Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Phnappy wrote:Achia - zobaczymy
parka byłaby najfajniejszą opcją
nie wiem czy trudniej - zobaczymy jak się ułożą
Amal - kurcze trochę nie wiem co napisaćprzykra sprawa, może daj mu trochę czasu? Mój się wczoraj przyznał, że ja mam "łatwiej", bo to ja jestem w ciąży - w sensie, że on nie czuje się jeszcze tatusiem i boi się, że dopiero go dopadnie jak grochy będą na świecie.
A jak było przed staraniami między wami?Flowwer lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Amal ja się wstrzymuję z doradzanie bo jak wiecie sama w pierwszym związku uciekałam/ zostałam wyrzucona. Syn miał 9 tygodni. Nigdy tego nie żałowałam bo wiem, że odbiło by się to na dziecku a ja po jakimś czasie odzyskała szczęście i spokój.
Jeśli czujesz że nic z tego nie będzie to się nie katuj- Ważna jesteś Ty i dziecko aczkolwiek cudownie by było gdyby rodzina była pełna. Mimo że nie mam wątpliwości podjęcia słusznej decyzji to nie raz mi przykro że nie syn nie jest w pełnej rodzinie tylko taki szarpany- raz tu raz tu. Ale przynajmniej ma dwoje szczęśliwych a nie sfrustrowanych rodziców. -
Mój eMek otwarcie mówi, że dla niego to coś nowego i że jest to strach mieszany z radością. Całą ciążę bardzo o mnie dbał i jest zaangażowany, ale na przykład do gabinetu ze mną nie chciał wchodzić, więc nawet do nie namawiałam, bo w zasadzie mi też to odpowiadało. Większość wyprawki ogarniałam sama, jedynie gdy się wahałam w wyborze, wtedy pytałam go o zdanie. Wózek wybieraliśmy razem, żeby wygodnie było i mi jemu prowadzić. Był ze mną na 2 zajęciach szkoły rodzenia, bo na większej liczbie w zasadzie nie było sensu. Otwarcie rozmawiamy o tym czego się boimy, aktualnie nasza największa obawa (ostatnio w sklepie widzieliśmy noworodka i oboje bylismy w szoku jaki jest maleńki), że dziecko będzie takie malutkie i nie będziemy potrafili go bezpiecznie nosić, kąpać itd.
Ojcowie inaczej to przeżywają niż my, które przez tyle miesięcy nosimy maluszka w brzuchu.. -
Amal[b/] podpisuje się pod tym co napisała Trasti. Wiem że decyzja będzie bardzo trudna ale to tylko ciagnięcie czegoś co i tak nie istnieje. Na świacie jest 9 miliardów ludzi i nie daj sobie zniszczyć życia przez chama.
Nie ma łatwych decyzji, tylko konieczne...
Lunaris jest dobrze
Nenusia kiepskoduszno, problem z oddechem, obiad gotuje bo jednak coś zjeść trzeba.
Lunaris lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Zmieniły sie godziny przyjęć z 12 na 13, wiec czekam.
Jeszcze parkujac stuknelam delikatnie samochód przede mną i tam w środku babka siedziała :p nic sie nie stało i ona też powiedziała ze luzika mogłam trafić na pieniacza/czke
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Ok Dziewczyny, jest dobrze
Glukoza 76/111/95 więc cukrzyca mi raczej nie grozi
Troszkę gorzej z tarczycą, ale w zasadzie się tego spodziewałam. Miesiąc przed zajściem byłam na usg tarczycy, lekarz zmierzył objętośc i powiedział mi, ze mam malutką, tylko 6,5 ml objętości a u kobiet w tym wieku minimum to 10 ml. Ocenił, ze wyniki mam na tyle dobre, ze dla mnie samej tarczyca "wyrabia" ale jak pojawi się mały pasożyt to może być kłopot... i tak ft3 i ft4 w normie, TSH zaczyna rosnąć bo już 3,11. Pewnie od jutra euthyrox na czas ciąży i mam nadzieję, ze będzie dobrzejeszcze tylko wieczorna wizyta i mam nadzieję, ze dzień zamknę pozytywnie
Lunaris, Phnappy, JustynaG, summer86, KateHawke, Kaczorka, Flowwer, pilik, Emiilka lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyFlo bidulo.. Odpoczywaj jak najwięcej.
Ja wczoraj podłogi umyłam po 3 tygodniach, bo się poprostu bałam.. A obiad to robię taki aby jak najszybciej był gotowy. W niedzielę rosół, wczoraj rosół, a dziś jarzyny wrzucę i się nie przejmuję. Dzieci jedzą obiady w szkole i przedszkolu, a eMek nie narzeka -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rucola super że masz taki cukier dobry
Amal ja się niestety nie wypowiem wybacz.
A ja po usg i jestem mega szczęśliwa bo Zosia ma 1,3kg
Przepływy ok, no i mogę jeść na siedzaco a co za tym idzie ciut więcej się ruszyćmega się cieszę
Co prawda pani dr powiedziała że jak odejdą wody to i tak nic nie zrobimy ale skoro przez 2 tyg nic się nie działo to trzeba zadbać o to by nie zanikly mięśnie
A jak poszłam na usg to czułam się jak jakiś obcy bo po 2 tygodniach wyszłam z pokoju i tyle ludzi naokoło hehe szok normalnie, a jak się dziwnie chodzireset, summer86, Lunaris, Yoselyn82, veritaserum, Jeżowa, Kaczorka, Rucola, Trasti, Tosia2323, Flowwer, emi2016, Achia, Karma88, blue00, Lena21, KateHawke, pilik, malka, Emiilka, Lusesita, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Phnappy wrote:Bajka
A sa jakiekolwiek perspektywy ze wyjdziecie?
Wątpię o tym to ja nie myślę więc i nie pytam, zobaczymy może za dwa tygodnie coś się zmieni że będę mogła chodzić ale tutaj z szyjka powyżej 2,5cm i pessarem wypuszczają do domu o ile nie ma czego jeszcze więc ja nie mam co liczyć że nagle moja szyjka zechce wrócić do normalnych rozmiarów,
Cieszę się z tego co dziś się dowiedziałambo może jest szansa na ten 34tc
Rucola lubi tę wiadomość
-
Bajeczko- świetne wieści!
Bajkaaa lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Reset czadowy avatar
Dino w ciąży, lubię to!!!
Bajeczko to Zosia to juz kawał baby!!!! Dobrze ją tam tuczysz w tym szpitaluoby tak dalej, z każdym dniem jesteście bezpieczniejsze
Bajkaaa lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Reset czadowy avatar
Dino w ciąży, lubię to!!!
Avatar dostałam od naszej Melevis. Życie pokazuje, że wstawienie avatara otrzymanego od kogoś jest szczęśliwe, wiec czynię co w mojej mocy, by szczęściu dopomóc
A że wiekowo mi do dinozaura blisko, bo obrazek w punktRucola, Flowwer, pilik, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
hmm, podejrzewam ze dzisiejsza wizyta będzie ostatnią na której jestem wygolona
lewko skutecznie blokuje wgląd i zasięg. Chyba, ze emek będzie chciał, ja wierzę w cuda
reset, Jeżowa, Flowwer, Emiilka, Amy333 lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Bajkaaa z Zosieńki już duża dziewczynka
Dzielne jesteście! Cieszę się z dobrych wieści.
Rucola, wyniki glukozy super, a TSH szybko z lekarzem ogarniecie.
Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
reset wrote:Avatar dostałam od naszej Melevis. Życie pokazuje, że wstawienie avatara otrzymanego od kogoś jest szczęśliwe, wiec czynię co w mojej mocy, by szczęściu dopomóc
A że wiekowo mi do dinozaura blisko, bo obrazek w punktreset lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021