X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Wam też w ciąży jest tak gorąco?? Bo pamiętam, że w tamtym roku wszyscy poubierani chodzili a ja na krótki rękaw i w klapkach :P

Ja jestem typem zmarzlucha, a poltora tygodnia mialam takie, ze wszyscy poubierani, a mi goraco. Uspokoilo sie to z 5 dni temu temu. :D

U nas sie wlasnie ochlodzilo i deszczyk pada. Nalesniki zrobione. Dzis na slodko, jutro na slono beda.

Flowwer lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki! :)

Tosia, trzymam kciuki, żeby szpital był tylko drobnym epizodem, który się już nie powtórzy. Dbaj o siebie teraz mocno i prowadź tryb życia "leniwej królowej" :D (o ile możesz ;))

Flowwer, ślicznie wyglądasz :) No i doczekałaś etapu, kiedy Maluszek jest już względnie bezpieczny ;) Teraz ja odliczam do 25-26 tygodnia :) A wagi tylko pozazdrościć! Ja 3 kg na plusie, to miałam w ciągu pierwszego miesiąca ciąży :D Dobrze, że teraz trochę przyhamowałam, bo nie wiem jakby się to skończyło...

Rucolko, brzuszek cud, miód! Ślicznie jak u Flowwer :) Gratuluję słusznej wagi Syneczka :D Hihi, koksujemy te nasze maluszki ;)

Minie, jak sytuacja? Może szybka konsultacja u gina, żeby uspokoić skołatane nerwy? Kciuki zaciśnięte do wizyty!

A ja, wstyd się przyznać, poleciałam jeszcze dzisiaj do gina, bo od kilku dni jakieś dziwne kłucie w pochwie/napieranie na pochwę, a w środę wylot. Ginka mnie przyjęła od ręki (na NFZ!), wizyta co prawda 10 min, ale i na samolocie i na kozetce, usg dopochwowe i przez brzuch i szyjka nawet dłuższa niż ostatnio - obecnie 4,30 cm. Mogę latać, hasać i prowadzić normalny tryb życia ;) Także, dla potomności piszę, że mi ginka powiedziała, że takie kłucie w pochwie jest na tym etapie ciąży normalne...

Dopiero przyszłam, bo jeszcze rano miałam zajęcia ze studentami, Jeżowa, pozdrawiam Cię, moja towarzyszko niedoli doktoranckiej ;), zjałam kanapezię, nadrobiłam forum i idę na drzemkę ;) Kaczorka, ma rację, że dzisiaj u nas gorąc i senna pogoda :)

Miłego dnia Mamusie! <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Mi brakuje blisko domu jakiegoś parku, gdzie można by było spacerować w cieniu. Niestety wszystkie chodniki są w pełnym słońcu.

Wam też w ciąży jest tak gorąco?? Bo pamiętam, że w tamtym roku wszyscy poubierani chodzili a ja na krótki rękaw i w klapkach :P

Tak, mam wrażenie że odczuwam temp. 5 stopni wyżej niż jest w rzeczywistosci. A zawsze raczej zmarzluchem byłam.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Emiilka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, już ostatnio chciałam napisać, że cieszę się, że do nas zawitałaś :) Świetnie, że wychodzicie ze szpitala i, że sytuacja jest opanowana :) Bardzo mi było przykro, kiedy przeczytałam, jak się zdenerwowałaś przez sytuację z Agą... Ja jednak uważam (tzn. mam taką nadzieję!), że Aga nie miała Ciebie na myśli. Przecież sama opisała na wątku, jak wygląda sytuacja z Maluszkami. Kochana, nie denerwuj się takimi drobiazgami i tak jak mówią Dziewczyny - myśl przede wszystkim o sobie i o Dzidziutku! <3

Lena21, Rucola lubią tę wiadomość

12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj! <3
    url=https://www.suwaczki.com/]mhsv20mmi0dw1s0w.png[/url]
    1 cs. - Aniołek - 6 tc.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka - chodzisz do Dziurawiec?? Bo kiedyś na jakimś USG widziałam adres przychodni ;)
    Też do niej ostatnio chodziłam :P I raz jak siedziałam na poczekalni (w marcu) to była dziewczyna na początku ciąży i jakoś tak mi przez głowę przeszło, że podobna do Ciebie (ale wtedy nie wiedziałam, że Ty możesz tam bywać :P)

Karma - to jest szansa, że tego lata i jesieni nie zmarzniesz ;)

Buko - wpisałam Twoją Agatkę na listę :)
    Panan - Kacperka też :)
    Ktoś jeszcze coś zgłasza??

Karma88, Emiilka lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, mam nadzieję, że już się z Agatki nie zrobi Agatek :)

Mi też koleżanki mówiły, że w ciąży było im ciągle gorąco, a ja odwrotnie. Lubię jak jest ciepło i jak tylko zrobi się chłodniej, jak dziś, to wskakuje w ciepłe dresy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 13:29

• olik321 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wyglądasz olśniewająco!!!

Co do wagi myślałam, że u mnie jakoś teraz się trochę uspokoi i nie będę tak przybierać, ale niestety ;p nadal idzie w górę i to dość szybko.
    I nawet apetyt mam jakiś większy niż w wcześniejszych tygodniach..

Kaczorka mi też w ciąży gorąco.. jak jest powyżej 24 stopni to umieram.. i cała się topie. A kiedyś typowy zmarzluch.

Lamka, Jeżowa, czemu nic nie mówiłyście o warsztatach? o wyy :)

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się śmiałam, że zimą powinnam być w ciąży, żeby nie marznąć :P

Buko - jest szansa, że jak na tym etapie lekarz orzekł dziewczynkę to już tak zostanie :)
    Chociaż życie zna takie przypadki, że dopiero przy porodzie okazywało się, że dziewczynkom wyrastał ptaszek ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ja już zapowiedziałam emkowi, że kolejne rodze max koniec marca początek kwietnia i ma się wcelować ;p

Rucola lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak mówimy, że raczej dziewczynka, to wielu znajomych ma od razu historię o tym, że u nich też miała być dziewczynka, a w 7-8 miesiącu okazał się chłopiec.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Kaczorka ja już zapowiedziałam emkowi, że kolejne rodze max koniec marca początek kwietnia i ma się wcelować ;p

Hehe, to ja swojemu powiedziałam, że następne dziecko powinno przyjść na świat w lutym :P ciekawe czy nasi mężowie podołają misji ;)

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ekstra wyglądasz!

Lamka będę trzymać kciuki za Tarzana

A mi w ciąży jest tak normalnie, ani za ciepło ani za zimno. Na początku było mi strasznie zimno, ubierałam się na cebulkę a i tak miałam dreszcze. Ale teraz już wszytsko normalnie. Zobaczymy jak się zaczną prawdziwe upały...

Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Jak mówimy, że raczej dziewczynka, to wielu znajomych ma od razu historię o tym, że u nich też miała być dziewczynka, a w 7-8 miesiącu okazał się chłopiec.

Ja znowu znam historie w drugą stronę, gdzie na 100% miał być syn a przy porodzie wyszła córka ;)
    No ale jakby było na odwrót to trudno - Aluśka miała zapowiedziane, że jak się urodzi chłopcem to będzie w różowym spać i chodzić :P

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ubrankami problemu nie będzie, bo u nas raczej aż tak różowo nie będzie, dużo ubranek dostaniemy od brata, a u niego są chłopcy, ale stwierdziliśmy, że dziecku to i tak bez różnicy :) ale za to jeśli okaże się chłopcem to będzie bez imienia, bo o ile Agatke wybraliśmy szybko i zgodnie, to dla chłopca zero typów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie jest dobrze. W czwartek o 17 beta 3126 a dzisiaj o 10 tylko 8630. Liczyłam na wynik około 12 tys

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2018, 14:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej przyrastało o ponad 100 %. To pierwszy taki słaby przyrost

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Chyba nie jest dobrze. W czwartek o 17 beta 3126 a dzisiaj o 10 tylko 8630. Liczyłam na wynik około 12 tys

A który to u Ciebie w czwartek był dpo??

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dokładnie kiedy miałam owulacje ale myśle ze to mogl być 24 dzień po

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Min to 66% a u ciebie jest także moim zdaniem nie nadaj już bety no jesteś blisko 10tys a wtedy beta robi co chce.
    Zobaczysz będzie dobrze

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 maja 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wzięłam się za malowanie przewijaka a raczej tego stojaka na przewijak bo był w kolorze buku a ja chcę biały, a że dostałam to tylko pomalować trzeba, mam go już chyba 3 tyg a dopiero teraz to robię a mój ból pośladka przechodzi w ból krzyża ale ponoć tak ma być że ból musi cofnąć się do źródła, nawet nie wiecie jak się cieszę że jest różnica w bólu

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 628 629 630 631 632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ