X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domu. Badała mnie ta sama dr co ostatnio, ale tym razem bez usg. Plamienia nie ma, brzuch tez na razie nie boli także mam odpoczywać w domu z luteina i nospa. Za tydzień kontrola u swojego lekarza. Mam nadzieje ze gdzieś mnie wciśnie

Lunaris lubi tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola piękny brzuszek i śladów po heparynie nie masz?
    Ja wyglądam jak biedronka, bo schodza mi największe siniaki sprzed wielu dni. :D

Tosiu to dobra wiadomość. Musisz się uzbroić w cierpliwość, odciążyć i czekać do wizyty. Masz jakieś leki ogólnie oprócz luteiny?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę dziwnie,że puszczają bez kontrolnego usg,ale ważne,że już bez plamień.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Ja wyglądam jak biedronka, bo schodza mi największe siniaki sprzed wielu dni. :D
    Na początku też miałam brzydkie sińce, potem organizm się przyzwyczaja. Aktualnie przeniosłam się na uda i to tam mam teraz siniaczki, ale myślę, ze szybko sie przyzwyczaję :)

Karma88 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:

Tosiu to dobra wiadomość. Musisz się uzbroić w cierpliwość, odciążyć i czekać do wizyty. Masz jakieś leki ogólnie oprócz luteiny?

Luteina i nospa tylko

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Trochę dziwnie,że puszczają bez kontrolnego usg,ale ważne,że już bez plamień.

No dla mnie to tez dziwne. Ale przy okazji zrobiłam sobie bete i progesteron jak już byłam tak blisko labu

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, śliczny brzusio <3 nie widać po Tobie tych 7 kg.

Tosia, odpoczywaj w domu i uważaj teraz na siebie.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ale sexi brzuszek ♡ nawet nie masz sladów po sterydach ja byłam opuchnięta.

Ja wyglądam jak ofiara przemocy rodzinnej ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola z Ciebie kolejna sexy mama! Ja nie wiem dziewczęta jak Wy to robicie :D (zapewne nie zagryzacie słodkiej kawy mrożonej trzema ciastkami, co właśnie czynię ja)

Tosiu dużo spokoju i odpoczynku i oby ten tydzień do kolejnej wizyty zleciał Ci jak najszybciej!

Summer nie wiem co powiedzieć, przykra sprawa... ciężko mi to zrozumieć, ale może tak jak dziewczyny piszą jeszcze się coś zmieni (na lepsze oczywiście).

Olik ja o puchnięciu nic mądrego nie mam do powiedzenia ale zazdroszczę naleśników!!!

Lamka oczywiście, że trzymam kciuki (pewnie już za późno, no ale potrzymam za rekonwalescencję) <3

no i oczywiście zapomniałam pewnie o kimś, za co z całego serca przepraszam :(

u mnie spokojny poniedziałek, bo jest dzień rektorski na uczelni, więc jak oni mają w czterech literach ciężarne doktorantki to ja mam ich również i siedzę dziś w domu :D

Emiilka, KateHawke lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka kciuki za męża.

Dziewczyny ale macie śliczne brzuszki. Tez już bym taki chciała

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu to musi być jakaś praktyka w szpitalach powszechna, bo nie kojarzę, żeby chociaż jedna miała usg przy wypisie, tylko prxy przyjęciu i badanie na samolocie przy wyjściu. U mnie szyjkę tez tylko „obmacali” a nie zmierzyli dokładnie. Spokojnie odpoczywaj, wszystko musi być dobrze!

Co do luteiny to pierwszy raz mam dopochwowa i upierdliwe jest to jej wypływanie :/

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, ja prawie całą ciążę ją stosuję.. jeszcze ten tydzień i podobno mogę odstawiać.

EDIT: a jak się dziś czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 11:31

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane nie uwierzycie, Tarzana przyjęli na oddział i dzisiaj ma mieć tam tylko jakieś durne badania i rozmowę z anastezjologiem, a zabieg dopiero jutro... Czyli Tarzan śpi w szpitalu. Ma to sens... :-/

Także dziękuję za kciuki i możecie jeszcze trochę potrzymać :-)

Rucola przepięknie wyglądasz, zazdroszczę!

Tosia dbaj o siebie i odpoczywaj, wierzę, że będzie wszystko dobrze.

Minie jak tam?

A my dzisiaj z Jeżową idziemy na warsztaty ciążowe :-D

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka - w takim razie jeszcze zdążę potrzymać kciuki ;)
    A w szpitalach to często tak robią, że w dzień przyjęcia są badania a na drugi dzień zabieg.

Rucola - wow, faktycznie jak na ten tydzień to brzuszek masz spory! Może po prostu wód płodowych jest więcej :) a o dzidziulek spory.
    Ale i tak pięknie wyglądasz :)

Flowwer - Twój brzusio oczywiście też widziałam i podziwiałam! <3
    A 3kg na tym etapie to tylko pozazdrościć! Po porodzie nie będzie czego zrzucać :)

Tosia - kciuki za Twoją betę i proga! :) niech się Bąbelek mocno trzyma mamusi <3

Naleśników też zazdroszczę!!
    Chociaż właśnie naszła mnie ochota na dobry, wilgotny i kremowy serniczek.. A na zewnątrz znów gorąco i nigdzie się nie ruszam do popołudnia.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, ja z okazji 80 kg na wadze dwa kawałki sernika, które dostaliśmy na wychodne z komunii oddałam dziś mężowi :P Ale i tak pewnie po południu jakiś mały lód wpadnie.
    Widze, że też nie jesteś fanką wysokich temperatur :)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia odpoczywaj kochana w domu i kciuków za Was nie puszczam, oby było już tylko dobrze

Rucola wyglądasz świetnie, zazdroszczę figury :)

Lamka to się nie spóźniłam na kciuki i jutro będę trzymać ;) udanych warsztatów z Jeżową :)

Minie trzymam mocno kciuki za dobre wyniki

Lena mnie też ta luteina wkurza, dlatego gin kazał brać 2 wieczorem zamiast jednej rano, żeby nie wypływało wszystko od razu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 12:04

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - nic mi nie mów o 80kg.. U mnie tyle bez ciąży :/
    Ale serniczka bym nie odmówiła :P
    A upałów nie znoszę! Najlepiej to tak około 20st.C. i słońce :)
    Ale widzę, że i Aluśka się męczy. W samym pampersie w domu jest a i tak marudzi.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie podobnie, wyższe temperatury niż 22-23 stopnie toleruję tylko w trakcie urlopu, będąc gdzieś nad wodą.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie zrobiło się chłodniej dzisiaj. Temperatura pewnie nie przekracza 20 stopni i wieje wiatr, więc już tęsknię za pogoda z ubiegłego tygodnia. I właśnie żałuję, że wychodząc z domu nie wzięłam nic z długim rękawem.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi brakuje blisko domu jakiegoś parku, gdzie można by było spacerować w cieniu. Niestety wszystkie chodniki są w pełnym słońcu.

Wam też w ciąży jest tak gorąco?? Bo pamiętam, że w tamtym roku wszyscy poubierani chodzili a ja na krótki rękaw i w klapkach :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ