X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie myślę o szukaniu pracy, bo u mnie wszyscy pracują i nie miałby kto zostać z maleństwem.. Także cieszę się z tego co mam i doceniam czas spędzony z dziećmi :)

Luna1993, summer86, Lunaris, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie wszyscy krzywo patrzą jak mówię, że Zuzia mając dwa miesiące będzie zostawać 2/3 dni w tygodniu (kiedy będę miała praktyki, kancelarie i wyklady) ż opiekunka. Ale po co mam robić rok przerwy, skoro to tylko kilka dni w tygodniu. A później żłobek

Aga9090 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Nika a teraz nie zlikwidowali darmowych podrecznikow? Podobni zamiast podręczników ma być 300 zł raz w roku na książki.
    To nie zamiast podręczników tylko TEŻ i to od tego roku. Ale tylko dla podstawówek i niedobitków gimnazjów. A uczniowie szkół ponadgimnazjalnych niech jadą w wakacje zbierać truskawki :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Na mnie wszyscy krzywo patrzą jak mówię, że Zuzia mając dwa miesiące będzie zostawać 2/3 dni w tygodniu (kiedy będę miała praktyki, kancelarie i wyklady) ż opiekunka. Ale po co mam robić rok przerwy, skoro to tylko kilka dni w tygodniu. A później żłobek
    Do żłobka posłałam Wiktora jak miał roczek skończony i tez nie żałuję, że tam był. A kto wiem może za rok czy dwa będą darmowe żłobki, bo jakoś do opiekunek nie mam zaufania, a i szkoda mi kasy

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podziwiam kobiety które są w domu z dziećmi dłużej niż rok. To naprawdę ciężka i monotonna praca. Bardzo denerwuje mnie jak ktoś mówi (najczęściej faceci albo starsze kobiety -mamuśki i teściowe) "no siedzi przecież w domu i nic nie robi"! A dziękuję bardzo za takie "nic nie robienie". Kocham strasznie mojego syna ale miałam wrażenie że zeświruję jak dłużej zostanę w domu w zabawkach na dywanie. I tak jak mówisz Minie- jak wróciłam do pracy a dziecko zostało z babcią a potem poszło do przedszkola to miało ode mnie odskocznię. Było grzeczniejsze, szybciej się rozwijało, przestało się nudzić bo miało różne bodźce.

Dlatego teraz niczego nie zakładam- na bieżąco zobaczę jak będzie. Przy kolejnym bobasie zapewne dzień wygląda inaczej.

Minie Black, Aga9090, Luna1993, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Do żłobka posłałam Wiktora jak miał roczek skończony i tez nie żałuję, że tam był. A kto wiem może za rok czy dwa będą darmowe żłobki, bo jakoś do opiekunek nie mam zaufania, a i szkoda mi kasy
    Aguś wiesz jak to jest, ja miałam rodzić w styczniu tego roku, później w maju... wtedy dziecko by szło od razu do żłobka. A wyszło jak wyszło i rodze w październiku, więc w styczniu będzie za mała na żłobek niestety więc zostaje nam tylko opiekunka

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris,ja rodziłam dzieci co dwa lata.Więc wyobraźcie sobie moje wyjście do pracy po 6 latach ;)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała pracować, ot tak dla siebie. Ale jak się nie uda ze żłobem po macierzyńskim yo trudno, wezmę trochę wychowawczego, bo nie mam nikogo z rodziny w mieście, a nie chcę zarabiać tylko na nianię. Także po cichu trzymam kciuki za budowę systemu żłobków i przedszkoli w Gdańsku ;) Już jest dużo lepiej niż kilka lat temu, kiedy rodzice przemeldowywali dzieci np. do dziadków, żeby miały miejsce w przedszkolach na tych bardziej geriatrycznych, starych osiedlach, ale różowo ciągle nie jest :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Lunaris,ja rodziłam dzieci co dwa lata.Więc wyobraźcie sobie moje wyjście do pracy po 6 latach ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03436a330d95.jpg

Aga9090, Luna1993, blue00, Lunaris, Lusesita, Lucia88, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Aguś wiesz jak to jest, ja miałam rodzić w styczniu tego roku, później w maju... wtedy dziecko by szło od razu do żłobka. A wyszło jak wyszło i rodze w październiku, więc w styczniu będzie za mała na żłobek niestety więc zostaje nam tylko opiekunka
    Kochana i ja to też rozumię :) różne sytuacje są w życiu

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny :*
    Dopiero dorwałam się do kompa - koło południa byłam na comiesięcznej wyzycie u mojego prowadzącego.
    Nie miałam usg, ale posłuchałam serduszek groszkowych <3 więc myślę, że mam jakieś 2 tygodnie bez schizowania :D
    Sprawdził "ręcznie" szyjkę - powiedział, że ok - w karcie mam napisane " 3 / SF " - któraś może wie o co chodzi?
    Zapisałam się też na połówkowe - od razu po naszym urlopie, za miesiąc. Jestem w szoku jak ten czas leci. Miesiąc temu robiliśmy genetyczne... a wydaje mi się jakby to było wczoraj...
    Na brzuch pobolewający dał nospę fortę no i na razie nie wychodzę z dupka.

Później pojechałam do szwagierki posiedzieć z nią i jej córami - jedna 2l i druga 1 miesiąc :) powiem Wam, że wzięłam małą na moment na ręce i ja tego kompletnie nie czuję... :( nie wiem jak sobie poradzę z moimi... GDZIE MÓJ INSTYNKT?? :( :/ w ogóle nie mam wyczucia i na razie unikam jak ognia...

Yos gratuluję pięknego pęcherzyka :* kiedy masz następną wizytę?
    Justyna o dziwo tekstu dotyczącego 500+ nie słyszałam :D tylko, że się załapiemy, ale nie w jakimś negatywnym sensie.
    Karma nic nowego nie dodam - same wyniki nic Ci nie dadzą, lekarz musi w programie przeliczyć na MoMy
    Minnie wyrostek??? kurczę, albo coś ominęłam, ale Ty miałaś jakieś silne bóle brzucha?? Kciuki, żeby to był fałszywy alarm.
    Malka śliczna Fela :) już niedługo przytulisz panienkę :)

Lusesita, malka lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem, udało się nadrobić.

Dziś wszyscy postanowili zająć mi dzień, żeby szybciej zleciało do jutra :) mąż był u Frania i jest poprawa <3 już ma odłączony tlen, oddycha całkowicie samodzielnie <3 jeszcze kilkanaście godzin i go zobaczę, mam nadzieję, że nie zaleje oddziału, bo za każdym razem jak o tym pomyśle to już mam łzy w oczach ! Jedynie z laktacja triche dziś dupa :( cycki mi się zepsuły, ale mam nadzieje ze jutro hormony zadziałają i wszystkie blokady ze mnie zejdą

Ania jak tam synio i jego kombinacje ?

Bajeczko przykro mi, że dziś bez usg, ale już jutro zobaczysz Zosię :)

Rucola na prezydenta :)

Minie nie znam się na wyrostkach, ale trzymam mocno kciuki !!!

Summer może zaplanuj sex z mężem, chociaż miło spędzisz czas oczekiwania :) aaaa i muszę powiedzieć po całym dniu używania laktatora, że stymulowanie sutków naprawdę mega działa na macice - jak tylko go podpinam odczuwam skurcze i lekkie pobolewanie jak na okres

Malka cudne te usteczka, takie całuśne :)

Lunaris podziwiam za wycieczkę w góry - ja w ciąży byłam jak ciepła kluska, świetnie że zachowujesz aktywność i tak dibrze się czujesz !

Aga jakoś jak czytam dzisiejsze posty mam wrażenie, że odczułaś to jako jakiś atak czy coś na tych którzy korzystają z 500 plus, a moimmzdankem tak absolutnie nie jest. Jeśli ktoś wykorzystuje te środki dla swojej rodziny w fajny i przemyślany sposób to super. Chodzi tylko o to, że niestety wiele osób wykorzystuje je na cele swoje lub zupełnie nieprzemyślane zakupy.

Jeśli mówimy o powrocie do pracy lub pozostaniu w domu to chyba w dużej mierze jest związany z naszym charakterem. Jedne dziewczyny są świetnymi mamami w domu i genialnie się odnajdują w tym, czują się dibrze i spełnione, ale część z nas się nie odnajdzie wśród domowego zacisza i potrzebuje gdzie indziej realizować siebie. Uważam, że każda z nas będzie suoer mamą, niezależnie którą opcję wybierze, bo najlepsza mama to szczęśliwa mama <3

Phnappy, Luna1993, blue00, Achia, Lusesita, Lunaris, lamka, Rucola, Jeżowa, Bajkaaa, Aga9090, Tosia2323, malka, JustynaG, KateHawke, olik321, olik321, Emiilka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - cudownie, że dobre wieści od Frania :)

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też liczę na żlobki i przedszkola w Gdańsku bo nie mam nikogo kto będzie mógł się dzieckiem zająć. teściowa już starsza i opieki nad tak małym dzieckiem się raczej nie podejmie. jeśli mąż nie zacznie dostawać soczystych premiii do pensji to po prostu będę musiała wrócić ;p choć w sumie chcę zmienić pracę po macierzyńskim- mam nadzieję, że mi się to uda. chciałam juz wcześniej,ale zaczęłiśmy sie starać to uznałam to za bezsens. potem nie wychodziło, nie wychodziło a mi dobrze było w tych "ciepłych kapciach" i psychicznie nie czułam gotowa by to zrobić- starania mnie trochę dobiły i usunęły w cień.
    ale zobaczymy co będzie, jak sytuacja się rozwinie. to jednak jeszcze trochę czasu jest :)
    zawsze może się zdarzyć też przecież "wpadka" na macierzyńskim :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 20:13

• summer86 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, czekałam na takie wieści <3 cieszę się, że z Franiem już lepiej a jutro wielki dzień dla Was! Widok Frania może podziałać na rozkręcenie laktacji.

Ania, daj znać jak u Was sytuacja.

Bajkaaa, mam nadzieję, że jutro doczekasz się USG i zobaczysz Zosieńkę.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos oczywiście jeszcze gratulacje Twojego pęcherzyka, czekamy na serduszko

Aksamitna Ty wiesz, że jesteś najdzielniejsza z mam <3 nie mogę się doczekać, aż zobaczę u Ciebie znów suwaczek

Phnappy jeszcze poczujesz i to tak na 100% ;)

Blue ja tez bym chciała mieć 2 dzuecko z mała różnica wieku, ale kto to wie jak się życie ułoży

Phnappy, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena zobaczysz, Franio to bedzie najlepszy laktator :-) Ciesze sie, ze już jest lepiej.

W ogóle chciałam wam napisać, że uwielbiam tu wchodzić. Mamy niepowtarzalny klimat na Tym wątku :-)

No i Rucola na prezydenta :-D

Phnappy, Lunaris lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Phnappy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba w grę wejdzie opiekunka, koszt pewnie ten sam co 2x żłobek (Warszawa). Żłobek to chyba najmarniej 1300... opiekunka pewnie 2500-3000. Chociaż nie wiem jak przy bliźniakach.
    A ja do pracy po roku wracam - no chyba, że kolejna ciąża :D :D
    Jeszcze chcę oddać trochę urlopu mojemu.

Lunaris lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena cudowne wiadomości! Co do laktacji - Uwierz, śmiej się, ale jak usłyszysz płacz Frania to mleko Ci samo wystrzeli - dosłownie :D (później działa już nawet płacz dzieci w tv :D)

U mnie moja ulubiona szwagierka zawsze oferuje chęć pomocy :D no Way!

Wyników dalej nie ma.....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 20:20

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dobre wieści a za chwilę ten moment <3 dobrze że Franio duży, jak wyrówna morfologię to pójdziecie pewnie do domu i będziecie się tulić 24h! Szybciutko leć spać i zaraz będzie jutro :D

Phnappy nic się nie martw! Z własnym jest inaczej niż z cudzymi. Samo przyjdzie :) Jak zobaczyłam syna po porodzie to pomyślałam "o matko ale kosmita! to na to się czeka przez 9 mies?" wcale nie chciało mi się płakać ze wzruszenia czy coś. Chyba w szoku byłam :P ale jak mi już Panie położne dały dziecko do rąk po zszyciu to normalnie nie mogłam się napatrzeć na mojego ufoludka <3 <3 <3

Blue JESTEŚ WIELKA! do dzis pamietam smak pierwszej gorącej kawy wypitej w pracy po 2,5 roku od ostatniej!

Phnappy, blue00 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ