X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy mówiłam od razu (jestem chemikiem), moim rodzicom też praktycznie od razu, bo akurat byliśmy na weekend, rodzinie męża jakoś w 7 tygodniu chyba, a reszcie bliskich znajomych koło 11-12 tygodnia :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia, rodzicom pod koniec I trymestru, rodzeństwu jakoś w 14-15 tygodniu, a najbliższym znajomym dopiero jakoś ok. 20 tyg. była okazja.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuje chociaż do 10 tygodnia poczekać. Najchętniej to już bym się pochwaliła, ale jeszcze za szybko

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jedną babcię i ona już ma czworo wnucząt, ale ze mną jest mocno zżyta, bo mieszkałyśmy razem. A mąż ma jednego dziadka, który ma tylko dwóch wnuczków (mojego męża i jego brata), więc na pewno bardzo przeżyje nowinę. :-) Stawiam, że będzie płakał tak jak po tym, jak mąż zrobił inżyniera :-D

Jeżowa wow to raczej rzadkość, żeby mieć praprababcię.

U nas mamy nasze wiedziały prawie od razu, tak samo moje rodzeństwo i najbliżsi przyjaciele, mąż powiedział bratu jakoś w 10tyg, znajomi podobnie się dowiedzieli. A reszcie rodziny chcemy teraz powiedzieć po prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 16:01

• malka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia u mnie dwie najbliższe przyjaciółki dowiedziały się 2-3dni od pozytywnego testu. Mamie powiedziałam na jej urodziny około 12tc, w ten sam dzień teściowej, żeby nikomu smutno nie było :) w pracy wiedzieli od 5tc bo poszłam na L4. Pracuje w laboratorium i po pierwszym poronieniu nie chciałam ryzykować.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie kilka osób wiedziało od "pierwszego dnia" czyli od punkcji, więc przez to po drugiej becie musielismy powiedziec ty. kilku osobom, bo nie dały nam żyć pytaniami czy już wiemy, a takim sposobem połowa ludzi w pracy wiedziala. Mniej wtajemniczonym osobom mówiliśmy po prenatalnych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 16:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Może Wy będziecie bardziej w temacie. Dostałam list z zusu, jestem na l4 i moje pytanie czy będę dostawać 100% zasiłku do porodu?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/10b290b290e3.jpg

Przepraszam, że tak wparowałam, czytam Was na bieżąco. Ale boję się tu rozgościć jeszcze..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 17:10

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue gratuluję :) śliczne zdjęcie!! 22 listopada to moje urodziny :)

Tosia u mnie najbliżsi przyjaciele wiedzieli od razu (widzimy się co weekend, więc nie dałoby się ukryć nie picia alko:)); rodzina około 8 tygodnia, jak potwierdziliśmy serduszka (pewnie gdyby było 1, to byśmy czekali dłużej, ale nie mogliśmy się powstrzymać i chcieliśmy się podzielić inf o bliźniakach); w pracy powiedziałam w 12 tygodniu (normalnie bym czekała do po prenatalnych, ale niedawno miałam usg i już się czułam bezpieczniej).

edit: zapomniałam o tym, że niedługo po tym jak się dowiedzieliśmy o ciąży mój Dziadek trafił do szpitala... był na OIOM. Wchodziliśmy pojedynczo, nie mogłam się powstrzymać i mu powiedziałam - on oczywiście się popłakał, a ja z przerażeniem tylko widziałam jak mu puls skoczył na monitorze...
    Później jak już oficjalnie mówiłam babci i jak okazało się że dziadek nie wygadał, tylko babia powiedziała, że jak tylko coś mnie w rozmowie wspominała to zaczynał płakać :)

(Z Dziadkiem już wszystko ok :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 18:17

Lena21 lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane, u mnie w końcu miły dzień po wczorajszej traumie z teściowa :) przyjaciółka była, potem mój mąż z teściem dokończyli remont salonu i wnieśli już meble - jestem taka zadowolona, że największy bałagan już za nami i wszystko fajnie wyszło :)

U nas o tej ciąży sporo osób z rodziny dowiedziało się dość szybko za sprawą mojego męża, który świecił w ciemności i chodził 10 cm nad ziemia :p trudno go było opanować, miałam wrażenie, że nawet panie w spożywczym będą poinformowane - złościłam się bo ja się strasznie bałam, ale w końcu uznałam, że może ma rację - on twierdził że musi być dobrze, bo już wyczerpaliśmy limit smutku i łez.

Lamka pozdrów Tarzana od przyjaciółek owulacji :)

Rucola, Jeżowa, lamka lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też przyliczyłam zgona po kąpieli :P a potem jak zawsze popołudnie z synkiem.

U mnie informowanie działa w ten sposób- L4 od potwierdzonej ciąży i od razu wszyscy w pracy wiedzą a co za tym idzie pół Lublina :] potem szybko chciałam powiedzieć Mamie żeby się nie dowiedziała od osób trzecich, no i udało się uchować info do teraz dla mojego ojca. Wszyscy znajomi dowiedzieli się pocztą pantoflową co mnie strasznie irytuje bo nie ma okazji samemu się pochwalić dobrą nowiną.

Nenusia niestety nie znam się na tych tematach :( kurcze słabo że nie dadzą Ci nic :( nie może Cie ktoś zatrudnić na piękne oczy? nie masz jakichś znajomych z działalności gosp?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris niestety nie ma takiej osoby, bo eMek firmę już zamknął.. Ja tam przeżyje bez tego macierzyńskiego, tylko pytanie czy do porodu będą mi płacić zasiłek, bo ja zielona z tego jestem

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia ja nie pomoge, w zyciu nie byłam na l4 czy chorobowym i nie mam o tym zielonego pojecia. A od kiedy masz to l4 ?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nenusia ja nie pomoge, w zyciu nie byłam na l4 czy chorobowym i nie mam o tym zielonego pojecia. A od kiedy masz to l4 ?
    Dokładnie od marca, a od 1.04 zus mi płaci, od zeszłego tygodnia l4 ciążowe.
    Właśnie pierwszy raz jestem na l4 ciążowym i przy żadnym dziecku nie byłam więc nie mam pojęcia jak to wygląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 19:08

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Dokładnie od marca, a od 1.04 zus mi płaci, od zeszłego tygodnia l4 ciążowe.
    Właśnie pierwszy raz jestem na l4 ciążowym i przy żadnym dziecku nie byłam więc nie mam pojęcia jak to wygląda
    Nie bardzo się orientuję jak to jest jeśli nie ma zatrudnienia. Ale jeśli teraz nawet na ciążowym płacą Ci 80% to warto je utrzymać do porodu żeby chociaż to brać.
    Ja tylko nie rozumiem jak pracodawca mógł Cię zwolnić na L4!?! to wbrew prawu!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Nie bardzo się orientuję jak to jest jeśli nie ma zatrudnienia. Ale jeśli teraz nawet na ciążowym płacą Ci 80% to warto je utrzymać do porodu żeby chociaż to brać.
    Ja tylko nie rozumiem jak pracodawca mógł Cię zwolnić na L4!?! to wbrew prawu!
    Wiem, ale uwierz miałam dość.. Ja wywnioskowalam z tego listu, że do porodu 100% a po porodzie nic.. Dobrze myślę?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pisma wynika ze bedziesz miec macierzynski do porodu a zasiłek chorobowy macierzynski to jest 100% a po porodzie chyba nic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 19:24

Aga9090 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Z pisma wynika ze bedziesz miec macierzynski do porodu a zasiłek chorobowy macierzynski to jest 100%
    Dziękuję. A jak się czujesz?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziekuje. Ja sie czuje dobrze ogólnie. Nie ma co narzekać. A Tobie bardzo kibicuje i mam nadzieje, ze wszystko się dobrze ułoży. Jakie są u Ciebie plany co do diagnostyki guza? Da sie yo jakoś zbadac bez pobrania chociażby wycinka ?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia może Reset lub Emilka coś z tego ogarną, to nasze specjalistki. Z tego co ja wiem to do porodu l4 Ci przysługuje tzn przez 270 dni max, ale macierzyński już chyba niestety nie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    O dziekuje. Ja sie czuje dobrze ogólnie. Nie ma co narzekać. A Tobie bardzo kibicuje i mam nadzieje, ze wszystko się dobrze ułoży. Jakie są u Ciebie plany co do diagnostyki guza? Da sie yo jakoś zbadac bez pobrania chociażby wycinka ?
    Właśnie nie da się.. Dopiero po badaniu hist-pat będzie wiadomo co to.. Lekarze mówią, że wygląda na torbiel endometrialną, czyli mam się cieszyć.. A operacja w 14 tygodniu ciąży.. BOJĘ się jak cholera. Mam się też nastawić, że fasolka może nie dać rady.

‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ