Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Daniela wrote:Czekam przed gabinetem. Zaraz zniose jajo.
Daniela powodzenia!!!!
Nie wytrzymałam i murzynek się piecze właśnie.
Czy Wy tez nie mogłyście się przyzwyczaić, że macie suwaczek ciążowy? Forum przeglądam i wiecznie się dziwie co to u mnie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 12:09
Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Anna Stesia dobrze ze piszesz ze tejpy są dobre ja już mam założone dziś i w piątek idę na zmianę, nie wiem ile będą to robić ale dziewczyny raczej chciały mi pomóc
A one się biały poprostu mnie masować żeby nie było skurczy.
Daniela trzymam kciuki -
Najważniejsze że maleństwo Ok :*
-
Dotarłam dzisiaj do laboratorium. Zrobiłam morfologię, TSH, FT 3, FT4, glukozę i te badania w kierunku różyczki. Mam nadzieję, że będzie ok.
Póki co mam wyniki morfologii. Lekko obniżony hematokryt i leukocyty powyżej normy, ale w pierwszej ciąży tez tak miałam.
Hemoglobina 12,3 więc też szału nie ma, ale póki w normie to się nie martwię.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Jestem.
Młode ma 17,34mm. Ciąża starsza o tydzień. Zdjęcie mam beznadziejne, tak słabej jakości zdjęcia jeszcze nie miałam, ale mniejsza o to.
Wypłakałam się mężowi do słuchawki. Lekarz zrzęda, maruda i żółw. Badanie okropnie bolesne, pierwszy raz miałam USG na samolocie. Odbierał telefony, komentował do mnie wszystko, wychodził. Rzucał tekstami o wizytach prywatnych, że nie będzie wciskał ciężarnych, co to chcą recepty na leki od niego, bo chcą refundowane. Odmówił jakiejś dziewczynie w 31tc podania gammoglobuliny, bo się chce wcisnąć do niego, niech sobie szuka innej przychodni, a i tak jest już za późno. Że on się nie da. Musiałam tego wszystkiego wysłuchiwać.
Moja wizyta w gabinecie trwała godzinę - z czego badanie na samolocie razem z USG może 5 minut, reszta to jego narzekanie. O dziecku nie dowiedziałam się praktycznie nic.
A jeszcze, gdy mi badał macicę, to wmawiał mi, że musiałam zajść wcześniej w ciążę, że to niemożliwe, żebym miała owulację w 8dc.
Do laboratorium muszę się rejestrować, na badanie czystości pochwy jechać w inne miejsce.
Jednym słowem - NFZ.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Krzywej cukrowej nie zrobiłam, bo znowu mnie mdli i wiem, że nie dam rady tego wypić. Czekam na lepszy dzień. mam czas do kolejnej wizyty u mojego lekarza czyli jakies 2 tygodnie.
W piątek mam prenatalane. Na samą myśl mi słabo. Powiedzcie mi miałyście te badanie już przez brzuch czy nadal dowcipnieSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Daniela, cieszę się że z maluszkiem ok. a przeżyć z wizyty współczuję
Lekarz na NFZ do którego chodziłam naście lat, też bywał taki humorzasty.. wchodziłam na wizytę a on komentował przypadek innej pacjentki. Potrafił krzyczeć bez powodu i czepiać się a innym razem był do rany przyłóż. Dlatego mimo, że pracuje w szpitalu nie zecydowałam się na prowadzenie ciąży u niego, bo wiem że sporo nerwów by mi dostarczył, a to raczej nie jest wskazane. -
agulineczka wrote:Daniela współczuje wizyty, ja nie chodzę na NFZ, to nie na moje nerwy.
Pierwszy raz byłam.
Nie wiem, czy dam radę pójść kolejny.
Od prenatalnych chciałam się przenieść prywatnie do mojego lekarza, który moje poprzednie ciąże prowadził.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 13:51
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualny
-
Daniela-masakra! Znając mój charakterek poszłabym złożyć skargę. Lekarze ciągle nie rozumieją tego że oni są dla pacjentów a nie pacjenci dla nich
-
Co do chusty to mam dwie - długą tkana i kółkowa. Myślałam że zastąpią wózek ale niestety na upały nie bardzo.Jesień zima wiosna jak najbardziej.
Konieczne jest spotkanie z doradcą po urodzeniu - żeby krzywdy z nóżkami nie zrobić. W krakowie mogę polecić Natalie Rączkę z Babywearing. Lepiej wziąć spotkanie indywidualne w domu niż grupowe.
Moja mała jest właśnie zamotana. Nie byłoby dziś obiadu bez chusty, no za cholerę bym tych ziemniaków nie obrałaWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2018, 14:12
Anna Stesia, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość