziewczynę w ciąży to staram się wpuszczać.

Kurde, nażarłam się na śniadanie, pół godziny minęło, a mnie już ssie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja myślę o chustowaniu, ale jak wyjdzie w praniu nie wiem.

Narazie załatwiam wizytę u okulisty, bo mam astygmatyzm i krótkowzroczność. Niech mi sprawdzą przed porodem jak mogę rodzić.

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja coś czuję że za jakiś czas się będę wciskać bo jest tu tak gorąco a ja żadnej wody nie mam a do auta za daleko, no nic mam jeszcze czas a brzuch mam już mega widoczny bo każdy widział i to moje kustykanie to nikt nic nie powiedział, aha jeszcze mam przy sobie segregator jestem w ciąży

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wrote:
    Ma któraś z Was ten termometr dla dziecka z lidla? Kaczorka?
    Warto to kupić czy badziewie? Od jutra mają być :)

My mamy zwykły termometr z miękką końcówką do mierzenia temperatury w pupce. Są najlepsze i najbardziej miarodajne :)
    Czytałam mnóstwo opinii o tych bezdotykowych (bo to chyba o te Ci chodzi?) i dużo osób narzeka, że mocno przekłamują. Ponoć zbierają temperaturę z otoczenia.

I z własnego doświadczenia powiem Ci, że to mierzenie temperatury w dupce nie jest takie straszne :)

pilik, Jadranka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Dziewczyny, jakie jest Wasze nastawienie do chustonoszenia?
    Czy będziecie próbować? Jak podglądałam filmiki instruktażowe to troszkę się trzeba z tym wiązaniem i naciąganiem materiału namęczyć i mnie trochę to przeraża.

Zamierzam o to podpytać fizjoterapeutę bo teoretycznie powinnam unikać dźwigania ale przecież z niemowlakiem się tak nie da. A temat mnie zastanawia.
    Dużo na ulicy widzę kobiet z różnego rodzaju nosidełkami na szelkach i innych zapięciach, może warto się tym też zainteresować.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Tak, planuję spróbować, kupiłam na razie jedną i zobaczymy, jak nam pójdzie. Biore pod uwagę, że latem dziecku może być po prostu za ciepło na chustę, ale z drugiej strony czasem potrzeba dwóch rąk do czegoś więcej niż tylko husiania. Rozmawiałam o tym z moją fizjo i wbrew pozorom jeśli dziecko jest dobrze zamotane to tak bardzo to kręgosłupa nie obciąża. A starsze dziecko wygodnie jest wyrzucić na plecy i wtedy już w ogóle luz.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Dużo na ulicy widzę kobiet z różnego rodzaju nosidełkami na szelkach i innych zapięciach, może warto się tym też zainteresować.

Nosidełka są super, ale dla nieco starszego dziecka - taki maluszek do powiedzmy 4 miesiąca (a niektórzy mówią, że do czasu, gdy nauczy się siedzieć) lepiej, żeby był w chuście (odpowiednio zawiązanej rzecz jasna).

• Malwas Autorytet

Wysłany: 9 maja 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Nosidełka są super, ale dla nieco starszego dziecka - taki maluszek do powiedzmy 4 miesiąca (a niektórzy mówią, że do czasu, gdy nauczy się siedzieć) lepiej, żeby był w chuście (odpowiednio zawiązanej rzecz jasna).
    To tego nie wiedziałam, dzięki :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ