Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie wiem co robić z tym spaniem, noc w noc to samo i z dnia na dzień jestem coraz bardziej niewyspana. Boję się że jak przyjdzie do porodu to braknie mi sił z tego niewyspania.. :/

Mała za to szaleje w brzuchu w najlepsze.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mysle, ze Twoj organizm znajdzie sile na porod. Nie martw sie tym. ;-)

Dziewczyny, ale mamy dzis dzien zasypany wizytami. Jestem z Wami myslami, przynajmniej zajme glowe nie swoja wizyta.

Amy ja nie pomoge, ale mam nadzieje, ze sie uspokoilo i szybko masz dzis wizyte u gina.

Ludzie ile my stresu mamy.

Ja dla relaksu polece rano z mama na pazurki, a po poludniu przed ginem z mezem do jego lekarza w pracy. Jakos czas sie zajmie do wizyty.

Udanego dnia dziewczyny, ja ide na codzienna dawke cpunow i sniadanie.

Amy333 lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (?)- to się jeszcze okaże czy dobry.... Cel- nie zwymiotować paskudztwa. Jak będę w stanie, to będę relacjonować ;)
    Amy kochana dawaj proszę znać co u Ciebie. Martwimy się o Ciebie tu cały czas a teraz tym bardziej. Koniecznie zdaj relację z wizyty...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry (?)- to się jeszcze okaże czy dobry.... Cel- nie zwymiotować paskudztwa. Jak będę w stanie, to będę relacjonować ;)
    Amy kochana dawaj proszę znać co u Ciebie. Martwimy się o Ciebie tu cały czas a teraz tym bardziej. Koniecznie zdaj relację z wizyty...

Amy333 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola powodzenia z glukoza. Nie wiem dlaczego macie z nia problem. Ja la luzie przeszlam krzywa, chyba ze w pozniejszej ciazy jest gorzej z jej wypiciem.
    W kazdym razie wypij i nie zwracaj. ;-)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • reset Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam u nas na czerwcowym wątku, ale nie wiem, na ile podczytujecie, więc kopiuje życzenia tutaj:

Luna, Nika i Karma- powiedzenia dziś na wizytach. Mocne kciuki :*

nick nieaktualny, Karma88 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kciuki za wizyty!:) Czekamy na piękne zdjęcia!:)
    Ja lecę tylko sprawdzić morfologie i tarczycę, mam nadzieję że po dość monotonnej diecie wszystko jest ok :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Rucola powodzenia z glukoza. Nie wiem dlaczego macie z nia problem. Ja la luzie przeszlam krzywa, chyba ze w pozniejszej ciazy jest gorzej z jej wypiciem.
    W kazdym razie wypij i nie zwracaj. ;-)
    No właśnie przed ciążą zniosłam dobrze. Miesiac temu była jakaś masakra. Ale już Wam nie smęcę swoimi durnyni problemami ;)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

U mnie kolejny dzień do przodu :)
    Miejmy nadzieję że faktycznie zrobią mi to usg ale to i tak koło południa dopiero :)

Trzymam kciuki za każdą wizytę dziś a raczej za same dobre wiadomości z tych wizyt <3

Amy współczuję stresu ale jeśli gdzieś z tyłu głowy czujesz że to nie jest ten help to poczekaj do wizyty a jeśli czujesz że coś złego się dzieje to jedz i nie zastanawiaj się albo dzwoń do lekarza od rana i mów co jest grane

Miłego dnia dziewczęta ja czekam z utęsknieniem na śniadanie i mam nadzieję że koleżanka szybko wyjdzie z łazienki że zdążę się ogarnąć i przebrać przed śniadaniem :)

Amy333, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do glukozy to dla mnie była masakra pomimo iz lubię bardzo słodkiego jem regularnie :)

Ale ponoć dlatego było to takie kiepskie bo ja miałam cały kubek wrzątku i musiałam małymi lyczkami pić żeby się nie po parzyć a wypić w ciągu 5 min i wierzcie lub nie ale na samą myśl mi jest niedobrze :( ohydne to było

A siostra moja miała tak że pół kubka wrzątku żeby się rozpuscilo a resztę dilali jej zimnej i na dwa razy wypiła i mówiła że było ok...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :)
    Rucola trzymam kciuki abyś glukoze przeszła bezproblemowo. Tak jak Bajkaaa pisze najlepiej jak jest letnia, a nie wrzątek.

Kciukasy za wizyty.

Ja jadę do labo..

Miłego dnia!!!

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczyny:* jedziemy wlasnie z meżem do lekarza,mam dwa istotne objawy z tego HEELP,pieczenie w gorze brzucha i zaburzenia widzenia.Dam znac co powiedziala,dzieki za kciuki:***

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miło Cię widzieć Ammy :)
    Mam nadzieję, że to nic poważnego

Amy333 lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jacie, na chwile mnie nie było a tu tyle info

Kochane ogromne kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty (Karma, Nika, Luna, Rucola, Phnappy <3 ) czekamy na same piękne zdjęcia i super wieści ;) i kolejne kciuki za badania i glukozę - u mnie wypicie to było nic, później prawie zemdlałam :p

Bajeczko świętujemy kolejny dzuen ;) oby ich było jeszcze wieeeeeele

Co do naszych problemów, to czasem oglądam insta od mamyginekolog i oststnio miała tą samą teorię co my, że bardziej świadome pacjentki częściej spotyka jakiś kłopot po drodze, choć oczywiście nie ma to medycznych podstaw - mówiła to w takim odniesieniu, żeby myśleć pozytywnie i nie narażać się na dodatkowy stres, bo to nie pomaga wiec mamusie moje biust do przodu i dziś myslimy tylko pozytywnie <3

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dzieki Dziewczyny:* jedziemy wlasnie z meżem do lekarza,mam dwa istotne objawy z tego HEELP,pieczenie w gorze brzucha i zaburzenia widzenia.Dam znac co powiedziala,dzieki za kciuki:***

Amy czekamy i trzymamy mocno kciuki, żeby to był tylko zbieg okoliczności

Amy333 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy mam nadzieję że okaże się że to nic poważnego. Kciuki!

Amy333 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena też tak myślę że te świadome pacjentki maja pod górkę...

A ja znalazłam się na etapie wyparcia problemu, jestem w tym szpitalu w którym muszę leżeć ale nie wierzę w to że coś złego się może stać...

Amy daj koniecznie znać co lekarz powiedział ale jestem przekonana że okaże się że to beznadziejny zbieg okoliczności

Amy333, JustynaG lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Lena też tak myślę że te świadome pacjentki maja pod górkę...

A ja znalazłam się na etapie wyparcia problemu, jestem w tym szpitalu w którym muszę leżeć ale nie wierzę w to że coś złego się może stać...

Amy daj koniecznie znać co lekarz powiedział ale jestem przekonana że okaże się że to beznadziejny zbieg okoliczności
    Nic złego się nie stanie :) wizualizuj sobie że leżysz co prawda w szpitalu, ale doczekacie min 35tyg i wszystko będzie dobrze :)
    Ja przed snem i rano jak czekałam aż mąż wyjdzie z łazienki i wizualizowałam że nie będzie kolejki w laboratorium(a u mnie potrafi być naprawdę długa) i co? Wchodzę a tam tylko 3 osoby czekają :D
    Wiem że to mniejszy kaliber ale wierzę że działa!:) No i dziś zobaczysz Zosieńkę!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2018, 07:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!

Dla mnie wypicie tej glukozy to jest ogólnie pikuś, tzn nie powiem, żeby to dobre było ale znam naprawdę gorsze badania :)

wierzę też w to i staram się praktykować z różnym skutkiem, że nasz rozum, myśli, podświadomość to potęga...Baaaardzo dużo zalezy od nastawienia. Staram się myśleć tylko pozytywnie, chociaż dołów i dni na zamartwianie tez nie brakuje.

Ja już po śniadaniu ( koktajl wypiłam) i w zasadzie zastanawiam się co dziś ciekawego robić ;)

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2018, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki trzymam za dzisiejsze wizyty!!

Rucola glukoza nie jest zła, zjedzenie puszki karmelu to jest wyzwanie :D

Amy daj znać oby to nic złego.

Rucola lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 765 766 767 768 769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ