Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Aga9090 wrote:Bajka wg Google niestety tak
wiesz Aga jak to jest ze źle wiadomości chodzą parami więc niech trochę dobra poleci
pilik lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki, ja dziś miałam pobudkę o 4:30 bo synio urządzał imprezę na która zostałam przymusowo zaproszona i teraz cały dzien jestem jakaś niedo...życia:) mieliśmy dziś mięs sesje ciążowa a zrobiło się czarno i burzowo wiec chyba dupa z tego
Melveis zdrówka dla Stasia
Lusesita ja mam nianie video z alie expres za 144 zł, cena do jakości super. Widziałam takie na allegro po ok
200-250 zł. Działa w dwie strony, ma melodyjki, zasięg w dwupiętrowym domu łapie ok, obraz w nocy tez spoko. Jedyny minus to kamerka jest na kablu.
http://s.aliexpress.com/Az2aInyy
Bajeczko ciagle trzymam kciuki!
Co do wizyt na NFZ to jak to czytam to cieszę się, że nie chodzę - żenada
Gratuluje słodkich zdjęć i udanych wizyt
Więcej mój mózg nie przyswoił wybaczcieBajkaaa, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Ale to chyba nie jest tragiczna wiadomość, bo jeśli dobrze myślę to tego się nie leczy tylko antybiotyk przy porodzie się daje. Bo chodzi mi o to że jakbym miała inny syf to kolejny lek by mi doszedł a tak to może to nie ma powodu do zmartwień? Tzn kolejnego powodu
wiesz Aga jak to jest ze źle wiadomości chodzą parami więc niech trochę dobra poleci
A wyczytałam
Badanie GBS - antybiotykoterapia okołoporodowaa
U kobiet w ciąży z dodatnim wynikiem testu, by zapobiec zakażenia u noworodka, stosuje się atybiotykoterapię okołoporodową. Pacjentce podaje się dożylnie antybiotyki (penicylinę G).
Z leczeniem ciężarnej z dodatnim wynikiem GBS czeka się do początku porodu. Podawanie antybiotyków przed porodem nie ma sensu, ponieważ Streptococcus agalactie powraca po odstawieniu leków w bardzo szybkim tempie.
A że chodzą parami to mi nie musisz mówić -
Aga9090 wrote:Właśnie nie mam pojęcia o co chodzi z tym GBS..
A wyczytałam
Badanie GBS - antybiotykoterapia okołoporodowaa
U kobiet w ciąży z dodatnim wynikiem testu, by zapobiec zakażenia u noworodka, stosuje się atybiotykoterapię okołoporodową. Pacjentce podaje się dożylnie antybiotyki (penicylinę G).
Z leczeniem ciężarnej z dodatnim wynikiem GBS czeka się do początku porodu. Podawanie antybiotyków przed porodem nie ma sensu, ponieważ Streptococcus agalactie powraca po odstawieniu leków w bardzo szybkim tempie.
A że chodzą parami to mi nie musisz mówićAga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:No właśnie dlatego mówię że cieszę że to gbs bo czytałam artykuł mamy ginekolog o tym i na szczęście w naszym kraju jest duża profilaktyka tego a myślę że moi tu lekarze wiedzą jak obchodzić się z gbs a przynajmniej innego syfu nie mam:)
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAchia,Nenusia gratuluję maluszków
.Melevis niech Staś szybko wraca do zdrowia.Ja byłam prawie cały dzionek u znajomej,brakowało mi takiego wyjścia.Poza tym znów zaczęły mocno mnie boleć piersi jak jeden wielki sinior,a już myślałam,że wszelkiego tego typu dolegliwości już nie powrócą.Aż się boję pomyśleć do jakich rozmiarów urosną
.
Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Bajka z gbs jest dokładnie tak jak piszesz, a że jesteś w szpitalu to antybiotyk będą wiedzieli kiedy wprowadzić. Najważniejsze że masz to sprawdzone i będzie w karcie.
Lusesita Dominiką cudowna, buziak dla niej!
Ania a jak już przy spacerówkach - a co myślisz o joie mytrax i literax? Teraz kupiłam używanego jedo z myślą o tym, że na wczesną wiosnę właśnie kupimy spacerówkę joie. Ale w sumie jak inna w tej cenie lepsza to bym wciągnęła na listę
Lamka z zaparciami chyba większość z nas się męczy...
ja po wizycie, mała zwolniła na szczęście z wagą, dzisiaj 2650 więc idealniechociaż gin mówi że to przed skokiem i pewnie na wizycie za dwa tygodnie będzie znowu większy wzrost. No ale już wiemy że ostatnio musiały być dwa skoki i stąd kilogram w trzy tygodnie. U mnie póki co nic na wcześniejszy poród nie wskazuje, ale jak będę na wizycie 12.06 mam nadzieję że coś już się będzie działo
... aa i mała ułożyła się ładnie głową w dół
Achia, olik321, lamka, Lusesita, malka, Emiilka, JustynaG, Karma88, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny