X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę mam czarną dziurę i nie wiem co chciałam napisać, ale zaraz się spróbuje dla Was skupić :)

Reset - od 5.09 przez 8 dni brałam antybiotyk (a nawet 2), a szczęśliwy cykl zaczął się 1.10, wiec myśle że możesz być spokojna :) jak już Cię tu mam to muszę napisać, że bardzo brakuje mi Teoich podsumowań i nie potrafię ogarnąć już wątku stsraniowego na bieżąco bez Ciebie ;) nie widziałam Frelci od bardzo dawna na forum, wiec jak coś to mój brzuch chyba jest znów do wzięcia :)

Gadający ludzie to jakaś zmora, na szczęście oprócz mojej teściowej, która uwielbia się wszędzie wpieprzać nie miałam zbyt wielu sytuacji, żeby ktoś mi coś wprost powiedział. Jedynie drażni mnie trochę to o czym pisałyście - ktoś kto zachodzi w ciąże za 1 razem nigdy nie zrozumie naszych emocji i lęku, np. kuzynki mojego męża to fajne dziewczyny, ale jak słyszę komentarze w stylu: jak ja bym tak wyglądała w ciąży to bym rodziła cały czas, albo co gorsza: pewnie przytyjesz więcej na końcu tak jak ja (obie maja po 1 dziecku z wyboru i sporo przytyły w ciąży) było mi przykro i powiedziałam tylko, że wolałabym mieć więcej kg i bezproblemowa i bezstresowa ciąże, ale chyba nie zrozumiały

Kaczorka książka dla Lamki genialna, zawsze jak widzę bodziaki w łamy to też mi się tylko z naszą Lamka kojarzą :)

Ania super brzuszek <3 Ty jesteś chyba wysoka dziewczyna, bo mój jest taki wystający a Twój taki zgrabny ;)

Tyle mi się udało skupić, resztę bardzo przepraszasz

Flo gdzie Ty się podziewasz ?

Ja idę chyba wziąć kąpiel i przygotować Gertrudę jak to mówicie :)

• admiralka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania piękny masz brzuszek! <3 <3

Mi się marzy już taki typowo ciążowy, a tu tylko tłuszczowy :P

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    178cm...
    z 68kg dzisiaj wybiło 77,3kg

Zobaczymy ile na wadze u ginki zobaczę.

Ale fakt taki, że ja nigdzie indziej nie przytyłam tylko na brzuchu.
    Nic innego nie urosło, nie puchnę, nie mam zatrzymywanej wody.
    Waga tylko i wyłącznie z brzucha.
    Jeszcze miesiąc i myślę, że max +12kg będzie.
    Nie jest źle chyba.
    Najważniejsze, że do sukni ślubnej może się jakoś dopasuję (PS. dalej jej nie ma ;) )

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, bardzo zgrabny brzuszek.

Rucola, z tego co kojarzę to Ty jesteś na zwolnieniu od początku czerwca. Jakby nie patrzeć to za 2 miesiące masz donoszoną ciążę więc trochę odsapnięcia się należy.

U mnie też ciągle były pytania czy pracuję i takie zdziwienie "po co?". A jak już poszłam w III trymestrze to było "a co Ty teraz będziesz robić?". Ale byli też ludzie co nie rozumieli czemu pracuję zamiast cieszyć się ciążą. :D
    Jakoś się tym nie przejmuje. Bawi mnie tylko ta "troska" o mnie.

Ogólnie, do wczoraj czułam się znakomicie. Ale dziś mnie już organizm do pionu postawił (a raczej poziomu bo z łóżka nie wychodzę).
    Już wczoraj wieczorem troszkę mi się brzuch spinał, ale wzięłam magnez, położyłam się wcześniej i było znośnie. W nocy jak się budziłam to czułam brzuch ale do wytrzymania. Ale rano miałam problem iść do łazienki, mam wrażenie, że mała mi uciska i stąd ten ból. Wzięłam nospę i leżę. a Mała wyjątkowo ruchliwa, brzuch mi cały skacze.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Agulineczka- u Phnappy dzieciaczki zdrowe :)))

Super, wspaniała wiadomość! :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • reset Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Reset - od 5.09 przez 8 dni brałam antybiotyk (a nawet 2), a szczęśliwy cykl zaczął się 1.10, wiec myśle że możesz być spokojna :) jak już Cię tu mam to muszę napisać, że bardzo brakuje mi Teoich podsumowań i nie potrafię ogarnąć już wątku stsraniowego na bieżąco bez Ciebie ;) nie widziałam Frelci od bardzo dawna na forum, wiec jak coś to mój brzuch chyba jest znów do wzięcia :)

Lena, mam awarię komputera, nie chcę kupować nowego, bo ten jest super i sprzętowo to on jeszcze i z 10 lat da radę, ale zepsuło się to gniazdo do ładowania i niestety czekam aż przyjdzie zamiennik z alieexpressu. A wiadomo, że to trwa. Na telefonie nie mam cierpliwości, by pisać podsumowania, stąd chwilowa przerwa. Dziś mogę Ci tylko powiedzieć, że na staraczkach 4 dziewczyny (Malgonia, Nowa na dzielni, Meśka i ja) zaczynają właśnie nowy cykl. Kto zaciążył to wiesz z pierwszej strony :) A reszta jak to u nas- gadamy o staraniach, o suplementach, kieckach, butach i narzekamy na M. ;)

Myślę, że wielkiej tajemnicy nie zdradzę jak powiem, że Frelcia zrobiła przerwę i czeka na laparoskopię oraz potem będzie podchodzić do kolejnej procedury. Nie ma żadnych dat i konkretów póki co, więc myślę, że w razie czego nie pogniewałaby się, gdybym zaczaiła się na Twój brzuszek :) Ale jak widzisz - tu się zwalniają cztery brzuszki, cztery z nas zaczęły też nowy cykl więc to MUSI być znak :D

No dobra, a teraz proszę by ujawniły się Flo i Yos. Co u Was? Jak się czujecie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 12:07

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam w Trzebnicy - tzn miałam cc. Oddział jest teraz świeżo po remoncie, sale 2 osobowe, położne cudowne! Opinie - różne, ja osobiście mogę powiedzieć, że byłam zadowolona :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia myślę dokładnie tak samo, że jednak nasze ciążę są inne, nie mówię że ludzie się nie cieszą jak się uda szybko, super. Jednak my sporo przeszlysmy i wydaje mi się, że mamy prawo do paniki na każdym kroku :D już szczególnie rozwalił mnie kiedyś tekst mojej 'przyjaciółki' jak powiedziałam jej o poronieniu: tak się czasami zdarza.
    Ja czasami patrząc na moją śpiącą Tosie płacze, bo wiem jakie to szczęście i prawdziwy cud, że jest z nami <3

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - tylko tak na spokojnie z tą Gertrudą! Bo ja jak swoją szykowałam, to kilka godzin później Aluśka była na świecie :p

Reset - ta wymiana brzuszków 4/4 mi się podoba :D ktoś musi zastąpić nasze dziewczyny, które pewnie na początku pochłonie opieka nad maluszkami ;)

Sporo szpitali macie do wyboru dziewczyny. U nas są 3. Ja brałam pod uwagę 2.
    I przy wyborze skupiłam się na opiece i warunkach dla dziecka.
    Urodziłam w szpitalu, gdzie łazienki są wspólne na cały korytarz. Ale szczerze? Kolejek pod prysznic nie było wcale :p
    Łóżka by mogły być tylko wygodniejsze.. A przede wszystkim niższe! Nie wiem czemu w szpitalach są tak wysokie łóżka..

reset, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo właśnie, te cholerne wysokie łóżka - Kaczorka dobrze mówisz, pamiętam jak mnie trafialo jak po cc próbowałam wstać i stopami podłogi nie mogłam sięgnąć

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Oooo właśnie, te cholerne wysokie łóżka - Kaczorka dobrze mówisz, pamiętam jak mnie trafialo jak po cc próbowałam wstać i stopami podłogi nie mogłam sięgnąć

Dokładnie ten sam problem miałam.. Ale pomagałam sobie tym wózeczkiem z dzieckiem ;) podsuwałam do łóżka i na nim nogi opierałam.
    Teraz to bym chyba o jakiś podnóżek zadbała :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dokładnie ten sam problem miałam.. Ale pomagałam sobie tym wózeczkiem z dzieckiem ;) podsuwałam do łóżka i na nim nogi opierałam.
    Teraz to bym chyba o jakiś podnóżek zadbała :p
    Jak pisałam post to właśnie myślałam sobie, że teraz pakując torbę do szpitala trzeba będzie tam jakos zmieścić Stasia podest do WC :D

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po i jestem zła...
    Maleństwo ma 4,5 cm i za małe do prenetalnych.. Mam następny termin za 2 tygodnie... Zdjęcia nie dostałam :/
    Dziękuję za kciuki...

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga wierzę że jesteś zła ale za dwa tygodnie może się okaże że poznasz już płeć :) także nie ma tego złego :)

Aga9090 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, do prenatalnych za małe ale wiesz że ma już 4,5 cm!!:))
    A dwa tygodnie szybko miną :)

Aga9090, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może macie rację :)
    Zła jestem, bo jutro miałam iść do onkologa, a zależało jej aby przyjść po prenetalnych.. No nic muszę wizytę przełożyć...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz zauważył jeszcze płyn w zatoce Douglasa i powiedział, że z guza się cofnął płyn/krew i mogę krwawić lub plamić..

Rucola lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Lekarz zauważył jeszcze płyn w zatoce Douglasa i powiedział, że z guza się cofnął płyn/krew i mogę krwawić lub plamić..

I to jest o tyle dobre info, że wiesz, że jakby się coś działo to z dzieckiem wszystko ok, a jedynie organizm się czyści!

Aga9090 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Achia myślę dokładnie tak samo, że jednak nasze ciążę są inne, nie mówię że ludzie się nie cieszą jak się uda szybko, super. Jednak my sporo przeszlysmy i wydaje mi się, że mamy prawo do paniki na każdym kroku :D już szczególnie rozwalił mnie kiedyś tekst mojej 'przyjaciółki' jak powiedziałam jej o poronieniu: tak się czasami zdarza.
    Ja czasami patrząc na moją śpiącą Tosie płacze, bo wiem jakie to szczęście i prawdziwy cud, że jest z nami <3

Jak słyszę słowa "czasami tak się zdarza", "będzie dobrze" dobrze to mi się nóż w kieszeni otwiera.
    A wczoraj to już w ogóle koleżanka mnie rozwaliła. Wiedziała o ciązy, więc napisałam jej o stracie i oto jej słowa "co ty gadasz? będzie dobrze, próbujcie dalej przecież już raz zaskoczyło"...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    I to jest o tyle dobre info, że wiesz, że jakby się coś działo to z dzieckiem wszystko ok, a jedynie organizm się czyści!
    Też myślę, że dobre info. Przynajmniej nie będę się denerwować skąd krew.. Ostatnio lekarze nie potrafili zlokalizować krwawienia, a zdażyło się to już 2 razy..
    Może dziś trafiłam na ten moment po którym krwawienie nastąpi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 13:47

Tosia2323 lubi tę wiadomość

‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ