Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna, co za burak z tego kuriera, już mógłby sobie darować komentarze.. Mnie też wkurzył 2 tygodnie temu dawno niewidziany znajomy. Spotkaliśmy go wracając ze spaceru, zobaczył brzuszek i tekst "oo widzę, że nawet Was w końcu 500+ zachęciło".. od razu powiedzialam, że niestety nie dane nam będzie skorzystać z tej pomocy państwa.
-
Jeżowa- skandaliczny tekst i to z ust kogoś, kto jednak powinien znać granice, podstawowe zasady dobrego wychowania, kultury i w ogóle. Świat schodzi na psy...
Aksamitna- dobrze, że wróciłaś!
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny co za buractwo!!! Szok normalnie mi nikt o 500+ nie mówi no i już pewnie nie powie podczas mojej ciąży ale znalazłam sobie nowy problem muszę ogarnąć kwestie l4 bo miałam do wczoraj i ciekawa jestem jak to będzie dalej
-
Bajka- nie sądzę, by coś się zmieniło w przepisach (choć akurat w tej dziedzinie to pewnie Emilka jest bardziej na bieżąco), ale za czas pobytu w szpitalu przysługuje Ci prawo do wypłaty świadczenia chorobowego. Może poproś lekarza o wystawienie nowego L4?
Emiilka lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Bajkaaa, w szpitalu powinien być jakiś sekretariat lub coś w tym stylu. Mi po pobycie w szpitalu tam wszystkie dokumenty wydawali, w tym zwolnienie lekarskie. Mogłabyś ich zapytać jak wygląda kwestia zwolnienia przy tak długim pobycie.
Jeśli tą drogą sie nie uda, to zrobiłabym tak jak pisze reset, czyli skontaktowała się z lekarzem prowadzącym ciążę i poprosiła o wypisanie kolejnego zwolnienia. Twój mąż mógłby je odebrać i dostarczy do pracy. -
nick nieaktualny
-
Współczuję takich tekstów dziewczyny... Ludzie kompletnie nie potrafią się zachować.
Dobra lecę na obiad, a potem robię kisiel wiśniowy z naszych owoców.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
No ja też na świadczenie 500+ się nie załapię.
Phnappy, a Ty też doświadczyłaś takich tekstów? że nosisz bliźniaki z powodu 500+??
A tak zupełnie serio - jeśli wśród przyjaciół sobie zażartujemy, że "czas na drugie bo przecież 500+ piechotą nie chodzi" to ma to jednak zupełnie inny wydźwięk niż komentarz osoby obcej.
A tak szczerze - gdy dowiaduję się o ciążach moich rówieśników (i to zazwyczaj tych, co są po ślubie albo w długich związkach) to jakoś nie pomyślałabym, że to z powodu 500+. -
A propo +500... Jak byliśmy z Małą i teściami w Szczawnicy, siedliśmy sobie w ogródku nad Dunajcem na jakieś piwo. Poszłam zamówić do baru z Małą za rękę (bo miała sobie wybrać soczek) i zamawiam cztery piwa. Pani na mnie patrzy ze zgrozą (nie wiem, przy 3 latku obowiązuje prohibicja?!) i pyta:
- Piwo będzie Pani pić?
Na co jej odpowiedziałam: Na coś te 500+ muszę wydać
Mina pani bezcenna, potem na nas patrzyła jak na największą patologię. I jeszcze Mała zdążyła sobie upaćkać bluzkę lodem, więc wyglądała jak zaniedbane dziecko z rodziny alkoholikówJeżowa, Aga9090, Karma88, Luna1993, Lunaris, blue00, Achia, KateHawke, JustynaG, Minie Black, Bocianiątko, lamka, Emiilka, Rucola, Lusesita, Sarna84, Czrna 81, Phnappy, Kaczorka lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Aksamitna
fajnie że jesteś znowu z nami
Minie ryyyli? wyrostek?jak nie szyjki to inne gnidy się czepiają tych naszych Ex testerek!
...trochę mnie zmogło spanie... Justyna te góry to były pierwszy raz od 6 lat! Pomyślałam że syn już jest na tyle duży że może jechać z nami i połazić. Kolejna taka okazja za następne 5 lat(chyba że Ciastek z 2 dzieci zostanie!). no i polazłam... tylko zejść ciężko było hy hy.
Ale jak tam chodziłam w górze to sporo ludzi mi mówiło, że podziwiają (brzuch już mocno widoczny)bo im się już nie chce iść dalej i jakoś tak miło. Ja za to myślałam jaka jestem wdzięczna że dobrze się czuję w tej ciąży, że dobrze ją znoszę i jestem na chodzie bo nie każdy ma tak lajtowoAchia, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Reset to dobrze, że na policję nie zadzwoniła, bo jeden z rodziców (opiekunów) musi być trzeźwy
Analizowałam kiedyś to zagadnienie jak byliśmy z naszą Młodą na wakacjach i się zastanawiałam, czy mogę się napić kieliszek wina. Ale stan trzeźwości w moim odczuciu to stan, kiedy mamy poniżej 0,2‰, a mój M. po jednym piwie nie ma więcej (ja odkąd schudłam pewnie mam więcej). Nie mniej jednak przez analogię do innych przepisów między od 0,2‰ do 0,5‰ mamy stan po spożyciu, a dopiero powyżej 0,5‰ jest stan nietrzeźwości. Więc piliśmy to piwo na zdrowie i odpukać dziecko wróciło całe, zdrowe i szczęśliwe
nick nieaktualnyreset wrote:Analizowałam kiedyś to zagadnienie jak byliśmy z naszą Młodą na wakacjach i się zastanawiałam, czy mogę się napić kieliszek wina. Ale stan trzeźwości w moim odczuciu to stan, kiedy mamy poniżej 0,2‰, a mój M. po jednym piwie nie ma więcej (ja odkąd schudłam pewnie mam więcej). Nie mniej jednak przez analogię do innych przepisów między od 0,2‰ do 0,5‰ mamy stan po spożyciu, a dopiero powyżej 0,5‰ jest stan nietrzeźwości. Więc piliśmy to piwo na zdrowie i odpukać dziecko wróciło całe, zdrowe i szczęśliwe
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReset kocham Cię
w zeszłym tygodniu wyszliśmy z emkiem na randkę i siedzieliśmy przy piwie- oczywiście ja 0%. Ale miny osób obok bezcenne
Zawędrowałam też wtedy zerknąć na kiecki w sklepie, potrzebuje na obronę i kupiłam. Myslicie, że się zmieszczę ?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0444f1bff58c.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 14:53
reset, Aga9090, Minie Black, Achia, Jeżowa, Lunaris, lamka, Emiilka, veritaserum, Lusesita, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Nagonka na to to ekekt 500+...
Nie, ja to analizowałam w 2010, bo to były moje pierwsze wakacje z Młodą (wtedy miała 4 lata) i byłam zestresowana jak choleraJuż wtedy były afery z nadgorliwością służb i pamiętam, że czytałam o lekarzu, który zgłosił do opieki społecznej fakt zaniedbania dziecka, bo od ojca wyczuł piwo i musieli przywieźć dziecko taksówką. Przyjechała policja, zbadała matkę, matka trzeźwa, auta nie prowadziła, bo nie umie, a tata po dwóch piwach (bo tyle faktycznie wypił) uznał, że do auta nie wsiada i stąd taksówka.
nick nieaktualny
-
Luna zajebiste
i nawet już butów nie potrzebujesz
Luna1993, Minie Black, Lunaris, Aga9090, Emiilka, Rucola, Lusesita lubią tę wiadomość
-
Minie Black wrote:Wyniki pewnie zaczną wpływać ok 17, wg dr najistotniejsze żeby crp było nisko, jeśli będzie duże to na cito chirurg...
o rety !!! ściskam kciuki Minie żeby bylo nisko