Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:Wam też w ciąży jest tak gorąco?? Bo pamiętam, że w tamtym roku wszyscy poubierani chodzili a ja na krótki rękaw i w klapkach
Ja jestem typem zmarzlucha, a poltora tygodnia mialam takie, ze wszyscy poubierani, a mi goraco. Uspokoilo sie to z 5 dni temu temu.
U nas sie wlasnie ochlodzilo i deszczyk pada. Nalesniki zrobione. Dzis na slodko, jutro na slono beda.Flowwer lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Cześć Dziewczynki!
Tosia, trzymam kciuki, żeby szpital był tylko drobnym epizodem, który się już nie powtórzy. Dbaj o siebie teraz mocno i prowadź tryb życia "leniwej królowej"(o ile możesz
)
Flowwer, ślicznie wyglądaszNo i doczekałaś etapu, kiedy Maluszek jest już względnie bezpieczny
Teraz ja odliczam do 25-26 tygodnia
A wagi tylko pozazdrościć! Ja 3 kg na plusie, to miałam w ciągu pierwszego miesiąca ciąży
Dobrze, że teraz trochę przyhamowałam, bo nie wiem jakby się to skończyło...
Rucolko, brzuszek cud, miód! Ślicznie jak u FlowwerGratuluję słusznej wagi Syneczka
Hihi, koksujemy te nasze maluszki
Minie, jak sytuacja? Może szybka konsultacja u gina, żeby uspokoić skołatane nerwy? Kciuki zaciśnięte do wizyty!
A ja, wstyd się przyznać, poleciałam jeszcze dzisiaj do gina, bo od kilku dni jakieś dziwne kłucie w pochwie/napieranie na pochwę, a w środę wylot. Ginka mnie przyjęła od ręki (na NFZ!), wizyta co prawda 10 min, ale i na samolocie i na kozetce, usg dopochwowe i przez brzuch i szyjka nawet dłuższa niż ostatnio - obecnie 4,30 cm. Mogę latać, hasać i prowadzić normalny tryb życiaTakże, dla potomności piszę, że mi ginka powiedziała, że takie kłucie w pochwie jest na tym etapie ciąży normalne...
Dopiero przyszłam, bo jeszcze rano miałam zajęcia ze studentami, Jeżowa, pozdrawiam Cię, moja towarzyszko niedoli doktoranckiej, zjałam kanapezię, nadrobiłam forum i idę na drzemkę
Kaczorka, ma rację, że dzisiaj u nas gorąc i senna pogoda
Miłego dnia Mamusie!Luna1993 lubi tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Kaczorka wrote:Mi brakuje blisko domu jakiegoś parku, gdzie można by było spacerować w cieniu. Niestety wszystkie chodniki są w pełnym słońcu.
Wam też w ciąży jest tak gorąco?? Bo pamiętam, że w tamtym roku wszyscy poubierani chodzili a ja na krótki rękaw i w klapkach
Tak, mam wrażenie że odczuwam temp. 5 stopni wyżej niż jest w rzeczywistosci. A zawsze raczej zmarzluchem byłam. -
Lena, już ostatnio chciałam napisać, że cieszę się, że do nas zawitałaś
Świetnie, że wychodzicie ze szpitala i, że sytuacja jest opanowana
Bardzo mi było przykro, kiedy przeczytałam, jak się zdenerwowałaś przez sytuację z Agą... Ja jednak uważam (tzn. mam taką nadzieję!), że Aga nie miała Ciebie na myśli. Przecież sama opisała na wątku, jak wygląda sytuacja z Maluszkami. Kochana, nie denerwuj się takimi drobiazgami i tak jak mówią Dziewczyny - myśl przede wszystkim o sobie i o Dzidziutku!
Lena21, Rucola lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emilka - chodzisz do Dziurawiec?? Bo kiedyś na jakimś USG widziałam adres przychodni
Też do niej ostatnio chodziłamI raz jak siedziałam na poczekalni (w marcu) to była dziewczyna na początku ciąży i jakoś tak mi przez głowę przeszło, że podobna do Ciebie (ale wtedy nie wiedziałam, że Ty możesz tam bywać
)
Karma - to jest szansa, że tego lata i jesieni nie zmarzniesz
Buko - wpisałam Twoją Agatkę na listę
Panan - Kacperka też
Ktoś jeszcze coś zgłasza??Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaczorka, mam nadzieję, że już się z Agatki nie zrobi Agatek
Mi też koleżanki mówiły, że w ciąży było im ciągle gorąco, a ja odwrotnie. Lubię jak jest ciepło i jak tylko zrobi się chłodniej, jak dziś, to wskakuje w ciepłe dresy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 13:29
-
Rucola wyglądasz olśniewająco!!!
Co do wagi myślałam, że u mnie jakoś teraz się trochę uspokoi i nie będę tak przybierać, ale niestety ;p nadal idzie w górę i to dość szybko.
I nawet apetyt mam jakiś większy niż w wcześniejszych tygodniach..
Kaczorka mi też w ciąży gorąco.. jak jest powyżej 24 stopni to umieram.. i cała się topie. A kiedyś typowy zmarzluch.
Lamka, Jeżowa, czemu nic nie mówiłyście o warsztatach? o wyy
Rucola lubi tę wiadomość
-
Ja to się śmiałam, że zimą powinnam być w ciąży, żeby nie marznąć
Buko - jest szansa, że jak na tym etapie lekarz orzekł dziewczynkę to już tak zostanie
Chociaż życie zna takie przypadki, że dopiero przy porodzie okazywało się, że dziewczynkom wyrastał ptaszek -
nick nieaktualny
-
olik321 wrote:Kaczorka ja już zapowiedziałam emkowi, że kolejne rodze max koniec marca początek kwietnia i ma się wcelować ;p
Hehe, to ja swojemu powiedziałam, że następne dziecko powinno przyjść na świat w lutymciekawe czy nasi mężowie podołają misji
olik321, Rucola lubią tę wiadomość
-
Rucola ekstra wyglądasz!
Lamka będę trzymać kciuki za Tarzana
A mi w ciąży jest tak normalnie, ani za ciepło ani za zimno. Na początku było mi strasznie zimno, ubierałam się na cebulkę a i tak miałam dreszcze. Ale teraz już wszytsko normalnie. Zobaczymy jak się zaczną prawdziwe upały...Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Buko wrote:Jak mówimy, że raczej dziewczynka, to wielu znajomych ma od razu historię o tym, że u nich też miała być dziewczynka, a w 7-8 miesiącu okazał się chłopiec.
Ja znowu znam historie w drugą stronę, gdzie na 100% miał być syn a przy porodzie wyszła córka
No ale jakby było na odwrót to trudno - Aluśka miała zapowiedziane, że jak się urodzi chłopcem to będzie w różowym spać i chodzićRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZ ubrankami problemu nie będzie, bo u nas raczej aż tak różowo nie będzie, dużo ubranek dostaniemy od brata, a u niego są chłopcy, ale stwierdziliśmy, że dziecku to i tak bez różnicy
ale za to jeśli okaże się chłopcem to będzie bez imienia, bo o ile Agatke wybraliśmy szybko i zgodnie, to dla chłopca zero typów.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tosia2323 wrote:Chyba nie jest dobrze. W czwartek o 17 beta 3126 a dzisiaj o 10 tylko 8630. Liczyłam na wynik około 12 tys
Zobaczysz będzie dobrze -
Dziewczyny ja wzięłam się za malowanie przewijaka a raczej tego stojaka na przewijak bo był w kolorze buku a ja chcę biały, a że dostałam to tylko pomalować trzeba, mam go już chyba 3 tyg a dopiero teraz to robię a mój ból pośladka przechodzi w ból krzyża ale ponoć tak ma być że ból musi cofnąć się do źródła, nawet nie wiecie jak się cieszę że jest różnica w bólu