X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Dziewczyny poradzicie cos na żylaki?
    Nie wiem czy isc juz na dopplera czy po ciąży.. nogi mam straszne
    Lez z nogami wyzej położonymi i okłady z kapusty pomagaja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 11:35

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    A jeszcze Wam powiem, że mi te dwa tygodnie z Małą sporo dały, bo paradokslanie uspokoiły mi (przynajmniej chwilowo) głowę. Bo choć Mała jest przeurocza i przesłodka to sobie uświadomiłam, że my we dwoje też jesteśmy szczęśliwi i trzeba doceniać czas, który mamy teraz - we dwoje, bez mojej wiecznej nauki, z nieco lepszą sytuacją finansową. Trzeba chodzić na randki, jeździć na weekendy, bo potem ktoś nam wywróci świat do góry nogami. To nie jest tak, że przestałam chcieć mieć dziecko, pragnę go jak jasna cholera, ale nie mogę pozwolić, by mi to zabijało radość z codziennych chwil. No to tyle mojego trucia :P
    Reset, wiesz, że doskonale Cię rozumiem. Bo my bardzo chcemy naszą Malutką. Wiemy, że już niedługo będzie z nami. Ale wiemy też, że życie wywróci się do góry nogami. Chcemy zachować równowagę i być rodzicami ale też cieszyć się życiem. A nie tak jak wszyscy straszą, że teraz to nigdzie nie wyjdziecie... teraz to zobaczycie jak będzie.
    eMek zresztą sam powiedział, że on chciałby abym ja mogła spokojnie pójść do kosmetyczki a on do kumpli na piwo, żebyśmy potrafili tak się podzielić obowiązkami, żeby było to możliwe :)
    Achia wrote:
    Justyna- szkoda że Tata tego nie rozumie. Gdyby to było wesele gdzieś w okolicy to możnaby pojechać.ale 400km w 1 stronę? Gdzie nie znasz szpitali(w razie w oczywiście) ani lekarzy? W pełni popieram Twoją decyzję. Myślę że Państwo Młodzi też to zrozumieją.a tata może potrzebuje chwili by to też do niego dotarło? Wiadomo jacy są faceci :p może mama mu wytłumaczy. Postaraj się nie denerwować!:)
    Tak jak napisałam - nie przejmuje się, że on tak myśli ale wpieniło mnie, że ośmielił się coś tak głupiego palnąć. :)

Ale to też utwierdza mnie w przekonaniu, że jeśli chodzi o kobiety w ciąży - wszyscy inni wiedzą lepiej jak powinny dbać o siebie i maluszka, ile chodzić do pracy, ile jeść itp itd.
    Achia wrote:
    A czy Was też denerwuje jak ktoś Was chwyta czy głaszcze po brzuchu?? Ja to mam jeszcze niewielki ale już ktoś wpada na taki pomysł. Nie wiem- irytuje mnie to.
    Szczerze mówiąc, najchętniej po brzuszku mnie dotykały dzieciaczki z rodziny, które w ten sposób chciały się przywitać z kuzynką :) Ale dostawały burę od swoich rodziców, że mają malucha nie straszyć :)
    A jeśli chodzi o dorosłych, to na tym etapie - naprawdę nie widzę tego problemu dotykania brzucha.
    Za to każdy czuje potrzebę poinformowania jak mi brzuch rośnie. Więc jedni mi mówią jaki mam mały brzuszek, inni, że mam już duży brzuszek...
    Luna1993 wrote:
    Justyna też bym nie jechała, przecież możesz już wtedy rodzić w każdej chwili.

Ja 14 dni przed porodem jadę 50 km na egzamin ale razem z torbą do szpitala, bo mam świadomość, że będę mogła rodzić w Toruniu a nie u siebie w mieście :/
    Luna, a jeśli by Ci wody odeszły na sali egzaminacyjnej to myślisz, że by Ci zaliczyli? ;)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna myślę, że adwokaci nie będą mieli dla mnie taryfy ulgowej :D ale jak będę mieć takiego pecha, że akurat tam urodzę to chyba nazwę córkę Palestra albo w inny prawniczy sposób, co by jej podziękować za pokrzyżowanie planów ;) :D

Aga9090, Jeżowa, Flowwer, Bajkaaa, JustynaG, Lusesita, Lena21, Rucola, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde mam wynik PAPPA.

Nic z niego nie rozumiem. Czy któraś z Was może coś kojarzy o co chodzi?
    Wolna podjednostka beta HCG (wg FMF) 22,06 IU/l
    Białko PAPP-A (wg FMF) 3,07 IU/l

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakbyś urodziła na sali to powinni Zuzię od razu na studia przyjąć w przyszłości, jeśli będzie chciała! :D

Luna1993 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Kurde mam wynik PAPPA.

Karma te wyniki bez specjalnego programu, do którego je wpisują nie mają głębszego sensu. Musisz poczekać aż program u Twojego lekarza Ci to obliczy niestety

Rucola, Phnappy lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna tak mi się skojarzyło :-D mam nadzieję, że się nie obrazisz ;-)
    https://www.facebook.com/PokojAdwokacki/posts/1034220326667722

Karma tak jak Jeżowa mowi (zresztą rozmawiałaś już z Niką) w necie nic nie znajdziesz, tylko specjalny program za gruby hajs byłby w stanie Ci pomóc w rozszyfrowaniu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 12:02

Luna1993, Melevis lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos kciuki za wizytę!
    Wzięłam się za rozpakowanie walizek i pranie. Nic mi się dziś nie chce bo nogi mi z tyłka wyszły... Przeszłam w piątek Czerwone Wierchy i mieliśmy jakąś masakryczną trasę zejsciową. Dziś się ruszyć nie mogę. Ale wyjazd był super!
    Życzę Ci takiego fajnego wypadu Reseciku :-) nie byłam nigdy w Karpaczu, może się kiedyś wybierzemy bo zachęcająco opisujecie.

Kciuki za wizyty dziewczyny!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, sama nie interpretuj.. lekarz musi to wprowadzić do systemu i przeliczyć na MoM.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, wszystko przez to, że w Synevo jestem zarejestrowana i dali znac, ze jest wynik i glupia wlazlam w to. :/

Dobra sprobuje nie myslec. Macie racje.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Kurde mam wynik PAPPA.

Potrzebny specjalny program oraz przede wszystkim wszystkie pomiary z Twojego usg. Musisz niestety cierpliwie poczekać :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Yos kciuki za wizytę!
    Wzięłam się za rozpakowanie walizek i pranie. Nic mi się dziś nie chce bo nogi mi z tyłka wyszły... Przeszłam w piątek Czerwone Wierchy i mieliśmy jakąś masakryczną trasę zejsciową. Dziś się ruszyć nie mogę. Ale wyjazd był super!
    Życzę Ci takiego fajnego wypadu Reseciku :-) nie byłam nigdy w Karpaczu, może się kiedyś wybierzemy bo zachęcająco opisujecie.

Kciuki za wizyty dziewczyny!

Lunaris, podziwiam! My jakiś czas temu przeszliśmy całe Czerwone Wierchy, następnie poszliśmy na Kasprowy i dopiero zejście. Widoki fantastyczne. Ale w ciąży nie mam tyle energii by tyle łazić. Choć cały czas spacerujemy, np. idziemy na szkołę rodzenia i robimy 3km a potem wracamy. To taka trasa jest dla mnie jak najbardziej wykonalna :)

Lunaris lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja mam podobna sytuację, gdyz jesteśmy zaproszeni na wesele 380 km w jedną stronę do kuzynki męża a ja będę w 33+6 i ja nie jadę...Wiem że to wcale jeszcze nie jest super zaawansowana ciąża, ale wiem jak taka jazda na mnie wpływa, mamy samochód bez klimy, ja się bedę tylko stresowala czy coś się nie stanie , że nie jestem w domu itp. Mąż na szczęście mnie zrozumiał. Co innego gdyby to było gdzieś blisko wtedy jak najbardziej.

Kicuki za wszystkie wizytujące dzisiaj ;)

Ja mam dziś dobry dzień, wstalam, poleciałam na targowisko po owoce i warzywa ( obiecuje sobie że nie powinnam tyle nosić ale większość ładuje do plecaka), wróciłam i zrobiłam już dżem z truskawek, kompocik z truskawek i słój ogórkow małosolnych ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ja niestety się nie znam zupełnie na pappie :/

Lamka czytałam komentarze i rzuciło mi się w oczy Apelacja ;)

A czy na polowkowych w szpitalu muszę być na czczo, czy to już samo usg bez wizyty u genetyka i pobierania krwi? Na stronie szpitala nie ma informacji

reset lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jestem zdziwiona, że w ogóle na pierwszych prenatalnych musiałaś być na czczo.
    Mi krew do pappy pobierali popołudniu.

my mieliśmy rozszerzone usg, trwało po prostu z 30 minut

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 12:26

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik co do żylaków to niestety łączę się w bólu... Ale postanowiłam zająć się nimi dopiero po ciąży tak na poważnie, teraz tylko zimne prysznice, trzymanie nóg w górze i żel z wyciągiem z kasztanowca.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - Na połówkowych nie masz pobieranej krwi. Nie musisz być na czczo :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nie było mnie tu przez bardzo długi czas. Widzę że weteranki w ciąży :) jak tam Flo i Aga?

Ja mam już taśmę i niby od następnej @ mamy zielone światło. Ale mam mieszane uczucia odnośnie kolejnej ciąży. Jeżeli nie stchórzę to w sierpniu lub wrześniu zabierzemy mrozaczka.

Bocianiątko, Karolina90, Siwulec, Jeżowa, Anaaa90, Achia, Bajkaaa, JustynaG, lamka, reset, KateHawke, summer86, Lusesita, Luna1993, KateKum, blue00, Flowwer, by7mistake, Aga9090, olik321, Lunaris, Tosia2323, Madzik34, malka, Rucola, gg88, StaraczkaNika, Emiilka, pilik, Lena21, -Mamunia-, Sarna84, Czrna 81, Phnappy, Kaczorka, Angelika83 lubią tę wiadomość

• Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Aksamitna dobrze, że wróciłaś ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 12:48

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitnaa wrote:
    Hej dziewczyny, nie było mnie tu przez bardzo długi czas. Widzę że weteranki w ciąży :) jak tam Flo i Aga?

Ja mam już taśmę i niby od następnej @ mamy zielone światło. Ale mam mieszane uczucia odnośnie kolejnej ciąży. Jeżeli nie stchórzę to w sierpniu lub wrześniu zabierzemy mrozaczka.

Cudownie że się odezwałaś :) <3
    Czekalysmy cały czas tu na Ciebie :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ