Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
reset wrote:Kaczorka, z doświadczeń moich znajomych są trzy szkoły co do krzesełek:
1. najprostsze z Ikei (Antilop)- tanie jak barszcz, a zaletą jest łatwość czyszczenia (kuzyn przy bliźniakach miał dwa te krzesełka, po jedzeniu wstawiał pod prysznic i spłukiwał)
edit: przypomniałam sobie, że w restauracji też miałam te krzesełka i potwierdzam, że czyści się je łatwo. I wbrew pozorom są stabilne bardzo, bo na początku wydawały mi się takie liche, ale jak widziałam, co dzieci w nich robią i nie wypadają, zmieniłam zdanie.
2. jakieś miękkie z odchylanym oparciem - to u koleżanki, która uznała, że dzięki temu dziecku będzie wygodnie jak będzie z nią siedziało dłużej w kuchni (i faktycznie wtedy rozkładała oparcie do tyłu i dziecko się bawiło samochodzikami na tej tacce). Pomstowała tylko, że ciężko doczyścić w zagłębieniach, mimo że było z takiej niby ceratki.
3. krzesło rosnące razem z dzieckiem drewniane np. tripptrap (http://tripptrapp.guru-dev1.com/wp-content/uploads/2014/01/stokke-tripp-trapp-high-chair1.jpg). Ponoć sprawdza się i później jako krzesło do biurka, wymusza fizjologiczną pozycję oraz ma podpórki na nóżki (czego brak np. w numerze 1).
No, to w teorii jestem obcykana. Teraz tylko zachodzić w ciążę
Widzę, że faktycznie jesteś obcykana
Dokładnie tak jak pisałam, dużo osób poleca te z Ikei. Sami mamy takie u moich teściów, bo jest tanie i wygodne. Tylko brak podnóżka i szeroko rozstawione nogi. Jest w większości restauracji i świetnie się sprawdza.Moja koleżanka chwali sobie tylko takie i nie zamieniłaby na żadne inne
Tqak jak pisałam ja mam coś podobnego do tego co wstawiła Reset w trzecim linku - moim zdaniem troszkę nawet zgrabniejsze
Safety 1st timba
http://www.empik.com/safety-1st-timba-krzeselko-do-karmienia-z-wkladka-szare-grey-patches,p1134081246,dziecko-p?gclid=EAIaIQobChMI-t7a8Pjm2wIVyOAYCh3apwDMEAQYASABEgJVavD_BwE&gclsrc=aw.ds
Dokładnie w szarym kolorze - pod moje krzesła w salonie
Edit: co najważniejsze wysokością pasują do normalnego stołu - tacka nasuwa się na blat więc dziecko może jeść posiłki z dorosłymi siedząc przy stoleWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 11:25
Lunaris lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Lena to już ostatnia prosta i będziecie razem 24h
Achia w ciąży niby temp wyższa ale nie wiem o ile.
Przy synku miałam takie krzesełko z pojemnikiem na zabawki, z kółkami, mięciutkie, 3 wysokości, 5 poziomów pochylenia oparcia... (jakby dziecko choć raz w nim spało...). I nigdy więcej! Zajmuje dużo miejsca mimo mojego 25m pokoju , bardzo źle się czyści obicie mimo że ściągane, jedyny plus to duża tacka wyciągana do czyszczenia. Teraz planowałam takie z Ikei.Widziałam u znajomych takie drewniane jak linkowała Reset i Agulineczka i też bardzo mi się podobało. -
nick nieaktualnyAchia wg mnie norma, ja na początku miałam 37,5 około, teraz nie mierzę.
Pilik jak się czujesz?
Karma kciuki!!
Moje oko się uspokoiło, okulistka nie widziała nic niepokojącego, dostałam krople. Za 1,5h mam wizytę u laryngologa, może się coś wyjaśni. Przy okazji dostałam receptę na okulary, bo chcę sobie nowe oprawki kupić po ZUSie
Jeżowa na malucha Ania mi mówiła, że takie: http://tiny.pl/gsf19 miała 5szt + tetra, prała otulacze średnio co dwa dni.
A na starszego dzidziusia od tego sprzedawcy: https://pl.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20180622012057&SearchText=elinfant i brała też na starsze wkłady bambusowe.
P.S. Mam jagodysummer86, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
A ja w wielkim skrócie co u mnie wczoraj bylam na wizycie w Bytomiu wszystko ok. Szyjka z pesserem ładnie trzyma i na kolejnej wizycie mam mieć pobrany wymaz oraz dostanę skierowanke na cc w pierwszych dniach sierpnia. Ale... podeslał mnie na IP w celu kontroli ktg.
Zapisały się 2 niewielkie skorcze i gin chciał mnie zostawic na oddziele. Nie zgodziłam sie bo zapis o 20.00 a ja na nogach od 14 w trasie co nasila skorcze. Samochód oddalony i raczej M by go nie znalazł. Bez walizki i przygotowania domu nie ma mowy bo wg mnie to nie jest sytuacja na cito.
Sammer prawdziwa matka polkaa mleczko przyjdzie.
Ania bo naklepszym lekarzem jesteśmy my dla siebie i trzeba pilnować.agulineczka, KateHawke lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Oczywiscie podczytuje z ukrycia dziś a wczoraj bateria padła na IP.
Karma czekam na dobre wieści.
Pilik teraz czas na twoje maleństwo.
Malka obyś do świtu urodziła.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny mi na kopniaki malego lekarz mówi ze taką mam budowę ze mało tluszczu na brzuchu i będzie bolało. Mały do tego kluska.
Lamka cieszę się że z okiem lepiej.
Luna od jutra musisz przynosić tylko dobre wieści. Bardzo mi przykro ze tyle nieszczęść na raz Cię spotyka.
Dziewczyny zrobilam muffinki z porzeczką i wyszły jakieś giganty. Nawet zdjęcie duże i nie mogę na gorum wrzucić hahalamka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Flowwer a czemu cc? Jeśli można spytać? No i ogólnie cieszę się mega że ciąża u ciebie na tyle stabilna że jeszcze tyle czasu w niej będziesz
Co do temperatury to u nas mierzą dwa razy dziennie ale mam taką 36,6 więc to chyba sprawa indywidualna
No i mam nadzieję że dziś będą same dobre wiadomości
Edit : nie wiem czemu zdublowalo mi wpis
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 11:45
-
nick nieaktualnyWidzisz Flo... Ciebie chcieli zatrzymać przy 2 skurczach a mnie przy takich silnych co 10-20min bagatelizują...
Przyjęłam do wiadomości że mam skurcze przepowiadające a nie porodowe. I pewnie do terminu i tak sam nie wyjdzie jak na złość a ja przez 1,5 miesiąca będę mordowana w szpitalu. -
Ania1003 wrote:Minie- doczytałam że dzisiaj będziesz w hm.
Mam prośbę.
Mogłabyś zrobić fotę z porównaniem jakichkolwiek body w rozmiarze 44/48/50/56? Chodzi mi najbardziej o te rozmiary wcześniakowe jak one są 'duże' do tych 56 które mam w domu. I czy warto będzie je kupować w razie w.
Poprosiłabym kogoś innego, ale u mnie nie ma hm i musieliby latać do Opola do galerii.
Będę wdzięczna za chociaż jedno porównanie 50:56.
Aniu ja miałam dla Dominiki body z hm rozm.50 i były sporo mniejsze od 56. Ona urodziła się 52cm długa, ale dopóki nie nabrała ciałka, to tylko w tych 50 jakoś wyglądała. -
summer86 wrote:Kaczorka, waga 3170, długosci nie znam
Mam nadzieję, że z kp się uda, póki co nic nie leci, ale mała ssie..
Luna, współczuję kulminacji problemów. Trzymam mocno kciuki aby wszystko szybko wyszło na prostą!
Karma, kciuki za wizytę i czekam na wiesci!
Najważniejsze że ssie. Powinno się rozbujac -
Lamka to pewnie jednak zatoki, jak masz tendencje to zaopatrz się w sinupret i łykaj jak masz jakiekolwiek podejrzenie, że coś może się rozkręcać. Mnie kilka razy w tej ciąży uratował.
Ja się czuje dzisiaj całkiem dobrze, nie porodowo :p ale kto wie,
Flower mogę przejąć Twoje życzenie dla Małki i do świtu urodzić :p tylko jeszcze nie wiem jak tego dokonaćwłączył mi się nocny tryb czuwania i od niedzieli prawie nie śpię. Tyle co w dzień mi się uda. Męczące, ale zaczynam przywykać. Myślałam wczoraj że już całego czopa się pozbyłam a dzisiaj dalej wychodzi więc pewnie to potrwa jeszcze kilka dni.
Malka właśnie się zastanawiałam czy coś przeoczyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:00
-
pilik wrote:Lamka to pewnie jednak zatoki, jak masz tendencje to zaopatrz się w sinupret i łykaj jak masz jakiekolwiek podejrzenie, że coś może się rozkręcać. Mnie kilka razy w tej ciąży uratował.
Ja się czuje dzisiaj całkiem dobrze, nie porodowo :p ale kto wie,
Flower mogę przejąć Twoje życzenie dla Małki i do świtu urodzić :p tylko jeszcze nie wiem jak tego dokonaćwłączył mi się nocny tryb czuwania i od niedzieli prawie nie śpię. Tyle co w dzień mi się uda. Męczące, ale zaczynam przywykać. Myślałam wczoraj że już całego czopa się pozbyłam a dzisiaj dalej wychodzi więc pewnie to potrwa jeszcze kilka dni.
Malka właśnie się zastanawiałam czy coś przeoczyłam
O widzisz Pilik, ja się ostatnio męczyłam z zatokami i nie wiedzialam, ze można w ciąży Sinupret, a mam go w domuWiem, ze one są ziolowe, ale myślałam, że czytałam na ulotce kiedyś, że w ciąży nie można.
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dlaczego cc ? Mam po pierwsze dobrowolny wybór po IVF zwłaszcza że taką dlugą drogę przebyłam co niesie ze sobą koszty psychiczne ale gin chce skończyć ciążę 2 tyg przed terminem bo istnieje ryzyko zestarzenia się łożyska lub odklejenia oraz jak to okreslił " jestem ciasna tam"
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Ma ktoś sprawdzone sposoby na ból głowy? odkąd zaczęlam II trymestr męczą mnie czesto bóle głowy. Nie chce łykać przeciwbólowych, a zresztą zwykły paracetamol rzadko kiedy mi pomagał. Próbowałam już Amol wmasowywac w skronie i plastry chłodzące. W nocy myślałam, że już nie wytrzymam. Jakby ktoś mi obręcz jakąś zacisnął wokoł głowy. To nie tylko w skroniach, ale tez tył
W ciąży z synkiem w ogóle mnie głowa nie bolala i nawet mówiłam, ze powinnam być w pernamentnej ciąży, a teraz masakra...Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚