X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Nenusia może Reset lub Emilka coś z tego ogarną, to nasze specjalistki. Z tego co ja wiem to do porodu l4 Ci przysługuje tzn przez 270 dni max, ale macierzyński już chyba niestety nie...
    NA macierzynski to i tak nie liczyłam..tylko mi chodziło o ten zasiłek do porodu

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Hej kochane, u mnie w końcu miły dzień po wczorajszej traumie z teściowa :) przyjaciółka była, potem mój mąż z teściem dokończyli remont salonu i wnieśli już meble - jestem taka zadowolona, że największy bałagan już za nami i wszystko fajnie wyszło :)

U nas o tej ciąży sporo osób z rodziny dowiedziało się dość szybko za sprawą mojego męża, który świecił w ciemności i chodził 10 cm nad ziemia :p trudno go było opanować, miałam wrażenie, że nawet panie w spożywczym będą poinformowane - złościłam się bo ja się strasznie bałam, ale w końcu uznałam, że może ma rację - on twierdził że musi być dobrze, bo już wyczerpaliśmy limit smutku i łez.

Lamka pozdrów Tarzana od przyjaciółek owulacji :)
    To jak mój mąż :) najpierw wszystkich poinformował o stymulacji, punkcji, transferze, a później o ciąży to chyba wszystkim sąsiadom opowiedział (mieszkamy na dużym zamknięty osiedlu, a mam wrażenie, że on zna wszystkich). Przystopowal dopiero jak na niego nakrzyczalam żeby poczekal chociaż na informacje czy wszystko się dobrze rozwija.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Właśnie nie da się.. Dopiero po badaniu hist-pat będzie wiadomo co to.. Lekarze mówią, że wygląda na torbiel endometrialną, czyli mam się cieszyć.. A operacja w 14 tygodniu ciąży.. BOJĘ się jak cholera. Mam się też nastawić, że fasolka może nie dać rady.
    Kiedyś ktoś mądry powiedział mi, ze nie wolno się nastawiać. Ani pozytywnie, ani negatywnie,ani nawet obojetnie. Trzeba żyć tym, co jest tu i teraz i ja się z tym zgadzam. Na dzień dzisiejszy jest fasolka z bijącym serduszkiem i tego się trzymamy.

Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kiedyś ktoś mądry powiedział mi, ze nie wolno się nastawiać. Ani pozytywnie, ani negatywnie,ani nawet obojetnie. Trzeba żyć tym, co jest tu i teraz i ja się z tym zgadzam. Na dzień dzisiejszy jest fasolka z bijącym serduszkiem i tego się trzymamy.
    Masz rację :) co ma być to będzie, wszystko przyjmę na klatę

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja mówię dobranoc zanim padnę na twarz znowu.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, ale Ty masz cudowne, fotogeniczne maleństwo! Po prostu cudo!

Emiilka, Byłaś dzielna! A dziewczyny z forum są niezawodne. Mój emek też mnie odsyła do forum jak jest coś niepokojącego :)

Tosia, u mnie najpierw wiedziało forum :D potem pokazałam test ciążowy emkowi :)
    Przyjaciele dowiedzieli się w 9tc, w pracy 10tc a w 11tc dowiedziała się najbliższa rodzina.

Nenusia, szkoda, że rozwiązałaś umowę z pracodawcą. Korzystniej byłoby dla Ciebie kontynuować umowę (i być na L4) a podczas L4 nie mógłby Cię zwolnić.
    Ale poczytaj tutaj http://matkaprawnik.pl/umowa-na-czas-okreslony-a-ciaza/
    Może znajdziesz coś więcej dotyczącego Twojego przypadku.
    A kobiety w ciąży jest chroniona bodajże od 12tc.

Emiilka lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna on mnie zwolnił, bo nie potrzebuje pracowników którzy idą na l4, tam był mobbing i psychicznie miałam dość.

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cię. Czasami wolimy odpuścić zamiast walczyć o swoje. Szczególnie w Twoim przypadku spokój jest ważny, za dużo masz na głowie.

Czy ja dobrze pamiętam, że rozwiązanie umowy nastąpiło w trakcie trwania L4? Zawołali Cię do firmy i dali kwit do podpisania?

Gdzieś wyczytałam coś takiego: Pracodawca nie może także rozwiązać umowy o pracę, gdy zaszłaś w ciążę w okresie wypowiedzenia. W sytuacji, kiedy dowiedziałaś się o ciąży już po rozwiązania stosunku pracy, a zaszłaś w nią w okresie wypowiedzenia, możesz zażądać od pracodawcy uznana tej czynności za bezskuteczną. Wystarczy, że przedstawisz stosowne zaświadczenie lekarskie, stwierdzające, że w okresie wypowiedzenia umowy o pracę (najpóźniej w ostatnim dniu), byłaś w ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:23

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, z tym, że ja przywiozłam l4 do firmy, a szef dał mi wypowiedzenie z datą z lutego. Także cwaniak, a ja już nie miałam ochoty walczyć o swoje.. Powiedział, że jak nie podpisze to zwolni mnie dyscyplinarne, bo często chorowałam i nie miałam miesiąca bez choroby, stwierdził, że miał prawo. Jak mnie zwalniał to jeszcze w ciąży nie byłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 21:33

• Rucola Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Tak, z tym, że ja przywiozłam l4 do firmy, a szef dał mi wypowiedzenie z datą z lutego. Także cwaniak, a ja już nie miałam ochoty walczyć o swoje.. Powiedział, że jak nie podpisze to zwolni mnie dyscyplinarne, bo często chorowałam i nie miałam miesiąca bez choroby, stwierdził, że miał prawo. Jak mnie zwalniał to jeszcze w ciąży nie byłam
    co za ciul, masakra jakas. Dobrze że już tam nie pracujesz. Skąd jesteś?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 22:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika and Daniela i nie wiem kto jeszcze jest z 3city :)
    Słyszałaście o warsztatach "świadoma mama"? W Gdyni w lipcu odbędą się takie warsztaty. 1 dzień dla przyszłych mam a 2 dla rodziców :)
    Ja już się zapisałam na ten dzień dla przyszłych rodziców :) można z mężem :)
    http://swiadomamama.pl

Dobranocka:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn generalnie te warsztaty odbywają się w całej Polsce. Jezu gapa ze mnie. Także wszystkie się częstujcie:) jeśli chcecie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 22:49

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia - jeszcze ja jestem z Trójmiasta :)
    Niedlugo będzie można zjazd mamusiek zrobić :)

Achia lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    co za ciul, masakra jakas. Dobrze że już tam nie pracujesz. Skąd jesteś?
    hmmm, w sumie studiowałam na Śląsku, ale nie bardzo mam pomysł, zeby ktoś ze znajomych Cię zatrudnił. Mąż nie ma kogoś znajomego, zeby pomógł?

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    hmmm, w sumie studiowałam na Śląsku, ale nie bardzo mam pomysł, zeby ktoś ze znajomych Cię zatrudnił. Mąż nie ma kogoś znajomego, zeby pomógł?
    Nie bardzo miałby kto..

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 03:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...dzień dobry... dziś ja na warcie...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Maz polecial do roboty juz. A ja chyba nie zasne.

Jejku niech Dr da nam pozwolenie na seks, bo dzis byly pierwsze erotyczne sny w ciazy i to takie, ze wow.

Rucola, lamka, Flowwer lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2018, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma mój też wstał do pracy i coś też już nie mogę zasnąć..na dodatek głowa zaczyna mnie boleć :/

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 maja 2018, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Dzien dobry. Maz polecial do roboty juz. A ja chyba nie zasne.

Jejku niech Dr da nam pozwolenie na seks, bo dzis byly pierwsze erotyczne sny w ciazy i to takie, ze wow.
    Ja mega erotyki ( które juz się nie powtórzyły) miałam podczas zagnieżdżenia i w zasadzie dopiero jak zrobiłam test to sobie przypomniałam :) potem długo miałam super sny a teraz cisza :) a mój błogi sen przerywają solidne kopy, Leo domaga się głaskania :) właśnie w nocy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2018, 06:55

Karma88 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ