X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, wszystkiego najlepszego!!

Lena, cieszę się, ze jesteście w domu! Oby jeszcze miesiąc wytrzymać! Będę trzymała kciuki!

Justyna, pięknie niunia waży! A to co opisujesz wygląda na Braxtona-Hicksa :-)

Tosiu, mam nadzieję, że wszystko się unormuje i Cię szybko wypuszczą. Zdecydowanie teraz przydałoby Ci się l4.

Lusesita, wygląda to na skok rozwojowy. Moja położna zresztą mówi, żeby się do żadnego stanu nie przyzwyczajać – spokojne dziecko może stać się niespokojne, to przesypiające noce markotne itp. I tak nawet do roku.

Malka, może zamek w Będzinie?

Flowwer, wyglądasz prześlicznie! <3

Ibishka, pięknie piszesz o macierzyństwie! A Gabrysia jest do schrupania – jak pięknie puszcza nam oczko! I ten dziubek słodziusi!

Ja jestem dziwnie spokojna. Wiem, że do porodu będzie mnie wszystko bolało, że pewnie będę miała fałszywe alarmy itp. Ale czuję się psychicznie gotowa, a nawet ciekawa tego wszystkiego, jak to będzie. Nie nastawiam się na nic – pewnie, że fajnie byłoby urodzić szybko i naturalnie, ale porodu nie da się zaplanować. I myślę, że to, co mogę dać dziecku „na ostatniej prostej” to przede wszystkim spokój.

Lena21, Lusesita, JustynaG, pilik, Barbarka1984, olik321, Bajkaaa, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2554f64ab9db.jpg

My już po grillu :) naturalna witaminka D uzupełniona!
    Luśka się świeżego powietrza nawdychała i teraz śpi smacznie :)

Lusesita - tak jak AnnaStesia pisała, u Was pewnie jeden z miliona skoków rozwojowych :) na szczęście mijają. A po takim skoku dzidziulek jest jeszcze bardziej kochany <3

Lena - teraz musisz dać się rozpieszczać mężowi :)

Anna Stesia, Achia, Lusesita, pilik, summer86, JustynaG, blue00, Tosia2323, Jadranka, Barbarka1984, KateHawke, Bajkaaa, Flowwer, Lunaris, Luna1993, Jeżowa, Yoselyn82, Czrna 81, Emiilka, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Lusia wygląda jak z jakiegoś katalogu z produktami dla dzieci! Tam te dzieciutki są zawsze takie idealne! A jej nózie są cudowne!

A mogłabyś mi doradzić jakąś lapmkę, o której wspominałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 16:36

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czytałyscie wpis o kolkach?
    Wklejam, może się przyda.

https://www.mamaginekolog.pl/kolka-niemowleca/

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia masz absolutna rację co do porodu, jak leżałam teraz w szpitalu to przez 10 dni przewinęło się tam mnóstwo dziewczyn, czasem było po 6 porodów jednego dnia i każda miała inaczej :) ja tez staram się teraz za wszelka cenę zachować spokój i zdrowy rozsądek, muszę zaufać mojemu lekarzowi

Z przyjemnych tematów, to jak mnie nie było dotarła niania elektroniczna z video dla Frania - był to mój pierwszy w życiu zakup z Ali express - jeśli ktoś nie chce przepłacać to mogę przesłać linka do aukcji z której kupiłam. Kosztowała 144 zł z przesyłka, przyszła po ok 3 tygodniach chyba. Sprawdziłam na razie tylko czy działa - obraz wyglada sensownie, ma tez możliwość mikrofonu w dwie strony, fajnie słychać. Póki co jestem zadowolona, zobaczymy jak się sprawdzi w codziennym użytkowaniu :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/809b10b3d920.jpg

AnnaStesia - nie polecę Ci nic specjalistycznego, bo my mamy zwykłą lampkę ledową na biurko, ale właśnie z płynną regulacją natężenia światła.

U nas od samego początku na noc robimy taki półmrok, żebym mogła kontrolować Luśkę.

A co do Luśki na zdjęciach - ubolewam, bo jest totalnie niefotogeniczna.. A ja uwielbiam robić zdjęcia :p

Lena - nigdy nic nie zamówiłam z tej strony i chyba bym nie wiedziała jak się za to zabrać :p Ale słyszałam, że można fajne rzeczy upolować za dobrą cenę.
    Tylko z ubraniami trzeba uważać, bo albo jakość słaba albo rozmiarówka mocno zaniżona.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nie jest dobrze. Brzuch mnie pobolewa cały czas i mam uderzenia gorąca jak w czasie okresu, szyjka nisko. Plamienie na szczęście minimalne

Dzisiaj mnie nikt nie badał i chyba się nie zapowiada na to

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 18:01

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, jak to nie jest fotogeniczna? Własnie pozuje jak zawodowa modelka! Cudna jest!

Dzięki za porade dotyczącą lampki, ja z kolei myślałam o takiej solnej, bo też daje półmrok, ale zastanowiłaś mnie, czy lepiej nie mieć takiej z kontrolowanym natężeniem.

Lena, ja nie planuję kupować niani, bo mały będzie spał z nami w sypialni, ale podziwiam, że się odważyłas na zakupy w Aliexpress, ja ciągle nie mam odwagi, bo właśnie boję się o jakość, długi czas trwania dostawy itp. :-)

Kaczorka lubi tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena bardzo się cieszę, że jesteście w domu! Teraz grzecznie leż i spokojnie wytrwacie jeszcze miesiąc :)

Flo pięknie wyglądasz!

Ibishka <3 <3

Kaczorka, Luśka jak zwykle czaruje :)

My byliśmy na spacerze w Tychach Paprocanach nad jeziorem. Sporo ludzi, ale spacer przyjemny. Zjedliśmy obiad i wróciliśmy do domu. Dobrze się było trochę poruszać.

Flowwer, pilik lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosiu, najważniejsze, że plamienie zanika. Dziwię się, że w niedziele w szpitalach robi się hotel, bo nie ma lekarzy, którzy byliby na obchodzie i badali pacjentki. Zwłaszcza w takiej sytuacji jak u Ciebie. Ból brzucha może nie zwiastować niczego dobrego, ale może tez nie zwiastowac niczego zlego - chyba każda z nas na początku ciąży miała takie bóle i biegała co chwilę do toalety zeby sprawdzić, czy okres się nie pojawił. Co do szyjki to się niestety nie znam, więc się nie wypowiem. Nieustannie jednak trzymam kciuki, żeby kryzys minął i żebyś mogła zacząć cieszyć się ciążą!

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Dziewczyny czytałyscie wpis o kolkach?
    Wklejam, może się przyda.

https://www.mamaginekolog.pl/kolka-niemowleca/

Czytałam i najbardziej zatrwożył mnie fragment:

"kolka występuje ponad 2 razy częściej u dzieci matek cierpiących na migrenę"

Nie wróży to nam najlepiej :-)

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Kaczorka, jak to nie jest fotogeniczna? Własnie pozuje jak zawodowa modelka! Cudna jest!

Dzięki za porade dotyczącą lampki, ja z kolei myślałam o takiej solnej, bo też daje półmrok, ale zastanowiłaś mnie, czy lepiej nie mieć takiej z kontrolowanym natężeniem.

Lena, ja nie planuję kupować niani, bo mały będzie spał z nami w sypialni, ale podziwiam, że się odważyłas na zakupy w Aliexpress, ja ciągle nie mam odwagi, bo właśnie boję się o jakość, długi czas trwania dostawy itp. :-)

Ja też nigdy nie miałam odwagi, bo bałam się, że ktoś mnie wykiwa i dostanę kilo gwoździ za 100zl :) namówiła mnie koleżanka, która ma ten sam model i zamawiała od tego sprzedawcy. Chciałam nianię ze względu ma to, że mieszkamy w 2 piętrowym domu i często muszę po coś skoczyć do rodziców na górę, wiem że gdybym tylko usłyszała dźwięk to biegałabym jak szalona z góry na dół sprawdzić czy wszystko ok :) ale nie było mnie teraz stać na wydawanie na ten cel miliona monet, także zdecydowałam się na video w cenie zwykłej głosowej - tak jak pisałam, jak się sprawdzi to będę wiedziała dopiero wclipcu mam nadzieje

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luśka cudowności <3 do zacałowania.Wróciłam od teściowej z obiadku i brzuch mi rozsadza :)Uwielbiam jej kuchnię ;) .Dziś mogę się wam pokazać :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e3f44388519a.jpg

Tosia2323, Karma88, Kaczorka, lamka, olik321, Lusesita, JustynaG, KateHawke, Bajkaaa, Lunaris, pilik, Luna1993, Jeżowa, -Mamunia-, Yoselyn82, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    U mnie chyba nie jest dobrze. Brzuch mnie pobolewa cały czas i mam uderzenia gorąca jak w czasie okresu, szyjka nisko. Plamienie na szczęście minimalne

Dzisiaj mnie nikt nie badał i chyba się nie zapowiada na to

Tosiu spokojnie, wiem jak to wyglada w szpitalu. Tez nie miałam badania codziennie, niektóre obchody to była kpina, lekarz wchodził nie mając pojęcia kim jestem ani tym bardziej co jest w mojej karcie... naprawdę cieszyłam się jak był mój prowadzący

Trzymaj się i nie stresuj dodatkowo, jeśli coś Cię bardzo niepokoi to zgłoś położnej, albo podejdź do dyżurki - ktoś tam musi być

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, Lena ma rację.. jeśli gorzej się czujesz, zgłoś to położnej lub podejdź do lekarza dyżurującego. Nie musisz czekać na obchód.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia - no właśnie te zdjęcia nie oddają jej uroku w całości ;)
    A jeszcze co do lampki - chodzi o to, by nie była zbyt jasna :)

Tosia - uderzenia gorąca to chyba całkiem normalny objaw. Ból brzucha podobnie. Ale dobrze jakby Cię ktoś skontrolował.
    W każdym razie bądź dobrej myśli <3

Blue - teściowa już wie, że wnuczątko się pojawi?
    Maluszkowi w takim brzuszku będzie wygodnie :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wie :),wiedziała już od samego początku,gdy w 5 tygodniu trafiłam do szpitala zamiast do nich na święta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 19:15

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Wie :),wiedziała już od samego początku,gdy w 5 tygodniu trafiłam do szpitala zamiast do nich na święta.

No to teraz musi dobrze karmić :)

A my się właśnie od teściowej dowiedzieliśmy, że brat męża robi chrzciny córki tydzień po nas. I teściowie z jednych chrzcin będą jechać na drugie a zaraz później na wesele..
    Ustalił termin totalnie nie zwracając uwagi na nikogo.
    To ten sam brat co "poinformował" nas w 8m-cu ciąży, że będą mieli dziecko..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, nie przejmuj się tym.. pierwsi mieliście termin ustalony. Szkoda, że tak wyszło i brat nie skonsultował tego jakoś, ale myślę że teściowie jakoś to wszystko ogarną.

U mnie też dziś średnio z humorem.. miło spędziliśmy dzień z mężem, do czasu aż zadzwonili moi rodzice z info, że będą od przyszłego miesiąca zajmować się dzieckiem mojego brata, bo jego żona chce wcześniej wrócić do pracy, więc ciężko może być z pomocą mi po porodzie. Nie prosiłam o taką pomoc, ale szkoda, że zapowiedzieli to z góry. Wiem, że jakoś sobie poradzimy z mężem, ale przykre dla mnie, że nie mogę na rodziców liczyć. Pomijam fakt, że mama od lat mówiła, że jak będziemy mieli dziecko to będziemy musieli nianię znaleźć, bo oni sił nie będą mieli na zajmowanie się cały tydzień wnukiem/wnuczką, no a jednak jak nie dotyczy to mnie, to siły się znalazły :(

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer strasznie przykro sytuacja, nie wyobrażam sobie jak byłoby mi przykro, gdyby moja mama tak się zachowała.

‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ