X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, mi pomagała kawa, ale u mnie ból głowy był chyba związany z niskim ciśnieniem.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, wrzucam Ci zdjęcie bodziakow.

Rozmiar 50 - długość od "kołnierzyka" do dołu 31 cm
    Rozmiar 56 - dl 34 cm
    Rozmiar 62 - dl 37 cm

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b72a164b470.jpg

Mam nadzieję, że pomogłam! Z mojej strony dodam, że spokojnie kupuj 56, a może i 50!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:13

pilik, Ania1003 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ma ktoś sprawdzone sposoby na ból głowy? odkąd zaczęlam II trymestr męczą mnie czesto bóle głowy. Nie chce łykać przeciwbólowych, a zresztą zwykły paracetamol rzadko kiedy mi pomagał. Próbowałam już Amol wmasowywac w skronie i plastry chłodzące. W nocy myślałam, że już nie wytrzymam. Jakby ktoś mi obręcz jakąś zacisnął wokoł głowy. To nie tylko w skroniach, ale tez tył :/
    W ciąży z synkiem w ogóle mnie głowa nie bolala i nawet mówiłam, ze powinnam być w pernamentnej ciąży, a teraz masakra...

ja przed ciąża miewałam migreny i nigdy paracetamol mi nie pomagał,brałam mocne środki. teraz jak już nie mogłam raz wytrzymać to wzięłam paracetomol,dodatkowo amol i zimy okład na głowę i leżenie.
    lekarz polecał zjeśc acard i wypić do tego kawę (albo herbatę)
    mi póki co takie zestawy pomagają.. nic innego też póki co nie wyczytałam co robić w takiej sytuacji..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:22

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka patrząc na suwaczek to juz święty czas a czasem to idzie mega expresem. Moja siostra o 22 nie miała syndromu porodu o 24 rozpoczecie skorczow a o 6 rano mała byla na świecie.

malka, pilik lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu co do ubranek, moj starszak urodzil sie 49 dlugi i prawie miesiac nosil ciusKi na 50 bo w 56 wygladal okropnie. Body w kroku wisialo a w pajacach rekawki 3 razy podwijane a nozki wychodzily z nogawek. Takze ja polecam kilka sztuk kupic na 50.

Co do fotelika to ja mialam taki plastikowy rozkladany z koszem na dols i bylam bardzo zadowolona. Jak reset napisala, czesto mlody w nim siedzial z odchylonym oparciem a ja sobie gotowalam, z czyszczeniem tez bylo ok. Kosz na dole dobry na zabawki, fotelik mialam caly czas rozlozony bo miejsca bylo na tyle a jak goscie przychodzili to skladalam i stawialam pod sciana i bylo ok. Ale kazdy wybiera taki jaki jemu odpowiada.

A moj ssak teraz jw co 2 godz i spi tylko jak sie go buja. Takze nie jestem w stanie za duzo zrobic w domu. Czekam na etap az zacznie lapac zabawki to mozs bedzie w stanie sie na chwile nimi zajac.

Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z problemami. Kto jak nie my da rade.

Lunaris lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, u nas w domu jest podobnie jak u Ciebie. Mamy jedno wspólne na konto na które przelewamy część wypłaty oraz każdy ma swoje na którym ma kasę na swoje wydatki/zachcianki.U nas oboje jesteśmy oszczędni więc raczej wydajemy mniej niż zarabiamy i odkładamy coś co miesiąc. Choć oczywiście mamy świadomość, że jak się pojawi Mała na świecie to może być potrzeba zwiększenia budżetu wspólnego kosztem budżetu zachciankowego :)
    A we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek i można sobie na szaleństwa pozwolić. Dla jednego takim szaleństwem będzie weekendowy wyjazd a dla innego nowe szpilki. :)

Nika , może rzeczywiście stworzenie listy wyprawkowej wraz z przewidywanymi cenami uświadomi męża jak duże wydatki Was czekają.
    Tak naprawdę - taka lista tak czy siak się przyda gdy już będziesz robić zakupy.

Nenusia Czekamy na informacje co tam u Ciebie...

Luna Miejmy nadzieję, że limit nieszczęść już macie za sobą i teraz będzie tylko lepiej. Trzymam kciuki za babcię.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • malka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flo chciałabym, żeby poszło tak błyskawicznie jak piszesz, ale nie dzisiaj ;) emek jutro idzie do pracy z rana i wróci około 1 w nocy. Lepiej, żeby był wyspany. Może się zacząć jutro w nocy bo następne wesele ma w czwartek. Więc Fela ma czas od niedzieli do środy popołudniu ;) niestety taka robota, nie zostawi młodych na weselu "bo żona rodzi". Mogli by tego jednak nie zrozumieć ;) Od jutra zaczynam wszytskie metody przyspieszające poród ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer pytałam z czystej ciekawości :) u mnie jeśli tu zostanę to pewnie okaże się że będzie cc no ale to jeszcze tyle czasu u mnie :)

Co do ciuchów to ja też muszę kupić kilka 50 w razie czego :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka prawie wszędzie na ulotkach jest napisane, że w ciąży nie można albo skonsultować. Mi sinupret polecił i gin i internista jako bezpieczne :) Więc następnym razem łykaj na zdrowie!
    A i rutinoscorbin. Ja całą jesień i zimę profilaktycznie łykałam a jak mnie brało to zwiększyłam dawkę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 13:12

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie <3
    Dziękuję Ci bardzo <3
    56 mam właśnie i to sporo.
    Tylko się martwiłam w tej sytuacji że będą za duże i dlatego pytałam o 50. Jaka różnica jest w porównaniu z tym co mam.
    A teraz to mi łatwiej chociaż online kupić.

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia to i tak podziwiam że robisz coś w kuchni! U mnie przez pierwsze pół roku odchodziły pierogi z garmażerki i makaron z jakimś gotowym sosem :P Chłopaki lubią być w centrum uwagi :D pozdrowienia!

Ps Minie jakie cudne te bodziaki! I znowu mam ochotę wydać pieniądze! jak to się leczy?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 13:28

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to możliwe, że zasiłek mój został przekazany pocztą? Bo moja babcia, która mieszka w moim miejscu zameldowania (nie Wrocław) dostała jakąś kasę na moje nazwisko, kwota odpowiada mojemu zasiłkowi za kwiecień... Tylko, że ja podawałam nr konta i adres, więc skąd do diaska takie kombinacje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 14:29

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe, że zasiłek mój został przekazany pocztą? Bo moja babcia, która mieszka w moim miejscu zameldowania (nie Wrocław) dostała jakąś kasę na moje nazwisko, kwota odpowiada mojemu zasiłkowi za kwiecień... Tylko, że ja podawałam nr konta i adres, więc skąd do diaska takie kombinacje...
    Zadzwoń do zuzui oni ci wszystko powiedzą i ewentualnie dowiesz się co trzeba żeby następne pieniądze przyszły na konto

Ja akurat z infolinii zusu jestem zadowolona, co prawda dzwonię niby do swojego oddziału ale wszystko się dowiesz

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny czy to możliwe, że zasiłek mój został przekazany pocztą?

Lamka, to jest możliwe. A czemu nie na konto? Bo np. ktoś zgubił wniosek albo go nie zauważył...

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka dokładnie, dzień do ZUSu i potwierdź. Ja tez zawsze dostałam info, przekierowali mnie do pani, która zajmuje się zasiłkami w tym moim i zawsze dostałam odpowiedz. Jakbyś już dzwoniła to poproś od razu o numer bezpośrednio do tej pani bo często ma się nowe pytania i to duże ułatwienie ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie, ale musze wrocic na 19:20. Maluch kompletnie nie chcial wspolpracowac. Odwrocil sie tak, ze nijak buzki nie chcial pokazac. 3x dowcipnie i 3x przez brzuch, cuda alpejskie, a bobo ma nas w nosie na razie.
    Dr wrzucil wynik Pappy w program i mowi, ze wyglada super, bo z prawdopodobienstwa 1:3100 spadlo nam do 1:12 000. Ale dla spokoju pomeczymy malucha, zeby nosek nam dzis pokazal.

Mam przed wizyta zjesc cos slodkiego i coli sie napic.

agulineczka, reset, lamka, admiralka, Jeżowa, pilik, Bocianiątko, Lunaris, Bajkaaa, JustynaG, olik321, Aga9090, Achia, KateKum, Lena21 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma swietne wyniki! Bedzie dobrze :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma wyniki z papy świetne <3 Maluch na pewno jest zdrowy :*

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma świetne wyniki! Moje 1:7000 wygląda kiepsko przy Twoich :) dzidzia, choć uparta, na pewno zdrowa :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma świetne newsy :) będziecie chcieli znać płeć?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 962 963 964 965 966 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ