X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Kochane tak na szybko idziemy do domu obstawieni lekami i z całkowitym nakazem leżenia. Czekam na męża, z całego serca Wam dziękuje za tyle wsparcia <3 jak dotrę do domu to nadrobię i napisze co i jak

Dobrze, że był dziś mój lekarz
    No to super - skoro Was puszczają do domu, to jest OK :) Spokojnej drogi!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, to teraz dużo odpoczynku i spokoju <3 niech mąż dba tam o Ciebie!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uf Lena ale ulga ! Tak się cieszę ,że wracacie do domu :*

Dziękuję za życzenia moje kochane <3

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, wszystkiego najlepszego! Zdrowia, miłości oraz spełnienia wszystkich planów i marzeń.

Ibishka, Gabi jest cudna i prześliczna <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena bardzo bardzo dobra wiadomosc. Lec do domku i w wolnej chwili napisz cos wiecej.

Flo pieknie wygladasz!

Ibishka bardzo milo sie czyta te Wasze zmagania z corcia. :-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cudowne wieści!
    Luna sto lat <3!
    Ibishka Twoja Gabrysia cudowna, ale czekam na to nasze poznawanie z Małą :)...
    Tosia trzymam kciuki żeby plamienia nic złego nie zwiastowały! Ja plamiłam mocno od 5 to 11tc, wiem jakie to stresujące, ale wg lekarzy też dość normalne szczególnie przy lekach rozrzedzających...
    Nika jaka niepłodna! Okruszek Ci w brzuchu siedzi!
    Flo pięknie wyglądasz! Zazdroszczę tych 3 kg. Kiedy to było... haha
    Mi ostatnio tak ciężko, nocami szczególnie, że coraz częściej mam nadzieje że się mała urodzi ze dwa-trzy tygodnie wcześniej...
    miłego dnia! U nas dzisiaj piękna pogoda, ja sama w domu cały dzień to może coś się poszyć uda ;)...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 10:44

Luna1993, Flowwer lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka jak bym wycałowała bobaska centymetr po centymetrze ♡

Pilik ja jeszcze póki co noce przesypiam z przerwami 2-3 razy na wc. Też bym chciała urodzić 2-3 tyg przed terminem.

Aha ciekawostka dotycząca wit D3 ja biorę 6000j i utrzymywała się na poziomie 50 a teraz zbadałam i mam 36!!! Czyli synek sporo pobiera.

Lena ufff to do domu na niedzielny obiad i oszczędzanie ile się da.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie!

Sorki, ze się tak wtryniam, ale powoli wyrastamy z ubranek rozmiar 62 i pomyślałam, ze może któraś byłaby zainteresowana? Jeśli tak, to jak wszystko wypiorę to zrobię fotkę zestawu :) wszystko w podobnym stylu jak ostatnio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 11:21

KateHawke, pilik lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka Gabrysia prześliczna i przesłodka <3 cudownie się czyta o początkach macierzyństwa i z każdym takim opisem bardziej nie mogę się doczekać naszych doświadczeń :) :)

Lena bardzo się cieszę, że wracacie do domu! Mam nadzieję, że odpoczywając dotrwacie bezproblemowo tych kilka tygodni :)

Flower no wyglądasz jak milion dolarów!!! Pozazdrościć :) :) i tak małego przyrostu Twoich kilogramów też zazdroszczę, ja pewnie teraz mam już więcej na liczniku!

Tosiu, tak jak dziewczyny piszą, takie plamienia są częste, ale bardzo stresujące. Odpoczywaj też ile możesz, trzymam kciuki i wszystko będzie dobrze :)

LUNA STO LAT!!! <3 <3

Flowwer, Luna1993 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wszystkiego naj! Naj! Naj! <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, widziałam, że Ty też jeszcze nie wiesz czy będzie chłopczyk czy dziewczynka :) czy też już wychodzisz z siebie żeby się dowiedzieć? :D niestety mój gin jest bardzo zasadniczy i mimo że mam wizytę w środę, to pewnie nawet nie podejmie próby podejrzenia, bo koniecznie chce żeby płeć była "rozpoznana" w 20 tygodniu :(

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń i cudownej bez problemowej ciąży i rozwiązania :)

Ibishka Gabi jest uroczaaaaa <3 od razu się wzruszam jak czytam z jaką miłością opisujesz ten wyjątkowy czas !

Flo Ty to jesteś sexy matka ! Z twardnieniami u mnie było ok przez ponad miesiąc, jeśli są rzadkie i np. po wysiłku to nie powinny oznaczać nic złego - pamiętaj to sygnał, że czas zwolnić :) ja trochę przeszarżowałam i się musiało skończyć szpitalem, teraz już wiem że nie warto. Uważaj na siebie i się oszczędzaj

U nas tak: rano na obchodzie był mój prowadzący, wziął nnie na badanie. Powiedział, że szyjka jest miękka, ale jeszcze utrzymana. Zapytał wprost jak ja się czuję, jak to widzę, bo on albo musi nnie obstawić lekami i mi zaufać że będę leżeć w domu conajmniej przez jeszcze miesiąc albo musi mnie przenieść do Katowic do kliniki. Oczywiście powiedziałam, że jeśli to nie zagraża naszemu bezpieczeństwu to chciałabym być w domu. Pogadał chwilę, powiedział że wg jego wiedzy i doświadczenia uważa, że damy radę ten miesiąc jeszcze wytrzymać, w najgorszym razie sterydy zostały podane i płuca będą już pracować, oczywiście jak cokolwiek będzie mnie niepokoić mam do niego dzwonic i bedziemy konsultować. Wizyta za 1,5 tygodnia. Dostałam luteinę dopochwowa 3x, nospe max 3x, magnez 3x, isoptin 2x.
    Leżę już w swoim łóżku, a moja sunia totalnie oszalała po moim powrocie <3 nie odstępuje mnie na krok

Jeszcze raz bardzo Wam dziękuje za wszystkie kciuki i dobre słowa ! Trzymajcie jeszcze do 16.06 - wtedy ciąża będzie donoszona

Miłej niedzieli dla wszystkich ! Korzystajcie z pięknej pogody, my chociaż przez okno popatrzymy :)

Luna1993, KateHawke, lamka, Jeżowa, Flowwer, pilik, Bajkaaa, Karma88, Anna Stesia, olik321, Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - to 17.06. możesz urodzić ;) będziemy świętować razem - Ty narodziny synka a ja chrzciny Aluśki ;)

W ogóle dzisiaj na noc zapomnieliśmy włączyć lampkę i jak się obudziłam w nocy to były egipskie ciemności.. i macałam Aluśkę po buzi, żeby sprawdzić czy nie śpi twarzą w mojej poduszce :p

Swoją drogą to pomyślcie dziewczyny o takich lamkach z płynną regulacją natężenia światła. Przydatna rzecz :)

KateHawke lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower wyglądasz obłędnie ! <3 nie mogę się napatrzeć ;)

Lena to teraz odpoczynek i odliczamy dni do terminu :*

Flowwer lubi tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Kate, widziałam, że Ty też jeszcze nie wiesz czy będzie chłopczyk czy dziewczynka :) czy też już wychodzisz z siebie żeby się dowiedzieć? :D niestety mój gin jest bardzo zasadniczy i mimo że mam wizytę w środę, to pewnie nawet nie podejmie próby podejrzenia, bo koniecznie chce żeby płeć była "rozpoznana" w 20 tygodniu :(
    To u nas już sam Doktorek był ciekaw na ostatniej wizycie :D ale Dżej-Dżej tak nóżki skrzyżował że choćby nie wiem jak Doktorek patrzył to nie dało się zobaczyć co ma między nogami. Pozostaje mi czekać do 21 maja... Taki żartowniś z mojego dziecka :D

Jeżowa lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywałam się bo miałam zalatane ostatnie dni.
    Nasza córeczka waży już 617g. Ma swoje cykle. Kopniaki dostaję w określonych przedziałach czasowych. Bez względu na to, co w tym momencie robię. Tak jakby miała swój rytm dnia.
    Nie boi się tatusia więc całkiem łatwo tatuś może poczuć kopniaczki albo przybijanie piątki. A nawet zdarzyło się, że nie kopała a jak tylko położył mi rękę na brzuchu to zareagowała. Nawet się śmiałam, że się ze sobą porozumiewają. :)

Zastanawia mnie jedno, może Wy pomożecie mi to zidentyfikować. Co jakiś czas czuję takie napięcie brzucha (nie jest bolesne, nie muszę brać nospy, czuję tylko taki dyskomfort). Trochę przypomina to taki dyskomfort jak po bardzo wypaśnym posiłku (np. w święta gdy cały czas jemy choć jesteśmy najedzeni). Tylko, że zdarza się, że odczuwam to gdy jestem głodna. Zazwyczaj odpoczynek pomaga i to przechodzi. Czy to może być napinanie macicy?

Flowwer Wyglądasz rewelacyjnie! Ciesz się, że tak niewiele przybrałaś.
    U mnie szło bardzo powoli, a teraz mam wrażenie, że się rozpędzam... Potrafię nawet 1kg w tydzień przybrać. Aż się boję co to będzie później.

ibishka ale masz cudownego tego swojego Minionka:) Mała jest przeurocza! A jej minki... Ślę całuski od e-cioci.

Lena21 Cieszę się, że mogłaś wrócić do domu. Odpoczywaj,tak jak lekarz zalecił. Będzie dobrze. Wytrzymacie ten miesiąc!

Anna Stesia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer ale masz już cudowny brzuszek. Nie mogę się doczekać takiego.
    Lena super ze już wychodzicie do domu :)
    Luna wszystkiego najlepszego!
    Ja dalej leżę. Dzisiaj nikt mnie nie badał. Mam nadzieje ze jutro dowiem się czegoś więcej. Na razie dostaje nospe i luteinę podjęzykowa. Plamienia ustały ale brzuch delikatnie pobolewa.

Dziękuje wszystkim za wsparcie :* to dużo daje, tym bardziej ze prawie nikomu jeszcze nie mówiliśmy o ciazy, wiec za bardzo nie mam z kim pogadać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2018, 13:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia jeśli plamienia ustały to tym bardziej dobry znak. Pewnie jutro zostaniesz zbadana i Cie wypuszczą. :-)

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 13 maja 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Cześć Mamusie!

Sorki, ze się tak wtryniam, ale powoli wyrastamy z ubranek rozmiar 62 i pomyślałam, ze może któraś byłaby zainteresowana? Jeśli tak, to jak wszystko wypiorę to zrobię fotkę zestawu :) wszystko w podobnym stylu jak ostatnio :)

To ja czekam na fotki ;-)

U nas dziś mija 7 tygodni. Już się mialsm chwalić że mała pięknie spala 2 noce w łóżeczku i też dała mamie pospac. No i się zepsuło. Od wczoraj tylko rece i rece. Jak ja odloze to oczy jak 5zl. Zaczelo sid wszystko od tych upałów i jeszcze w piątek pobieranie krwi było... Nie wiem czy to jakis skok rozwojowy czy jak.
    Jutro mam wizytę u pediatry z wynikami to obejrzy mała od razu.
    A tak ogólnie to już taka fajna się zrobiła :-) Na wadze przybiera pięknie i szykujemy się do chrztu za 2ctyg.
    Pomijam fakt że przed tym czekają nas jeszcze 2 imprezy...

Lenka super że wychodzisz do domu. Zaopatrz się w książki i inne czasoumilacze i dasz radd <3

Tosia kciuki za Ciebie i fasolkę. Musi być dobrze.

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2018, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mam nadzieje ze będzie wszystko ok i wyjdę do domu. Planowałam jeszcze trochę popracować ale w obecnej sytuacji chyba lepiej iść na L4

‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ