Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do głaskania brzucha to mi to totalnie nie przeszkadza
Ludzie głaskaja, ale wcześniej pytaja oczywiście
Lewcio tulasek będzie
ogólnie nie mam problemu w fizycznym kontaktem z ludźmi, mam bardzo kontaktowy zawód, ponadto zawsze witam się uściskiem dłoni
Moze dlatego macanie mnie po brzuchu mnie nie wzrusza
Co do 500+ to mi to też generalnie wisi, w sumie nikt mnie komentarzem związanym z 500+ nie uraczył, ale osobiście uważam to za bardzo nieudaną formę zapomogi dla dzieci czy ich rodziców. Zdecydowanie jestem zwolenniczką darmowych posiłków w żłobkach/przedszkolach/szkołach, darmowych wycieczek szkolnych, darmowych autobusów, książek itp itd. Duze odciążenie dla rodziców i wszystkie dzieci miałyby takie same możliwościi bez różnicy czy pierwsze dziecko czy piąte.
Aczkolwiek przez te durne zapomogi, które przysługują nawet bogatym ludziom ja np nie dostanę nawet becikowego... Nie lubię polityki tego kraju. A do totalnej rozpaczy doprowadza mnie KRUS. mam nadzieję, ze w końcu upadnie, albo będzie związany tylko i wyłącznie z rolnikami UPRAWIAJĄCYMI ziemi, a nie będącymi w posiadaniu, bo to jest ogromna róznica. Tak, dokładnie to mnie irytuje.Minie Black, JuicyB, Lunaris, Lusesita, admiralka, JustynaG, Czrna 81, Emiilka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyO to to Rucola, ja jestem zdania, że jeśli już koniecznie chcą dawać, że niby polityka prorodzinna etc pitu pitu, to jak w Czechach! Darmowe żłobki i przedszkola! Wszystkie! Z gwarancją miejsca!
W ogóle apropo polityki prorodzinnej na forsalu był kiedyś fajny artykuł, jak znajdę to wam podlinkujeRucola, Lunaris, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam 500+ na drugie i trzecie, stwierdziłam jak dają to trzeba brać
i dzięki temu mamy możliwość jeżdżenia z dziećmi np. W góry, i nie tylko... Bardzo dużo nam to dało, bo zarobków jakiś specjalnie dużych nie mamy, ja mam najniższa krajowa (między marcem, a majem 80% najniższej) eMek też dużo nie zarabia. Dzięki temu możemy zabierać dzieci i nie odmawiać im co chwilę czegoś
Luna1993, pilik, Phnappy, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Ja mam 500+ na drugie i trzecie, stwierdziłam jak dają to trzeba brać
i dzięki temu mamy możliwość jeżdżenia z dziećmi np. W góry, i nie tylko... Bardzo dużo nam to dało, bo zarobków jakiś specjalnie dużych nie mamy, ja mam najniższa krajowa (między marcem, a majem 80% najniższej) eMek też dużo nie zarabia. Dzięki temu możemy zabierać dzieci i nie odmawiać im co chwilę czegoś
Luna1993, Aga9090, summer86, Lena21 lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyRucola wrote:Ale niestety nie wszyscy rodzice potrafią wykorzystać te pieniądze we własciwy sposób tak jak Wy, więc według mnie zapomoga powinna być bardziej konkretna niż gotówka, zeby wszystkie dzieci skorzystały a nie tylko te, które mają mądrych rodziców. Ale to tylko moje zdanie
Rucola, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Patologia była już przed 500+ tylko o tym się tak nie mówiło, teraz zaczęli o tym trabić, bo to efekt 500+..
Polubiłam przez pomyłke, nie lubie patologiiLunaris lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Moje dalsze pomysły to darmowe lekarstwa dla dzieci, darmowe wizyty u specjalistów, zniesienie VATu na artykuły dziecięce... Można wymieniać w nieskończoność...
StaraczkaNika, summer86, Lunaris, Lena21, Flowwer, Emiilka lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Karma88 wrote:Nika sama siedzialas i googlalas, nie? Czlowiek durny!
Wydrukowalam, wsadzilam w teczke i schowalam. Byle do piatku.Dlatego wiem co mówię - wszelkie próby interpretacji PAPP-a są skazane z góry na porażkę i przestrzegam przed czynieniem takowych, bo tylko zamęt wprowadzają
Mądry Polak po szkodzieKarma88, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMinie Black wrote:O to to Rucola, ja jestem zdania, że jeśli już koniecznie chcą dawać, że niby polityka prorodzinna etc pitu pitu, to jak w Czechach! Darmowe żłobki i przedszkola! Wszystkie! Z gwarancją miejsca!
W ogóle apropo polityki prorodzinnej na forsalu był kiedyś fajny artykuł, jak znajdę to wam podlinkuje
Dokładnie to samo mówi moja dobra koleżanka z pracy. Ma dwójkę dzieci i pobiera 500+ ale mówi że wolałaby żeby jej dzieci miały zapewnione miejsce w przedszkolu i żłobku (młoda ma 8mcy a miejsce tak odległe do przyjęcia że szkoda gadać)
-
Rucola wrote:Moje dalsze pomysły to darmowe lekarstwa dla dzieci, darmowe wizyty u specjalistów, zniesienie VATu na artykuły dziecięce... Można wymieniać w nieskończoność...
Rucola, pilik, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyRucola wrote:Więc po co pogłębiać patologię, dajac pieniądze do ręki, jak można pomóc bezpośrednio Bogu ducha winnym dzieciom. Wszystkim, nawet tym pierwszym.
Polubiłam przez pomyłke, nie lubie patologii -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA cholera ich wie...brzuch ciągle pobolewa, zawsze jak wyobrażałam sobie problemy z wyrostkiem, to miałam przed oczyma konajacego z bolu człowieka, więc ja w ten obraz średnio się wpisuje? Oby to był fałszywy alarm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:40
-
nick nieaktualnyJa też 500 biorę na Toche, skoro dają to należą się jej te pieniądze, ale sama widzę ile moich znajomych sobie prezentuje druga ciążę dosłownie zaraz po porodzie, żeby nie wracać do pracy i dostać 500. Może łatwo mi mówić, bo sama nie pracuje i najbliższe 3 lata nie będę, ale jednak skończyłam 2 kierunki studiów, zrobię aplikację i ogólnie ogarniamy z mężem nasze życie zawodowe żeby dziewczynkom było lepiej.
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA teraz mnie zlinczujecie
po porodzie tracę zasiłek chorobowy i składam 500+ na wszystkie dzieci i na rodzinne też i jakoś się z tym źle nie czuję. Teraz na pierwsze dziecko nie należy mi się 500+,bo przekraczamy dochód o 34 zl
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 18:46
-
nick nieaktualnyMinie Black wrote:A cholera ich wie...brzuch ciągle pobolewa, zawsze jak wyobrażałam sobie problemy z wyrostkiem, to miałam przed oczyma konajacego z bolu człowieka, więc ja w ten obraz średnio się wpisuje? Oby to był fałszywy alarm
oby fałszywy! ja znam ze 2 osoby które miały wycięty wyrostek i obie mówiły że ból je wykręcał na druga stronę.. ale czy tak jest za kazdym razem?
ktoś tu miał atak wyrostka?:p
-
nick nieaktualny
-
Rucola ja tez to zawsze powtarzam. Ze daloby sie zrobic duzo rzeczy lepiej. I mozliwości bylo tysiąc. U mnie w miescie dostac sie do żłobka to jakiś cud. Jeszcze niw jestem w ciazy, a juz sie zastanawiam co bhm zrobkła po roku macierzyńskiego*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Aga9090 wrote:A teraz mnie zlinczujecie
po porodzie tracę zasiłek chorobowy i składam 500+ na wszystkie dzieci i na rodzinne też i jakoś się z tym źle nie czuję. Teraz na pierwsze dziecko nie należy mi się 500+,bo przekraczamy dochód o 34 zl
Aga9090, Minie Black, Lusesita lubią tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021