X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do głaskania brzucha to mi to totalnie nie przeszkadza :) Ludzie głaskaja, ale wcześniej pytaja oczywiście :) Lewcio tulasek będzie :) ogólnie nie mam problemu w fizycznym kontaktem z ludźmi, mam bardzo kontaktowy zawód, ponadto zawsze witam się uściskiem dłoni :) Moze dlatego macanie mnie po brzuchu mnie nie wzrusza :P
    Co do 500+ to mi to też generalnie wisi, w sumie nikt mnie komentarzem związanym z 500+ nie uraczył, ale osobiście uważam to za bardzo nieudaną formę zapomogi dla dzieci czy ich rodziców. Zdecydowanie jestem zwolenniczką darmowych posiłków w żłobkach/przedszkolach/szkołach, darmowych wycieczek szkolnych, darmowych autobusów, książek itp itd. Duze odciążenie dla rodziców i wszystkie dzieci miałyby takie same możliwości :) i bez różnicy czy pierwsze dziecko czy piąte.
    Aczkolwiek przez te durne zapomogi, które przysługują nawet bogatym ludziom ja np nie dostanę nawet becikowego... Nie lubię polityki tego kraju. A do totalnej rozpaczy doprowadza mnie KRUS. mam nadzieję, ze w końcu upadnie, albo będzie związany tylko i wyłącznie z rolnikami UPRAWIAJĄCYMI ziemi, a nie będącymi w posiadaniu, bo to jest ogromna róznica. Tak, dokładnie to mnie irytuje.

Minie Black, JuicyB, Lunaris, Lusesita, admiralka, JustynaG, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to Rucola, ja jestem zdania, że jeśli już koniecznie chcą dawać, że niby polityka prorodzinna etc pitu pitu, to jak w Czechach! Darmowe żłobki i przedszkola! Wszystkie! Z gwarancją miejsca!
    W ogóle apropo polityki prorodzinnej na forsalu był kiedyś fajny artykuł, jak znajdę to wam podlinkuje

Rucola, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose czekamy na foteczkę :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 500+ na drugie i trzecie, stwierdziłam jak dają to trzeba brać :P i dzięki temu mamy możliwość jeżdżenia z dziećmi np. W góry, i nie tylko... Bardzo dużo nam to dało, bo zarobków jakiś specjalnie dużych nie mamy, ja mam najniższa krajowa (między marcem, a majem 80% najniższej) eMek też dużo nie zarabia. Dzięki temu możemy zabierać dzieci i nie odmawiać im co chwilę czegoś

Luna1993, pilik, Phnappy, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Ja mam 500+ na drugie i trzecie, stwierdziłam jak dają to trzeba brać :P i dzięki temu mamy możliwość jeżdżenia z dziećmi np. W góry, i nie tylko... Bardzo dużo nam to dało, bo zarobków jakiś specjalnie dużych nie mamy, ja mam najniższa krajowa (między marcem, a majem 80% najniższej) eMek też dużo nie zarabia. Dzięki temu możemy zabierać dzieci i nie odmawiać im co chwilę czegoś
    Ale niestety nie wszyscy rodzice potrafią wykorzystać te pieniądze we własciwy sposób tak jak Wy, więc według mnie zapomoga powinna być bardziej konkretna niż gotówka, zeby wszystkie dzieci skorzystały a nie tylko te, które mają mądrych rodziców. Ale to tylko moje zdanie :)

Luna1993, Aga9090, summer86, Lena21 lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ale niestety nie wszyscy rodzice potrafią wykorzystać te pieniądze we własciwy sposób tak jak Wy, więc według mnie zapomoga powinna być bardziej konkretna niż gotówka, zeby wszystkie dzieci skorzystały a nie tylko te, które mają mądrych rodziców. Ale to tylko moje zdanie :)
    Patologia była już przed 500+ tylko o tym się tak nie mówiło, teraz zaczęli o tym trabić, bo to efekt 500+..

Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Patologia była już przed 500+ tylko o tym się tak nie mówiło, teraz zaczęli o tym trabić, bo to efekt 500+..
    Więc po co pogłębiać patologię, dajac pieniądze do ręki, jak można pomóc bezpośrednio Bogu ducha winnym dzieciom. Wszystkim, nawet tym pierwszym.
    Polubiłam przez pomyłke, nie lubie patologii ;)

Lunaris lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dalsze pomysły to darmowe lekarstwa dla dzieci, darmowe wizyty u specjalistów, zniesienie VATu na artykuły dziecięce... Można wymieniać w nieskończoność...

StaraczkaNika, summer86, Lunaris, Lena21, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma88 wrote:
    Nika sama siedzialas i googlalas, nie? Czlowiek durny!

Wydrukowalam, wsadzilam w teczke i schowalam. Byle do piatku.
    No ba, każdą przerwę spędzałam z telefonem :D Dlatego wiem co mówię - wszelkie próby interpretacji PAPP-a są skazane z góry na porażkę i przestrzegam przed czynieniem takowych, bo tylko zamęt wprowadzają :)

Mądry Polak po szkodzie :)

Karma88, Bocianiątko lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    O to to Rucola, ja jestem zdania, że jeśli już koniecznie chcą dawać, że niby polityka prorodzinna etc pitu pitu, to jak w Czechach! Darmowe żłobki i przedszkola! Wszystkie! Z gwarancją miejsca!
    W ogóle apropo polityki prorodzinnej na forsalu był kiedyś fajny artykuł, jak znajdę to wam podlinkuje

Dokładnie to samo mówi moja dobra koleżanka z pracy. Ma dwójkę dzieci i pobiera 500+ ale mówi że wolałaby żeby jej dzieci miały zapewnione miejsce w przedszkolu i żłobku (młoda ma 8mcy a miejsce tak odległe do przyjęcia że szkoda gadać)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Moje dalsze pomysły to darmowe lekarstwa dla dzieci, darmowe wizyty u specjalistów, zniesienie VATu na artykuły dziecięce... Można wymieniać w nieskończoność...
    Jakbyś kandydowała gdzieś kiedys, to masz moje poparcie. Ale teraz są niestety tylko takie formy wsparcia rodziny i ja w sumie raczej naocznie spotykam się tylko z rodzicami, którzy faktycznie korzystają dla dzieci - a to żłobek opłacą, a to dodatkowy angielski czy szkołę muzyczną. Może kiedyś uda się tę pomoc jakoś usprawnić, ale i tak jest lepiej pod tym względem niż było. A mnie najbardziej cieszy, że teraz wszystkich na podręczniki i pomoce stać - od 3 lat nie mieliśmy sytuacji, że któryś dzieciak nie ma książek, a wcześniej to regularnie co roku problem.

Rucola, pilik, Bocianiątko lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Więc po co pogłębiać patologię, dajac pieniądze do ręki, jak można pomóc bezpośrednio Bogu ducha winnym dzieciom. Wszystkim, nawet tym pierwszym.
    Polubiłam przez pomyłke, nie lubie patologii ;)
    Albo patologii dać bony na żywność, lub jakąś specjalna kartę, gdzie alkoholu i papierosów nie da się kupić. Co do miejsc w zlobku i przedszkolu się zgodzę (pamiętam jak syn musiał skończyć 5 lat, żeby do przedszkola się dostać), przedszkole darmowe też by było dobre..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie gdzie te Twoje wyniki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cholera ich wie...brzuch ciągle pobolewa, zawsze jak wyobrażałam sobie problemy z wyrostkiem, to miałam przed oczyma konajacego z bolu człowieka, więc ja w ten obraz średnio się wpisuje? Oby to był fałszywy alarm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 500 biorę na Toche, skoro dają to należą się jej te pieniądze, ale sama widzę ile moich znajomych sobie prezentuje druga ciążę dosłownie zaraz po porodzie, żeby nie wracać do pracy i dostać 500. Może łatwo mi mówić, bo sama nie pracuje i najbliższe 3 lata nie będę, ale jednak skończyłam 2 kierunki studiów, zrobię aplikację i ogólnie ogarniamy z mężem nasze życie zawodowe żeby dziewczynkom było lepiej.

Aga9090 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz mnie zlinczujecie :P po porodzie tracę zasiłek chorobowy i składam 500+ na wszystkie dzieci i na rodzinne też i jakoś się z tym źle nie czuję. Teraz na pierwsze dziecko nie należy mi się 500+,bo przekraczamy dochód o 34 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    A cholera ich wie...brzuch ciągle pobolewa, zawsze jak wyobrażałam sobie problemy z wyrostkiem, to miałam przed oczyma konajacego z bolu człowieka, więc ja w ten obraz średnio się wpisuje? Oby to był fałszywy alarm

oby fałszywy! ja znam ze 2 osoby które miały wycięty wyrostek i obie mówiły że ból je wykręcał na druga stronę.. ale czy tak jest za kazdym razem?
    ktoś tu miał atak wyrostka?:p

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, Minie mojego emka czasami boli bardzo tam gdzie wyrostek, ma takie 'ataki' co parę tygodni, ale jeszcze u lekarza nie był, wszyscy mówią że to straszny ból, ale może się też pojawiać właśnie tak epizodycznie

• Kargo31 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja tez to zawsze powtarzam. Ze daloby sie zrobic duzo rzeczy lepiej. I mozliwości bylo tysiąc. U mnie w miescie dostac sie do żłobka to jakiś cud. Jeszcze niw jestem w ciazy, a juz sie zastanawiam co bhm zrobkła po roku macierzyńskiego

*starania od marca 2017

*iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.

*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
    11dpt- beta88,9, prog16,1
    13dpt- beta218,9, prog14,3
    19dpt -beta 2541, prog 16,6
    26dpt- ❤
    28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
    - II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
    6dpt- beta 0, prog 12,5
    11dpt -beta 0, prog 40,33

*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
    - I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
    - II FET 23.012023 - zarodek 4BB
    5dpt bladzioch
    7dpt negatyw
    10dpt beta 0
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    A teraz mnie zlinczujecie :P po porodzie tracę zasiłek chorobowy i składam 500+ na wszystkie dzieci i na rodzinne też i jakoś się z tym źle nie czuję. Teraz na pierwsze dziecko nie należy mi się 500+,bo przekraczamy dochód o 34 zl
    Ale nie mamy powodu żyby Cię zlinczować, źle to wszystko odbierasz. Skoro państwo daje jakieś możliwości, to trzeba z nich korzystać i ja Ci się kompletnie nie dziwie. Ja po prostu uważam, ze forma wsparcia nie pomaga wszystkim dzieciom, tylko tym, których rodzice są ogarnięci. Dalej jest podział na dzieci lepsze/gorsze. Ale nie ma co drążyć tematu dalej, każdy ma swoje zdanie.

Aga9090, Minie Black, Lusesita lubią tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ