X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zdecydowaliśmy że pożyczamy od mojej siostry gondole i fotelik a potem na wiosne kupimy jakąś fajną spacerówkę ;) fakt że rodzę zimą trochę wpłynął na tą decyzję. Stelaz zostanie na parterze a gondole podźwigam , no trudno ;)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Bajka wg Google niestety tak :(
    Ale to chyba nie jest tragiczna wiadomość, bo jeśli dobrze myślę to tego się nie leczy tylko antybiotyk przy porodzie się daje. Bo chodzi mi o to że jakbym miała inny syf to kolejny lek by mi doszedł a tak to może to nie ma powodu do zmartwień? Tzn kolejnego powodu :) wiesz Aga jak to jest ze źle wiadomości chodzą parami więc niech trochę dobra poleci

pilik lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki, ja dziś miałam pobudkę o 4:30 bo synio urządzał imprezę na która zostałam przymusowo zaproszona i teraz cały dzien jestem jakaś niedo...życia:) mieliśmy dziś mięs sesje ciążowa a zrobiło się czarno i burzowo wiec chyba dupa z tego

Melveis zdrówka dla Stasia

Lusesita ja mam nianie video z alie expres za 144 zł, cena do jakości super. Widziałam takie na allegro po ok
    200-250 zł. Działa w dwie strony, ma melodyjki, zasięg w dwupiętrowym domu łapie ok, obraz w nocy tez spoko. Jedyny minus to kamerka jest na kablu.

http://s.aliexpress.com/Az2aInyy

Bajeczko ciagle trzymam kciuki!

Co do wizyt na NFZ to jak to czytam to cieszę się, że nie chodzę - żenada

Gratuluje słodkich zdjęć i udanych wizyt :)

Więcej mój mózg nie przyswoił wybaczcie

Bajkaaa, Lusesita lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Ale to chyba nie jest tragiczna wiadomość, bo jeśli dobrze myślę to tego się nie leczy tylko antybiotyk przy porodzie się daje. Bo chodzi mi o to że jakbym miała inny syf to kolejny lek by mi doszedł a tak to może to nie ma powodu do zmartwień? Tzn kolejnego powodu :) wiesz Aga jak to jest ze źle wiadomości chodzą parami więc niech trochę dobra poleci
    Właśnie nie mam pojęcia o co chodzi z tym GBS..
    A wyczytałam
    Badanie GBS - antybiotykoterapia okołoporodowaa
    U kobiet w ciąży z dodatnim wynikiem testu, by zapobiec zakażenia u noworodka, stosuje się atybiotykoterapię okołoporodową. Pacjentce podaje się dożylnie antybiotyki (penicylinę G).

Z leczeniem ciężarnej z dodatnim wynikiem GBS czeka się do początku porodu. Podawanie antybiotyków przed porodem nie ma sensu, ponieważ Streptococcus agalactie powraca po odstawieniu leków w bardzo szybkim tempie.

A że chodzą parami to mi nie musisz mówić :) :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Właśnie nie mam pojęcia o co chodzi z tym GBS..
    A wyczytałam
    Badanie GBS - antybiotykoterapia okołoporodowaa
    U kobiet w ciąży z dodatnim wynikiem testu, by zapobiec zakażenia u noworodka, stosuje się atybiotykoterapię okołoporodową. Pacjentce podaje się dożylnie antybiotyki (penicylinę G).

Z leczeniem ciężarnej z dodatnim wynikiem GBS czeka się do początku porodu. Podawanie antybiotyków przed porodem nie ma sensu, ponieważ Streptococcus agalactie powraca po odstawieniu leków w bardzo szybkim tempie.

A że chodzą parami to mi nie musisz mówić :) :)
    No właśnie dlatego mówię że cieszę że to gbs bo czytałam artykuł mamy ginekolog o tym i na szczęście w naszym kraju jest duża profilaktyka tego a myślę że moi tu lekarze wiedzą jak obchodzić się z gbs a przynajmniej innego syfu nie mam:)

Aga9090 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    No właśnie dlatego mówię że cieszę że to gbs bo czytałam artykuł mamy ginekolog o tym i na szczęście w naszym kraju jest duża profilaktyka tego a myślę że moi tu lekarze wiedzą jak obchodzić się z gbs a przynajmniej innego syfu nie mam:)
    Czyli wychodzi, że nic strasznego :)

• admiralka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, ten gbs rzeczywiście nie taki straszny :) Cały czas sciskam za Was kciuki :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Bajka, ten gbs rzeczywiście nie taki straszny :) Cały czas sciskam za Was kciuki :*
    Dziękuję :)

Osobiście uważam że limit nieszczęść wykorzystałam :) i tego się trzymamy :)

summer86, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Dziękuję :)

Osobiście uważam że limit nieszczęść wykorzystałam :) i tego się trzymamy :)

Pewnie, że tak!

Myślę tak samo odnośnie do siebie :)

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    admiralka wrote:
    Pewnie, że tak!

Myślę tak samo odnośnie do siebie :)
    Też tak uważam :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczyniłam pierwzy zakup ciążowy- legginsy ciążowe, była ostatnia para w rossmannie za 19,99. wzięłam :)

pilik, Lena21, KateHawke, Lusesita, Lunaris, JustynaG, Aga9090 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia,Nenusia gratuluję maluszków :) .Melevis niech Staś szybko wraca do zdrowia.Ja byłam prawie cały dzionek u znajomej,brakowało mi takiego wyjścia.Poza tym znów zaczęły mocno mnie boleć piersi jak jeden wielki sinior,a już myślałam,że wszelkiego tego typu dolegliwości już nie powrócą.Aż się boję pomyśleć do jakich rozmiarów urosną :P .

Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka z gbs jest dokładnie tak jak piszesz, a że jesteś w szpitalu to antybiotyk będą wiedzieli kiedy wprowadzić. Najważniejsze że masz to sprawdzone i będzie w karcie.
    Lusesita Dominiką cudowna, buziak dla niej!
    Ania a jak już przy spacerówkach - a co myślisz o joie mytrax i literax? Teraz kupiłam używanego jedo z myślą o tym, że na wczesną wiosnę właśnie kupimy spacerówkę joie. Ale w sumie jak inna w tej cenie lepsza to bym wciągnęła na listę ;)
    Lamka z zaparciami chyba większość z nas się męczy :(...
    ja po wizycie, mała zwolniła na szczęście z wagą, dzisiaj 2650 więc idealnie :) chociaż gin mówi że to przed skokiem i pewnie na wizycie za dwa tygodnie będzie znowu większy wzrost. No ale już wiemy że ostatnio musiały być dwa skoki i stąd kilogram w trzy tygodnie. U mnie póki co nic na wcześniejszy poród nie wskazuje, ale jak będę na wizycie 12.06 mam nadzieję że coś już się będzie działo ;)... aa i mała ułożyła się ładnie głową w dół :)

Achia, olik321, lamka, Lusesita, malka, Emiilka, JustynaG, Karma88, Rucola lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik dzięki za potwierdzenie informacji :)

Kurcze a u ciebie już duża fajna dziewczynka :)

A ja wam nie pisałam ale ze mną leży dziewczyna która nosi trojaczki :) pięknie co nie? :)

pilik, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trojaczki- to dopiero wyzwanie zwłaszcza jesli to 1 ciąża :) pewnie się stresuje co?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza ciąża naturalnie :) a w sumie nie stresuje się to jest oaza spokoju :) cieszę się że jestem z nią w pokoju :)

Achia, KateHawke, emi2016, Rucola lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, mialam GBS w dwóch ciazach - dostałam antybiotyk w zastrzyku przy porodzie. To wszystko. W czasie ciąży się go nie zwalcza, bo i tak wraca.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Pierwsza ciąża naturalnie :) a w sumie nie stresuje się to jest oaza spokoju :) cieszę się że jestem z nią w pokoju :)
    naturalnie? wow, silne pleminiki i owulacja torpeda, super :)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Daniela więc dla mnie to dobra wiadomość :)
    Oczywiście poczekam aż mi lekarz to jutro potwierdzi :)

Achia i to widać że cuda się zdarzają :)
    A tu ponoć ostatnio też były trojaczki i ponoć 8 par bliźniąt także będzie nieźle :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik super wieści :) już za chwilę będziesz tulić maleństwo ;)

Bajka kolejny dzień za Tobą!!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 726 727 728 729 730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ