X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie super rozgość się u nas :) super Minionek!

Buko, Agatka piękna :) a te detektory tak mają, wyobraź sobie jakby się stresowała jakbyś w domu czymś takim tętna nie umiała znaleźć! Masakra

Barbarka! Ale wiadomości! Czekamy na wieści kiedy co i jak ;)

Lunaris, ja miałam taką bezsenność na początku ciąży, mniej więcej na Twoim etapie. Trwało to kilka nocy, ale na szczęście samo przeszło.

Minie Black, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    My już leżymy na ktg i oczywiście jest czkawka, mój synio chyba nie przepada za tymi pasami, którymi jest związany brzuch, bo zawsze kopie kak szalony

Miłego dnia:)

My też zaczniemy ktg od 32 tygodnia :) też już się nie mogę się doczekać :) ostatni tydzień maja to będzie

f2w3k0s3plke7odf.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka trzymamy mocno kciuki <3
    Lena ja też liczę na błąd pomiaru bo w trzy tygodnie mi mała przybrała 1kg ;)...! Ale wszystko u tej samej lekarki i dwa razy mierzyła dla pewności (bo tez uwierzyć nie mogła...)
    Summer na wtorkowej wizycie ważyła 2180g
    Buko cudna córeczka :)

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko widzie że i twoja córeczka doprowadza mame do stanu przedzawałowego.

Barbarka jak noc ?

Mine co dopiero mój maluszek mial 2.8mm a już 1kg synka :D rozgosc się.

Lunaris jeju ja śpię w głębokim snem fakt na początku miałam dolegliwości ze strony macicy i przez to gorzej spałam teraz póki co to odlot mam o 22.

A ze smutnych wieści mojej kolezance jednak się nie udało, nasty transfer i serduszka brak. Dziś jedzie na oddział farmakologiczne wywołać poronienie.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Minie super rozgość się u nas :) super Minionek!

Buko, Agatka piękna :) a te detektory tak mają, wyobraź sobie jakby się stresowała jakbyś w domu czymś takim tętna nie umiała znaleźć! Masakra

Barbarka! Ale wiadomości! Czekamy na wieści kiedy co i jak ;)

Lunaris, ja miałam taką bezsenność na początku ciąży, mniej więcej na Twoim etapie. Trwało to kilka nocy, ale na szczęście samo przeszło.
    Też pomyślałam, że jakbym miała taki detektor w domu, to już dawno byłabym po zawale, skoro doświadczona położna miała problem.

A odnośnie spania, to ja jestem pod tym względem chyba inna :) śpię jak dziecko, budzę się tylko rano, tak jak wstawalam do pracy, a tak to nic. Muszę się z tego cieszyć, bo pewnie niedługo yo sie skończy. Przymierzam się do zakupu poduszki, ale póki śpię dobrze to cały czas to odkładam, a polecacie jakieś konkretne?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris też miałam bezsenność przez około tydzień, ale już mi się uspokoiło - mam nadzieję, że Tobie również zaraz przejdzie.

Flower przykro mi z powodu Twojej koleżanki :-( :-(

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    My też zaczniemy ktg od 32 tygodnia :) też już się nie mogę się doczekać :) ostatni tydzień maja to będzie

Zasuwa suwaczek już wszystko przygotowane na przyjęcie synka ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ja mam z Motherhooda tę w gałązki szarą i jest super <3 śpi się bosko.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Phnappy co do dzielenia urlopu - jeżeli zdecydujesz się na opcje że przez jakiś czas (chyba 20 tygodni) masz płatne 100%, resztę czasu 60%, to ten czas przy płatnym 60 możesz brać z tatą i możecie z niego korzystać na zmiany (Ty miesiąc, on tydzień czy dwa itd.), ale nie mam pojęcia czy możecie równocześnie. Urlopu rodzicielskiego pracodawca mężowi nie niże odmówić jeżeli dopełni formalności. Wiem że przy bliźniakach tego urlopu masz też więcej. Problem jest jeżeli zdecydujesz się że chałturkom chcesz miedź wypłacane 80% - wtedy musisz cały wybrac sama, nie możesz go podzielić z ojcem. Tak nam na szkole rodzenia mówili w zeszłym tygodniu ;)

Pierwsze słyszę o tym, że nie można dzielić urlopu jeśli zdecydujesz się na 80%.
    Tu jest ikonografika dotycząca możliwości podziału urlopu. Na oficjalnej stronie ministerstwa nie ma ani słowa o tym.
    Ale podsyłam, moze komuś się przyda:
    http://www.rodzicielski.gov.pl/urlop-rodzicielski
    http://www.rodzicielski.gov.pl/sites/default/files/kalendarz_urlopow.png

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Phnappy co do dzielenia urlopu - jeżeli zdecydujesz się na opcje że przez jakiś czas (chyba 20 tygodni) masz płatne 100%, resztę czasu 60%, to ten czas przy płatnym 60 możesz brać z tatą i możecie z niego korzystać na zmiany (Ty miesiąc, on tydzień czy dwa itd.), ale nie mam pojęcia czy możecie równocześnie. Urlopu rodzicielskiego pracodawca mężowi nie niże odmówić jeżeli dopełni formalności. Wiem że przy bliźniakach tego urlopu masz też więcej. Problem jest jeżeli zdecydujesz się że chałturkom chcesz miedź wypłacane 80% - wtedy musisz cały wybrac sama, nie możesz go podzielić z ojcem. Tak nam na szkole rodzenia mówili w zeszłym tygodniu ;)

Pierwsze słyszę o tym, że nie można dzielić urlopu jeśli zdecydujesz się na 80%.
    Tu jest ikonografika dotycząca możliwości podziału urlopu. Na oficjalnej stronie ministerstwa nie ma ani słowa o tym.
    Ale podsyłam, moze komuś się przyda:
    http://www.rodzicielski.gov.pl/urlop-rodzicielski
    http://www.rodzicielski.gov.pl/sites/default/files/kalendarz_urlopow.png

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry o ludzkiej porze!

Udało mi się zasnąć (po 2 odcinkach Belfra) o 4.30... a o 6 wstał mój syn :D

Jak wczoraj szłam spać to byłam wielka jak balon i bolał mnie brzuch, wzięłam nospę i stwierdziłam że pewnie coś nie tak zjadłam. Zwykle rano mi przechodzi. Ale jak się obudziłam o 2 to cały czas mnie bolało dołem i trochę się przestraszyłam że nie przechodzi. Teraz już tak nie boli ale mam jakiś dyskomfort. Mam nadzieję że Dr zajrzy na USG co tam się dzieje...chociaż to NFZ to nie wiadomo.

Mam nadzieję że z tym spaniem będzie tak jak piszecie- krótkotrwała akcja. Z synem zaczęło się w 6 czy 7 miesiącu i już tak do końca było. Wolę nie myśleć jak będę funkcjonować jeśli teraz się utrzyma do końca :P

Lamcia ja też zamówiłam Motherhooda :D dziś ma przyjść!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunarisku o której wbijasz na wizytę? Oj Pani będzie Pani zadowolona z poduchy!

Mnie dzisiaj nie mdli jeszcze i oczywiście od razu czarne myśli. :-/

Lunaris lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, na tym etapie objawy mają prawo już zanikać, odganiamy czarne myśli :)

Lunaris, kciuki za wizytę!

Flowwer, bardzo mi przykro z powodu koleżanki :( będą walczyć dalej? rozważają adopcję? Dobrze, że może na Ciebie liczyć.

Lunaris lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam znowu wizytę u swojego Dr-ka, już chyba ostatnią czyli wygląda to tak że jadę do przychodni, siadam w kolejkę i w zależności od tego jak dużo jest osób i która jestem to wejdę. Także wiem że nic nie wiem :) do 15 powinnam się wyrobić.

Flo mam nadzieję, że koleżanka spróbuje jeszcze w kolejnym transferze :(

Buko śliczna Agatka <3 od początku Mamie emocji dostarcza, rośnijcie zdrowo!
    Barbarka jeszcze chwila, jeszcze momencik i będziesz tulić synka :) trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie!

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer mają jeszcze 4 śnieżynki więc jeszcze jest po kogo wracać. Wpierw musi psychicznie odpoczać.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję koleżance. Nie dość, że któryś transfer, wszystko trwa to jeszcze się nie udaje i musi przechodzić poronienie w szpitalu. Współczuję i życzę jej dużo sił, zwłaszcza psychicznych.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straszna jest ta walka o dzieci :(
    Mój syn ma 5 lat ale wierzcie mi że 8 lat walki o niego sprawiło, że za każdym razem jak się koło niego wieczorem kładę na bajki to dziękuję za ten cud i nie mogę uwierzyć że naprawdę się udało i że to moje dziecko leży koło mnie.

Karma88, Flowwer, reset, summer86, KateHawke, Minie Black, Barbarka1984, pilik, Lena21, Lusesita, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, help!. Idę w odwiedziny do przyjaciela, który ma półroczne dziecko na oficjalne zapoznanie :P (do tej pory widywałam się z małą na spacerach:)). Młodzi rodzice nie chcą ubranek, poprosili o jakąś zabawkę na ten etap rozwoju. Ja wiem, że dzieci kręci żyrafka Sophie, ale tą już ma. Co innego, wartego uwagi i do tego nie kosztujące milionów monet?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, dobrze że mają śnieżynki. Nie znam Twojej koleżanki, ale z całego serducha życzę im aby doczekali się upragnionego maleństwa!

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, help!. Idę w odwiedziny do przyjaciela, który ma półroczne dziecko na oficjalne zapoznanie :P (do tej pory widywałam się z małą na spacerach:)). Młodzi rodzice nie chcą ubranek, poprosili o jakąś zabawkę na ten etap rozwoju. Ja wiem, że dzieci kręci żyrafka Sophie, ale tą już ma. Co innego, wartego uwagi i do tego nie kosztujące milionów monet?

Tu Kaczorka byłaby pomocna, bo Luśka ma 7 m-cy.

Moja bratanica w tym wieku aktualnie uwielbia wszystkie grające zabawki, gdzie można coś przekładać wciskać itd. Z punktu widzenia rodziców w takich zabawkach ważna jest możliwość regulacji dźwięku i głośności, żeby nie oszaleć :D

Na stronie Empiku często przy zabawkach są opinie klientów i rodzice piszą w jakim wieku dana zabawka się sprawdza.

Fajny jest podobno garnuszek na klocuszek, niby jest od 6 mcy, ale myślę, że bardziej na 8-9 m-cy.

reset lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ