X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie wiem co robić z tym spaniem, noc w noc to samo i z dnia na dzień jestem coraz bardziej niewyspana. Boję się że jak przyjdzie do porodu to braknie mi sił z tego niewyspania.. :/

Mała za to szaleje w brzuchu w najlepsze.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mysle, ze Twoj organizm znajdzie sile na porod. Nie martw sie tym. ;-)

Dziewczyny, ale mamy dzis dzien zasypany wizytami. Jestem z Wami myslami, przynajmniej zajme glowe nie swoja wizyta.

Amy ja nie pomoge, ale mam nadzieje, ze sie uspokoilo i szybko masz dzis wizyte u gina.

Ludzie ile my stresu mamy.

Ja dla relaksu polece rano z mama na pazurki, a po poludniu przed ginem z mezem do jego lekarza w pracy. Jakos czas sie zajmie do wizyty.

Udanego dnia dziewczyny, ja ide na codzienna dawke cpunow i sniadanie.

Amy333 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (?)- to się jeszcze okaże czy dobry.... Cel- nie zwymiotować paskudztwa. Jak będę w stanie, to będę relacjonować ;)
    Amy kochana dawaj proszę znać co u Ciebie. Martwimy się o Ciebie tu cały czas a teraz tym bardziej. Koniecznie zdaj relację z wizyty...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (?)- to się jeszcze okaże czy dobry.... Cel- nie zwymiotować paskudztwa. Jak będę w stanie, to będę relacjonować ;)
    Amy kochana dawaj proszę znać co u Ciebie. Martwimy się o Ciebie tu cały czas a teraz tym bardziej. Koniecznie zdaj relację z wizyty...

Amy333 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola powodzenia z glukoza. Nie wiem dlaczego macie z nia problem. Ja la luzie przeszlam krzywa, chyba ze w pozniejszej ciazy jest gorzej z jej wypiciem.
    W kazdym razie wypij i nie zwracaj. ;-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam u nas na czerwcowym wątku, ale nie wiem, na ile podczytujecie, więc kopiuje życzenia tutaj:

Luna, Nika i Karma- powiedzenia dziś na wizytach. Mocne kciuki :*

Luna1993, Karma88 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wizyty!:) Czekamy na piękne zdjęcia!:)
    Ja lecę tylko sprawdzić morfologie i tarczycę, mam nadzieję że po dość monotonnej diecie wszystko jest ok :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Rucola powodzenia z glukoza. Nie wiem dlaczego macie z nia problem. Ja la luzie przeszlam krzywa, chyba ze w pozniejszej ciazy jest gorzej z jej wypiciem.
    W kazdym razie wypij i nie zwracaj. ;-)
    No właśnie przed ciążą zniosłam dobrze. Miesiac temu była jakaś masakra. Ale już Wam nie smęcę swoimi durnyni problemami ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

U mnie kolejny dzień do przodu :)
    Miejmy nadzieję że faktycznie zrobią mi to usg ale to i tak koło południa dopiero :)

Trzymam kciuki za każdą wizytę dziś a raczej za same dobre wiadomości z tych wizyt <3

Amy współczuję stresu ale jeśli gdzieś z tyłu głowy czujesz że to nie jest ten help to poczekaj do wizyty a jeśli czujesz że coś złego się dzieje to jedz i nie zastanawiaj się albo dzwoń do lekarza od rana i mów co jest grane

Miłego dnia dziewczęta ja czekam z utęsknieniem na śniadanie i mam nadzieję że koleżanka szybko wyjdzie z łazienki że zdążę się ogarnąć i przebrać przed śniadaniem :)

Amy333, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do glukozy to dla mnie była masakra pomimo iz lubię bardzo słodkiego jem regularnie :)

Ale ponoć dlatego było to takie kiepskie bo ja miałam cały kubek wrzątku i musiałam małymi lyczkami pić żeby się nie po parzyć a wypić w ciągu 5 min i wierzcie lub nie ale na samą myśl mi jest niedobrze :( ohydne to było

A siostra moja miała tak że pół kubka wrzątku żeby się rozpuscilo a resztę dilali jej zimnej i na dwa razy wypiła i mówiła że było ok...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Rucola trzymam kciuki abyś glukoze przeszła bezproblemowo. Tak jak Bajkaaa pisze najlepiej jak jest letnia, a nie wrzątek.

Kciukasy za wizyty.

Ja jadę do labo..

Miłego dnia!!!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny:* jedziemy wlasnie z meżem do lekarza,mam dwa istotne objawy z tego HEELP,pieczenie w gorze brzucha i zaburzenia widzenia.Dam znac co powiedziala,dzieki za kciuki:***

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło Cię widzieć Ammy :)
    Mam nadzieję, że to nic poważnego

Amy333 lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jacie, na chwile mnie nie było a tu tyle info

Kochane ogromne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty (Karma, Nika, Luna, Rucola, Phnappy <3 ) czekamy na same piękne zdjęcia i super wieści ;) i kolejne kciuki za badania i glukozę - u mnie wypicie to było nic, później prawie zemdlałam :p

Bajeczko świętujemy kolejny dzuen ;) oby ich było jeszcze wieeeeeele

Co do naszych problemów, to czasem oglądam insta od mamyginekolog i oststnio miała tą samą teorię co my, że bardziej świadome pacjentki częściej spotyka jakiś kłopot po drodze, choć oczywiście nie ma to medycznych podstaw - mówiła to w takim odniesieniu, żeby myśleć pozytywnie i nie narażać się na dodatkowy stres, bo to nie pomaga wiec mamusie moje biust do przodu i dziś myslimy tylko pozytywnie <3

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dzieki Dziewczyny:* jedziemy wlasnie z meżem do lekarza,mam dwa istotne objawy z tego HEELP,pieczenie w gorze brzucha i zaburzenia widzenia.Dam znac co powiedziala,dzieki za kciuki:***

Amy czekamy i trzymamy mocno kciuki, żeby to był tylko zbieg okoliczności

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy mam nadzieję że okaże się że to nic poważnego. Kciuki!

Amy333 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena też tak myślę że te świadome pacjentki maja pod górkę...

A ja znalazłam się na etapie wyparcia problemu, jestem w tym szpitalu w którym muszę leżeć ale nie wierzę w to że coś złego się może stać...

Amy daj koniecznie znać co lekarz powiedział ale jestem przekonana że okaże się że to beznadziejny zbieg okoliczności

Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Lena też tak myślę że te świadome pacjentki maja pod górkę...

A ja znalazłam się na etapie wyparcia problemu, jestem w tym szpitalu w którym muszę leżeć ale nie wierzę w to że coś złego się może stać...

Amy daj koniecznie znać co lekarz powiedział ale jestem przekonana że okaże się że to beznadziejny zbieg okoliczności
    Nic złego się nie stanie :) wizualizuj sobie że leżysz co prawda w szpitalu, ale doczekacie min 35tyg i wszystko będzie dobrze :)
    Ja przed snem i rano jak czekałam aż mąż wyjdzie z łazienki i wizualizowałam że nie będzie kolejki w laboratorium(a u mnie potrafi być naprawdę długa) i co? Wchodzę a tam tylko 3 osoby czekają :D
    Wiem że to mniejszy kaliber ale wierzę że działa!:) No i dziś zobaczysz Zosieńkę!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 07:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!

Dla mnie wypicie tej glukozy to jest ogólnie pikuś, tzn nie powiem, żeby to dobre było ale znam naprawdę gorsze badania :)

wierzę też w to i staram się praktykować z różnym skutkiem, że nasz rozum, myśli, podświadomość to potęga...Baaaardzo dużo zalezy od nastawienia. Staram się myśleć tylko pozytywnie, chociaż dołów i dni na zamartwianie tez nie brakuje.

Ja już po śniadaniu ( koktajl wypiłam) i w zasadzie zastanawiam się co dziś ciekawego robić ;)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki trzymam za dzisiejsze wizyty!!

Rucola glukoza nie jest zła, zjedzenie puszki karmelu to jest wyzwanie :D

Amy daj znać oby to nic złego.

Rucola lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ