Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna wspaniała wiadomość, cieszę sie ze wszystko dobrze
i wszystkiego dobrego
Blue pięknie wyglądasz a brzuszek super i jaki juz duży
Flo pięknie wyglądasz a brzuszek juz dużyprzynajmniej będziesz malo zrzucać po porodzie skoro masz malo kg
Flowwer lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Summer, masz prawo się smucić i irytować. I nie będzie to wina hormonów tylko po prostu sytuacji w jakiej jesteś postawiona. Bo bez względu na wszystko - fajnie jest móc na rodziców liczyć. A w momencie gdy już teraz odmawiają Tobie by pomóc drugiemu to tym bardziej to będzie smuciło.
Może odmieni się jej jak już maleństwo pojawi się na świecie?
Jestem pewna, że dacie sobie radę.
Olik, współczuję puchnięcia. Mi na razie doskwierają delikatnie kostki. Mam nadzieję, że nie będzie gorzej.
Bajkaaa, wydaje mi się (ekspertem nie jestem), że z tymi ruchami różnie bywa. Trochę śpi, troszkę wymachuje rączkami i nóżkami. Nie będziemy cały czas odczuwały ruchów. -
Dziewczyny po prostu mózg mam zlasowany, zapomniałam co mialam komu jeszcze napisać..wybaczcie..
Summer przykro mi ze tak mama powiedziała i ze nie bardzo chce tobie pomóc ale moze to sie jeszcze zmieni, moze jednak pomoże hmm? Oby!! Nie smutaj sie..
Olik mam nadzieje ze nie będziesz bardziej puchla, bylas u lekarza z tym? Odpoczywasz? Mam nadzieje ze dobrze sie czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 22:32
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Justyna ja się tym nie martwię bo młoda się rusza to najważniejsze
A w ogóle to nie wiem czy czasem nie ma lekkiej poprawy z moją rwa! Tzn widzę że lepiej mi się leży czy wstaje ale zobaczę w nocy bo narazie mam wrażenie jakby ból przenosil się na kręgosłup a to chyba dobrze -
Yosel no właśnie dobrze się czuję. Zaczęłam czytać o zatruciu ciążowy i z objawów mam tylko puchnięcie. Jak puchne nawet więcej leżę bo na nic nie mam ochoty. Powiem lekarzowi o tym na następnej wizycie bo jakoś glupio myślałam że wszystkie ciężarne tak mają..
-
Olik przepraszam, zasnęła bo Mała spala
Więc ja też puchlam. Nie widziałam tego tak jak ty, ale jak teraz oglądam zdjęcia z pierwszej ciąży to wygladslam strasznie. Zaczęło mi się jakoś 28tc. Myślałam że dlatego iż jedt ciepło. Dopiero w 36/37tc zaczelam miec cisnienie na granicy czyli 140/90. Mialsm po weekendzie jechsc do lekarza, ale nie zdążyłam bo mnie mąż zawiózł do szpitala z kolka nerkowa. Wtedy ciśnienie miałam już 160/115.
Zostałam już w szpitalu. Dali mi relanium i dopegyt. Na szczescie 2 doby pozniej odeszly mi wody i urodzilam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 02:37
-
...nocna zmiana
Przynajmniej nadrobiłam zaległość OF z całego dnia.
Flo śliczny brzuszekja już ważę +2,5 a przecież to jeszcze dobrze nie wystartowało także zazdroszczę figury!
Olik zgłoś lekarzowi koniecznie, kontroluj ciśnienie i nerki (dobrze by było sprawdzić kreatyninę), może to tylko zatrzymywanie wody- czasem w ciązy faktycznie to tylko puchnięcie ale tak jak Lusesita pisze- trzeba mieć rękę na pulsie! U mnie na wizycie wyskoczyło 160/85 ale pewnie po tym jak mi się Dr na pilota kazał wspinaćteż mam nakaz kontroli RR
Lena super że Was wypisali, spokojnego leżakowania w domowych pieleszach
Ibishkap Gabrysia przesłodka, najbardziej mi się podobają jej minki
Kaczorka Alusia rośnie jak na drożdżach! Zaraz będziesz za nią po parku ganiać!
Summer przykro usłyszeć takie słowa ale staraj się nie przejmować, może Mama miło Cię zaskoczy jak już dziecko będzie na świecie? czasem rodzicom się odmienia jak już doświadczą namacalnego kontaktu z wnukamiJa mam odwrotnie- mój ojciec same achy i ochy jak się dowiedział że w ciąży jestem (i tej pierwszej i obecnej) a potem zostawili mnie samej sobie nawet jak zostałam sama z dzieckiem na walizce, nikt nawet nie zadzwonił żeby zapytać czy mam co jeść
wiec teraz jak zadeklarowali pomoc to grzecznie się uśmiechnęłam a i tak wiem, że nie mam na co liczyć. Może lepsza szczerość i się miło zaskoczyć niż gorzko rozczarować
-
Wczoraj wieczorem ciśnienie mialam 106/60 to jak na mnie wow..zawsze mam w okolicach 90/50.
Witam się w 28tc
Pochłonęłam już naleśniki ale jakoś ich nie czuje... chyba trzeba dorobićWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 08:07
lamka, Lunaris, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lamka, kciuki za Twojego tarzana, niech zabieg i rekonwalescencja bedą jak najlżejsze.
Olik, ale bym zjadła naleśników.. chyba musze zrobić w tym tygodniu. -
Sammer przykro mi z powodu takiej sytuacji ale z niją mamą mam spokój ufff a teściowej ograniczę wizyty ja należę do osób które wolą same. Wiem jestem dziwna
wolę poprosić własne siostry jak co o pomoc bo przynajmniej w zamian nie wtacają się do niczego.
Olik mi na każdej wizycie sprawdza nogi pod względem obrzęków. Zimny prysznic na nogi tez dobrze zrobi.
Yosel ehhhh zazdroszczę wakacji ale kolejne mają być w trójkę. Nabieraj siły.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Lamka kciuki za Tarzana!
Zaczynamy 11 tydzieńFlowwer, Achia, summer86, Karma88, lamka, olik321, KateHawke, Rucola, Lena21, Bajkaaa, Luna1993, Jeżowa, JustynaG lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć,ja dopiero wstałam.Bajkaaa,nie przejmuj się tak tymi ruchami,maluch ma jeszcze dużo miejsca i w zależności jak się ułoży tak odczuwasz ruchy.Jeszcze będziesz narzekać jak ci dokopie
.Lunaris,wrzucaj fotę
Lamka,trzymam kciuki za m,na pewno się stresuje.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Summer nie martw się na zapas, wszystko się jakoś i tak ułoży. Ja zawsze staram się nie denerwować rzeczami i sytuacjami na które nie mam wpływu. Wtedy człowiek jakiś taki bardziej wyluzowany jest
Jak się mała urodzi to rodzice pewnie wszytsko jeszcze 10 razy przemyślą.
Olik takie mocne puchnięcie nie jest normalne. Mogą troszkę spuchnąć kostki od długiego stania czy siedzenia, ale 4kg to masakra. Koniecznie skonsultuj to z lekarzem.
-
lamka wrote:Kochane ja wpadłam poprosić o kciuki dla Tarzana bo ma dzisiaj zabieg na żylaki powrózka.
Lamka powodzenia dla niego, niech szybko dochodzi do siebie!
Może i ja się w końcu zbiorę z tymi nalesnikami, od kilku dni za mną chodzą. A mam biały ser w lodówce. Oj oj oj!Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Wieczorkiem zrobię jakąś foteczkę -teraz szykuję się na komisję. ZUS mnie wzywa, będę miała wreszcie odszkodowanie za moją uszkodzą w zeszłym roku nóżkę
blue00, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Luna to jeszcze ja!!! spóźnione, ale szczere życzenia spełnienia wszelkich marzeń i przede wszystkim długiej szyjki i spokojnej ciąży
Lena wszędzie dobrze ale w domu najlepiej!!! Co do elektronicznej niani to ja w zasadzie nie zaliczam jest to rzeczy "must have" ale wydatek rzędu 144 zł nie jest zwalajacym z nóg a mysle, ze we wielu przypadkach oszczędzi mi sporo stresu i czasu, także napiszę do Ciebie na privie i poproszę o namiary na ten sprzęcior
Summer przykro mi, ze tak u Ciebie sprawa wygląda. Co do teściowej to pewnie miałabym to w nosie ale jeśli chodzi o własną matke to musi to boleć. Na Twoim miejscu jak Malutka się urodzi i mama zaproponuje jakąś pomoc, to odpowiedz jej czymś w stylu "przecież mówiłaś, ze nie mogę na Ciebie liczyć, co się nagle zmieniło?". Myślę, ze dasz jej dużo do myślenia i może zrozumie, ze doskonale zapamiętałaś jej zachowanie. Zobaczysz, jeszcze się będzie prosić, żeby coś pomóc...
Bajka dobrze, ze rwa odpuszcza. Ja mam co chwilę jakieś dolegliwości kręgosłupowe. Kupiłam gniazdo z motherhood i dużo lepiej sypiam.
Flo jak to mozliwe, ze przytyłas tylko 3kg? Normalnie szok i niedowierzanie!!! ja juz dorobiłam się 7mki na plusie, jak ogarnę się to wrzucę dziś fotkę
Yose wakacje czad, my w tym roku mieliśmy plan na bałkany trip, emek specjalinie jesienią zmieniał auto na takie, w którym będziemy mogli spać a okazuje się, ze auto będzie spełniać zupełnie inną rolęale dobrze, ze jest duże.
Lamka ogromne kciuki za Tarzanka, wszystko naprawią i kolejny lamkotarzan będzie od pierwszego strzała
Buziaki Dziewczyny i miłego dnia, jeśli o kimś zapomniałam to przepraszam, ale ciężko spamiętać cały weekendWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 09:47
Bajkaaa, Luna1993, Lena21 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Dziewczyny taki brzuch to miała chyba Ibishka do porodu, ja mam dopiero skończone 24 tygodnie, tydzień temu Leo miał 750g. Mam nadzieję, ze do porodu nie wybuchnę tylko urodzę własciwą drogą
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd9894f750ed.jpg
I chciałam tylko jeszcze dodać, ze od 3 dni heparyna idzie w udo i faktycznie wkłucie boli mniej, ale podawanie bardziejWiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 10:01
blue00, Tosia2323, Karma88, Bajkaaa, Lunaris, JuicyB, Flowwer, Emiilka, malka, Luna1993, Jeżowa, Lusesita, Lena21, lamka, JustynaG, Lucia88, KateHawke, Yoselyn82, Barbarka1984, ibishka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021