X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga uwaga: Franio - pseudonim buła <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bb7704c0f3c.jpg

To zdjęcie zaraz po urodzeniu w sobotę, dziś już podobno buzia mniej opuchnięta, ale w Zabrzu jest niestety absolutny zakaz zdjęć wiec nie widziałam go nawet odkąd pojechał

Achia, Rucola, Amal, lamka, Minie Black, Luna1993, blue00, Jeżowa, Bajkaaa, Aga9090, Anaaa90, moniśka..., Tosia2323, Lusesita, malka, StaraczkaNika, Lunaris, 91Ewela09, MamaFabianka, Bocianiątko, KateKum, Yoselyn82, JustynaG, veritaserum, Sarna84, Ania1003, summer86, Flowwer, KateHawke, olik321, pilik, Emiilka, Phnappy, Karma88, Czrna 81, Kaczorka, Angelika83 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy- a ile więcej jest macierzyńskiego przy bliźniakach? 2,3 mce?
    Lena cieszę się że dostajesz dobre wieści i już zaraz zobaczysz Frania :)
    edit- zobaczyłam zdjęcie- uroczy i piękny <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 20:21

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:

Phnappy nic się nie martw! Z własnym jest inaczej niż z cudzymi. Samo przyjdzie :) Jak zobaczyłam syna po porodzie to pomyślałam "o matko ale kosmita! to na to się czeka przez 9 mies?" wcale nie chciało mi się płakać ze wzruszenia czy coś. Chyba w szoku byłam :P ale jak mi już Panie położne dały dziecko do rąk po zszyciu to normalnie nie mogłam się napatrzeć na mojego ufoludka <3 <3 <3

No u mnie jeszcze jest strach pod tytułem "co jak uznam, że dzieci są nieładne?". Ech.. :)
    Tak sobie myślę, że przyjdzie czas i na mnie :) jutro idę do 2 miesięcznego bratanka z kolei :D może jego odważę się na dłużej wziąć :)

edit. kurcze okropna ze mnie przyszła matka :( nie oceńcie mnie źle... ale naprawdę się boje, że uznam, że są nieładne czy coś i w ogóle nie poczuję tej wielkiej miłości... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 20:24

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena co za cudowne wieści!!!
    Do pełni szczęścia chce jeszcze dziś zobaczyć pęcherzyk Yoselynowy ;) i dowiedzieć się, ze Ania w dwupaku i Oskar grzecznie siedzi :)
    Poza tym odczuwam skok wzrostowy Lewka, tak średnio co 3 tygodnie czuję powiększanie się brzucha i mam nadzieje, że przyzwyczaję się do czwartku, bo wyjezdżamy na wakacje!!!! Co prawda nad Bałtyk, ale i tak ogromnie się cieszę :)
    Oczywiscie nie mamy żadnego konkretnego planu, patrzyliśmy na noclegi i nie powinno być problemu, tym bardziej, że max 2 noce w jednym miejscu a zawsze mamy opcję komfortowego noclegu w samochodzie. Jak już pisałam kiedyś emek kupił auto na wyjazdy a ostatecznie będzie dla dziecka :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 20:25

lamka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:

"W 2018 roku pracownicy przysługuje urlop macierzyński w wymiarze:
    • 20 tygodni w przypadku urodzenia jednego dziecka;
    • 31 tygodni w przypadku urodzenia bliźniąt;
    • 33 tygodnie w przypadku trojaczków;"

czyli 11 tygodni dłuższy urlop - całkiem spoko :) 2,5 miesiąca

Bocianiątko lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lena, Franio jest przecudowny :*:*:*:*:*:*

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Lena cieszę się że dostajesz dobre wieści i już zaraz zobaczysz Frania :)
    edit- zobaczyłam zdjęcie- uroczy i piękny <3
    Chyba 15 miesięcy :)

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena,spora twoja buła :D <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Franio jest cudny, mały wlochaczek :-) już bardzo niedługo weźmiesz go na ręce.

Yosel czekamy na zdjęcie.

Dawno nie było brzuszków więc oto mój wraz z całą rodziną :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b768fe0249d.jpg

blue00, Minie Black, Luna1993, Aga9090, Achia, Rucola, Anaaa90, Tosia2323, Lunaris, Yoselyn82, JustynaG, Lena21, KateHawke, olik321, pilik, Emiilka, Lusesita, Phnappy, Kaczorka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Do zjedzenia! <3

lamka wrote:

No, no :D po takiej dawce arbuza :D:D:D :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 20:30

lamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy- no coś Ty! ja też się tego boję! ale wydaje mi się że w chwili jak się widzi dziecko te wątpliwości pryskają jak bańka mydlana. pamiętam jak siostra była w ciąży. też nie wiedziałam co poczuje mimo że to siostrzeniec. i pierwsze dziecko w rodzinie.a jak tylko go zobaczyłam i przecięłam pępowinę to a- ryczałam jak bóbr, b- od razu poczułam coś niesamowitego do tej maleńkiej istoty. az czasami też się boję czy poczuję to samo do własnego dziecka. choc jest cholernie chciane i wyczekane.

Phnappy lubi tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ponieważ dla części starających się przebywanie tu jest bolesne, to powstał zbiorczy wątek dinozaurów, na który Was serdecznie zapraszamy!:*

https://ovufriend.pl/forum/w-oczekiwaniu-na-testowanie/era-dinozaurow-dla-wtajemniczonych,16048,1.html?sd=1

lamka, Rucola, Lunaris, Bocianiątko, Sarna84, Flowwer, Emiilka, Phnappy, Czrna 81 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka,piękną masz sukienkę :)

lamka lubi tę wiadomość

• Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bb7704c0f3c.jpg

To zdjęcie zaraz po urodzeniu w sobotę, dziś już podobno buzia mniej opuchnięta, ale w Zabrzu jest niestety absolutny zakaz zdjęć wiec nie widziałam go nawet odkąd pojechał
    Ale cudny <3 gratulacje jeszcze raz :)

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - dużo <3 dla Ciebie i Frania
    Bardzo się cieszę, że zaraz będziecie razem.
    Co do laktacji, to wierzę, że zaraz wszystko pięknie ruszy. CC wszystko opóźnia, ale jak porandkujesz z laktatorem, to w końcu będzie morze mleka. Nie wiem jaką metodę stosujesz i czy masz wsparcie położnych w szpitalu. Na początek najlepsza metoda to 7/5/3 i to co jakieś 2/3 godziny. Pij dużo wody. Polecam też skontaktować się z CDL i zaprosić do domu jak już będziecie znać datę wypisu ze szpitala. CDL mają takie sztuczki dotyczące laktacji, że jakkolwiek będziesz chciała karmić, na pewno się uda :)
    Tu lista CDL: http://laktacja.org.pl/konsultanci-ibclc-oraz-doradcy-cdl/
    Jakbyś chciała o cokolwiek zapytać dot. ściągania pokarmu to daj znać. Specjalistką certyfukowaną nie jestem, ale swoje w tym temacie juz przerobiłam i chętnie pomogę jak mogę.

Yos - gratuluję pęcherzyka :)

Ja oczywiście z doskoku zaglądam w oczekiwaniu na kolejne porody :)

Rucola, Lena21 lubią tę wiadomość

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie arbuza zjadł Tarzan :-D

Blue dzięki, teściowa mi dała :-D

Minie Black, blue00 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena bardzo się cieszę, śliczny twój Franio :*

Ja w żadnym wypadku nie odebrałam tego jak atak, chciałam Wam napisać jak to wygląda z strony tych "biedniejszych" i jaka to jest ważna pomoc, dzięki temu dzieciom np. kupiliśmy duży basen, plac zabaw, piaskownice, hulajnogi, rolki, rowery naprawdę dla mnie szczęście moich dzieci jest ważne. Teraz nie muszę im tłumaczyć dlaczego nie kupię im np. Lizaka czy lodów albo dlaczego nie pojadą na wycieczkę. Gdyby nie ta kasa to młody by nie pojechał na zieloną szkołę, bo by mnie nie było stać

Achia, Jeżowa, Rucola, Lunaris, Lavendova, Emiilka, Phnappy, pilik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Lena Franio jest cudny, mały wlochaczek :-) już bardzo niedługo weźmiesz go na ręce.

Yosel czekamy na zdjęcie.

lamka czy widzisz tu jakieś podobieństwo?:) [Tylko wzrost ciut inny :]
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a53398713ca4.jpg

Phnappy lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Franio absolutnie przeprzeprzecudowny!!!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
‹‹ 918 919 920 921 922 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ