Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLena21 wrote:Nenusia może Reset lub Emilka coś z tego ogarną, to nasze specjalistki. Z tego co ja wiem to do porodu l4 Ci przysługuje tzn przez 270 dni max, ale macierzyński już chyba niestety nie...
-
nick nieaktualnyLena21 wrote:Hej kochane, u mnie w końcu miły dzień po wczorajszej traumie z teściowa
przyjaciółka była, potem mój mąż z teściem dokończyli remont salonu i wnieśli już meble - jestem taka zadowolona, że największy bałagan już za nami i wszystko fajnie wyszło
U nas o tej ciąży sporo osób z rodziny dowiedziało się dość szybko za sprawą mojego męża, który świecił w ciemności i chodził 10 cm nad ziemia :p trudno go było opanować, miałam wrażenie, że nawet panie w spożywczym będą poinformowane - złościłam się bo ja się strasznie bałam, ale w końcu uznałam, że może ma rację - on twierdził że musi być dobrze, bo już wyczerpaliśmy limit smutku i łez.
Lamka pozdrów Tarzana od przyjaciółek owulacjinajpierw wszystkich poinformował o stymulacji, punkcji, transferze, a później o ciąży to chyba wszystkim sąsiadom opowiedział (mieszkamy na dużym zamknięty osiedlu, a mam wrażenie, że on zna wszystkich). Przystopowal dopiero jak na niego nakrzyczalam żeby poczekal chociaż na informacje czy wszystko się dobrze rozwija.
-
Aga9090 wrote:Właśnie nie da się.. Dopiero po badaniu hist-pat będzie wiadomo co to.. Lekarze mówią, że wygląda na torbiel endometrialną, czyli mam się cieszyć.. A operacja w 14 tygodniu ciąży.. BOJĘ się jak cholera. Mam się też nastawić, że fasolka może nie dać rady.
Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyRucola wrote:Kiedyś ktoś mądry powiedział mi, ze nie wolno się nastawiać. Ani pozytywnie, ani negatywnie,ani nawet obojetnie. Trzeba żyć tym, co jest tu i teraz i ja się z tym zgadzam. Na dzień dzisiejszy jest fasolka z bijącym serduszkiem i tego się trzymamy.
co ma być to będzie, wszystko przyjmę na klatę
-
Kochane ja mówię dobranoc zanim padnę na twarz znowu.
-
Blue, ale Ty masz cudowne, fotogeniczne maleństwo! Po prostu cudo!
Emiilka, Byłaś dzielna! A dziewczyny z forum są niezawodne. Mój emek też mnie odsyła do forum jak jest coś niepokojącego
Tosia, u mnie najpierw wiedziało forumpotem pokazałam test ciążowy emkowi
Przyjaciele dowiedzieli się w 9tc, w pracy 10tc a w 11tc dowiedziała się najbliższa rodzina.
Nenusia, szkoda, że rozwiązałaś umowę z pracodawcą. Korzystniej byłoby dla Ciebie kontynuować umowę (i być na L4) a podczas L4 nie mógłby Cię zwolnić.
Ale poczytaj tutaj http://matkaprawnik.pl/umowa-na-czas-okreslony-a-ciaza/
Może znajdziesz coś więcej dotyczącego Twojego przypadku.
A kobiety w ciąży jest chroniona bodajże od 12tc.Emiilka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Rozumiem Cię. Czasami wolimy odpuścić zamiast walczyć o swoje. Szczególnie w Twoim przypadku spokój jest ważny, za dużo masz na głowie.
Czy ja dobrze pamiętam, że rozwiązanie umowy nastąpiło w trakcie trwania L4? Zawołali Cię do firmy i dali kwit do podpisania?
Gdzieś wyczytałam coś takiego: Pracodawca nie może także rozwiązać umowy o pracę, gdy zaszłaś w ciążę w okresie wypowiedzenia. W sytuacji, kiedy dowiedziałaś się o ciąży już po rozwiązania stosunku pracy, a zaszłaś w nią w okresie wypowiedzenia, możesz zażądać od pracodawcy uznana tej czynności za bezskuteczną. Wystarczy, że przedstawisz stosowne zaświadczenie lekarskie, stwierdzające, że w okresie wypowiedzenia umowy o pracę (najpóźniej w ostatnim dniu), byłaś w ciąży.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:23
-
nick nieaktualnyTak, z tym, że ja przywiozłam l4 do firmy, a szef dał mi wypowiedzenie z datą z lutego. Także cwaniak, a ja już nie miałam ochoty walczyć o swoje.. Powiedział, że jak nie podpisze to zwolni mnie dyscyplinarne, bo często chorowałam i nie miałam miesiąca bez choroby, stwierdził, że miał prawo. Jak mnie zwalniał to jeszcze w ciąży nie byłam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:33
-
Aga9090 wrote:Tak, z tym, że ja przywiozłam l4 do firmy, a szef dał mi wypowiedzenie z datą z lutego. Także cwaniak, a ja już nie miałam ochoty walczyć o swoje.. Powiedział, że jak nie podpisze to zwolni mnie dyscyplinarne, bo często chorowałam i nie miałam miesiąca bez choroby, stwierdził, że miał prawo. Jak mnie zwalniał to jeszcze w ciąży nie byłam#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNika and Daniela i nie wiem kto jeszcze jest z 3city
Słyszałaście o warsztatach "świadoma mama"? W Gdyni w lipcu odbędą się takie warsztaty. 1 dzień dla przyszłych mam a 2 dla rodziców
Ja już się zapisałam na ten dzień dla przyszłych rodzicówmożna z mężem
http://swiadomamama.pl
Dobranocka:) -
nick nieaktualny
-
Achia - jeszcze ja jestem z Trójmiasta
Niedlugo będzie można zjazd mamusiek zrobićAchia lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:co za ciul, masakra jakas. Dobrze że już tam nie pracujesz. Skąd jesteś?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualny
-
...dzień dobry... dziś ja na warcie...
-
Dzien dobry. Maz polecial do roboty juz. A ja chyba nie zasne.
Jejku niech Dr da nam pozwolenie na seks, bo dzis byly pierwsze erotyczne sny w ciazy i to takie, ze wow.Rucola, lamka, Flowwer lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
nick nieaktualny
-
Karma88 wrote:Dzien dobry. Maz polecial do roboty juz. A ja chyba nie zasne.
Jejku niech Dr da nam pozwolenie na seks, bo dzis byly pierwsze erotyczne sny w ciazy i to takie, ze wow.potem długo miałam super sny a teraz cisza
a mój błogi sen przerywają solidne kopy, Leo domaga się głaskania
właśnie w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 06:55
Karma88 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021