Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnia, wrzucam Ci zdjęcie bodziakow.
Rozmiar 50 - długość od "kołnierzyka" do dołu 31 cm
Rozmiar 56 - dl 34 cm
Rozmiar 62 - dl 37 cm
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b72a164b470.jpg
Mam nadzieję, że pomogłam! Z mojej strony dodam, że spokojnie kupuj 56, a może i 50!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:13
pilik, Ania1003 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagulineczka wrote:Ma ktoś sprawdzone sposoby na ból głowy? odkąd zaczęlam II trymestr męczą mnie czesto bóle głowy. Nie chce łykać przeciwbólowych, a zresztą zwykły paracetamol rzadko kiedy mi pomagał. Próbowałam już Amol wmasowywac w skronie i plastry chłodzące. W nocy myślałam, że już nie wytrzymam. Jakby ktoś mi obręcz jakąś zacisnął wokoł głowy. To nie tylko w skroniach, ale tez tył
W ciąży z synkiem w ogóle mnie głowa nie bolala i nawet mówiłam, ze powinnam być w pernamentnej ciąży, a teraz masakra...
ja przed ciąża miewałam migreny i nigdy paracetamol mi nie pomagał,brałam mocne środki. teraz jak już nie mogłam raz wytrzymać to wzięłam paracetomol,dodatkowo amol i zimy okład na głowę i leżenie.
lekarz polecał zjeśc acard i wypić do tego kawę (albo herbatę)
mi póki co takie zestawy pomagają.. nic innego też póki co nie wyczytałam co robić w takiej sytuacji..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 12:22
-
Malka patrząc na suwaczek to juz święty czas a czasem to idzie mega expresem. Moja siostra o 22 nie miała syndromu porodu o 24 rozpoczecie skorczow a o 6 rano mała byla na świecie.
malka, pilik lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Aniu co do ubranek, moj starszak urodzil sie 49 dlugi i prawie miesiac nosil ciusKi na 50 bo w 56 wygladal okropnie. Body w kroku wisialo a w pajacach rekawki 3 razy podwijane a nozki wychodzily z nogawek. Takze ja polecam kilka sztuk kupic na 50.
Co do fotelika to ja mialam taki plastikowy rozkladany z koszem na dols i bylam bardzo zadowolona. Jak reset napisala, czesto mlody w nim siedzial z odchylonym oparciem a ja sobie gotowalam, z czyszczeniem tez bylo ok. Kosz na dole dobry na zabawki, fotelik mialam caly czas rozlozony bo miejsca bylo na tyle a jak goscie przychodzili to skladalam i stawialam pod sciana i bylo ok. Ale kazdy wybiera taki jaki jemu odpowiada.
A moj ssak teraz jw co 2 godz i spi tylko jak sie go buja. Takze nie jestem w stanie za duzo zrobic w domu. Czekam na etap az zacznie lapac zabawki to mozs bedzie w stanie sie na chwile nimi zajac.
Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny z problemami. Kto jak nie my da rade.
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Reset, u nas w domu jest podobnie jak u Ciebie. Mamy jedno wspólne na konto na które przelewamy część wypłaty oraz każdy ma swoje na którym ma kasę na swoje wydatki/zachcianki.U nas oboje jesteśmy oszczędni więc raczej wydajemy mniej niż zarabiamy i odkładamy coś co miesiąc. Choć oczywiście mamy świadomość, że jak się pojawi Mała na świecie to może być potrzeba zwiększenia budżetu wspólnego kosztem budżetu zachciankowego
A we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek i można sobie na szaleństwa pozwolić. Dla jednego takim szaleństwem będzie weekendowy wyjazd a dla innego nowe szpilki.
Nika , może rzeczywiście stworzenie listy wyprawkowej wraz z przewidywanymi cenami uświadomi męża jak duże wydatki Was czekają.
Tak naprawdę - taka lista tak czy siak się przyda gdy już będziesz robić zakupy.
Nenusia Czekamy na informacje co tam u Ciebie...
Luna Miejmy nadzieję, że limit nieszczęść już macie za sobą i teraz będzie tylko lepiej. Trzymam kciuki za babcię. -
Flo chciałabym, żeby poszło tak błyskawicznie jak piszesz, ale nie dzisiaj
emek jutro idzie do pracy z rana i wróci około 1 w nocy. Lepiej, żeby był wyspany. Może się zacząć jutro w nocy bo następne wesele ma w czwartek. Więc Fela ma czas od niedzieli do środy popołudniu
niestety taka robota, nie zostawi młodych na weselu "bo żona rodzi". Mogli by tego jednak nie zrozumieć
Od jutra zaczynam wszytskie metody przyspieszające poród
-
Agulineczka prawie wszędzie na ulotkach jest napisane, że w ciąży nie można albo skonsultować. Mi sinupret polecił i gin i internista jako bezpieczne
Więc następnym razem łykaj na zdrowie!
A i rutinoscorbin. Ja całą jesień i zimę profilaktycznie łykałam a jak mnie brało to zwiększyłam dawkę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 13:12
-
nick nieaktualny
-
Monia to i tak podziwiam że robisz coś w kuchni! U mnie przez pierwsze pół roku odchodziły pierogi z garmażerki i makaron z jakimś gotowym sosem
Chłopaki lubią być w centrum uwagi
pozdrowienia!
Ps Minie jakie cudne te bodziaki! I znowu mam ochotę wydać pieniądze! jak to się leczy?????Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 13:28
-
nick nieaktualnyDziewczyny czy to możliwe, że zasiłek mój został przekazany pocztą? Bo moja babcia, która mieszka w moim miejscu zameldowania (nie Wrocław) dostała jakąś kasę na moje nazwisko, kwota odpowiada mojemu zasiłkowi za kwiecień... Tylko, że ja podawałam nr konta i adres, więc skąd do diaska takie kombinacje...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2018, 14:29
-
lamka wrote:Dziewczyny czy to możliwe, że zasiłek mój został przekazany pocztą? Bo moja babcia, która mieszka w moim miejscu zameldowania (nie Wrocław) dostała jakąś kasę na moje nazwisko, kwota odpowiada mojemu zasiłkowi za kwiecień... Tylko, że ja podawałam nr konta i adres, więc skąd do diaska takie kombinacje...
Ja akurat z infolinii zusu jestem zadowolona, co prawda dzwonię niby do swojego oddziału ale wszystko się dowiesz -
lamka wrote:Dziewczyny czy to możliwe, że zasiłek mój został przekazany pocztą?
Lamka, to jest możliwe. A czemu nie na konto? Bo np. ktoś zgubił wniosek albo go nie zauważył...
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Lamka dokładnie, dzień do ZUSu i potwierdź. Ja tez zawsze dostałam info, przekierowali mnie do pani, która zajmuje się zasiłkami w tym moim i zawsze dostałam odpowiedz. Jakbyś już dzwoniła to poproś od razu o numer bezpośrednio do tej pani bo często ma się nowe pytania i to duże ułatwienie
-
Jestem po wizycie, ale musze wrocic na 19:20. Maluch kompletnie nie chcial wspolpracowac. Odwrocil sie tak, ze nijak buzki nie chcial pokazac. 3x dowcipnie i 3x przez brzuch, cuda alpejskie, a bobo ma nas w nosie na razie.
Dr wrzucil wynik Pappy w program i mowi, ze wyglada super, bo z prawdopodobienstwa 1:3100 spadlo nam do 1:12 000. Ale dla spokoju pomeczymy malucha, zeby nosek nam dzis pokazal.
Mam przed wizyta zjesc cos slodkiego i coli sie napic.agulineczka, reset, lamka, admiralka, Jeżowa, pilik, Bocianiątko, Lunaris, Bajkaaa, JustynaG, olik321, Aga9090, Achia, KateKum, Lena21 lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma świetne newsy
będziecie chcieli znać płeć?