Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNa mnie wszyscy krzywo patrzą jak mówię, że Zuzia mając dwa miesiące będzie zostawać 2/3 dni w tygodniu (kiedy będę miała praktyki, kancelarie i wyklady) ż opiekunka. Ale po co mam robić rok przerwy, skoro to tylko kilka dni w tygodniu. A później żłobek
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Nika a teraz nie zlikwidowali darmowych podrecznikow? Podobni zamiast podręczników ma być 300 zł raz w roku na książki.
-
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Na mnie wszyscy krzywo patrzą jak mówię, że Zuzia mając dwa miesiące będzie zostawać 2/3 dni w tygodniu (kiedy będę miała praktyki, kancelarie i wyklady) ż opiekunka. Ale po co mam robić rok przerwy, skoro to tylko kilka dni w tygodniu. A później żłobek
-
Ja podziwiam kobiety które są w domu z dziećmi dłużej niż rok. To naprawdę ciężka i monotonna praca. Bardzo denerwuje mnie jak ktoś mówi (najczęściej faceci albo starsze kobiety -mamuśki i teściowe) "no siedzi przecież w domu i nic nie robi"! A dziękuję bardzo za takie "nic nie robienie". Kocham strasznie mojego syna ale miałam wrażenie że zeświruję jak dłużej zostanę w domu w zabawkach na dywanie. I tak jak mówisz Minie- jak wróciłam do pracy a dziecko zostało z babcią a potem poszło do przedszkola to miało ode mnie odskocznię. Było grzeczniejsze, szybciej się rozwijało, przestało się nudzić bo miało różne bodźce.
Dlatego teraz niczego nie zakładam- na bieżąco zobaczę jak będzie. Przy kolejnym bobasie zapewne dzień wygląda inaczej.Minie Black, Aga9090, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAga9090 wrote:Do żłobka posłałam Wiktora jak miał roczek skończony i tez nie żałuję, że tam był. A kto wiem może za rok czy dwa będą darmowe żłobki, bo jakoś do opiekunek nie mam zaufania, a i szkoda mi kasy
-
nick nieaktualny
-
Ja bym chciała pracować, ot tak dla siebie. Ale jak się nie uda ze żłobem po macierzyńskim yo trudno, wezmę trochę wychowawczego, bo nie mam nikogo z rodziny w mieście, a nie chcę zarabiać tylko na nianię. Także po cichu trzymam kciuki za budowę systemu żłobków i przedszkoli w Gdańsku
Już jest dużo lepiej niż kilka lat temu, kiedy rodzice przemeldowywali dzieci np. do dziadków, żeby miały miejsce w przedszkolach na tych bardziej geriatrycznych, starych osiedlach, ale różowo ciągle nie jest
-
nick nieaktualnyblue00 wrote:Lunaris,ja rodziłam dzieci co dwa lata.Więc wyobraźcie sobie moje wyjście do pracy po 6 latach
Aga9090, Luna1993, blue00, Lunaris, Lusesita, Lucia88, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLuna1993 wrote:Aguś wiesz jak to jest, ja miałam rodzić w styczniu tego roku, później w maju... wtedy dziecko by szło od razu do żłobka. A wyszło jak wyszło i rodze w październiku, więc w styczniu będzie za mała na żłobek niestety więc zostaje nam tylko opiekunka
różne sytuacje są w życiu
-
Dobry wieczór dziewczyny :*
Dopiero dorwałam się do kompa - koło południa byłam na comiesięcznej wyzycie u mojego prowadzącego.
Nie miałam usg, ale posłuchałam serduszek groszkowychwięc myślę, że mam jakieś 2 tygodnie bez schizowania
Sprawdził "ręcznie" szyjkę - powiedział, że ok - w karcie mam napisane " 3 / SF " - któraś może wie o co chodzi?
Zapisałam się też na połówkowe - od razu po naszym urlopie, za miesiąc. Jestem w szoku jak ten czas leci. Miesiąc temu robiliśmy genetyczne... a wydaje mi się jakby to było wczoraj...
Na brzuch pobolewający dał nospę fortę no i na razie nie wychodzę z dupka.
Później pojechałam do szwagierki posiedzieć z nią i jej córami - jedna 2l i druga 1 miesiącpowiem Wam, że wzięłam małą na moment na ręce i ja tego kompletnie nie czuję...
nie wiem jak sobie poradzę z moimi... GDZIE MÓJ INSTYNKT??
w ogóle nie mam wyczucia i na razie unikam jak ognia...
Yos gratuluję pięknego pęcherzyka :* kiedy masz następną wizytę?
Justyna o dziwo tekstu dotyczącego 500+ nie słyszałamtylko, że się załapiemy, ale nie w jakimś negatywnym sensie.
Karma nic nowego nie dodam - same wyniki nic Ci nie dadzą, lekarz musi w programie przeliczyć na MoMy
Minnie wyrostek??? kurczę, albo coś ominęłam, ale Ty miałaś jakieś silne bóle brzucha?? Kciuki, żeby to był fałszywy alarm.
Malka śliczna Felajuż niedługo przytulisz panienkę
Lusesita, malka lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Jestem, udało się nadrobić.
Dziś wszyscy postanowili zająć mi dzień, żeby szybciej zleciało do jutramąż był u Frania i jest poprawa
już ma odłączony tlen, oddycha całkowicie samodzielnie
jeszcze kilkanaście godzin i go zobaczę, mam nadzieję, że nie zaleje oddziału, bo za każdym razem jak o tym pomyśle to już mam łzy w oczach ! Jedynie z laktacja triche dziś dupa
cycki mi się zepsuły, ale mam nadzieje ze jutro hormony zadziałają i wszystkie blokady ze mnie zejdą
Ania jak tam synio i jego kombinacje ?
Bajeczko przykro mi, że dziś bez usg, ale już jutro zobaczysz Zosię
Rucola na prezydenta
Minie nie znam się na wyrostkach, ale trzymam mocno kciuki !!!
Summer może zaplanuj sex z mężem, chociaż miło spędzisz czas oczekiwaniaaaaa i muszę powiedzieć po całym dniu używania laktatora, że stymulowanie sutków naprawdę mega działa na macice - jak tylko go podpinam odczuwam skurcze i lekkie pobolewanie jak na okres
Malka cudne te usteczka, takie całuśne
Lunaris podziwiam za wycieczkę w góry - ja w ciąży byłam jak ciepła kluska, świetnie że zachowujesz aktywność i tak dibrze się czujesz !
Aga jakoś jak czytam dzisiejsze posty mam wrażenie, że odczułaś to jako jakiś atak czy coś na tych którzy korzystają z 500 plus, a moimmzdankem tak absolutnie nie jest. Jeśli ktoś wykorzystuje te środki dla swojej rodziny w fajny i przemyślany sposób to super. Chodzi tylko o to, że niestety wiele osób wykorzystuje je na cele swoje lub zupełnie nieprzemyślane zakupy.
Jeśli mówimy o powrocie do pracy lub pozostaniu w domu to chyba w dużej mierze jest związany z naszym charakterem. Jedne dziewczyny są świetnymi mamami w domu i genialnie się odnajdują w tym, czują się dibrze i spełnione, ale część z nas się nie odnajdzie wśród domowego zacisza i potrzebuje gdzie indziej realizować siebie. Uważam, że każda z nas będzie suoer mamą, niezależnie którą opcję wybierze, bo najlepsza mama to szczęśliwa mama
Phnappy, Luna1993, blue00, Achia, Lusesita, Lunaris, lamka, Rucola, Jeżowa, Bajkaaa, Aga9090, Tosia2323, malka, JustynaG, KateHawke, olik321, olik321, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja też liczę na żlobki i przedszkola w Gdańsku bo nie mam nikogo kto będzie mógł się dzieckiem zająć. teściowa już starsza i opieki nad tak małym dzieckiem się raczej nie podejmie. jeśli mąż nie zacznie dostawać soczystych premiii do pensji to po prostu będę musiała wrócić ;p choć w sumie chcę zmienić pracę po macierzyńskim- mam nadzieję, że mi się to uda. chciałam juz wcześniej,ale zaczęłiśmy sie starać to uznałam to za bezsens. potem nie wychodziło, nie wychodziło a mi dobrze było w tych "ciepłych kapciach" i psychicznie nie czułam gotowa by to zrobić- starania mnie trochę dobiły i usunęły w cień.
ale zobaczymy co będzie, jak sytuacja się rozwinie. to jednak jeszcze trochę czasu jest
zawsze może się zdarzyć też przecież "wpadka" na macierzyńskim
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 20:13
-
Lena, czekałam na takie wieści
cieszę się, że z Franiem już lepiej a jutro wielki dzień dla Was! Widok Frania może podziałać na rozkręcenie laktacji.
Ania, daj znać jak u Was sytuacja.
Bajkaaa, mam nadzieję, że jutro doczekasz się USG i zobaczysz Zosieńkę. -
Yos oczywiście jeszcze gratulacje Twojego pęcherzyka, czekamy na serduszko
Aksamitna Ty wiesz, że jesteś najdzielniejsza z mamnie mogę się doczekać, aż zobaczę u Ciebie znów suwaczek
Phnappy jeszcze poczujesz i to tak na 100%
Blue ja tez bym chciała mieć 2 dzuecko z mała różnica wieku, ale kto to wie jak się życie ułożyPhnappy, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
U nas chyba w grę wejdzie opiekunka, koszt pewnie ten sam co 2x żłobek (Warszawa). Żłobek to chyba najmarniej 1300... opiekunka pewnie 2500-3000. Chociaż nie wiem jak przy bliźniakach.
A ja do pracy po roku wracam - no chyba, że kolejna ciąża
Jeszcze chcę oddać trochę urlopu mojemu.Lunaris lubi tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
nick nieaktualnyLena cudowne wiadomości! Co do laktacji - Uwierz, śmiej się, ale jak usłyszysz płacz Frania to mleko Ci samo wystrzeli - dosłownie
(później działa już nawet płacz dzieci w tv
)
U mnie moja ulubiona szwagierka zawsze oferuje chęć pomocyno Way!
Wyników dalej nie ma.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 20:20
-
Lena dobre wieści a za chwilę ten moment
dobrze że Franio duży, jak wyrówna morfologię to pójdziecie pewnie do domu i będziecie się tulić 24h! Szybciutko leć spać i zaraz będzie jutro
Phnappy nic się nie martw! Z własnym jest inaczej niż z cudzymi. Samo przyjdzieJak zobaczyłam syna po porodzie to pomyślałam "o matko ale kosmita! to na to się czeka przez 9 mies?" wcale nie chciało mi się płakać ze wzruszenia czy coś. Chyba w szoku byłam
ale jak mi już Panie położne dały dziecko do rąk po zszyciu to normalnie nie mogłam się napatrzeć na mojego ufoludka
Blue JESTEŚ WIELKA! do dzis pamietam smak pierwszej gorącej kawy wypitej w pracy po 2,5 roku od ostatniej!Phnappy, blue00 lubią tę wiadomość