X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik jak będę przy kompie to wrzucę przepis na fit testerki. Bardzo prosty i szybki.

U mnie jeszcze jest tak, że mam bardzo wystające żebra (jak Julia Kamińska :-P) i to tak trochę odwraca uwagę od brzucha.

Oj Flo no nie wiem czy taki fit haha. Mamo tak dokładnie pamiętam jak testowałaś znienacka :-) a tu już kilo chłopa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 18:13

Flowwer lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo to Szymuś kawał chłopaka! 1kg bardzo przemawia do mojej wyobraźni, że to już dużo!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w Lidlu tylko ciuszki dla dzieci. Dla ciężarnych nie dojechały póki co :p up
    A co l4-jak odpadłam w połowie mca to pensję dostałam stricte za ten miesiąc a za kolejne to będzie wyliczona średnia?dobrze to rozumiem?

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa łączę się w bólu. Ja tez doktorantka, tyle że badania miałam na takim etapie że mogłam to zakończyć i iść pisać pracę. Do laboratorium nawet mi nie pozwolił szef wchodzić bo robię w organice. Udało mi się napisać przez ciążę i złożyć pracę na 3 tygodnie przed porodem :)
    Powinni coś zrobić ze statusem doktoranta, brak l4 i macierzyńskiego jest poniżający, zwłaszcza ze doktorat robi się w wieku reprodukcyjnym.
    Moja gin jak się dowiedziała że nie może mi wypisać zwolnienia nazwała to WOLONTARIATEM ŻYCIOWYM.

Jeżowa lubi tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, cudowne wieści <3
    Dorodny z Szymka bobas ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Dlatego nie patrz w ogóle na to co sobie ktoś pomyśli i czy jakiś niemiły personel na izbie będzie kręcił nosem, to jest Twije prawo i jeśli coś Cię niepokoi to po prostu patrz tylko i wyłącznie na Wasze dobro i bezpieczeństwo <3

To samo powiedziała nam położna na szkole rodzenia. Co prawda ona o tym mówiła w kontekście rodzenia. "Nieważne, że jedziesz dziś na ip 4 raz... nie przejmuj się, że ktoś coś skomentuje (choć nikt nie powinien) bo jeśli coś się stanie to będziesz mieć sobie za złe, że czegoś nie zrobiłaś."

lamka wrote:
    Premii chyba się nie wlicza :-/
    Moim zdaniem liczy się średnia pensja z ostatnich 12 m-cy czyli również premie.

Achia wrote:
    To może poproś żeby ktoś Ci ustąpił? właśnie, dziewczyny, prosicie właśnie o wolne miejsca?albo gdzies w kolejkach?u mnie nic nie widać ale nie wiem czy będę umiała..

Z 2 tygodnie temu Pani pielęgniarka w przychodni ochrzaniła ludzi, że nikt ciężarnej (czyli mnie) miejsca nie ustąpił. Jednej Pani głupio się zrobiło, powiedziała, że ona nie wiedziała i mi miejsca ustąpiła.

Planuję skorzystać z pierwszeństwa jak będę miała mieć zrobioną krzywą cukrową. Nie mam zamiaru męczyć siebie i malucha oczekiwaniem w kolejce na pierwszy pobór krwi.
    Anna Stesia wrote:
    A co do pracy na l4 to wiecie jak to jest - jeśli pracujecie na l4 to jedyną osobą, która ma kłopoty w razie czego jesteście Wy. Pracodawca nie będzie miał żadnych problemów, pracownik zaś tak. Wiem jak to jest i też zdarzało mi się, zwłaszcza w poprzedniej pracy, pracować na l4 - mój pracodawca wydzwaniał do mnie i kazał robić mimo np. zapalenia ucha czy innych problemów zdrowotnych.
    Chyba wiele zależy od tego co nazywamy pracą.
    Dla przykładu - jeśli będę na L4 i zadzwonią do mnie z pracy z zapytaniem o jakiś projekt który prowadziłam - to prościej będzie poświęcić nawet te 15minut i wyjaśnić wszystko co i jak niż temu nowemu pracownikowi ogarnąć coś nad czym pracowałam kilka miesięcy.
    A co innego przygotowywać raporty i odwalać robotę.
    Jeśli do kobiety w ciąży, która jest na L4 zadzwoni ktoś z firmy z pytaniem to chyba nie powinno być z tym problemu. No chyba, że jest to nadużywane (to może to być kłopotliwe dla samej ciężarnej).

INFO: w C&A tylko dziś jest 25% rabatu na rzeczy nieprzecenione (również dla maluszków)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 18:58

Anna Stesia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo mi miło, jestescie kochane <3

Anna Stasia ja mam w szpitalu ktg dwa razy dziennie i 6 razy dziennie mierzenie tętna, wiec rozumiem o czym mówisz - szczególnie, że jedno z ktg jest przed 5 rano

Co do l4 - ja jestem od początku a nawet trochę przed, bo było ciężko w pracy i był taki poziom stresu, że po cb sypalam się psychicznie, premie mi się wliczyly do l4 (średnia wypłata z 12 miesięcy) i tez mam teraz więcej niż jak pracowałam. Premie wliczają się tylko wtedy kiedy oczywiście sa oficjalne i nie mogą być tzw. uznaniowe.

Szumuś rośnie jak szalony :) <3 a jeszcze niedawno czekałyśmy tu wszystkie na transfer :)

zapomniałam wspomnieć, że lekarz robiący usg przy przyjęciu do szpitala 4 razy powtórzył „duże dziecko” bo moj misio wyprzedza termin o 3 tygodnie i miał tydzień temu wg pomiaru 2250

Jezowa - to straszne, wyzysk w biały dzień, w dodatku młodych zdolnych i ambitnych ludzi !!! A patologia dostaje za darmochę ;/

Jeżowa, Lunaris, Flowwer, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, naprawdę spory jest Twój bobas :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania? Jesteś?
    Bo tak nagle zamilkłaś... nie wiem czy temat wózkowy Cię zmęczył czy coś tam się złego dzieje. Odezwij się, żebyśmy się nie martwiły.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale mi się czegoś chce sama nie wiem czego właśnie zjadłam dwa ogórki takie świeże i mega dobre są ale już mi się skończyły, siostra dziś mi dała trochę truskawek i nie umiałam sie oderwać hehe i zapomniałam kupić, bardzo bym chciala by już był sezon na truskawki bo był jadła na śniadanie obiad i kolacje :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ja właśnie pochłonęłam 4 kanapki z sałatą, żółtym serem i pomidorem i tak dumam czy kolejne cztery będą przesadą :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziewczyny ale mi się czegoś chce sama nie wiem czego właśnie zjadłam dwa ogórki takie świeże i mega dobre są ale już mi się skończyły, siostra dziś mi dała trochę truskawek i nie umiałam sie oderwać hehe i zapomniałam kupić, bardzo bym chciala by już był sezon na truskawki bo był jadła na śniadanie obiad i kolacje :)

Ja dziś marzyłam o lodach - w Macu są mcflurry z masłem orzechowym teraz :o ale siostra powiedziała, że był taki ogromy korek w tamta stronę, że zrezygnowała i kupiła mi w bufecie ciasto czekoladowe - kocham ja bardzo, ale wiecie... to nie było to :)

• olik321 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mmie wchodzi właśnie zupa pieczarkowa... miała być na jutro ale cóż :)
    Lena Franio jest naprawdę spory :)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pojechałam po emka i poszliśmy do biedronki ale nie było truskawek :(

Ale kupiłam płatki i jem z mlekiem ale dobre hehe :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuśki!

Czas dla Mamy opcja: WŁĄCZ :) dziecko śpi, można się poOF-dować :)

Lena- w całości popieram swoje przedmówczynie co do wiadomej kwestii a jedyne co chcę dodać to Franki to fajne chłopaki :D wiem z autopsji ;)

Phnappy no stres- ja nie jestem w bliźniaczej ciąży a tyję na równi z Tobą ;) damy radę jakoś. Najważniejsze że bliźniaki w dobrej formie <3 <3

Flo 1kg Szymka...a ja ciągle mam przed oczami Twoją sexi koszulkę z transferu... :) <3

L4 z tego co wiem na temat kontroli ZUS to jeśli nie masz wpisane "leżąco" nikt Ci nie zabroni wychodzić z domu. W końcu masz prawo iść do lekarza, sklepu czy załatwić inne sprawy. Moje zwolnienie (jak i Wasze choć może w innym kontekście) jest całkowicie usprawiedliwione bo w pracy mam kontakt z zakaźnie chorymi osobami, ludźmi których trzeba non stop dźwigać a także wiąże się z pracą w promieniowaniu RTG. Wszystko nie wskazane w ciąży szczególnie że w wywiadzie mam 1 poronienie. Także niech mnie ZUS w pępuszek cmoknie :]

No i moje dzisiejsze ploteczki skończyły się na pysznych lodach i mrożonej kawce.... i kolejnych zakupach :P no jakże mogłam sobie odmówić ciuszków po 2zł (z mojego ciucheksu) i pieluch flanelowych z Rossmana (2 szt za 7,99!). Oj niebawem będzie trzeba dziecku zamiast komody garderobę zwolnić... :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2018, 20:49

Flowwer, Phnappy lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena bardzo Ci dziękuję, że napisałaś :* jeśli sytuacja się powtórzy to bezwzględnie od razu jadę do szpitala. Dziś nawet sobie torbę na zaś spakowałam, tak na wszelki wypadek. Czuję, że ze mną może być sporo przebojów, ale choćby nie wiem co się działo, ja tą ciążę donoszę. I Ty też ! Pisz proszę codziennie, bo będę się o Was martwić.
    Naprawdę bardzo Wam dziękuję, bo mi uświadomiłyście, że to nie ja jestem wariatką, bo dbam o swoje dziecko, a raczej inni ludzie, którzy by to niemiło komentowali :*

Lena21 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna każda z nas donosi ta ciąże choć byśmy miały na rękach chodzić,

I patrzcie jak tu pracować w ciąży jak co chwilę może coś się stać już nie wspomnę o mnie i moich przebojach dlatego podziwiam Anna Stesia że ty pracowałas tak długo, ja teraz to nie mogę dłużej jak 5 min stać a co dopiero funkcjonować jakoś w pracy

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja serio mimo że kocham swoją pracę to odpoczywam ile się da.

Dziś wizyty miały Barbarka i Maja, może się pochwalą.

Jezowa w moich stronach mowi sie "już tytla cukru" hihi
    A.tak ogólnie to kamień z serca bo nawet jak tetaz by się urodził to ma 80% na przeżycie.

lamka, Rucola, Lunaris, Jeżowa, summer86 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • pilik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dobrze że do nas wróciłaś, nie przejmuj się gadaniem, szczególnie że nic złego nie zrobiłaś. A za Frania trzymam mocno kciuki żeby się tam złapał i jeszcze przynajmniej 3-4 tygodnie siedział!
    Widzę że Twój Franio jeszcze większy od mojej, ja liczę teraz po ostatniej wizycie że urodzę koło 38 tc bo jednak boje się giganta wypychać potem :p zobaczymy jak się poukłada.
    Mnie mała na wieczór maltretuje i okłada mi szyjkę, momentami taki ból/szczypanie że mnie zginą...
    Byłam dzisiaj u gin na lux med, dała mi jakieś skierowania i pobrała na gbs więc chociaż tyle z tej wizyty.
    Phnappy co do dzielenia urlopu - jeżeli zdecydujesz się na opcje że przez jakiś czas (chyba 20 tygodni) masz płatne 100%, resztę czasu 60%, to ten czas przy płatnym 60 możesz brać z tatą i możecie z niego korzystać na zmiany (Ty miesiąc, on tydzień czy dwa itd.), ale nie mam pojęcia czy możecie równocześnie. Urlopu rodzicielskiego pracodawca mężowi nie niże odmówić jeżeli dopełni formalności. Wiem że przy bliźniakach tego urlopu masz też więcej. Problem jest jeżeli zdecydujesz się że chałturkom chcesz miedź wypłacane 80% - wtedy musisz cały wybrac sama, nie możesz go podzielić z ojcem. Tak nam na szkole rodzenia mówili w zeszłym tygodniu ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 maja 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena i Flo, no to macie wielkich facetów pod serduchami :)
    Mój też duży a ja tyję normalnie z powietrza. Nie powiem, jem troszkę więcej niz przed ciążą bo jestem głodna, ale to jest normalne jedzenie, nie obżeram się słodyczami, fast foodów unikam jak ognia. No nic, pozostaje mi wmawiac sobie, ze to Leo jest taki wielki :P

pilik, lamka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ