X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się bałam,że serduszko nie będzie biło,a ono tak pięknie się ruszało,dopiero napięcie schodzi ze mnie.

ibishka, emi2016, Karma88, Emiilka, Aga9090, KateHawke, Rub45 lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue super :) piękne maleństwo <3 ja mam pytanie techniczne- badanie miałaś przez brzuch czy przez pochwę? nie wiem na co się na tym etapie nastawiać.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez brzuch.

Rub45 lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff :) zapisałam się na 4 czerwca ostatecznie. Mam nadzieję że już coś będzie widać między nogami :P

lamka, Jeżowa, ibishka, Karma88, Emiilka, KateHawke, Rucola, Flowwer lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Ufff :) zapisałam się na 4 czerwca ostatecznie. Mam nadzieję że już coś będzie widać między nogami :P
    Pierwsze prenatalne bywa i przez brzuch i dopochwowo to wszystko zależy od tego czy da się wszystkie pomiary zrobić przez brzuch i podobno im szczuplejsza kobietka tym większe prawdopodobieństwo że będzie tylko przez brzuch ale mam szwagierke która jest mega chuda a miała i tak i tak,

Polowkowe jest już tylko przez brzuch ale ja miałam też dopochwowo że względu że lekarz moja szyjka się zaniepokoil, dlatego jak będę szła na 3 to nastawie się że będzie i tak i tak, chociaż nie wiem czy jak jest pessar to czy robią jeszcze usg bo u mojego gin mam tylko przez brzuch i na samolocie mnie bada.

A tak btw gdzie jest Ania?
    Aniu bądź tak dobra i napisz cokolwiek by koleżanki ciężarne podkreślam się nie denerwowaly :)

Lunaris lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane wypiłam pół kawy i na szybkości mi Tarzan zamówił ubera bo ma już wypis i wychodzimy :-)

reset, Lunaris, summer86, Jeżowa, Achia, Bajkaaa, ibishka, Karma88, blue00, Emiilka, Lena21, KateHawke, Rucola, Flowwer, pilik lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurra, Tarzan wraca do domu :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka pamiętaj że trzeba teraz mężusia oszczędzać :D ;)

Ogarnęłam lekarza na NFZ! Uf, mam nadzieję że będzie robił swoje i nie wydziwiał. Najwyżej będę chodzić po badania i zwolnienia na NFZ a na konkretne wizyty prywatnie.

lamka, pilik lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue z tego wszystkiego zapomniałam - przecudny dzidziuś, a jakie zdjęcie kozackie! Chyba też trochę większy, niż wynika z terminu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 10:44

blue00 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris mam nadzieję że nie będzie potrzeby chodzić prywatnie :)

Ja chodzę co 3,5tyg prywatnie na wizytę z usg +l4 a jak potrzeba jakieś badanie czy nadprogramowo iść to idę do tego samego lekarza na NFZ albo też prywatnie tylko on wtedy nie bierze pieniędzy także z tym też dobrze :)

Edit :

Chciałam się pochwalić że dziś mam studniówkę <3 ale się cieszę :) jeszcze tylko 100 dni przede mną :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 10:49

Lunaris, Emiilka, JustynaG, Lusesita, KateHawke, Luna1993, lamka, Flowwer lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Maluszek ma się dobrze,pięknie się ruszał i wzrost ma 6.34 cm.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28fa67f77737.jpg
    Cudowny widok <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa i Blue gratuluję udanych wizyt! :)

Never lose hope śliczny kokon. Bardzo podoba mi się ten niebieski materiał z głową niedźwiedzia :)

Kate i Nika będziemy trzymać za Was kciuki w poniedziałek :)

Jeżowa, KateHawke, never_lose_hope lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaa bardzo ładny pokoik - takie 'czyściutkie' barwy, jakie lubię :)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam do Szczecina jak ktoś lubi słońce :)

Emiilka, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue maluszek piękny i jaki juz duzy, gratuluje :-)

Bajka pokoik super :-)

never_lose_hope super ten kokon, piękny :-)

Barbarka piekne lozeczko i kokon :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:10

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Maluszek ma się dobrze,pięknie się ruszał i wzrost ma 6.34 cm.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/28fa67f77737.jpg

Blue śliczny mały wielki człowiek. <3

Lamka a jak Tarzan ogólnie się czuje? :)

Bajkaaa 100 dni, wow, ale to zleci pewnie. :)

Ja tak się teraz zastanawiam odnośnie tych prenatalnych, bo wizytę mam 5.06 i będzie wtedy 10t6d. Potem Dr mówił o prenatalnych gdzieś po kolejnych 2 tygodniach jeśli dobrze go zrozumiałam. I tak się zastanawiam, bo generalnie prowadzi nas w takiej małej przychodni typowej NFZ. Przymuje też w takich nowych prywatnych przychodniach i mam wrażenie, że w tych drugich ten sprzet jest lepszy i kombinuję czy na prenatalne nie pojechac właśnie do tej prywatnej przychodni. Tam można nagrać płytkę z badania prenatalnego. Nie wiem czy to dobra opcja. Dziewczyny doświadczone jesteście w tym temacie. Ja nigdy do etapu prenatalnych tych pierwszych nie doszłam.

Dobrze kombinuję, żeby jechać na takie badania tam gdzie sprzęt jest lepszy?

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka jak twoj maz sie czuje? i nie pogratulowalam tobie udanego usg :) maluszek juz duzy :P pieknie rosnie :) Gratuluje :)

lamka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Blue z tego wszystkiego zapomniałam - przecudny dzidziuś, a jakie zdjęcie kozackie! Chyba też trochę większy, niż wynika z terminu?
    Tak,starsze równo o tydzień :) ,TP przesunął mi się wg usg z 29 na 22 listopada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2018, 11:57

Rucola lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ja prenatalne robiłam przede wszystkim u osoby z certyfikatem ale sugerowałam się tym że skoro on ma odpowiedni papier do tego to jak powie że jest dobrze to mu uwierzę ale w drugą stronę tak samo będę wierzyć, tylko mój dr nie robi tego na NFZ więc za każdym razem place 270zl i mogę mieć płytę z badania w tej cenie.
    I jeśli chodzi o sprzęt to ja jego widać tak pięknie dziecko wszystko dosłownie więc ja bym radziła iść tam gdzie po badaniu będziesz spokojniejsza

Karma88 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 17 maja 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue to ja mam termin wg OM na 24 listopada. Chociaż wg usg prenatalnego przesunął mi się na 18 listopad.

Ale się wkurzyłam przed chwilą... Sprawdzam wyniki na tę cholerną awidność różyczki, patrzę jest wynik, ale awidności toxoplasmozy, której nigdy nie miałam, bo nie mam nawet przeciwciał IgG. Baba w laboratorium musiała coś pomylić. Faktycznie na paroagonie mam wbite IgG różyczka i awidność toxoplazmoza. Badadanie za 70 zł...

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ