X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Lunaris kciuki zaciśnięte! :)

Witam się po nieprzespanej nocy z bolącą znowu głową :/ Przez 1,5h nie mogłam zasnąć, do tego "rwały" mnie łydki i swędziała pięta od spodu. Tak uporczywe głupie uczucie. Pierwszy raz tak miałam.

Aga w końcu suwaczek :) U mnie pomału mdlości przechodzą :)

No i witam się w rozpoczętym 16 tygodniu :)

Agulineczko a w jakiej dawcę bierzesz magnez i witaminy z gr B? Takie objawy mogą świadczyć o niedoborach, może zapytaj lekarza przy następnej wizycie o to ;)

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena myślę że może tutaj tak nie będzie, bo koleżanka od trojaczkow leży 3 tygodnie i dziś będzie miała 3 usg :) chyba że przy takiej ciąży potraja się przysługujące usg hehe :)

Nie no poczekam jeszcze z tydzień i zobaczymy czy będą robić cokolwiek :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris kciuki za wizytę i usg :)

Witam wszystkie w środowe otwarcie nowego tyg bo u mnie dziś zaczynam 30 tc :O

Właśnie piję poranną kawę, psy biegają po ogrodzie a później mam wizytę na 11 ( NFZ to bez usg )

summer86, Aga9090, Karma88, malka, KateHawke, lamka, Phnappy, JustynaG, Lunaris, Sarna84, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój eMek pojechał na zakupy i kupił mi stanik, wszystko byłoby super ale rozmiar nie ten :) kupił 95C, a ja mam 75D... I tak pozostaje dalej bez dobrego stanika, muszę sama się wybrać :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Bajeczko i kolejny dzień do odhaczenia!

Lunaris powodzenia na wizycie. Oooo i Flo powodzenia!!!

U mnie dalej lekkie mdłości, sikanie co chwilę i ciągłe zmęczenie. Także to chyba dobrze. Mam taką nadzieję przynajmniej.

Niech się ten tydzień już skończy. I zaczynamy 11 tc. Uff coraz dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 08:51

Flowwer, Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mogę też poprosić o małe kciuki? Idę do rodzinnego, zobaczymy co powie o mojej wątrobie.....

Bajkaaa, KateHawke, emi2016, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mówisz i masz :)

Aga9090, Karma88 lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Kciuki za wszytskie wizyty.

Powiedzcie mi, co na skurcze w łydkach oprócz magnezu? Wcześniej nie miałam z nimi problemu, ale lekarz już kazał mi odstawić magnez i od trzech dni codziennie w nocy mam skurcze :/

Tosia2323 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, ja niestety nie pomogę :/ też od 2 dni nie biorę magnezu, ciekawe czy i u mnie się skurcze pojawią. A masz już jakieś skurcze przepowiadające? U mnie totalna cisza.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • malka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer u mnie też kompletnie nic. Ale u mnie nawet z wcześniejszym treningiem macicy pod postacią napinania słabo. Mam nadzieję, że jak przyjdzie co do czego to się moja macica zmobilizuje i jakieś skurcze się pojawią ;) na razie totalna cisza.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potas też pomaga na skurcze.

Nenusia, Lunaris kciuki. Nenusia ciekawe skąd mu się ubzdurał ten rozmiar. :-D

U mnie 14tc a mdłości jak były tak są. :-/ kiedy nastąpi ta wiekopomna chwila to nie wiem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 10:04

malka, Aga9090, Lunaris lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mdłości przeszły już jakieś 2 tygodnie temu :)

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja już po wizycie, dał skierowanie do poradni schorzeń wątroby.. Powiedział, że wyniki wskazują na problem z żółcia, mogą być jakieś kamienie. Za tydzień mam powtórzyć próby wątrobowe, żeby sprawdzić czy jest tendencja spadkowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia oby to był koniec problemów zdrowotnych! A mówił co w sytuacji jeśli to kamienie??
    Czy dziewczyny które rodzą w grudniu- zaglądacie na fiolet? Ja czasem tak ale mam wrażenie że albo tam w cholerę smutno, albo sobie słodzą albo nie wiem. Przyciągania nie czuje więc chyba w ogóle przestanę tam zaglądać. Albo narzekanie na wagę 55kg przy 174 cm wzrostu i że co to będzie... Ja mam 170cm wczoraj u gina wyszło 65kg więc wydaje mi się że źle nie jest :p czy mi się wydaje już teraz??;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 10:22

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspolczuje tych mdłości. U mnie jak do tej pory byly dwa dni silnych porannych mdlosci, dwa takich delikatnych po śniadaniu a tak to spokój. Oby tak już do końca

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Nenusia oby to był koniec problemów zdrowotnych! A mówił co w sytuacji jeśli to kamienie??
    Czy dziewczyny które rodzą w grudniu- zaglądacie na fiolet? Ja czasem tak ale mam wrażenie że albo tam w cholerę smutno, albo sobie słodzą albo nie wiem. Przyciągania nie czuje więc chyba w ogóle przestanę tam zaglądać. Albo narzekanie na wagę 55kg przy 174 cm wzrostu i że co to będzie... Ja mam 170cm wczoraj u gina wyszło 65kg więc wydaje mi się że źle nie jest :p czy mi się wydaje już teraz??;)
    Oby był koniec tych problemów...
    Jeszcze chce iść prywatnie na usg bo podejrzewam, że sobie poczekam na NFZ dość długo

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka może by chciał, żeby takie były haha :P

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a zapomniałam do kogo mam iść na te usg, gastrolog? Czy kto robi, bo ja nie mam pojęcia..

• malka Autorytet

Wysłany: 30 maja 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia od wątroby jest hepatolog, ale dopytaj jeszcze czy robi USG.

A tego wyniku z cholinoesterazy nie masz jeszcze? Ale cała reszta wskazuje na cholestaze, więc albo kamienie albo jakiś inny problem z odpływem żółci. Guz może uciska? Mam nadzieję, że USG wyjaśni wszytskie wątpliwości i będzie można szybko zareagować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2018, 10:35

Aga9090 lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 729 730 731 732 733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ