X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Nika przepiękne zaproszenia. szacun.
    Dziękuję, ale szczerze, to nie były warte tego bałaganu - kwiatki suszyłam łącznie parę tygodni i do tej pory jakieś wypadają spomiędzy stron książek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 15:41

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tosia2323 wrote:
    Ja żadnego pogrzebu na pewno nie chce. Nie zniosę tego. Jeśli chodzi o badania genetyczne to koleżanka dostała jakieś ulotki w naszym szpitalu pół roku temu po poronieniu. A do mnie jeszcze nikt nie przyszedł. Może później poczytam coś w internecie
    Ja robiłam genetyczne przed testdna. Musiałam odebrać szkiełka z próbkami w szpitalu i tam od razu przekazałam je kurierowi. Nie potrafiłam zabrac ich do domu.
    Ale nie dali rady zrobić pełnego badania - udało się tylko niby określic płeć - resztę koszów zwrócili na konto.
    Ogólnie to chyba tak wyszlo duzo taniej niż w invikcie, a dla mnie bylo ważne, ze tylko chwilę czekałam na kuriera, zamiast jeździć z próbkami.

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja właśnie wpadłam na pomysł robienia zaproszeń sama...
    Pomijając frustrację, że rozmawianie i ustalanie (znowu) wszystkiego z M przez fb kolejny raz mnie przerasta, to duży plus przy handmade jest taki, że licząc:

Zaproszenie + wkładka (musimy zrobić 3 wersje dla gości z informacjami kto gdzie śpi, transport itd.) + kolorowa koperta + winietka na stół + numerki na stół.

Cena:
    - handmade 70,00zł (nie licząc tuszu w naszej drukarce)
    - gotowce 500,00zł

A jeszcze tablica gości do tego- ją ogarnę na końcu i policzę ile wyjdzie, ale materiał w cenie tych 70zł co za powyższy zestaw.

Tylko ja pracuję w PhotoShop'ie i wszystko będzie drukowane. Będziemy docinać kartki i tylko naklejać. Żadnych ozdób takich robionych.
    Jak w przyszłym tygodniu przyjdzie papier, to będę drukować próbne zaproszenia i się pochwalę.
    Ale na ten moment, to zajmuje mi to skutecznie czas i różnica w cenie ogromna, dlatego się porwałam na taki pomysł.

Jedynie co mogę powiedzieć, to winietki nasze będą wyglądały tak:
    http://4.bp.blogspot.com/-hixhMHdTpHo/VJgi4fTClSI/AAAAAAAAAlA/Y0_jiVGLrkM/s1600/winietki%2B%C5%9Blubne_%C5%82%C3%B3deczki_%C5%9Blubne%2Bzakupy_sklep%2B%C5%9Blubny.gif

I taka winietka to koszt 0,15zł (nikt mi takiej nie zrobi).
    A zwykłe drukowane i mało przypadające mi do gustu, które są w komplecie zaproszeń na których się wzorujemy, to cena 1,50zł...
    I wyglądałoby to tak "zwykle":
    https://www.decarte.com.pl/media/cache/product_full/zaproszenia/produkty/2f1d4479d1a309b8e1b1f421fd7345371f09b4c0.jpg

• admiralka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika zaproszenia wyszły pięknie!

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja robiłam genetyczne przed testdna. Musiałam odebrać szkiełka z próbkami w szpitalu i tam od razu przekazałam je kurierowi. Nie potrafiłam zabrac ich do domu.
    Ale nie dali rady zrobić pełnego badania - udało się tylko niby określic płeć - resztę koszów zwrócili na konto.
    Ogólnie to chyba tak wyszlo duzo taniej niż w invikcie, a dla mnie bylo ważne, ze tylko chwilę czekałam na kuriera, zamiast jeździć z próbkami.
    Ja z kolei miałam tylko za nosić położnej "to co wypadnie" i ona sama oddzielala materiał, pakowala i niosła do labo na parter skąd odbierał kurier.... Ja musiałam tylko zrobić przelew i wypełnić druk do genesis

• admiralka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w temacie badań genetycznych Maluszka po stracie nie doradzę, bo u nas była robiona jeszcze w ciąży biopsja kosmówki więc mieliśmy wynik pełnego kariotypu. Mówię tu o naszej drugiej stracie na koncu 15 tygodnia.
    Po pierwszej stracie nie robiliśmy żadnych badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 16:25

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za moich czasów tylko mnie położyli i czekali aż samo wyleci a potem noga dupa drzwi... I 8 lat walki z niedrożnością potem :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2018, 16:36

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Nika jeszcze zapytam.
    Jaką kalkę używałaś w zaproszeniach?
    Chodzi mi o gramaturę i możliwość drukowania na niej na domowej drukarce.

Zaproszeń zrobiłam już chyba 15 wersji i co rusz wpadam na jakiś kolejny genialny pomysł... dopóki tego nie wydrukuję to będę dalej coś zmieniać w nieskończoność...
    A kalka to jedna z opcji na "dekorację" i się zastanawiam czy warto.
    Drukowałam na projekty rzuty na kalkach, ale nie pamiętam kompletnie jaka była...

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Nika ja właśnie wpadłam na pomysł robienia zaproszeń sama...
    Pomijając frustrację, że rozmawianie i ustalanie (znowu) wszystkiego z M przez fb kolejny raz mnie przerasta, to duży plus przy handmade jest taki, że licząc:

Zaproszenie + wkładka (musimy zrobić 3 wersje dla gości z informacjami kto gdzie śpi, transport itd.) + kolorowa koperta + winietka na stół + numerki na stół.

Cena:
    - handmade 70,00zł (nie licząc tuszu w naszej drukarce)
    - gotowce 500,00zł

A jeszcze tablica gości do tego- ją ogarnę na końcu i policzę ile wyjdzie, ale materiał w cenie tych 70zł co za powyższy zestaw.

Tylko ja pracuję w PhotoShop'ie i wszystko będzie drukowane. Będziemy docinać kartki i tylko naklejać. Żadnych ozdób takich robionych.
    Jak w przyszłym tygodniu przyjdzie papier, to będę drukować próbne zaproszenia i się pochwalę.
    Ale na ten moment, to zajmuje mi to skutecznie czas i różnica w cenie ogromna, dlatego się porwałam na taki pomysł.

Jedynie co mogę powiedzieć, to winietki nasze będą wyglądały tak:
    http://4.bp.blogspot.com/-hixhMHdTpHo/VJgi4fTClSI/AAAAAAAAAlA/Y0_jiVGLrkM/s1600/winietki%2B%C5%9Blubne_%C5%82%C3%B3deczki_%C5%9Blubne%2Bzakupy_sklep%2B%C5%9Blubny.gif

I taka winietka to koszt 0,15zł (nikt mi takiej nie zrobi).
    A zwykłe drukowane i mało przypadające mi do gustu, które są w komplecie zaproszeń na których się wzorujemy, to cena 1,50zł...
    I wyglądałoby to tak "zwykle":
    https://www.decarte.com.pl/media/cache/product_full/zaproszenia/produkty/2f1d4479d1a309b8e1b1f421fd7345371f09b4c0.jpg
    A, to przepraszam, cos pomyliłam i myślałam, że czekasz na zamówienie. Mnie zaproszenia + winietki i etykietki kosztowały grosze, bo sama drukowałam i docinałam, a polne kwiatki były za darmochę. Może i dostawałam ładniejsze, ale napewno nie tańsze niż moje, a po skończeniu roboty czułam się jak jakiś Herkules. Chciałam te kwiatki, bo u nas w ogóle miało być folkowo/kaszubsko, skoro braliśmy ślub na wsi w środku lasu.

Bardzo fajne te winietki, koniecznie pokaż potem jakieś próbne zaproszenie!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpadam na chwilę, bo jedziemy na wieś.
    Flo kochana moja córka też podobno miała hipotrofie, a urodziła się 3300 kg i 56 cm, będzie dobrze :)

Miłego weekendu!!!

Flowwer lubi tę wiadomość

Wysłany: 8 czerwca 2018, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    A Nika jeszcze zapytam.
    Jaką kalkę używałaś w zaproszeniach?
    Chodzi mi o gramaturę i możliwość drukowania na niej na domowej drukarce.

Zaproszeń zrobiłam już chyba 15 wersji i co rusz wpadam na jakiś kolejny genialny pomysł... dopóki tego nie wydrukuję to będę dalej coś zmieniać w nieskończoność...
    A kalka to jedna z opcji na "dekorację" i się zastanawiam czy warto.
    Drukowałam na projekty rzuty na kalkach, ale nie pamiętam kompletnie jaka była...
    Wiesz co, ja poprostu kupiłam papier czerpany na okładki i taki papier z lekką teksturą do tekstu wewnątrz zaproszenia w Stormie i na obu drukowałam bez problemu - brother pięknie dał radę, chociaż o ten papier czerpany - gruby i postrzępiony na brzegach, trochę się martwiłam. Poprostu podawałam kartki pojedynczo, żeby mi się nie marnowały, jak drukarka coś odwali i jakoś poszło. Cośtam zmieniałam w ustawieniach drukowania, ale co, to nie mam pojęcia, bo od 4 lat nie mam już tej drukarki (nauczyciele szybko zajeżdżają takie sprzęty).
    Całość, nawet te kaszubskie wzorki robiłam w Wordzie, bo ten program dobrze znam - chciałam zeby wzorek był blady, w tle, to zmieniałam tylko formatowanie obrazu :) Na photoshopie całkiem się nie znam, więc trzeba było sobie poradzić takimi sposobami

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sammer cały czas lukam wg tej strony i 26+1= 1030g
    30+2=1400g
    I w piec ni w oko te centyle
    Ja sie urodziłam z wagą 2800g, M 3200.

Niby ble...ble...ble przepływy ok ale cały czas w pomiarach wychodziło 28+3 :(

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, bardzo ładne te winietki ślubne. :)

Flower, bądź dobrej myśli. skoro lekarze mówią, że ok to pewnie tak jest :) Być może będziesz miała drobne dzieciątko.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane co do wagi to ja się już bardzo staram nie patrzeć na te centyle, bo bym się zamartwiała od 26 tygodnia... wiem dokładnie kiedy była owu a Franio wyprzedza centyle o 3 tygodnie. Wg ostatniego pomiaru w 33+5 miał podobno prawie 3200 - wszyscy mnie straszą, że będzie bardzo duzy a ja jestem mała, niska i podobno mam bardzo mały brzuch, tez często myśle czy ma tam za ciasno, czy przepływy będą ok, czy nie ma za mało wód... tak źle i tak niedobrze :/

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a gdzie jest Lamka ? Dawno jej nie widziałam a chciałam o coś zapytać :)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny pierwsza sprawa to błąd pomiarowy. We wtorek byłam na wizycie, szacowana waga 1230g 90 centyl, 2 dni później czyli wczoraj szacowana waga 1116g 50centyl. ja w te pomiary do końca nie wierzę....
    Poza tym postanowiłam dokształcić się o hipotrofii, bo często tutaj pada to słowo i jeśli chodzi o 27-29 tc to spotkałam się z wypowiedziami matek, których dzieci w tym czasie ważyły 700-800g i aktualnie są zdrowymi dziecmi. Piszę to ku pokrzepieniu serc, bo martwić sie i tak będziecie :(

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Dziewczyny a gdzie jest Lamka ? Dawno jej nie widziałam a chciałam o coś zapytać :)
    Wczoraj rano pisała, ze gdzieś wyjeżdża ale nie wiem gdzie i na ile :)

Siwulec lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, Minnie a jak to jest jak się robi badania genetyczne to wtedy trzeba zrobić pogrzeb czy to nie jest konieczne? Jak to wszystko wyglada?

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedział doktor wczoraj ze na moim etapie błąd pomiaru wynosi +-200g a wiadomo że z każdym tygodniem błąd coraz większy.
    Mam nadzieję że żadna z nas nie będzie miała kolejnych zmartwień w związku z waga dziecka ja to bym chciała żeby moja była w tu j większych centylach no ale ze względu na to że jakby miała rodzic się szybciej to żeby wagowo była nie najmniejsza. Mój cel teraz to 2 kg i oby jak najszybciej dobila do tej wagi

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa ile moje maleństwo będzie miało cm i wagi jak się urodzi. I ja i mąż jesteśmy wczensiaki z 7 miesiąca z waga przy narodzinach 960-980gram. Obecnie ja mam 165cm on 193cm :)

‹‹ 803 804 805 806 807 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ